background preloader

Ronihirvonen

Facebook Twitter

Roni Hirvonen

Stubb pyytää anteeksi vääriä tietoja, hallintarekisteriä puidaan huomenna. Hallin­ta­re­kis­teri Valti­o­va­rain­mi­nis­teri Alexander Stubb (kok.) sanoo käyttäneensä yksin­ker­tai­sesti virheellistä lukua puhuessaan eduskunnassa hallin­ta­re­kis­teriä puoltavista lausunnoista. – Tietoa 90 prosentista ei ollut ja käytin sitä väärin.

Stubb pyytää anteeksi vääriä tietoja, hallintarekisteriä puidaan huomenna

Sain luvun omasta päästäni, Stubb myönsi toimittajille Tampereella. – Prosenttiluku oli kerta kaikkiaan virheellinen. Stubb sanoi torstaina, että 90 prosenttia annetuista lausunnoista oli myönteisiä. Tosiasiassa luku oli Helsingin Sanomien mukaan alle 10 prosenttia. – Haluan pyytää mitä nöyrimmin anteeksi antamiani tietoja, joissa käytin väärää prosent­ti­lukua. Stubb kertoo, että hallitus käsittelee hallin­ta­re­kis­te­ri­a­siaa huomenna. Stubbin mukaan asetus pitää saada voimaan lähi­tu­le­vai­suu­dessa. – Teemme laajan poliittisen arvion koko­nai­suu­desta ja teemme päätöksen yhdessä. Julkisuuteen tulleessa valti­o­va­rain­mi­nis­te­riön vies­tin­tä­oh­jeessa pyrittiin ohjailemaan mediaa, jotta uudistuksesta tulisi myönteinen kuva. Stubbin 90 prosenttia ”oli ihan omasta päästä” – pyysi virhettään anteeksi - Alexander Stubb - Politiikka.

Stubbin 90 prosenttia ”oli ihan omasta päästä” – pyysi virhettään anteeksi Tampere Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) pahoitteli vielä kertaalleen prosenttilukuvirhettään maanantaina Tampereen yliopistolla, jossa hän luennoi iltapäivällä johtamisesta.

Stubbin 90 prosenttia ”oli ihan omasta päästä” – pyysi virhettään anteeksi - Alexander Stubb - Politiikka

Nopeasti koolle kutsutun tiedotustilaisuuden ydin oli Stubbin anteeksipyyntö virheestään. ”Haluan vielä kerran mitä nöyrimmin pyytää anteeksi viime viikolla eduskunnassa tekemääni virhettä, jossa vahingossa käytin prosenttilukua, jota ei ole olemassa. Se virhe on vain ja ainoastaan minun”, Stubb sanoi median edessä. HS: Stubb käyttää vääriä lukuja hallintarekisteriä kannattavista viranomaisista. Helsingin Sanomien mukaan hallintarekisteristä lausunnon antaneista 21 viranomaisesta kymmenen vastusti hanketta, yhdeksän ei ottanut kantaa ja kaksi kannatti.

HS: Stubb käyttää vääriä lukuja hallintarekisteriä kannattavista viranomaisista

Vastustajien joukossa ovat lainvalvojat, syyttäjänlaitos ja verottaja. Hallintarekisteriin myönteisesti suhtautuvat Kilpailu- ja kuluttajavirasto sekä Suomen Pankki. Jos mukaan otetaan viranomaisten lisäksi etujärjestöt ja muut lausunnon antaneet tahot nousee myönteisesti suhtautuvien osuus 28,6 prosenttiin, kielteisten osuus on tasan 50 prosenttia ja 21,4 prosenttia jättää ottamatta kantaa. Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) puolusti hallintarekisteriä tällä viikolla eduskunnan täysistunnossa toteamalla, että viranomaiset kritisoivat nykyistä järjestelmää.

Stubb myönsi Ykkösaamussa käyttäneensä vääriä lukuja: "Sori siitä" Stubb selitti Ylellä vääriä lukujaan: ”Virhe oli minun, sori siitä” Valtiovarainministeri Alexander Stubb myönsi Ylen Ykkösaamussa, että hän teki virheen prosenttiluvuissa, kun väitti, että 90 prosenttia lausunnon antaneista viranomaisista suhtautuu myönteisesti kiisteltyyn hallintarekisteriin.

Stubb selitti Ylellä vääriä lukujaan: ”Virhe oli minun, sori siitä”

HS: Stubbin luvut hallintarekisterin kannattajista vääriä. Isänmaalliset ja EU-kriittiset haluavat perustaa uuden puolueen: Rasismia emme hyväksy. Turku Entinen Hansa-kaupunki Turku isännöi lauantaina toisinajattelijoiden kokousta.

Isänmaalliset ja EU-kriittiset haluavat perustaa uuden puolueen: Rasismia emme hyväksy

Turussa kokoontuu Pro Finland -liike, joka kokoaa yhteen ihmisiä, jotka ovat pettyneet nykyisiin puolueisiin. Mukana on Itsenäisyyspuolueen kannattajia, entisiä perussuomalaisia ja Rajat kiinni -ryhmän jäseniä. Liikkeeseen eivät kuitenkaan ole tervetulleita esimerkiksi Suomen Sisu tai Suomen vastarintaliike. Isänmaallisuus on kuitenkin ryhmälle ykkösasia. Oikeuskansleri: Stubbin puheet hallintarekisteristä eivät anna aihetta toimenpiteisiin. Oikeuskansleri Jaakko Jonkka toteaa, ettei hänellä ole syytä epäillä, että valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) olisi tarkoituksellisesti antanut virheellisiä tietoja hallintarekisteriasiasta eduskunnan kyselytunnilla marraskuun lopussa.

