background preloader

Social media

Facebook Twitter

10 tips om meer volgers te krijgen op je LinkedIn Bedrijfspagina - Detail. Succesvol met LinkedIn: tips voor een optimaal profiel. LinkedIn heeft de afgelopen maanden een succesvolle metamorfose ondergaan. De activiteit van leden op het zakelijke netwerk neemt toe. Leden plaatsen actief statusupdates, voegen media toe aan hun profiel en endorsen elkaar voor specifieke vaardigheden. In dit artikel bespreek ik de mogelijkheden met LinkedIn-hoofd Talent Solutions Lena Olivier en krijg je tips voor een optimaal profiel.

Productief en succesvol Het is LinkedIn’s missie om professionals overal ter wereld meer productief en succesvol te maken. Een optimaal LinkedIn-profiel is natuurlijk zo volledig mogelijk ingericht. Werkervaring Vaak wordt de werkervaring heel summier toegevoegd aan het LinkedIn-profiel, terwijl het een heel belangrijk onderdeel is van je profiel. De eigen medewerkers kunnen daarin een belangrijke rol spelen. “Het is sowieso raadzaam om meer dan één positie toe te voegen aan je profiel, omdat je daarmee twaalf keer meer kans hebt om te worden bekeken”, aldus Lena. Tips voor je werkervaring Less is more. Zet Google+ in als online advertentie. Jaap Jacobs berichtte eerder in een blog dat we zo langzamerhand toch echt aan Google+ moeten geloven.

Zeker omdat "vanaf 2016 meer content wordt geplust (+1), dan dat er op Facebook wordt gedeeld", aldus SearchMetrics. Zover is het echter nog niet. Maar hoe kunnen bedrijven dit ‘onbekende’ sociale platform nu het beste inpassen in hun marketingactiviteiten? Mijn tip: zet het vooralsnog in als advertentie. Deze gastbijdrage is geschreven door Piet Penninx. Piet Penninx is online marketeer bij ReplaceDirect en is inmiddels gespecialiseerd in SEO en het schrijven van ontzettend hilarische teksten.

Aangezien verreweg de meeste social media gebruikers zich op Facebook bevinden gaat daar ook de meeste aandacht naar uit. 1. Momenteel zijn er twee typen pagina’s op Google zichtbaar voor één bedrijf. Kijk hier voor meer informatie over het verifiëren van een Google+ account. 2. 3. 4. Zijn organisaties klaar voor Vine? Vine is alweer een paar maanden oud en groeit gestaag verder in populariteit. Het is een app op de iPhone waarmee de gebruiker heel eenvoudig (een-kind-kan-de-was-doen) een videootje van maximaal zes seconden kan maken. Stop motion time elapse en geluid zijn optioneel. Zo kan je bijvoorbeeld in een paar seconden laten zien hoe je een coctail maakt of de geschiedenis, achtergrond en insights van een product of merk laten zien.

Vine is echt app based voor de iPhone, de Android app is onderweg en de website is een doorverwijzing naar iTunes. Dankzij dit korte timeframe, zes seconden, en doordat de video direct in een tweet of Facebook-post afgespeeld wordt, is het erg laagdrempelig en toegankelijk. Daarbij past Vine uitstekend in de trend om content steeds visueler te maken. Fijn klein en opvallend detail, Vine denkt ook aan de gebruiker, fan, volger en consument; het geluid van de video staat standaard uit.

Wat kunnen de marketingcommunicatie- en PR-professional met Vine? 11 innovatieve Facebook-campagnes om je te inspireren. Waarom gedragen bedrijven zich op LinkedIn als Fernando Torres? Voor wie het gemist heeft … LinkedIn telde in november 2012 meer dan 3,5 miljoen Nederlandse gebruikers! Uit onderzoek van Insites Consulting blijkt dat 42 procent van de bedrijven in Nederland actief is op LinkedIn, tegenover 45% op Twitter en 53% op Facebook.

Kort door de bocht genomen is er op LinkedIn dus minder concurrentie, maar gek genoeg blijft de genoemde ‘activiteit’ in de praktijk veelal beperkt tot registratie en een korte beschrijving van het bedrijf. LinkedIn is volgens sommigen het beste sociale netwerk om B2B-leads te vergaren. Zo blijkt uit onderzoek van Hubspot dat LinkedIn bijna 3(!) Keer zo effectief is als Twitter en Facebook. Na al deze cijfers nog steeds niet overtuigd van het nut van LinkedIn? Voorzet 1: goedkoper personeel werven Met miljoenen actieve gebruikers en dito cv’s is LinkedIn een goudmijn voor recruiters. Voorzet 2: Status-updates Voorzet 3: product- & servicepagina’s Het fluitsignaal … rust. Instagram & Voetbal: a match made in heaven? Instagram is het nieuwe marketinglieverdje van veel bedrijven, dat is geen nieuws.

