background preloader

VARNOST IN ZDRAVJE PRI DELU

Facebook Twitter

Varno delo z računalnikom

Požar. Požar v podjetju SeaWay v Zapužah, 11. april, 2007 - protipožarni zid je preprečil širjenje požara na sosednje stavbe. Požár je nenadzorovano širjenje ognja v prostoru. Velikokrat naredi materialno škodo in ogroža človeška ter živalska življenja. Navkljub previdnostnim meram so požari zelo pogosti. Požar se pojavlja in razvija pod različnimi pogoji.

Učinki požara[uredi | uredi kodo] Požar je nevaren za življenje in zdravje ljudi. Vrste požarov[uredi | uredi kodo] Gozdni požar Požare lahko delimo glede na to kje nastajajo: požar v urbanem okolju,požar v industriji,požar v naravnem okolju Glede na velikost požara jih delimo na: začetne: zajema površino do 2 m2 in se še niso razširili po prostoru. Glede na vrsto gorljivega materiala jih delimo na: Včasih je bil omenjen tudi razred E, ki je pomenil požare električnih naprav pod napetostjo. Preprečevanje požara[uredi | uredi kodo] Gašenje[uredi | uredi kodo] Usposabljanje hrvaških gasilcev v Fire & Rescue Academy Malaysia Viri[uredi | uredi kodo] Varstvo pred požarom. Izvlecek iz pozarnega reda vzorec. Nacrt evakuacije. Pravilno gasenje. Pozar napotki. Znaki za alarmiranje. Pozarni znaki.

Gasilni aparati.

Članki

Promocija zdravja na delovnem mestu. Priloga i. Zdrav-a sem. Zdravje pri delu | Promocija zdravja pri delu. Partnerstvo. EU-OSHA — Evropska agencija za varnost in zdravje pri delu - Avtorji. Zdravo delovno okolje. Vizija varnosti.