background preloader

8lk TERVEYSTIETO

Facebook Twitter

Joensuulaiskoulu tempaisi hajusteettomuuden puolesta: "Oppilaiden päänsäryt ja huonot olot ovat vähentyneet" Aivasteleeko työkaveri kun tulet lähelle?

Joensuulaiskoulu tempaisi hajusteettomuuden puolesta: "Oppilaiden päänsäryt ja huonot olot ovat vähentyneet"

Vaihtaako vierusmatkaaja paikkaa bussissa? Oletko hajuvesikuningatar tai partavesiparoni? Tuoksuyliherkkyys ei ole mikään pikku vaiva. Nenä vuotaa, iho punoittaa, yskittää, henkeä ahdistaa ja sydän tykyttää. Vähemmän herkistyneet selviävät aivastelemalla, mutta yhä useamman tuoksuyliherkkyys oireilee monin hankalin tavoin. Arviolta 10–40 prosenttia suomalaisista kärsii jonkinasteisesta tuoksuyliherkkyydestä.

Joensuulaisen Pielisjoen koulun oppilaat ja opettajat haastoivat itsensä miettimään, miten koulussa voitaisiin välttää ylenmääräistä hajusteiden käyttöä. Teemapäivä kiinnosti koululaisia. Marraskuisen teemaviikon ja kampanjapäivän aikana niin opettajat, oppilaat kuin muukin koulun henkilökunta saivat tuhdin tietopaketin hajusteylikuormitetun ympäristön haitoista. Tuoksuvalmisteiden sijasta nuuhkittiin hajusteettomia hygienia- ja kosmetiikkatuotteita. Koulussa innostuttiin kampanjasta toden teolla. Voishan sitä yrittää vähentää hajusteita.

Tutkija: Kelloa pitäisi siirtää vielä tunti taaksepäin ja jättää sitten rauhaan ainiaaksi - Aika - Tiede. Sunnuntaina tapahtui jälleen se ihme, että saimme ilmaiseksi tunnin lisää vuorokauteen.

Tutkija: Kelloa pitäisi siirtää vielä tunti taaksepäin ja jättää sitten rauhaan ainiaaksi - Aika - Tiede

Aamuvalo hyväksi terveydelle Jos Suomi siirtyisi Keski-Euroopan aikaan, aamut olisivat valoisampia ja illat pimeämpiä. Se olisi hyväksi unirytmillemme ja terveydellemme, sanoo professori Timo Partonen. Nyt valoisaa aikaa on meillä enemmän ilta- kuin aamupuolella. Kun kellot on siirretty tunnin verran taaksepäin, heräämme myös valoisampaan aamuun. Se tekee hyvää. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessorin Timo Partosen mielestä suomalaiset voisivat paremmin Keski-Euroopan aikavyöhykkeessä. "Se toisi aamuihin enemmän valoa, ja valoisa aika jakautuisi symmetrisemmin päivälle. Näin on läpi vuoden, ja kesäaikaan siirtyminen korostaa epätasapainoa kesäkuukausina. Ihmisen vuokausirytmiä eli valveen ja unen vaihtelua säätää sisäinen kello. Sisäisellä kellolla on Partosen mukaan taipumus jätättää: ruumiin vuorokausi venyy helposti vähän pidemmäksi kuin Maan pyörähdys akselinsa ympäri. Slob Evolution.

With some images, all is not what it seems. Photoshopping Real Women Into Cover Models. ...and that's who I am. ...and that's who I am. This new 'sexual consent and tea' video from Thames Valley Police is brilliant. Sex and consent is a difficult issue, mainly because something that seems so simple is continually ‘misunderstood’ in rape cases.

This new 'sexual consent and tea' video from Thames Valley Police is brilliant

Thames Valley Police have decided to tackle the issue by comparing sex to a well known British pastime – drinking a cup of tea. The result is this simple, effective and at times quite funny video, which gives clear instructions as to what constitutes as sexual consent. MORE: When a black man and a white woman speak for one another The clever video goes through all the situations in which can be twisted into ‘blurred lines’ territory by certain people, all the while keeping with the tea analogy.

