background preloader

Samanghaderi

Facebook Twitter

Yli 800 pakolaista tullut laivalla Suomeen – saksalaisjärjestö auttanut matkalippujen hankinnassa. Ulkomaalaisia opiskelijoita on rohkaistava jäämään Suomeen - Mielipide - Mielipide. Olemme opiskelun vuoksi Suomeen muuttaneita.

Ulkomaalaisia opiskelijoita on rohkaistava jäämään Suomeen - Mielipide - Mielipide

Rakastamme tätä maata ja haluamme kertoa kokemuksistamme. Vaatii rohkeutta jättää oma kotimaa, olkoon se sitten Kiina tai Syyria. Tavoitteenamme ei ollut tulla vain opiskelemaan vaan aloittamaan uusi elämä. Emme tulleet epäonnistumaan vaan rakentamaan uraa. Saavuimme Suomeen neljä vuotta sitten. Suomi voisi tehdä paljon sen eteen, että se integroisi meidät maahan tulleet opiskelijat yhteiskuntaan. Ensiksi antakaa maisterintutkinnon suorittaneille heti pysyvä oleskelulupa. Olemme saaneet ilmaisen koulutuksen, tohtoriopiskelijat usein jopa rahoitusta. YleX. Internet-yrittäjä Jimmy Walesin ja filosofi Larry Sangerin perustama internetin tietosanakirja Wikipedia täyttää tänään perjantaina 15. tammikuuta 15 vuotta.

YleX

Wikipedia on ilmainen tietosanakirja, johon kuka tahansa tunnuksen luonut voi luoda sisältöä. Palvelun perustaja Walesin kertoo Wikipedian blogissa, että Wikipedian tarkoitus on luoda ja levittää jokaiselle maailman asukkaalle mahdollisimman laadukas vapaa tietosanakirja heidän omalla kielellään. Palvelua kirjoitetaankin peräti 290 kielellä. Wikipediasta on vuosien saatossa ollut suuri apu niin koululaisille, opiskelijoille, tutkijoille ja keille tahansa, jotka ovat tarvinneet pikaisesti tietoa lähes mistä tahansa asiasta. Wikipedian käyttö vaatii kuitenkin lähdekritiikkiä, koska kuka tahansa voi lisätä tai muokata sen sisältöä. Tiedonhankinnan lisäksi Wikipediaa voi hyödyntää ajanvietteenä.

Turvapaikanhakijoita kääntyy kristinuskoon – halveksunnasta ja vaarasta piittaamatta. Turvapaikanhakijoita hakeutuu Suomessa rippikouluun kääntyäkseen kristinuskoon.

Turvapaikanhakijoita kääntyy kristinuskoon – halveksunnasta ja vaarasta piittaamatta

Kirkkohallituksen mukaan ilmiö on myös eurooppalainen, vaikkakaan mistään laajasta liikkeestä ei voida puhua. Pakolais- ja maahanmuuttajatyön asiantuntija Marja-Liisa Laihia kirkkohallituksesta kertoo, että ilmiö on näkynyt useimmissa seurakunnissa siellä missä turvapaikanhakijoita on. – Seurakunnat ovat olleet monin paikoin aktiivisesti vastaanottamassa tulijoita ja seurakuntien vapaaehtoiset ovat auttaneet heitä.

Näin kontakteja syntyy helposti, Laihia sanoo. Turvapaikanhakijoiden määrä selvässä kasvussa itärajalla. Turvapaikkahakemuksia perutaan Kaakkois-Suomessa: "Ei ole jaksettu odottaa päätöstä" Antaako Sipilä kotinsa turvapaikanhakijoille? SPR: Ei riitä, että tarjouksen tekee mediassa. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) syyskuinen tarjous siitä, että hän on valmis antamaan Kempeleen-kotinsa turvapaikanhakijoiden asuinpaikaksi, on yhä voimassa, kerrotaan pääministerin esikunnasta.

Antaako Sipilä kotinsa turvapaikanhakijoille? SPR: Ei riitä, että tarjouksen tekee mediassa

Syksyllä annettu tarjous on edelleen voimassa. Rajan yli ei pääse Lapissa enää pyörällä – Pakkasessa saattaa olla satoja maahanpyrkijöitä. Lapin rajavartioston yleisjohtaja Tommi Tiilikainen kertoo, että Murmanskin alueella saattaa edelleen olla satoja, ehkä jopa tuhansia länteen pyrkiviä turvapaikanhakijoita. – Mikä se todellinen tilanne on, sitä ei tiedä.

Rajan yli ei pääse Lapissa enää pyörällä – Pakkasessa saattaa olla satoja maahanpyrkijöitä

Mahdollisten Suomesta turvapaikkaa hakevien tilanne hankaloitui, kun Lapin alueen rajavaltuutettu päätti lauantaina, että rajanylitys Sallassa ja Raja-Joosepissa sallitaan vain autolla. Tilannetta pahentaa myös kylmä sää. Hallitus ei kaadu turvapaikanhakijoihin - Pääkirjoitukset - Pääkirjoitus. Savon Sanomat kehuu hallituksen päätöstä ottaa vastaan EU-komission esittämät 2 400 turvapaikanhakijaa.

