background preloader

Språkhelheter

Facebook Twitter

MoniNet. Hauska tavata. Aalto OpenLearning : Search results. English – Suomi Taskussa. Helppoa suomea - Etusivu. Sanapaja. Suomen kieli sanoo tervetuloa. Learn Finnish – Opi suomea. Träna klockan. 4 sekunder sedan: Någon fick alla rätt på nivå 7.

Träna klockan

Fem i som tog 10 minuter. 27 sekunder sedan: Någon hade problem på nivå 2. Halvtimmar som tog 2 minuter. 1 minut sedan: Någon hade problem på nivå 1. Hela timmar som tog 2 minuter. Oma city – kaupunkiseikkailu. Oma city – kaupunkiseikkailu on 5-6-luokkalaisille maahanmuuttajanuorille suunnattu yhteiskuntaopin oppimateriaali.

Oma city – kaupunkiseikkailu

Se opastaa oppilasta tuntemaan suomalaisen yhteiskunnan rakennetta lapsen ja nuoren näkökulmasta. Kalle-variksen ohjaamana oppilas tutustuu sisäsuomalaiseen kaupunkiin, jonka hän itse saa suunnitella ja jonka jossa hän voi nuorena ja kansalaisena toimia. Oma City koostuu kymmenestä kohteesta (esim. koti, kirjasto, luonnonsuojelualue), joissa kaikissa on runsaasti tehtäviä ja pelejä, jotka oppilas käy läpi haluamassaan järjestyksessä ja eri aikoina. Ohjelman tekstit voi kuunnella karaokena tai lukea ilman ääntä. Lopuksi oppilas voi tulostaa itselleen diplomin. Oma City ohjaa oppilasta kasvuun yhteisön ja yhteiskunnan jäsenenä. YKItreenit – tavoitteena yleinen kielitutkinto suomen kielessä. Abitreenit S2 Puheen ymmärtäminen. Supisuomea - grammatikhelheter. Internetix B-finska övningar. Eila ja Ossi. Ajatelmia, erilaisista aiheista.

Eila ja Ossi

Ajatelmia, erilaisista aiheista. Tätä kokoelmaa voi hyödyntää monin eri tavoin, esim. 1) Tulosta ajatelmat joko aiheryhmittäin tai sekaisin, joko kaikki, tai ne jotka haluat. Tulosta ne värillisille papereille. Lisätiedot Lapsilla on omat oikeudet Johdanto Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana kansainvälisten adoptioiden määrä Suomessa on kymmenkertaistunut. Lisätiedot MINÄ OLEN RAKKAANI OMA ESTHER KORSON MINÄ OLEN RAKKAANI OMA ESTHER KORSON Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa... Kuulostaa hyvältä - videot + kysymykset. Övningar text o gramm. Vandring i Åbo. Kajaani multicultural. Luki-Luukas. Närvårdare finska dialoger. Kuvaus kehitetystä mallista Hankkeen tavoitteena oli auttaa lähihoitajaksi opiskelevia maahanmuuttajia selviytymään opinnoistaan ja ehkäistä opintojen keskeytymistä.

Närvårdare finska dialoger

Heitä haluttiin tukea tilanteissa, joissa riittämätön suomen kielen taito haittasi opinnoissa suoriutumista. Tuen tarve selvitettiin alkukartoituksella. Tukipakettiin kuului tukiopetusta ja kirjallista tukimateriaalia. Tukiopetusta oli mahdollista saada pienryhmässä tai yksilöopetuksena. Liitetiedostossa tekstit, sanastot ja kuvat. Mallin soveltuvuus ja käyttökelpoisuus Mallia voi käyttää eri oppilaitoksissa hoitoalaa opiskelevien maahanmuuttajien tukemiseen. Kokemuksia ja arvioita mallin toimivuudesta Maahanmuuttajaopiskelijoiden tuen tarve oli suuri. Jatkossa kehitettävää Kirjallista tukimateriaalia voisi laajentaa eri tilanteisiin. Heippa (i Sve) Suominen - om Finland. HOMMA HANSKASSA. Autotalli, kampaamo jne. Oppimisaihioita ammatilliseen kielenoppimiseen Jokainen englannin- ja suomenkielinen aihio muodostaa oman oppimispolkunsa, jossa ideana on, että aihepiiriä lähestytään askel askeleelta.

