background preloader

Ammattiasioita

Facebook Twitter

2000-luvun kansalaistaidot: informaatio-, media- ja digitaidot. ”Nykyisin siitä ei ole kilpailuetua, että tietää enemmän kuin muut.

2000-luvun kansalaistaidot: informaatio-, media- ja digitaidot

Maailmaa ei kiinnosta, mitä sinä tiedät. Katso viestiketjua - Valokuvataiteen museon kuvia Flickrissä ja Kuvia kaikille –sivustolla. Valokuvataiteen museo paransi kokoelmiensa saavutettavuutta huimasti julkaisemalla suuren määrä kokoelmiensa kuvia Flickrissä ja omilla sivuillaan.

katso viestiketjua - Valokuvataiteen museon kuvia Flickrissä ja Kuvia kaikille –sivustolla

Ja mikä parasta, kuvien käyttöä ei ole estetty, eikä niitä ole pilattu vesileimoilla, vaan kuvat on lisensoitu Creative Commons lisenssillä. Valokuvataiteen museo on poiminut esimerkkejä museon yli 3,6 miljoonaa kuvaa käsittävän kokoelmansa helmistä. Lauseenjäsenet luovasti. Halusin kokeilla lauseenjäsenten opiskelua uudella tavalla kahdeksannen luokan ryhmän kanssa.

Lauseenjäsenet luovasti

Miksi? Siksi, että lauseenjäsenet tuntuvat usein raskaalta, tylsältä ja vaikealta kokonaisuudelta sekä oppilaille että opettajalle. Mietin, pitääkö näin olla.

Opiskelujuttuja

Www.esitys091113 - Powered by Verkkopolku.com. Mikäli opettaja käyttää verkko-oppimisympäristöön palautettavia arvioitavia tehtäviä osana kurssin suoritusta flipped classroom -ajatuksella, miten opettaja voi olla varma siitä, että tehtävät ovat oppilaan itsensä tekemiä?

Www.esitys091113 - Powered by Verkkopolku.com

Kohta viisitoista vuotta olen kouluttanut opettajien tietoverkkojen käytöstä reaaliaineissa, ja tämä on yksi kestokysymyksiä. ESIMERKKI TOTEUTUKSESTA: Itse olen käyttänyt vuodesta 2002 flipped classroom -ajatusta siten, että lukion kurssi jäsentyi viiteen-kuuteen kokonaisuuteen. Jäsentelin (oppilaita helpottaakseni) nämä viisi kokonaisuutta kirjan perusteella (esim ps3: muisti ja sen toiminta - kirjan yhden luvun aihe). Arkielämän terveys. Trip. Susain.no: Lue ohjeet! Luokka työskentelee sellaisten paikallisten tapahtumien parissa jotka johtuvat sään ääri-ilmiöistä tai muista luonnonkatastrofeista.

Susain.no: Lue ohjeet!

Lisäksi oppilaat voivat haastatella paikallisväestöä ilmastosta ja ilmastoon sopeutumisesta. Nuoret nukkuvat liian vähän. Tunnettu tosiasia on, että riittävä uni ja unenlaatu ovat ensiarvoisen tärkeitä nuoren kehitykselle.

Nuoret nukkuvat liian vähän

Yläkouluikäiset – eli 13 -16 -vuotiaat – ovat elämänvaiheessa, jossa unta pitäisi saada riittävästi. Riittämätön unen määrä voi johtaa esimerkiksi vireystilan laskuun, keskittymishäiriöihin ja yleiseen ärtymykseen. Nämä tekijät voivat myös vaikuttaa koulumenestykseen negatiivisella tavalla. Jokelan koulukeskuksen kahdeksannen luokan oppilas Matias Reinikainen, 14, kertoo nukkuvansa öisin keskimäärin kuusi tuntia.

Hänen mielestään se ei ole riittävää, vaan unta täytyisi saada enemmän. Onko tämä uusi hittidieetti? Prisma Studio antoi tehtäväkseni kokeilla keskiaikaista ruokavaliota kahden viikon ajan.

Onko tämä uusi hittidieetti?

Samalla testattiin millaisia vaikutuksia lyhyellä kokeilulla on terveyteeni. Lähtökohtaisesti keskiaikainen ruokavalio tuskin on se kaikista terveellisin, mutta katsotaan kuinka käy. Tulokset näet Prisma Studio- ohjelmasta. Keskiajaksi lasketaan Suomessa noin 1100- 1500-luku. Englanti. Muutetaan arviointi oppimista ja ihmisyyttä tukevaksi ja luodaan ahdistusvapaa koulu. ”Sanoin opiskelijoilleni…, että kurssin lopussa oleva koe on vapaaehtoinen ja se ei vaikuta kurssin arvosanaan.

Muutetaan arviointi oppimista ja ihmisyyttä tukevaksi ja luodaan ahdistusvapaa koulu

Sanoin myös, että he saavat itse päättää omat arvosanansa. BridgeCraft. Pelit_ja_oppiminen_2013. Kymmenen kysymystä matematiikan yksilöllisestä oppimisesta. Martinlaakson lukion matematiikan opettaja Pekka Peura vastasi kymmeneen kysymykseen yksilöllisen oppimisen opetusmenetelmästä. 1.

