background preloader

Sannuska80

Facebook Twitter

Svenska sajter Appel Martin. Achille: Hur ska jag bete mig i Sverige? 20 maj kl 11:30 - Sverige - så funkar det. Instagram. Bitly. Google. Webtools: No Registration Needed for Students. Image courtesy of OZinOH Welcome to my list of webtools that don’t require student registration.

Webtools: No Registration Needed for Students

This started off as a simple curation for myself and has ballooned into something that I never thought would get this big. And it is still growing. I started added comments to each link, but that is taking a long time to complete. Please bear with me as I update it. While I do try to verify each link on a regular basis, please be aware that websites do change and some of these sites may no longer be active or may have switched to a paid version. Free. Over the next while, I will be adding labels to each of these to designate whether you can use this site without any registration at all or will need the use of a class code given by the teacher. If you find a bad link, bad site, or any other error, please let me know through the comment section. Twitter. TodaysMeet. Socrative. Kielitivoli. Kielitivoli oli Opetushallituksen rahoittaman Kielitivoli I -hankkeen jatkohanke, jossa oli mukana Kielitivolin ensimmäiseen vaiheeseen kuuluneita kuntia.

Kielitivoli

Sen tavoitteena oli tarjota nykyistä useammalle oppilaalle realistinen mahdollisuus opiskella englannin lisäksi muitakin vieraita kieliä mahdollisuuksien mukaan jo perusopetuksen alaluokilla. Suomi oli jaettu kymmeneen alueverkostoon, joiden koordinoinnista vastasivat Helsinki, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Oulu, Rovaniemi, Suomussalmi, Tampere ja Turku.

Padlet

Ajatuskartat, mindmapping, aikajanat. Idiomatiska uttryck flashcards. iPad tutuksi koulutukset 2013-2014. Silk – Interactive Generative Art. Vimeo, Your Videos Belong Here. LUUKKU 23. ja 1/2 Videoiden katselua verkossa... Where Learning Happens. Socrative. LUUKKU 22. Valmistaudutaan verkko-oppimiseen. The Scale of the Universe 2. Earth.

SHOW®/WORLD - A New Way To Look At The World. LUUKKU 21. Virtuaalinen matka maailmalle. Tekijänoikeusjoulukalenteri. Tietoa tekijänoikeudesta. Taiteilijan oikeus oman työnsä tuloksiin on yhtä luonnollinen asia kuin muidenkin työtään tekevien ihmisten.

Tietoa tekijänoikeudesta

Puuseppäkin päättää, mitä tekee suunnittelemallaan ja rakentamallaan vaatekaapilla. Hän voi vapaasti valita, pitääkö sen itse tai millä hinnalla on valmis sen myymään. Samankaltainen oikeus on kaikilla luovan työn tekijöillä. Tämä oikeus - tekijänoikeus - muistuttaa omistusoikeutta ja on perustuslain turvaama. Mihin tekijänoikeutta tarvitaan? Tekijänoikeus suojaa luovaa työtä ja sen tekijöitä. Valtaosalla taiteilijoista ei ole kuukausipalkkaa. Luovan alan yrittäjä toimii samaan tapaan. Ilman tekijänoikeutta kulttuurin ja viihteen tekeminen ja tuottaminen ei olisi kannattavaa, sillä kuka tahansa voisi omia kenen tahansa työn itselleen ja esimerkiksi hyötyä rahallisesti toisen työn tuloksesta. Miten tekijänoikeus syntyy? Tekijänoikeus syntyy tekijälle automaattisesti kenelle tahansa teoksen tekemisen myötä. Kopiokissa. Kopiokissa kertoo tekijänoikeuksista nopeasti, viihdyttävästi ja oivalluttavasti, yhden sivun mittaisissa sarjakuvissa.

Kopiokissa

Sarjakuvat soveltuvat sekä opettajille että heidän oppilailleen ja niitä saa käyttää vapaasti opetuksessa. Sarjakuvat julkaistiin vuoden 2013 aikana. LUUKKU 20. Tekijänoikeus tutuksi. Uskontotuntiunelmia: Ihan pilvessä sanapilvistä! Olen tutustunut uuteen pilvipalveluun ja haluan jakaa sen helppouden sinulle lukijamme!

Uskontotuntiunelmia: Ihan pilvessä sanapilvistä!

Kyseessä on Answergarden, ilmainen pilvipalvelu, jolla saan opiskelijoiden tai koulutettavien ajatuksia näkyville mukavaksi sanapilveksi. Mikäs tässä nyt sitten on niin ihmeellistä? No se helppous ja vielä se, että saan nopeasti vetäjänä tai opettajana tietoa kurssilaisteni ajattelusta. Vieläpä siten, että ne sanat, jotka pilvessä näkyvät isoimmalla, ovat niitä, jotka on kirjoitettu useimmin. AnswerGarden. AnswerGarden. LUUKKU 18. Answergarden. 80 ideaa QR-koodien opetuskäyttöön. Aarrekartta alkuopetuksessa. QR-koodit opetuksessa. QR koodin lukija Androidi. Selected for the Finalists of 2014 Tabby Awards /Business.

QR koodin lukija Androidi

QR koodin lukija iPhone/iPad. QR koodin tekijä. Mikä on QR-koodi? Historia.

Mikä on QR-koodi?

Word Puzzles. Adobe Voice. Adobe Voice johdantovideo. Explain Everything. LUUKKU 17. Multimediaesitysten tekeminen ipadilla. Oppimispelit kaikkiin aineisiin. Tagul - Gorgeous word clouds. Wordle - Beautiful Word Clouds.