Autotalli, kampaamo jne

Ensin kielen oppija tutustuu sanoihin kuvien kautta, sukeltaa sitten rikkaaseen puhuttuun kieleen ja tekee erilaisia asioita syntyperäisen puhujan opastamana. Tämän jälkeen samaa kieliainesta (sanastoa ja rakenteita) harjoitetaan monipuolisesti erilaisten tehtävätyyppien avulla. Interaktiivisessa tilassa (Vaihe / Step 2) oppija joutuu suodattamaan äidinkielisen puhujan runsaasta kielellisestä aineksesta hänelle tärkeät sanastolliset ja rakenteelliset vihjeet. Mikäli opastajan puhe ei aukea heti ensimmäisellä kuuntelukerralla, kohtaa voi kuunnella niin monta kertaa kuin tarpeelliseksi katsoo. Siirry aihioihin alta. Hyvin menee 1-22. S2 - övningar i pdf. Abi-treenit. Tavataan taas. Supisuomea-videot. 12-osainen Supisuomea-ohjelmasarja on valmistunut ja ensiesitetty vuonna 2003.

Supisuomea-videot

Verkkokurssissa käytetty videomateriaali on peräisin ohjelmista, jotka voit halutessasi katsoa täällä myös kokonaisina. Verkkokurssin sisältö ei noudata samaa järjestystä kuin tv-ohjelmien sisältö, mutta lyhyiden sisältöesittelyjen avulla löydät ohjelman, josta sinulle on eniten hyötyä eri asioita opiskellessa. Haluamasi kielisen tekstityksen voit valita tai laittaa pois kuvaruudun oikean alareunan TXT-näppäimestä. Osa 1/12: Tervetuloa Suomeen! Aluksi esitellään Suomea, tervehditään ja mennään kahville. Osa 2/12: Junalla vai bussilla? Millä pääsee? Osa 3/12: Suomalaista ruokaa Tutustutaan ruokasanastoon ja -perinteeseen. Osa 4/12: Mihin, minne, missä? Vuorossa ovat paikat ja suunnat, eli suomen kieliopin paikallissijat. Osa 5/12: Koti ja perhe Esittelyssä asumismuotoja, koteja ja perheitä. Suomi vieraana kielenä. Random Finnish Lesson. Moped: Materiaalit. Www-oppimisaihiot Suomi toisena kielenä -opetukseen Luetun ymmärtäminen Kuullun ymmärtäminen Sanasto Kielentuntemus Kulttuurintuntemus Kotikielen ja muiden aineiden opetukseen.

Moped - Tampere. Suomea ole hyvä. Asiointisuomea. Keskellä Suomea. YKI - testit. Tervetuloa harjoittelemaan YKI-kokeeseen!

YKI - testit

Suunnitteletko osallistumista suomen kielen YKI-testin keskitasolle? Tarvitsetko muuten lisäharjoittelua suomen oppimiseen? Alla olevista tehtävistä voit valita ne kielen alueet, joita haluat erityisesti vahvistaa. Kone tarkistaa vastauksesi. Kuuntelutehtäviä lukuun ottamatta tehtävien vaikeusaste on merkitty tähdillä (*) seuraavasti: Kirjakuja. Lexin Animationer - sve. Suomen mestari - äänitteet. Haastattelut - Arkipäivän suomea. Papunet. Ymmärrä suomea. UUNO 1. UUNO2. Ankkalampi. Bildteman - Lexin. AmmE - kuvia. Opiskele suomea - Moninet. Context Learning Finland. MoniVoima - Info Suomesta. Kotisuomessa.fi. Uloskirjautuminen onnistui, voit nyt poistua materiaalista. Olet käyttämässä kotisuomessa.fi -palvelua oman oppimisympäristösi kautta. Sinun tarvitsee kuitenkin kirjautua sisään tältä sivulta kotisuomessa.fi -käyttäjätunnuksillasi.

Tervetuloa kotisuomessa.fi -verkkopalveluun. Palvelu on suunnattu maahanmuuttajille, jotka haluavat opetella suomen kieltä, mutta palvelun käyttö on vapaata kaikille. Kotisuomessa.fi -palvelu toimii tietokoneesi selaimessa internet-yhteyden välityksellä. Tietokoneen, jossa on internet-yhteys (Windows, Mac OS X tai Linux käyttöjärjestelmällä)Ajan tasalla olevan www-selaimen, kuten: Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer 8 tai uudempiSelaimeen asennetun Adobe Flash -lisäosan (sellaisen saat täältä: palvelun käyttö olisi jouhevaa, suosittelemme tietokoneen näytön tarkkuudeksi vähintään 1280x800, minimivaatimus on 1024x768.

Tietosuojaseloste 27.5.2013 Yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirjaHenkilötietolaki (523/1999) 10 § ja 24 § Suomi - multicultural. 0 Peruskoulu 1 Oppivelvollisuus 2 Koulupäivä 3) Oppiaineet.

Suomi - multicultural

Kiitäjät Mamu. Sukimob - teman. Oneness City. Finnish for Busy People. LuKipolku kirja.