background preloader

Pensiune

Facebook Twitter

ASOCIATIA A.T.M.A ALBA - PORTUL TRADITIONAL DIN PANADE JUDETUL ALBA. The Airey Group - Projects. Interior Design of the Dream House. Artist Dream House. Oak Alley Plantation: Antebellum Mansion, Historic Grounds, Restaurant & Inn. TheDesignerPad - Living The Adventure. Everyone's dream is to have a place away from home to escape to, and some are lucky enough to have a little castle to do that. At least that's the case of advertising agency owner Morten Angelo and his wife Tina Horstedt, who found their dream holiday retreat in Apulia, a region in southern Italy — praised by fashion designer Giorgio Armani as the country's finest and most authentic area. While looking for the perfect place, the couple immediately fell in love with a home typical to the Alberobello village.

Consisting of round, conic-shaped structures, they decided to expand by building a new addition to create a dreamy little castle to call their own. They did a magnificent job in combining the new and the old while preserving the rustic character of the original medieval building. I applaud their decision to keep the decor simple and serene by just adding touches of black and white against that gorgeous sea of limestone. Pssst! Spotted in Skönan Hem / Images Pernille Kaalund. Castelul Mocioni de la Bulci | Burcea - Iancu Radu. Familia Mocioni a avut mai multe proprietăţi în Banat iar a doua ca mărime se afla la Bulci (com. Bata, jud. Arad), la numai câtiva kilometri de Capâlnas. Amplasat într-un parc imens, pe malul Muresului, castelul Bulci este una din cele mai impozante constructii de acest fel. Pe două din faţadele clădirii se află terase cu blazoanele familiei sculptate în relief, care au supravieţuit distrugerilor de după al doilea război mondial.

Corpul central are o frumoasă sală de arme, cu un splendid şemineu, iar în parc se afla o seră. Domeniul Bulci a fost cumpărat în 1858 de catre Antoniu Mocioni de Foen de la baronul Fechtig-Fechtenberg, cel care zidise si castelul. În timpul ultimilor doi proprietari – Antoniu şi fiul său adoptiv Ionel Mocioni-Stârcea – castelul din Bulci a cunoscut o viata intensă, aici venind adesea la vânatoare regele Carol al II-lea, al cărui maestru de vânatoare era Antoniu. Sursa : ro.wikipedia.org Like this: Like Loading... Charlottenburg, Timiș. Intrarea în localitate Charlottenburg (sau Șarlota, s-a mai numit Barița, germană Charlottenburg, Charlotenburg ) este o localitate din județul Timiș, Banat, România.

Face parte din comuna Bogda și a fost înființată în 1771, odată cu cel de-al doilea val de colonizări germane. Satul a fost întemeiat cu 32 de familii (171 persoane) imigrate din Provincia Autonomă Trento, actuala regiune Trentino-Tirolul de Sud, Lorena și Baden-Württemberg.[2][3] Existenta lor se datoreaza in principal contelui von Clary und Aldringen numit in 1769 președinte al administrației Banatului. Construcția a fost coordonată de Carl Samuel Neumann Edler von Buchholt, funcționar la oficiul sării din Lipova. În anul 1718, după pacea de la Passarovitz, Banatul a devenit, dupa 164 de ani de dominatie turcească domeniu al coroanei din Viena. Ca urmare în această regiune au fost colonizați emigranți germani, in trei perioade numite "convoaiele șvabilor". Sat construit in formă de cerc, singurul de acest fel in Banat.

Expoziția moNUmenteUITATE. In februarie 2011 am prezentat la București, în Cafe Verona, o expoziție cu diferite imagini din arhiva proiectului. Spuneam atunci că această selecție de imagini înfățișează atât unele dintre cele mai spectaculoase și mai bine păstrate reședințe nobiliare din Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș, cât și unele dintre cele mai ruinate edificii, alături de detalii de arhitectura semnificative sau pitorești, intervenții „moderne” aflate la jumătate drumului dintre comic și trist.

Expoziția a călătorit apoi prin țară, ajungând în 2011 la Brașov, Cluj și Timișoara. În 2012 a fost expusă la Pașcani și la Roșia Montană, la FânFest. Imaginile au fost surprinse în timpul campaniilor de documentare de către studenții Facultății de Arhitectură din cadrul Universității de arhitectură și urbanism „Ion Mincu”. *pentru o rezoluție mai mare, click pe imagine. Castel in Transilvania. În Transilvania se află foarte multe castele care erau de fapt reședințele nobililor din regiune. În majoritatea cazurilor se constata o stare avansată de degradare a acestora cu toate ca în multe lucruri sunt pilonii de bază ale patrimoniului cultural microregional.

Totuși probleme principale a degradării castelelor sunt: că până în acest moment nu s-au stabilit direcții și strategii sustenabile de dezvoltare pentru castele. În multe locuri, din punct de vedere juridic, proprietarul nu este clarificat, sau proprietarul nu are resurse nici măcar pentru gestionarea castelului. Dar sunt și câteva modele de best practice care pot fi luate în considerare în vederea salvării, reabilitării altor castele. Au fost transformat de către proprietar sau de către administrația locală, au primit o funcție turistică sau economică, și astfel reabilitarea, modernizarea clădirii si mediului inconjurător a fost realizat implicit.

Obiectivele proiectului se constituie din următoarele: Pam Warhurst: How we can eat our landscapes. The Mihai Eminescu Trust. The Manor was built by the Hungarian princely family, Apafi, probably in the 15th century. It is most unusual to have a manor house in a Saxon village - Mãlâncrav and only two or three other villages were governed by Hungarians. Archaeology reveals that the Manor House was built in several phases. There was first a house on the site in the 15th century. The present house was built, in its original form, by (possibly before) the 17th century. It appears to have been rebuilt in the 18th-19th centuries. Fifteen inventories have come to light in Budapest. They include all the alterations made in and around the house during a period of exactly a century: the earliest was made in 1679, the last in 1778. All the inventories were found in the Hungarian State Archives, twelve of them from the Transylvanian Governmental Archives, and three from the Bethlen Family Archives.

Much of the information is taken up with descriptions of locks, doors, furniture, paintings on the interior walls etc.