LUUKKU 15. Tehdään sanapilviä. Sverigeskungahus. English_idioms. Svenskaquotes. LUUKKU 14. Jaa kuvia ja katsele kuvia. Esimerkki kokoelma. LUUKKU 12. Keräile kokoelma! Sumplii menot puolestasi. Doodle - Helppoa aikatauluttamista. LUUKKU 11. Lisää ilmaisia PowerPoint taustoja. 5000+ Ilmaista PowerPoint taustaa. Lisätietoja esityksen jakamiseen sopivista CC-lisensseistä. Prezi - Erilainen esitys.

Diojen jakaminen - SlideShare. LUUKKU 10. Tee ja jaa esitys. Esimerkki Notegraphy. Esimerkki Notegraphy. Notegraphy - ajatukset näkyviksi! Esimerkki popplet. Popplet. LUUKKU 9. Ajatukset ylös (ohje) Esimerkki: elementary science. Symbaloo - Linkkikokoelmia nettiin helposti. Esimerkki: Viimeinen ehtoollinen. Kaatunut suola-astia kuvaa Juudaksen petosta.

Esimerkki: Viimeinen ehtoollinen

Lähi-idän kansoilla jaettu suola, jaettu ateria, ovat merkkinä ystävyydestä ja liittolaisuudesta. Tässä Juudas on kaatanut suola-asian ja puristaa kädessään rahapussia: hän on myynyt ystävyyden. Jokaisessa ryhmässä on kolme opetuslasta. Luku kolme muistuttaa pyhästä kolminaisuudesta: Isästä, Pojasta ja Pyhästä hengestä. Jeesuksen kädet osoittavat toinen ylös ja toinen alaspäin. Opetuslapset on sijoiteltu neljään ryhmään. Jeesus on kuvassa yksin. Alkuperäisteos LEONARDO DA VINCI (1452 - 1519)<br /><br />Tämä kopio on Porvoon Tuomiokirkossa, maalannut Joseph Desarnodi vuonna 1718.

Viimeinen ehtoollinen on yksi suosituimpia aiheita uskonnollisessa taiteessa. Bartolomeus kuuntelee kiinnostuneen uutista Jaakob nuorempi tukeutuu Andreakseen Andreas nostaa kätensä ilmaan kuin sanoen: minä en ainakaan ole tehnyt mitään. Tummanpuhuva, hieman takaviistosta kuvattu Juudas vetäytyy poispäin Jeesuksesta. Pietari, kiivailija, pitää veistä. ThingLink - Linkkikokoelman laatiminen. LUUKKU 8. Linkit muistiin. Hopscotch Hour of Code. Code.org Hour of code. Koodaustunti.

Ensiapua ohjelmoinnin opettamiseen peruskoulussa. Innokas. Ohjelmointi on... Koodikirja - Koodikirja. Koodaus tulee kouluihin. En halua, että tietokone hallitsee minua.

Koodaus tulee kouluihin

Siksi istun nyt espoolaisessa koulussa Koodaus ja robotiikka -tapahtumassa kymmenien opettajien kera. Opettelemme käyttämään Scratch-sovellusta, joka tekee koodaamisesta niin helppoa, että lapsikin sen osaa. Jostain pitäisi nyt saada paikalle se lapsi, koska minä en osaa. Ensimmäinen tehtävä on helppo: pitää vain saada ruudulla keikistelevä kissa liikkumaan eteenpäin. Mutta kun pitää vaihtaa suuntaa, niin kissa pirulainen ei käännykään vaan heittää volttia.

No, tunnin ähkimisen jälkeen kissa jo kääntyy, hyppää ja vaihtaa väriä käskystä. Koodaus tarjoaa keksimisen iloa Toivanen itse opettaa autistisia lapsia. . - Koodauksesta tekee hauskaa keksimisen ilo ja ongelmanratkaisu. Toivanen on itseoppinut koodaaja ja oppilaiden lisäksi hän opettaa TVT-taitoja myös opettajille. Koodauksen ilosanoman levittämistä varten vietetään nyt koodausviikkoa. Viron kouluissa lapsille on opetettu koodausta jo jonkin aikaa. Nollia, ykkösiä ja robotteja. LUUKKU 7. Koodataan tunnin ajan. 10 ways Twitter makes me a better educator. Ota twiittaus haltuun - 10 vinkkiä aloittelijoille ja konkareille. Jokainen viestittelee eli twiittaa Twitterissä tyylillään, joten yleispätevien ohjeiden ja vinkkien laatiminen voi olla hankalaa.

Ota twiittaus haltuun - 10 vinkkiä aloittelijoille ja konkareille

Twitteristä löytyy muun muassa PR-ammattilaisten ja viestintäsuunnittelijoiden joukosta runsaasti myös tuikitavallisia käyttäjiä, joille Twitter ei ole työväline. Ohessa on listattuna kymmenen käytännön vinkkiä, jotka sopivat aivan jokaiselle ja joiden avulla Twitterin käytöstä voi tehdä sekä hyödyllistä että hauskaa. 1. Kuvaile profiilissasi lyhyesti itseäsi ja lisää myös kuva. Kuvaton profiili ja tyhjä esittelyteksti eivät erityisemmin houkuttele seuraajia. 2. LUUKKU 16. TWITTER. Random Picker. Kahoot ohje (Youtube) Kahoot-ohje. LUUKKU 5. Pelillisyyttä etsimässä (ehdotuksia) LUUKKU 4. Sähköisiä kysymyskortteja (ohje) TodaysMeet - miniohjeet videona. Esimerkki viestiseinän anonyymistä käytöstä.

TodaysMeet Viestiseinä. LUUKKU 8. Viestiseinä opetuksessa (ohje) Metsätyyppi tehtävä. Our Solar System. Sattuma pelissä! Paper for the web.