background preloader

Smarta flipverktyg

Facebook Twitter

Quizizz: Fun Multiplayer Classroom Quizzes. Quizzing Tools. PixiClip. Cooltoolsforschools - home. A Must Have Questioning Toolkit for Teachers and Educators. Mickekring.se – Hur gör jag en podcast – liknande #värmeradio. Är du också sugen på att dra igång en egen podcast, men inte riktigt vet hur?

mickekring.se – Hur gör jag en podcast – liknande #värmeradio

Här tänkte jag försöka gå igenom allt hur du gör. Det är en del att tänka på och det krävs lite fix för att få igång allt, men när du väl är igång är det inte svårare än att publicera ett blogginlägg. Det fina i kråksvängen är att allt går att göra rätt så gratis. När vi är klara kommer du att ha en podcast som kommer vara publicerad på iTunes och dessutom prenumererbar via andra enheter, som Android mm med statistik över prenumeranter och lyssnade avsnitt. Dessutom kommer du ha en webbsajt för din podcast. Index Vad du behöver *Skapa bildlogga/omslag samt säljtext *WordPress och Powerpress *Sätta upp konto på podtrac.comPublicera podcast på iTunes *Fixa till och konvertera ditt podcastavsnitt med iTunesPublicera ett avsnitt *Sammanfattning * = obligatorisk (övriga kan hoppas över, men läs igenom avsnitten ändå) 1.

Dator – i mitt fall använder jag en Mac, men det är inget måste. 2. 3. Så… nu drar vi igång… Ex. Här är tipsen som gör ditt googlande lättare. Känner du dig som en expert på Google?

Här är tipsen som gör ditt googlande lättare

Eller är du en novis på att använda sökjätten? Var du än står inom det spannet så kan vi garantera dig att de här tipsen kommer revolutionera sättet du använder dig av Google. Är du redo för en lista som kommer få dig att se på Googles ensamma sökfält på ett helt nytt sätt? Huffington Post har satt ihop en lista med enkla knep som kommer hjälpa dig att hantera sökjättens motor. Sök efter citat Säg att du letar efter vem som är upphovsman till ett bra citat du har hört. Gör så här i stället: Sätt ditt citat inom citationstecken. Leta efter relaterade ord Ett vanligt problem när man sätter sig vid Google är att den sökning man ska göra oftast har flera olika synonymer, och på förhand är det svårt att veta vilket av orden som ger bäst sökträffar. Gör då så här:

Nio appar för pedagoger. Sfipaddan.se behöver din hjälp!

Nio appar för pedagoger

Pinned: 6 Oct 2014 Sfipodd: gratis poddradiotjänst för sfi-studerande + intervju med projektledaren Olga Carlberg.Pinned: 14 Sep 2014 I detta inlägg presenterar jag ett urplock av de sfi-bloggar som finns ute på nätet (de flesta har jag hittat i olika Facebook-grupper). Det har blivit populärt att ha en klassblogg för att publicera all möjlig information till sina elever. Har du planer på att starta en egen blogg för er klass? Canva – Amazingly simple graphic design for blogs, presentations, Facebook covers, flyers and so much more. Game-based blended learning & classroom response system. Digitala verktyg IKT. Jing, Free Screenshot and Screencast Software.

Paper for the web. AnswerGarden - Plant a Question, Grow Answers. TodaysMeet. TitanPad. Popplet. Team WhiteBoarding with Twiddla - Painless Team Collaboration for the Web. Omröstning online. EDpuzzle. ShowMe - The Online Learning Community. Calaméo – Publish your documents. Create timelines, share them on the web. PDF to Flash page flip - flipping book software.