background preloader

Sarijehkonen

Facebook Twitter

Läsförståelse och lässtrategier. Läsförståelse och lässtrategier. Elever i behov av särskilt stöd.

Fordonsteknik

Pinterest. Formativa frågor till elever i arbete - Google Dokument. CopyofPedLeddiagnosochprognosJaneDoeDec2012.pdf. Boktips sommaren 2014. Tänk om alla lärare i Sverige skulle läsa en eller flera av nedanstående böcker i sommar.

Boktips sommaren 2014

Vilket uppsving det skulle ge till de pedagogiska diskussionerna nästa läsår! Välj ut minst en bok som du själv läser i sommar och skicka vidare förslagen till dina kollegor så blir nästa läsår ännu bättre! Jag har inte läst alla böckerna själv, men jag har läst en del och de andra är sådana som jag vill läsa. John Hattie Synligt lärande för lärare Boken är en uppföljare till Synligt lärande där John sammanställde den största metaforskning inom pedagogik som någonsin gjorts. James Nottingham Utmanande undervisning i klassrummet James försöker konkretisera det som John Hattie visar är framgångsfaktorer i sin metaforskning. Helen Timperley Det professionella lärandets inneboende kraft Helen är professor på Nya Zealand.

Torkel Klingberg Den översvämmade hjärnan och Den lärande hjärnan Torkel är en svensk hjärnforskare som bl a visat att arbetsminne går att träna upp. Mattias Ribbing Vägen till mästarminne. Generellt åtgärdsprogram för lärare som vill jobba inkluderande och bejaka lustfyllt lärande. Mar9 I alla klasser finns det minst en elev med diagnostiserade svårigheter som dyslexi, ADHD eller Aspergers syndrom.

Generellt åtgärdsprogram för lärare som vill jobba inkluderande och bejaka lustfyllt lärande

Dessutom kan du utgå från att det finns minst en elev med samma svårigheter men som inte har utretts och fått någon diagnos. Dyslexi förekommer också i varje klass liksom nedstämdhet, koncentrationssvårigheter och problem med fokus som inte är av varaktig sort utan beror på att livet ser ut så just nu. Med detta i bakhuvudet gäller det att planera både lektioner och uppgifter så att dessa elever tillåts att lyckas med sitt arbete. Ju mer kollektivt vi planerar desto troligare är det att vi förutsätter att allt ska funka som vi tänker oss och då riskerar de problem som uppstår att tillskrivas eleven och inte situationen.

Att inkludera innebär att söka svårigheter för elever i undervisningssituationen i första hand. Här är sju steg för att närma sig en inkluderande planering: Var tydlig med varför uppgiften ska göras. Lärmoduler för kollegialt lärande. Crafty Survival Kits for All Occasions. Ljuva Helenas blogg - Bröllopspresent - Survival kit Här kommer ett tips på bröllopspresent som jag gjorde för ett tag sen till ett par vänners bröllop :) Det är ett Marriage Survival Kit (ja jag tyckte att det lät bättre på engelska) med lite allt möjligt som kan tänkas behövas för att hålla ett ett äktenskap vid liv och "klara av varandra".

Ljuva Helenas blogg -

Med tanke och kärlek till dem så är den gjord med en dos humor och en stor dos värme. Du behöver lite olika symboliska grejer. Jag tänkte ut vilka ord jag ville symbolisera och sätta ord på i ett äktenskap, och sedan hitta små saker som passade till. Tags gjorda i Adobe InDesign och sedan utskrivna på hårt papper. Tagsen är utskurna, hålade och ihopparade med varsin sak. Sedan satte jag ihop dem med vit tråd. Nedan kommer lite fler trycksaker som jag gjorde som fanns med i korgen. Kort Visitkort Visitkortet knåpade jag ihop så att de alltid skulle ha någon att ringa om de behövde hjälp, råd eller bara prata. Värdecheckar Jag tror och hoppas att det blev en uppskattad present! Learning Theory - What are the established learning theories? Läromedel.

IT och skola IKT. Around the World in Eight Months.