background preloader

Zaandam

Facebook Twitter

Inloggen op Twitter. Winkelen in Zaandam. Romanov: riante appartementen in bruisend stadshart Zaandam - Amsterdam Woont. 5 oktober 2016 Ruime nieuwbouw appartementen in een bruisend stadshart met winkels, horeca en grachten.

Romanov: riante appartementen in bruisend stadshart Zaandam - Amsterdam Woont

Je vindt ze in nieuwbouwcomplex Romanov in het hart van Zaandam. Romanov wordt een prachtig gebouw met een gedurfde, Zaanse architectuur. Romanov, een project van HSB Ontwikkeling, verrijst aan het einde van de Gedempte Gracht, bij het Ankersmidplein. Verdeeld over de tweede tot en met de zevende verdieping, krijgt het gebouw achttien luxe koopappartementen met één of meer buitenruimtes. Romanov: veel ruimte en kwaliteit In Romanov koop je veel woonruimte en kwaliteit voor je geld. Studio’s: vanaf circa 151.000 euro (v.o.n.).Appartementen van 79 vierkante meter: vanaf circa 239.000 euro (v.o.n.).Appartementen van 120 vierkante meter: vanaf circa 349.000 euro (v.o.n.).Appartementen van 143 vierkante meter: vanaf circa 429.000 euro (v.o.n.).Penthouse van 200 vierkante meter: circa 620.000 euro (v.o.n.). Al deze prijzen zijn exclusief parkeerplaats.

Interesse? Wil je op de hoogte blijven? 2012 10 NRC. Inverdan_br_250511. Babel Archigids Zaandam - Rondleidingen in de Zaanstreek. Hembrug Home - Hembrug. Bezoek de Zaanstreek. Aan de Zaan gebeurt het.

Bezoek de Zaanstreek

Betaalbaar wonen met veel ruimte, winkelen in het schitterend vernieuwde centrum van Zaandam of bij Loods 5 en straks IKEA. Of u nu wilt picknicken in de polder, dineren in industrieel erfgoed, dansen in North Sea Venue, een terrasje pakken op de Dam of aan het water van de Zaan. De Zaanstreek is een bezoek meer dan waard! Nieuws en tips In de Zaanstreek zijn enorm veel leuke dingen te doen. Schilderrijk Zaanstreek 2014 In 2014 staat de streek geheel in het teken van een nieuw thema: Schilderrijk Zaanstreek. Eten & drinken Aan de Zaan zijn de de lekkerste gerechten en dranken te vinden; van eenvoudig tot chique en van trendy tot authentiek. Overnachten De mooiste B&B's in historisch erfgoed.

Winkelen Prima shoppen in het vernieuwde centrum van Zaandam met winkelcentrum Hermitage, de Pathé bioscoop en vele terrasjes. Zaanse Schans De Zaanse Schans is dé grote publiekstrekker van de Zaanstreek, waar oude tijden herleven. Kunst & cultuur Gidsen & rondleidingen. Zaancorridor: Transit Oriented Development - nieuws - nieuws - de Architect. Afgelopen woensdag presenteerden 10 professionele teams en 5 studententeams van de TU Delft hun plannen voor stations in de Zaancorridor.

Zaancorridor: Transit Oriented Development - nieuws - nieuws - de Architect

Deze reeks dorpen en steden tussen Amsterdam en Heerhugowaard is de locatie voor een onderzoeksproject waarin een nieuwe strategie uit de ruimtelijke ontwikkeling wordt getest. Vanwege het vele woon-werkverkeer biedt de gevarieerde regio veel potentie voor ‘Transit Oriented Development’ (TOD). Deze strategie gaat uit van een combinatie van vervoer en ruimtelijke ontwikkeling. Voor vijf stations zijn integrale plannen gemaakt. Verslag door Willem Wopereis Het project is een samenwerking tussen BNA Onderzoek, Provincie Noord-Holland, de NS, de Vereniging Deltametropool en de TU Delft. Ontwerpen voor concreet beleid Tijdens de middag wordt duidelijk hoe ontwerpers kunnen worden ingezet om middels ontwerpend onderzoek strategieën voor de toekomst te ontwikkelen.

Plannen Alle plannen gaan sterk uit van de specifieke locatie. Studenten Toekomst. Stedelijke ontwikkeling - Antwoord onderwerp. Sjoerd Soeters. Soeters geeft Zaandam aan Zaandam Door Bob Witman / maart 2010 / de Volkskrant ZAANDAM De Zaanse geschiedenis herrijst in het ooit verkommerde centrum van Zaandam.

Sjoerd Soeters

Architect Sjoerd Soeters bedacht overal karakteristieke houten huisjes met puntdak en krullende daklijsten. ‘Trek ik het nog wel, zo veel Zaanse identiteit?’ Toen de architect Sjoerd Soeters tien jaar geleden voor het eerst het westelijk deel van het centrum van Zaandam bezocht, wist hij een ding zeker. In maart 2010 staat Soeters er weer: 62 jaar, bril in dezelfde hypnotiserende kleur als zijn meniekleurig pak. Overal in het nieuwe stadscentrum prijken de in karakteristiek groen geschilderde Zaanse houten huisjes, met puntdak en krullende daklijsten. ‘Er zijn momenten geweest dat ik me afvroeg, trek ik het nog wel, zo veel Zaanse identiteit’, zegt wethouder Hans Luiten van Zaanstad.

Zaanstad was hard toe aan goed nieuws. Dus toen kwam Soeters (van Soeters en Eldonk architecten) als postmoderne wonderdokter. Intell hotel, Wilfried van Winden. Een stapel Zaanse huisjes Door Bob Witman/ 17 maart 2010 ZAANDAM Zeventig Zaanse huisjes in vier kleuren Zaans groen zijn verwerkt in de vier gevels van Inntel Hotels.

Intell hotel, Wilfried van Winden

Het stijl-icoon torent veertig meter boven het centrum van Zaandam uit. Het doet nog het meest denken aan een kind dat zijn legohuisjes schots en scheef heeft gestapeld: kijk, het blijft staan. Architect Wilfried van Winden van WAM Architecten wijst dinsdag, twee dagen voor de opening van het hotel, de huizentypes aan: rechtsboven op de hoek een Zaans notarishuis met chique klokgevel, daar een arbeiderswoning met krullende daklijst en verderop een sober schuurtje.

Vijf Zaanse huizentypes zijn in de gevel gemonteerd tot een plastische collage. Het hotel heeft vijftien miljoen euro gekost, telt twaalf verdiepingen en heeft 160 kamers. Het hotel staat in het stadsvernieuwingsgebied Inverdan, waar nog meer architectuur put uit de Zaanse bouwhistorie.