Hallitus ei kaadu turvapaikanhakijoihin - Pääkirjoitukset - Pääkirjoitus

"Oletettavaa on, että samaa vapaaehtoista tahtoa testataan tämänkin jälkeen, sillä pakolaiskriisi tuskin on ohi nopeasti. Päätöksellään Suomi joka tapauksessa osoittaa olevansa eurooppalainen sivistysvaltio. Hädässä olevia ihmisiä on autettava. Ikävä kyllä, samanlaista tahtoa tuskin löytyy kaikista EU:n jäsenvaltioista. " Helsingin seutu, Tampere ja Turku useimmiten turvapaikanhakijoiden määränpäänä - Euroopan pakolaiskriisi. Helsingin seutu, Tampere ja Turku useimmiten turvapaikanhakijoiden määränpäänä Ruotsin halki Haaparantaan ja Kemistä junalla Etelä-Suomeen – siinä Suomeen tulevan turvapaikanhakijan yleisin reitti.

Helsingin seutu, Tampere ja Turku useimmiten turvapaikanhakijoiden määränpäänä - Euroopan pakolaiskriisi

"Näyttäisi siltä, että juna on suosituin. Sillä ajetaan useimmiten Helsinkiin, mutta osa toki jää kyydistä aiemmin, esimerkiksi Tampereella. Poliisi: Turvapaikan­hakijat eivät ole merkittävästi lisänneet rikosten määrää Suomessa - Turvapaikanhakijat. Poliisi: Turvapaikan­hakijat eivät ole merkittävästi lisänneet rikosten määrää Suomessa Rikosten määrä ei ole merkittävästi noussut Suomeen tulleiden turvapaikanhakijoiden takia, kertoo Poliisihallitus.

Poliisi: Turvapaikan­hakijat eivät ole merkittävästi lisänneet rikosten määrää Suomessa - Turvapaikanhakijat

Lisäksi poliisin hoitamista hälytystehtävistä vain pieni osuus on liittynyt turvapaikanhakijoihin. Suuri määrä hakijoita tuli Ruotsin kautta. Turvapaikan­hakijoiden tulo jatkaa hiipumistaan – Torniossa rekisteröity jo 15 000 hakijaa - Turvapaikanhakijat. Turvapaikan­hakijoiden tulo jatkaa hiipumistaan – Torniossa rekisteröity jo 15 000 hakijaa Tornion järjestelykeskuksessa on rekisteröity sen perustamisen jälkeen 15 000 turvapaikanhakijaa.

Turvapaikan­hakijoiden tulo jatkaa hiipumistaan – Torniossa rekisteröity jo 15 000 hakijaa - Turvapaikanhakijat

Keskus otettiin käyttöön syyskuun loppupuolella. Suomeen saapui viime viikolla 626 uutta turvapaikanhakijaa. Se on pienin määrä kuukausiin, joskin samaa luokkaa kuin toissa viikolla. Silloin Suomeen tuli 637 hakijaa. Viime viikolla saapuneista turvapaikanhakijoista 38 prosenttia on lähtöisin Afganistanista, 34 prosenttia Irakista, kuusi prosenttia Syyriasta, neljä prosenttia Iranista ja kolme prosenttia Libanonista. Maahan tulevien turvapaikanhakijoiden määrä on laskenut selvästi syksystä, jolloin vilkkaimpana viikkona saapui noin 4 000 turvapaikanhakijaa. Kaikkiaan tänä vuonna turvapaikkaa on hakenut ennen tätä päivää 31 826 ihmistä. Hallitus julkisti 80-kohtaisen turvapaikkaohjelman viime tiistaina. Lisäksi ohjelma muun muassa tehostaa kielteisen päätöksen saaneiden palautuksia. VS: Pettyneet irakilaiset ostavat paluulippuja Itäkeskuksesta - jopa kymmeniä jonossa. Oppositio haastanut Sipilän hallitusta ennätystahtiin.

Oppositio on yleensä teroittanut välikysymysaseen vasta eduskuntavaalien alla.

Oppositio haastanut Sipilän hallitusta ennätystahtiin

Esimerkiksi kesäkuussa 2014 nimitetty Alexander Stubbin sinipunahallitus ehti vastata viiteen välikysymykseen ennen kuin eduskunta jäi vaalitauolle maaliskuussa 2015. Stubbin hallitusta edeltänyt, kesällä 2011 aloittanut Jyrki Kataisen sinipunahallitus sai ensimmäisen runsaan puolen vuoden aikana vain kaksi välikysymystä, mutta joutui vastaamaan vuoden 2012 valtiopäivillä peräti kahdeksaan välikysymykseen. Kataisen hallituksen vastattavaksi kertyi kolmen vuoden aikana yhteensä 17 välikysymystä. Vanhasen ja Lipposen pehmeä alku Matti Vanhasen vuosina 2007–2010 hallinnut porvarihallitus keräsi kolmen vuoden aikana yhteensä vain yhdeksän kaatoyritystä, kun taas Vanhasen punamultahallitus joutui vuosina 2003–07 vastaamaan tuplamäärään eli 18 välikysymykseen.