‘Maybe they were conscious when you asked them if they wanted tea, and they said “yes”. The advert is part of the #ConsentisEverything campaign being launched by Thames Valley Police. Parents of disabled daughter stunt her growth and remove her womb to ‘improve her quality of life’ Detective Chief Inspector Justin Fletcher said: ‘The law is very clear. Tiukka linja pitää - salmonella edelleen harvinainen Suomessa. Bakteeri on lähes aina tuliainen matkoilta, alle viidennes salmonella-tartunnoista tulee kotimaasta.

Tiukka linja pitää - salmonella edelleen harvinainen Suomessa

Salmonellatartunnan riski on Suomessa edelleen vähäinen verrattuna moniin muihin maihin, tiedottaa Eläinten terveys ry ETT. Salmonella-bakteeria ei esiinny juuri lainkaan rehuissa, eikä tuotantotiloilla. Tämä varmistaa myös kotimaisten elintarvikkeiden turvallisuutta. Itsestään salmonella-vapaus säily, vaan se vaatii päivittäistä ehkäisevää työtä rehualan toimijoilta ja kotieläintuotannolta.

Eläimistä ihmisiin tarttuvia tauteja seuraavan Zoonoosikeskuksen mukaan Suomessa raportoitiin 1622 ihmisten salmonellatapausta vuonna 2014. Salmonellan esiintyvyys Suomen tuotantoeläimissä oli kansallisen tavoitteen mukainen, eli alle 1 prosentti. ETT kerää tietoa tuotantoeläintiloilla esiintyvistä salmonellatartunnoista ja ohjaa suurta osaa näiden saneerauksesta. Terhi Torikka. Building Health Systems Globally.

Energiajuomaelokuva - Terveystiedon päättötyö. Tältä 200 kilokaloria näyttää eri ruokina ja juomina. Kunnon ruokaa nuorelle. Future - Take a journey through the sleeping mind. Hs. Tuore tutkimus kumoaa myyttejä ihmisten nukkumisesta esiteollisella ajalla.

hs

Tutkijoiden mukaan ilman sähkövaloa ja muita mukavuuksia elävät kansat nukkuvat pitkälti samalla tavalla kuin länsimaisetkin ihmiset. Kalifornian yliopiston johtamassa tutkimuksessa selvitettiin nukkumista kolmella kansalla, jotka saavat elantonsa pääasiassa keräilemällä ja metsästämällä: Tansanian hadzoilla, Namibian saneilla ja Bolivian tsimaneilla. Tutkijat varustivat heidät rannekkeella, joka mittasi uni- ja valvetilan pituutta sekä valoaltistusta. Aineistoa kertyi kaikkiaan 94 ihmiseltä 1165 päivän ajan. Tutkimus romuttaa monia käsityksiä, joita tieteellisessäkin kirjallisuudessa on ollut ihmisten nukkumisesta ennen keinovaloa. Ensimmäinen on, että ihmiset ovat aiemmin nukkuneet noin kahdeksan tuntia yössä. Toinen on, että päiväunet kuuluisivat ihmisen luonnolliseen päivärytmiin. Kolmas myytti on, että ilman sähkövaloa ihmiset ovat menneet nukkumaan auringon laskiessa. Tutkimuksen julkaisi Current Biology. The Truth About Hymens And Sex. Kolmannes suomalaisista ei käytä lainkaan ehkäisyä.

Kirjautumalla Yle Tunnuksella Areenaan pysyt ajan tasalla lempiohjelmissasi!

Kolmannes suomalaisista ei käytä lainkaan ehkäisyä

Voit lisätä sarjoja ja ohjelmia suosikeiksi. Suosikkilistasi ilmoittaa sinulle, kun uusia jaksoja on saatavilla. Jos ohjelma jäi sinulta kesken, voit jatkaa siitä mihin jäit. Jatkossa voit käyttää samaa Tunnusta myös muissa Ylen palveluissa. Kiitos rekisteröitymisestä Saat sähköpostiisi pian linkin ja ohjeet rekisteröitymisen vahvistamiseksi. Kondomikioski.fi: Contoured - vaikea lausua, helppo käyttää. Kondomikoski.fi: Miksi kondomissa on juomut? Kondomikioski.fi: X-Large - muita mittavampi kondomi. Mitä tehdä, jos kondomi menee rikki? Kondomikioski.fi: X-Large - muita mittavampi kondomi.

Right to Choose. Kondomikioski.fi: Näin käytät kondomia.