Kymmenen kysymystä matematiikan yksilöllisestä oppimisesta

Kuka olet? Olen fysiikan ja matematiikan opettaja Pekka Peura Martinlaakson lukiosta, jossa olen opettanut vuodesta 2007 alkaen. Aktiiviharrastuksiini opetuksen kehittämisen lisäksi kuuluvat avoimien oppikirjojen kirjoittaminen (www.avoinoppikirja.fi), curlingin pelaaminen (Suomen mestari vm. 2013) ja basson soittaminen bändissä. 2. Untitled. Miten Wikipediaa tulisi lukea (ja kirjoittaa) opiskelijoiden kanssa? Kirjoitin englanninkieliseen blogiini pienen jutun otsikolla Reading Wikipedia with students.

Miten Wikipediaa tulisi lukea (ja kirjoittaa) opiskelijoiden kanssa?

Koska aihe on tärkeä ja koskee niin yliopisto-opetusta kuin koulujakin ajattelin kirjoittaa aiheesta lyhyesti myös suomeksi. Opiskelijat, koululaiset ja heidän opettajansa käyttävät runsaasti Wikipediaa päivittäisessä työssään. Koulutuspalvelut pelipedagogiikka mobiilipelaaminen. iPad oppimistyökaluna. Kopiokissa. Kopiokissa kertoo tekijänoikeuksista nopeasti, viihdyttävästi ja oivalluttavasti, yhden sivun mittaisissa sarjakuvissa. Seksitietoa pojille pelin avulla – oletko superori vai himohumma? OKL loi liikkeelle panevan opetuksen. Ruissalon Luontokeskus Tammenterhon eteen on kokoontunut joukko testaajia. Opettajankoulutuslaitoksen Turun yksikön ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat lähetetään maastoon interaktiivinen peli mukanaan, heti perään lähtökäskyn saa yliopiston innovaatioyksikkö.

Kasvatustieteiden tiedekunta ja ActionTrack-pelin luonut TAZ allekirjoittivat toukokuun alkupuolella yhteistyösopimuksen. TAZ on luonut huipputeknologian ja liikkumisen yhdistävän sovelluspohjan, Turun yliopiston kasvatustieteiden ammattilaiset rakentavat pedagogisen sisällön. Nuorisotutkija: Suomen koulut haaskaavat tietotekniikan mahdollisuudet - Koulu - Tekniikka. Palstalla heitetään väite ja sen perustelut. 19.6. Tulevaisuuden taitojen opettaminen vaatii muutosta koululta ja opettajilta (Norrena)

FM Juho Norrenan tietotekniikan väitöskirjan ”Opettaja tulevaisuuden taitojen edistäjänä: Jos haluat opettaa noita taitoja, sinun on ensin hallittava ne itse” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori Jari Multisilta (Helsingin yliopisto) ja kustoksena professori Tommi Kärkkäinen (Jyväskylän yliopisto). Osaamista, jonka pohjalle tulevaisuuden yhteiskuntamme rakentuu, rakennetaan tällä hetkellä luokkahuoneissa ympäri Suomen. FM Juho Norrenan väitöskirjan mukaan opettajan roolin, koulun rakenteiden sekä koulua koskevien asenteiden on muututtava, jotta nykykoulu voisi valmistaa oppilaitaan tulevaisuudessa tarvittavaan osaamiseen.

Yhteiskunnassa tapahtuva laajamittainen tiedon ja teknologian lisääntyminen haastaa koulut ja opettajat edistämään tulevaisuuden taitoja. Kari Uusikylä: Tuhotkaa turhat paremmuuslistat! - Suorat sanat - Kodin Kuvalehti. Olen Kari kanssasi monesta asiasta eri mieltä. Tässä vain muutamia kohtia: 1. Hs. D094_netti.pdf. Ohjeita tulokkaille 2013. The 7 Characteristics of Teachers Who Use Technology Effectively. I just came across this awesome graphic shared by our colleagues in teachthought and I found it really interesting. The graphic features 7 habits of the highly effective teachers using technology. Oy - Oppimispelit - Crosswinds. Crosswinds on matematiikan oppimispeli esi- ja alkuopetukseen. Haastatteluja. Sosiaalinen media ja oppiminen: iso kuva. Internetin kehityksessä voidaan erottaa vaiheet web 1.0, web 2.0 (≈sosiaalinen media) ja nupuillaan oleva web 3.0.

Etusivu. Opettajan verkkopalvelu. 45 Outstanding iPad Apps for Science Learning. Hs. Tabletit opetuksessa. Mobiilioppimisen pedagogiikkaa. Hs. Ke­vään vii­mei­nen ope­tus­jak­so to­teu­te­taan Etu-Töö­lön lu­kios­sa il­miö­poh­jai­se­na. Ke­vään lo­puk­si jär­jes­te­tään kes­ki­ai­kai­set mark­ki­nat. WE WANT TO KNOW - Dragon Box+ jo suomen kielellä! WeWantToKnow ei ole kovin hyvin Suomessa tunnettu. MoMi - Mobiilisti Mikkelissä. 'Entire streets' of Roman London uncovered in the City. Matematiikan linkkejä. Pelillistämisen Perusteet. Hyvät käytännöt. Lehti - Juttusivu. Savonlinnan lyseon lukion uskonnon ja filosofian lehtori Virpi Loikkanen on kiinnostunut iPadin mahdollisuuksista opetuksessa. Aikamatka oppimisen ja koulun tulevaisuuteen.

25.1.2013_H%C3%B6kk%C3%A4_P%C3%A4ivi. 147821_Tutkittua_tietoa_oppimisymparistoista. 131646_OPH_Opettajat_Suomessa_2010_2. Hs. Sosiaalinen media yhteistyön ja opetuksen tukena. Tablettitietokoneet laittavat opetustapoja uusiksi. Erikoinen kalasoppa.