Oikeuskansleri: Stubbin puheet hallintarekisteristä eivät anna aihetta toimenpiteisiin

Asia ei näin ollen anna aihetta tämän enempiin toimenpiteisiin, Jonkka sanoo tänään maanantaina antamassaan ratkaisussa. Sipilä: Lisäleikkaukset uhkaavat jos kilpailukyky ei parane. Kauppojen aukiolo vapautuu heti vuoden alussa. Huonoja uutisia hallitukselle – SDP pomppasi kärkeen. SDP:n suosio on noussut kesän alle 15 prosentin lukemista yli kahdeksan prosenttiyksikköä.

Huonoja uutisia hallitukselle – SDP pomppasi kärkeen

Marraskuussa demareiden nousuvauhti näytti jo vähän hyytyvän, mutta joulukuussa kasvua kertyi taas reippaat 1,7 prosenttiyksikköä. Huhtikuun eduskuntavaalien 16,5 prosentin tuloksesta SDP:n kannatus on noussut yli kuusi prosenttiyksikköä. Taloustutkimuksen tutkimusjohtajan Jari Pajusen mukaan SDP:n nousu kärkeen on ollut odotettavissa. -Se ehkä oli ajan kysymys. Tällaiset trendit yleensä vahvistuvat. Pajusen mukaan puolueiden kannatusluvut saattavat vakiintua syksyn mullistusten jälkeen.

-No jotenkin tuntuisi siltä, että tässä on vaalien jälkeen ajettu asemiin ja ehkä nyt on semmoinen vakiintumisen vaihde edessä eli ne asemat ovat löytyneet ja nyt sitten taistellaan niissä. Politiikan hullu vuosi 2015 – Tärkeimmät tapahtumat, kummallisimmat käänteet 12 klikkauksella. Professorin tuomio: Suomi olisi pärjännyt paremmin euron ulkopuolella. Professori Jäntti huomauttaa, ettei kukaan voi sanoa varmuudella, kumpi vaihtoehto olisi ollut Suomelle parempi: eurojäsenyys vai markassa pysyminen. – Suomen olisi ehkä käynyt paremmin euron ulkopuolella.

Professorin tuomio: Suomi olisi pärjännyt paremmin euron ulkopuolella

Sehän on kuitenkin eri asia, miten Suomen kävisi, jos se eroaisi eurosta. Kukaan ei tiedä, millaiseen maailmaan Suomi tuolloin lähtisi, Jäntti sanoi Ylen klo 18:n tv-uutisissa. Professori Markus Jäntti työskenteli ennen Suomeen paluutaan professorina Tukholman yliopistossa. Tällä hetkellä hän toimii VATT:n ja Helsingin yliopiston yhteisessä julkistalouden professorin tehtävässä. Euroalueen talousvaikeuksien aikana on noussut usein esille juuri Ruotsin ja Suomen erilaiset talous- ja rahapoliittiset päätökset. Joissakin puheenvuoroissa Ruotsia on kritisoitu vapaamatkustajuudesta eli se on saanut euron mukanaan tuoman vakauden, mutta samalla pitänyt itsellään omasta valuutasta saatavat kilpailukykyhyödyt.

. – Siihen, että Ruotsi on menestynyt paremmin kuin Suomi, on monia tekijöitä. Sipilä hallituksen kannatuksesta: Luvut ovat yllättävänkin hyvät. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei ole huolissaan hallituksen suosiosta. – Nämä luvut ovat yllättävänkin hyvät siihen nähden, että nyt ovat monien vuosien työt olleet tekemättä, kun puhutaan uudistuksista ja välttämättömistä toimista, joita Suomella on edessään, hän sanoi vuoden viimeisellä Pääministerin haastattelutunnilla sunnuntaina.

Sipilä hallituksen kannatuksesta: Luvut ovat yllättävänkin hyvät

Sipilän johtaman hallituksen suosio on romahtanut Helsingin Sanomien teettämän, sunnuntaina julkaistun gallupin mukaan. Hallituksen suosio pohjalukemissa – Sipilän vuoden viimeinen haastattelutunti suorana klo 14 jälkeen. Sipilä vei hallituksen hajoamispisteeseen ja takaisin – kolmessa päivässä ehti tapahtua paljon - Hallituskriisi. Keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten muodostama hallitus oli vähällä kaatua kuluneella viikolla keskustan ja kokoomuksen välille syntyneen sosiaali- ja terveysuudistuksen mallia koskevan riidan takia.

Sipilä vei hallituksen hajoamispisteeseen ja takaisin – kolmessa päivässä ehti tapahtua paljon - Hallituskriisi

Keskusta ajoi 18 sote-alueen mallia, mutta kokoomukselle olisi kelvannut enintään 12 aluetta. Lauantain vastaisena yönä saavutetussa kompromissiratkaisussa päädyttiin 18 maakuntaan perustuvaan itsehallintoalueeseen sekä 15 sote-alueeseen. HS koosti yhteen kiihkeän poliittisen näytelmän tapahtumat vaihe vaiheelta. Kriisi alkoi torstaina Suomen hallitus ajautui kriisiin torstaina, kun se ei päässyt asettamaansa määräaikaan mennessä sopuun sosiaali- ja terveysuudistuksen mallista. ”On hyvin todennäköistä, että kävelen presidentin luokse”, Sipilä sanoi torstai-iltana pitämässään tiedotustilaisuudessa. Sipilä sanoi vielä torstai-iltana epäilevänsä hallituksen kykyä viedä uudistus sovitussa aikataulussa läpi. Peli meni kovaksi ”Haluaako kokoomus edes sopia.