Ook wordt het veel gebruikt in de Amerikaanse sportwereld, van de New York Yankees en Los Angeles Lakers tot aan het zeilteam van Puma in de Volvo Ocean Race. Waarom is het een geschikt platform voor de sportwereld? En hoe zit het met het gebruik van Instagram in de voetbalwereld? Waarom Instagram in de voetbalwereld? Laten we beginnen met een simpele vraag: waarom is Instagram een goed sociaal platform voor clubs en andere voetbalgerelateerde organisaties? Het geeft fans een achter-de-schermen ervaring Fans willen op Instagram beeldmateriaal zien wat ze niet op Facebook en de clubwebsite kunnen zien. Instagram kan het verhaal van een team vertellen Voetbal is bij uitstek een visuele actiesport, waarbij veel naar verschillende plekken gereisd wordt. Fans bouwen een meer persoonlijke band op met spelers. Sportfotografen kunnen niet overal zijn Spelers Clubs Voetbalclubs op Instagram? A.S. Wat vind jij? Meer weten? De 8 regels om te zorgen dat jouw bezoekers wel op 'like' klikken.

Update 21 januari 17:00 uur: n.a.v. de discussie in de comments is de titel van deze blogpost (oorspronkelijk "Hoe sociaal is jouw website? ") aangepast. Waarom sociale-buttons toevoegen aan je corporate site? Veel websites maken al gebruik van de delen- en volgen-opties. Toch laat de uitvoering vaak te wensen over. Het gebruik van social media op je website heeft namelijk voordelige gevolgen voor je positie in zoekmachines.

Je moet je daarbij wel afvragen wat de onderliggende conversiestrategie is. Je kunt er daarnaast voor kiezen om per product of dienst een share-optie aan te bieden die naar deze producten verwijst. Voordat er sprake is van linkability moeten de buttons wel worden aangeklikt. 1. Let op de teksten die je meegeeft als iemand een share-button aanklikt. Is hier aan de gebruiker gedacht? Gebruik in ieder geval een overtuigende tekst. WalMart heeft bovenstaande goed begrepen. 2. Let op hoe je de buttons aanbiedt. De Interpolis-pagina, onderdeel van een persbericht. 3. 4. 5. Facebook Edgerank, wat is dat nou eigenlijk? Deze vraag krijg ik de laatste tijd steeds vaker van klanten en andere bureaus.

Het valt me op dat vele social media-goeroes en -experts het antwoord ook vaak niet weten. Ook ik moet eerlijk toegeven: het concept van de Edgerank is niet even snel uit te leggen. Maar met de toenemende stroom postings op Facebook neemt het belang van de Edgerank voor marketeers wel steeds meer toe. Vandaag dus een uitleg van de Facebook Edgerank: wat is het en hoe werkt het precies? Afgelopen week verscheen er op de blog van econsultancy een artikel met de veelzeggende titel ‘The Ultimate Guide to the Facebook Edgerank Algorithm‘. Edgerank voor marketeers Waarom is deze Edgerank zo belangrijk voor marketeers en bureaus? Recent onderzoek van Comscore getiteld ‘The Power of a Like’ toont aan dat merken die 5 dagen per week een posting doen, hiermee slechts 16% van hun fans bereiken. Wat is Edgerank? Laten we bij het begin beginnen.

De Edgerank-formule Laten we kort even naar deze 3 elementen kijken. 1. 2. 3. Everyone's Social Media Resource. Social Impact Model « Social Media Modellen. Het Social Impact Model is ontwikkeld door Social Media adviesbureau KREM. Het model omschrijft 5 categorieën met Social Media KPI’s. Per categorie zijn er meerdere meeteenheden die vanuit de gebruiker worden omschreven. Het gebruik van een piramidemodel betekent echter wel dat er veel moeite moet worden gedaan voordat de doelgroep daadwerkelijk ‘impact’ heeft voor het bedrijf.

De vijf fasen worden hieronder uitgewerkt met bijbehorende meeteenheden, zodat de ROI ook inzichtelijk gemaakt kan worden: De meeteenheden in deze vijf fasen zijn: Reach (bereik): het aantal fans, vrienden, aanmelders, inschrijvingen en volgers die je berichten zien, lezen en horen.Influence (invloed): het percentage invloed dat je hebt ten opzichte van concurrenten, de belangrijkste beïnvloeders, een sentimentanalyse en de bekende NPS (Net Promoter Score).Engagement (deelname): het aantal shares (berichten gedeeld), likes, reacties en conversaties. Het ABC van sociale media in 2012. Actief volgen van merken Iets meer dan de helft van de consumenten volgt een merk via sociale media. Er is echter een verschil tussen passief en actief volgen. Een gemiddelde consument volgt zo'n 11 merken. 7 van die 11 merken volgt men actief en met gemiddeld 5 merken gaat men de conversatie aan. Als merk heb je dus niet zo'n grote 'window of opportunity' om op een actieve manier met consumenten te converseren.

Basiskwaliteit bepaalt sentiment Consumenten praten veel over merken op sociale media. Consumenten zijn echt wel positief De mythe van de negatieve consument blijft toch in veel bedrijven leven, vind ik. De groten werden groter Als we de resultaten van dit onderzoek vergelijken met die van de voorbije jaren, is één ding duidelijk: de grote sociale netwerksites (Facebook, Twitter & Linkedin) zijn groter geworden.

E-mail nog steeds favoriete kanaal Consumenten geven graag feedback aan bedrijven. Fans zijn niet te vertrouwen Fans van merken scoren heel laag qua geloofwaardigheid. Qzone.