background preloader

Blog

Facebook Twitter

Many journalists can't provide the value-added journalism that is needed today. Ten (at least) Ways That Putting Social Media At The Heart of The Newsroom Improves Public Service Service Journalism. Nadja Hahn is a business correspondent for ORF, Austrian Radio and an EBU Research Fellow here at Polis.

Ten (at least) Ways That Putting Social Media At The Heart of The Newsroom Improves Public Service Service Journalism

De correspondent 2.0. Je wilt correspondent worden in een tijd dat traditionele media massaal kopje ondergaan.

De correspondent 2.0

Op een vast inkomen en massale interesse in je werk hoef je niet te reken. Dan maar laten zitten? Nee hoor, de buitenlandcorrespondentie biedt volop kansen voor jonge, talentvolle en gemotiveerde freelancers. Sinds oktober werk ik zelf als freelancer in Mexico en ter voorbereiding op die onzeker stap voerde ik talloze gesprekken met vakgenoten in binnen- en buitenland en las mezelf een ongeluk, op zoek naar het profiel van De Nieuwe Buitenlandverslaggever. Het resultaat van die gesprekken en vier maanden eigen ervaring: de do´s and don´ts van de Correspondent 2.0. Kranten bieden geen solide toekomst meer. Je bent crossmediaal. Nieuwe Pers, nieuwe redactie, nieuwe journalistiek. Uit een mislukking ontstaan soms de mooiste nieuwe initiatieven.

Nieuwe Pers, nieuwe redactie, nieuwe journalistiek

Gisteren werd bekend dat De Nieuwe Pers (opvolger van het ter ziele gegane gratis dagblad De Pers) met een voor Nederland compleet nieuw redactiemodel van start gaat. Er komen geen redacteuren in vaste dienst. Individuele journalisten schrijven De Nieuwe Pers vol – en lezers kunnen een abonnement nemen op hun favoriete auteurs. Een schoolvoorbeeld van het nieuwe denken in de journalistiek, dat hopelijk op bredere schaal navolging krijgt. Van luie student tot marathonloopster. Flarfje. Enneagramtest. This page is also available in your preferred language English.

Enneagramtest

Deze twee online Enneagram testen (gratis) helpen je om te bepalen welk persoonlijkheidstype je bent. Je vleugel wordt eveneens aangegeven. Enige suggesties over hoe de testen te doen om de meest accurate resultaten te krijgen kunnen hieronder gevonden worden. Klassieke enneagramtest Deze test bestaat uit pagina's die negen of minder vragen bevatten (een voor elk enneagramtype). Enneagramtest met instinctuele subtype (engels) Bij deze test krijg je paren van karaktertrekken te zien om te scoren.

<p><b>Ga naar de tweede <a href="../.. Accurate resultaten krijgen van deze enneagramtesten Het is belangrijk om de vragen eerlijk te beantwoorden. Het is in feite niet gemakkelijk om de vragen eerlijk te beantwoorden, omdat we onszelf allemaal als beter willen zien dan we eigenlijk zijn, en we vaak vooropgezette ideeën over onszelf hebben die niet echt waar zijn. Code voor de Journalistiek – Ethiek – NVJ. Blog Strategies. How should large media organizations handle their blogs?

Blog Strategies

As editors struggle to increase their news coverage, to generate the indispensable serendipity and raise the “fun side” (much needed for legacy media that are often too stiff), how do they strategize their use of blogs? For an online media, is there an optimal number of blogs to carry? Should editors adopt a Mao Zedong “let thousands blogs blossom” posture? Or, on the contrary, be rigorously selective? Unsurprisingly, there is no easy answer, no one-size-fits-all strategy. A note before we dive into the question: I choose to set aside independent professional bloggers. Ernst-Jan Pfauth blogt over journalistiek en cultuur. Vijf jaar bloggen. Vandaag is het vijf jaar geleden dat ik mijn eerste blogpost schreef.

Vijf jaar bloggen

Ik schrijf al mijn hele leven. Vroeger op de oude typemachine van mijn opa. Het was iedere keer weer een feest als ik een nieuw pak wit papier opende en het eerste blaadje in de machine schoof. Een wit pak papier gold als een spannende belofte van wat komen ging. Blogcollege op de Hogeschool Utrecht. Vandaag stond ik tegenover zo’n veertig tweedejaars studenten journalistiek van de Hogeschool Utrecht te praten over bloggen.

Blogcollege op de Hogeschool Utrecht

Sanne Hille, docent journalistiek & digitale communicatie, had mij gevraagd of ik een gastcollege wilde geven. Wie journalistiek bedrijft kan immers niet om de blogosfeer heen en daarom moeten de studenten als vak een blog bijhouden over een zelfgekozen onderwerp. Tips voor beginnende bloggers: Analyse van Blogfluit. Recent kreeg ik het verzoek van Anne Kruijsen om zijn blog eens te bekijken en te laten weten wat ik ervan vind.

Tips voor beginnende bloggers: Analyse van Blogfluit

Anne is een van de studenten journalistiek van de HU die ik laatst heb toegesproken over bloggen. Sinds kort is hij Blogfluit begonnen: een blog over opkomende artiesten en bands. Hieronder een analyse waarin ik Blogfluit gebruik om enkele tips te geven voor beginnende bloggers. Richt je op een specifiek onderwerp Wat ik goed vind is dat Blogfluit zich richt op een specifiek onderwerp. Het is meteen duidelijk waar dit blog over gaat, namelijk opkomende artiesten en bands. Schrijf met passie Ik vind het altijd leuk als mensen vanuit hun passie iets schrijven. Hou het eenvoudig De layout van de site is eenvoudig.

Blog-journalistiek verdient erkenning. Niet krant, maar journalist heeft het zwaar – Opinie. 1. door J.C.

Niet krant, maar journalist heeft het zwaar – Opinie

Roodenburg, 1 april 2010, 14:20 Alleen het grote probleem is dat een deel van de journalisten - en zeker hoofdredactieleden - ook als ‘marketeers’ en ‘salesmanagers’ denken en doen! Dus toch maar de verantwoordelijkheden van hoofdredacties en bedrijfsmanagement helemaal uit elkaar halen? 2. door Bart Brouwers, 1 april 2010, 20:22 Ongelooflijk, dit. 3. door Arjan Dasselaar, 2 april 2010, 11:40 Ik lees dit stuk met evenveel verbijstering. Ten eerste verwart Roethof in haar artikel doel en middel.