background preloader

Tentoonstellingen

Facebook Twitter

Muhka. Ukiyo-e. De mooiste Japanse prenten vri 21-10-2016 - zon 12-02-2017 Sluit op elke zondag aan bij een instaprondleiding waarbij een van onze enthousiaste gidsen je meevoert doorheen deze tentoonstelling mooiste Japanse prenten.

Ukiyo-e

Reserveer je ticket (toegangsticket + € 6) alvast (bij voorkeur via Mozilla Firefox)! Let op: wees er snel bij! De 15 tickets per rondleiding zijn zo op. Vanaf vrijdag 21 oktober 2016 kunt in het Jubelparkmuseum terecht voor een prestigieuze tentoonstelling van Japanse prenten uit eigen bezit. De Pont museum: tentoonstelling. Zeven jaar geleden exposeerde David Claerbout (Kortrijk, 1969) voor het eerst in De Pont.

De Pont museum: tentoonstelling

De tentoonstelling The Shape of Time met een tiental video-installaties liet een onuitwisbare indruk achter. Een magische schemerwereld van oude zwart witfoto’s die op een subtiele manier tot leven worden gewekt en vertraagde filmopnames van een vrouw die koffie inschenkt op het terras van een achttiende-eeuws Frans landhuis en vervolgens bij de ondergaande zon zwaaiend afscheid neemt van de toeschouwer. Het zichtbaar verstrijken van de tijd riep een gevoel van verwondering en vervreemding op.

De nieuwe tentoonstelling van Claerbout, de eerste in de nieuwbouw van het museum, is getiteld FUTURE. FUTURE lijkt bij de feestelijke gelegenheid een toepasselijke titel, maar blijkt bij nader inzien nogal dubbelzinnig. Galerie William Wauters Oosteeklo. Voor God en Geld - Gouden Tijd van de Zuidelijke Nederlanden. De nieuwe mens ontwaakt in VlaanderenHij staat op, creëert, exploreertHij zoekt zijn plekEn vindt zich uitHij handelt en maakt geldNieuw geld, goud geld En de nieuwe mens vindt zondeHij danst en drinktHij speelt en vrijtZijn wereld wild en wijdDe ziel verkrampt van tijdTot tijd ‘Knielt neder en weest vroom, gij nieuwe mens!’

Voor God en Geld - Gouden Tijd van de Zuidelijke Nederlanden

Ga diep door stof richting genade.

Expo HOMELESS MOVIES | Huis van Alijn

Museum Dhondt-Dhaenens. Néstor Sanmiguel Diest. Painting the Modern Garden: Monet to Matisse. Museum Dhondt-Dhaenens. To stand amongst the elements and to interpret what one knows is de eerste overzichtstentoonstelling in België van het werk van de Britse kunstenaar Ryan Gander (°1976).

Museum Dhondt-Dhaenens

In deze tentoonstelling komen de verschillende aspecten van zijn veelzijdig oeuvre aan bod. Zijn werk kan de vorm aannemen van een actie, een sculptuur, een installatie, maar ook een gedachte, een belofte of een ontmoeting. Ryan Gander speelt graag met absurde logica’s en verrassende inzichten over zichzelf en zijn omringende leefwereld. Niets is wat je denkt te weten, en al zijn werken lijken puzzelstukken te zijn waarvan te vrezen valt dat ze uiteindelijk nooit perfect in elkaar zullen passen.

Stan Douglas: Interregnum. (On)voltooid Verleden Tijd – Universiteitsbibliotheek KU Leuven. Een tweeledige tentoonstelling met kunst en beeldverhalen rond gelaagdheid, identiteit en geheugen Voor het eerste luik gaan zes auteurs en zes tekenaars als duo aan de slag met de uiteenlopende elementen van het aftakelingsproces.

(On)voltooid Verleden Tijd – Universiteitsbibliotheek KU Leuven

Kunstdisciplines overlappen en de samenwerking tast de grenzen van het beeldverhaal af. Woord en beeld vinden elkaar, lokken antwoorden uit en experimenteren met visueel vertellen waarbij zowel animaties, beeldend werk en digitale conversaties worden gebruikt. Met bijdrages van: Arnon Grunberg x Ephameron, Peter Holvoet-Hanssen x Frederik Van den Stock, Roderik Six x Isabelle Vandenabeele, Max Temmerman x Ilah, Stijn Vranken x Martha Verschaffel & Maartje Wortel x Wide Vercnocke.

De deelthema’s gelaagdheid, identiteit en geheugen zijn het vertrekpunt voor het tweede luik van de tentoonstelling. Ename Actueel: Ritualia. Ename Actueel 2015.

Ename Actueel: Ritualia

RITUALIA De vervlechting tussen hedendaagse kunst en het boeiende erfgoed uit Ename zorgde in het verleden al meermaals voor geslaagde confrontaties. Over. CONTOUR bezoeken is een even spannende als ontspannende manier om hedendaagse beeldende kunst van internationaal niveau te ontdekken.

Over

De Biënnale voor Bewegend Beeld presenteert film, video, installatie en performance op bijzondere locaties in de Mechelse binnenstad. CONTOUR 7, de zevende editie van de Biënnale, wordt opgedragen aan de humanist, staatsman en martelaar Thomas More. Kunst & Zwalm 2015. Home - Museum Dr Guislain. THE BOTTOM LINE - S.M.A.K. Richard Minne, Gentenaar in Latem. THE BOTTOM LINE - S.M.A.K. Tentoonstellingen. Toerisme Knokke-Heist. MODEMUSEUM HASSELT. Modemuseum Hasselt neemt je vanaf 30 januari 2015 mee achter de schermen van de wereld van Paul Smith waar intuïtieve creativiteit de plak zwaait.

MODEMUSEUM HASSELT

Je maakt kennis met de scherpzinnige designer achter dit typisch Brits label dat kleinschalig begon maar ondertussen is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende modemerken ter wereld. De tentoonstelling vertrekt van Paul Smiths persoonlijke archief. 2015 - ModeMuseum Provincie Antwerpen. Nieuws - Tentoonstellingsprogramma - Design museum Gent. Tentoonstellingsprogramma Tentoonstelling ‘Lightopia’ verwelkomt 35.000 bezoeker Donderdag 12 februari meldde zich de 35.000 bezoeker voor ‘Lightopia’, een tentoonstelling van het Vitra Design Museum in samenwerking met Fundaçaõ EDP.

Nieuws - Tentoonstellingsprogramma - Design museum Gent

Tentoonstellingen. Tentoonstellingen - Museum Dr Guislain. Het Museum Dr.

Tentoonstellingen - Museum Dr Guislain

Guislain toont van 14 februari tot 22 maart tekeningen van Dooreman. Sinds 2007 ontwerpt Dooreman als huisvormgever affiches, folders en catalogi die het Museum Dr. Guislain zijn herkenbare stijl geven. Museum voor Schone Kunsten Gent. Love Letters in War and Peace ‘Love Letters in War and Peace’ brengt het bijzondere verhaal van prille, toegewijde, verborgen en verboden liefdes. Tussen de Frans-Duitse oorlog in 1870-71 en de Grote Depressie in 1929 kende de maatschappij en parallel de beeldende kunst een ware omwenteling. In deze evolutie speelden kunstenaars een voortrekkersrol.

Zebrastraat / New Zebra Gent - Cultuur, Wonen en Events. 06.02 > 17.05.2015.