Hs. Sisäministeri Orpo: Kielteisen turvapaikka­päätöksen saaneille perustetaan palautus­keskuksia Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita varten aiotaan perustaa yksi tai useampi palautuskeskus, kertoo sisäministeri Petteri Orpo (kok). Hakijoita on tullut Suomeen niin paljon, että jopa tuhannet voivat saada kielteisen päätöksen. ”Silloin heidät voidaan sijoittaa palautuskeskuksiin, joissa olisi tiukempi kontrolli”, Orpo kertoi lyhyessä tiedotustilaisuudessa eduskunnassa torstaina. Orpo ei halunnut tarkemmin kertoa, mitä ”tiukempi kontrolli” tarkoittaa. ”Ei niistä vankiloita aiota tehdä”, Orpo sanoi.

Orpo vahvisti torstaina, että joitakin vastaanottokeskuksia aiotaan sulkea lähiaikoina. Hallitus hillitsee turvapaikanhakijoiden tuloa kymmenillä eri keinoilla - Euroopan pakolaiskriisi - HS Ilta. Hallitus hillitsee turvapaikanhakijoiden tuloa kymmenillä eri keinoilla Hallitus julkisti tiistaina laajan turvapaikanhakijoihin liittyvän ohjelman. Ohjelman tarkoituksena on hallituksen mukaan katkaista hakijoiden hallitsematon virta maahan, saada kustannukset hallintaan ja kotouttaa turvapaikan saaneet. Ohjelmaan kuuluu sisäministeri Petteri Orpon (kok) mukaan 80 eri toimenpidettä. Hallitus haluaa muun muassa panna turvapaikanhakijat töihin joko vastaanottokeskuksissa tai niiden sijaintikunnissa.

Hallituksen mukaan esimerkiksi kotouttamisen toimenpiteiden vastineeksi hakijoiden pitäisi tehdä jotakin työtä. ”Se on parempi yhteiskuntarauhalle”, Lindström sanoi tiedotustilaisuudessa. Orpo, Lindström ja pääministeri Juha Sipilä (kesk) esittelivät ohjelman sisältöä tiedotustilaisuudessa tiistaina. YK:n pakolaisjohtaja: Ei saa syyllistää Suomeen saapuvia turvapaikanhakijoita EU:n epäonnistumisista - Euroopan pakolaiskriisi. YK:n pakolaisjärjestön pääsihteeri António Guterres arvostelee EU-maita siitä, etteivät ne ole kyenneet luomaan yhteistä turvapaikkapolitiikkaa ja ottamaan yhteisvastuuta pakolaiskriisistä. Joidenkin EU-maiden vastuunpakoilu on johtanut siihen, että turvapaikanhakijoita asiallisesti kohteleviin maihin on kohdistunut suhteettoman suuri paine, minkä vuoksi ne ovat alkaneet kiristää politiikkaansa, Guterres sanoo.

HS tapasi Suomessa vierailleen Guterresin Finlandia-talossa keskiviikkona. Suomen hallitus päätti juuri kiristää turvapaikkapolitiikkaa. Ihmisoikeudet eivät kuulu kaikille? – perussuomalaisten Huhtasaari kohahduttaa jälleen. Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.) Twitterissä: "Ihmisoikeudet on perustettu suojelemaan siviilejä, ei terroristeja, sotarikollisia tai rikollisia.

" Kuvassa Huhtasaaari eduskunnassa tänään. Perussuomalaisten kansanedustajan Laura Huhtasaaren eilinen twitter-kommentti ja sen poikima Helsingin Sanomissa tänään julkaistu haastattelu ovat kirvoittaneet vilkkaan somekeskustelun. Huhtasaaren mielestä ihmisoikeudet on tarkoitettu suojelemaan ihmisiä toisiltaan. Terroristeja tai sotarikollisia ne eivät koske, hän katsoo. – Totesin, että olisi ihmisoikeuksien väärinkäyttöä, jos Suomesta tehtäisiin turvapaikka Isis-taistelijoille, Huhtasaari tarkentaa Helsingin Sanomissa tänään. HS: Entinen Puolustusvoimain komentaja uskoo Suomen tulevaisuuteen Natossa. "Emme elä niin vaikeissa oloissa kuin sodan, emmekä niin vaikeissa kuin kylmän sodan aikana. Maailma on muuttunut, ja minusta olemme aika hyvin onnistuneet asemoimaan itsemme siinä", kenraali Jaakko Valtanen sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa.