background preloader

DROITS 2

Facebook Twitter

Gallery of High Kitchen / A-Zero Architects - 4. Instagram. Casa do Medio Arrokabe Arquitectos renovation Luis Diaz Diaz dezeen 936 7. Architects: João Mendes Ribeiro Location: 4740-419 Fonte Boa, Portugal Area: 180.0 sqm Project Year: 2015 Photographs: José Campos Collaborators: Joana Figueiredo, Catarina Fortuna, Filipe Catarino Structural Engineer: Paulo Maranha (ECA Projectos) Hydraulic Engineer: Paulo Sampaio (ECA Projectos) Electrical Engineer: Luís Ribeiro (ECA Projectos) Contractor: Civifran From the architect.

The Fonte Boa House is a single family house designed in a rural estate in Fartosa, Fonte Boa, in the centre of Portugal. The small estate, with a vineyard and olive grove, is located in the Rabaçal valley, confined by the Jerumelo, Sicó and Espinhal mountains. This expressive valley's landscape, which was once occupied by a roman villa (around IV BC), is now mainly characterized by small plants and big olive trees. From the street, the entrance is made through an opening in the stonewall that limits the south part of the site. Architects: Diseño Espacial Location: Lomas de Angelópolis, Pue., Mexico Design Team: Carlos Ortega Arámburo, Daniel de León Languré.

Photographs: Ana Eunice Ortíz Pámanes From the architect. Two identical houses in Angelópolis, a suburban neighborhood in the city of Puebla. Built with a limited budget and their leasing in mind, the challenge in their creation was to offer a design that would be spatially attractive to two unknown groups of users. A black box built from oriented strand board houses the kitchen and bathrooms of this converted barn home in Portugal, and also integrates a staircase leading to the mezzanine floor above (+ slideshow).

Lisbon-based architect Inês Brandão renovated a 50-year-old barn in Leiria, Portugal to create the family home. "The aim was to maintain existing memories from a space that was once the stage to such varied experiences," said Brandão. Standard Studio has created a home for a family inside a former teachers' lounge – part of a wider conversion project by Casa Architecten that turned an early-20th-century school in Amsterdam into a series of apartments (+ slideshow).

The renovation of the school was commissioned by Ons Dorp – a collective of 10 young families, each between the age of 29 and 35, who grouped together to buy the building and develop it into new apartments. Dutch firm Casa Architecten developed a unique floor plan for each of the 10 apartments, dependent on each family's needs. Materials and furniture were then selected to suit their individual tastes. Architects: BOOM TOWN Location: Harrington, QC J0V, Canada Architect in Charge: Eric Joseph TREMBLAY Project Year: 2015 Photographs: Angus McRitchie General contractor: Luc Corbeil (Bois et Nature construction) Structural engineer: Pierre Brassard (GENIEX) Mechanical engineer: Guillaume Dupré (PLANEKO) Interior design: BOOM TOWN et Mario Januario (MJ Design) Landscaping and horticulture: Jean-Philippe Laliberté Cabinet making: Jean-François Asselin (Atelier Boisteck) Lighting: Antoine Laverdière (LumiGroup) Stairs and railings: Martin Bättig (Bättig Design) From the architect.

Located on the shore of the Gate Lake, on a slightly sloping land of almost 80 000 pi2, the chalet take place on the edge of a cedar wood with majestic mature incline trunk trees. Tasked with creating a painting studio for an artist in rural Mallorca, local studio Munarq has overhauled a crumbling farmhouse and added a stone-walled extension (+ slideshow). Architect Pau Munar Comas, one of the two Munarq founders, was asked by artist Dolors Comas to create a work and exhibition space for her amongst the wheat fields outside the small town of Pla de na Tesa.

Her main requirements were for two large spaces – a exhibition gallery and a workshop – as well as high ceilings, natural north light, and some areas of visual privacy where she can work undisturbed. "It was a great location for Dolors, who was moving her studio to seek the tranquility of this new space – air, vegetation and silence," explained Munar Comas.

The team chose to preserve and extend the existing structure, but to rework the interior to create more light and visibility. The old building was in a bad condition and was overgrown with plants, and numerous repairs had to be made to make it usable again. Nic Owen Architects has designed the renovation and extension to a heritage Victorian terrace in Melbourne, Australia.

The architect’s description This project is for a young family with 2 children who wished to stay in their current house and renovate to suit their requirements. The 2 story renovation and extension includes 4 bedrooms, study and 2 bathrooms on a very small site of 140m2 whilst respecting the amenities of neighbouring buildings and historic concerns. Photo © Whit Preston Designed as part of a renovation, architect Hugh Jefferson Randolph decided to use the space under the stairs in this home, to include hidden storage and an office nook.

Photo © Casey Dunn Architect and Interior Designer : Hugh Jefferson Randolph, AIA General contractor: Risinger Homes Photography by Whit Preston and Casey Dunn. 00017.jpg (JPEG Image, 2000 × 2997 pixels) - Scaled (33%) The ground floor of this Osaka home by Japanese architect Masatoshi Hatamoto is sunken below street level to create more privacy for its residents (+ slideshow).

Hatamoto and his studio Flame Planning Office designed the family home for a neighbourhood characterised by its mixture of new and old houses. Because of the natural slope of the land, many of these existing buildings sit lower than the road, so the architect followed suit. Named House of Yabugaoka, the new two-storey residence has approximately a third of its volume set below street level – a move that also creates a secluded garden at the building's entrance. "I looked for the way to defend privacy against a problem in these sites – the look of the person who walks along a street," explained the architect. Working with a tight budget, Brooklyn-based Etelamaki Architecture has transformed a crumbling three-unit townhouse into a modern family home in the borough's South Slope neighbourhood (+ slideshow).

Clad in corrugated-metal sheeting with accent panels of perforated aluminium, South Slope Townhouse asserts a contemporary presence on an eclectic block of old houses and new condominium buildings. When the owners bought the house it was faced in 1970s-era stone, with the front crisscrossed by a fire escape. Etelamaki Architecture decided to start afresh, but to work within similar proportions. "The block is all over the place, so we felt like we could be more bold with our design," explained principal Jeff Etelamaki.

3ndy Studio designed these wedge-shaped stairs made of corian for this home in Italy.

Architects: MAKE architecture Location: Saint Kilda VIC 3182, Australia Year: 2014 Photographs: Peter Bennetts Project Team: Melissa Bright, Bruce Rowe, Rob McIntyre, Gillian Hatch, Emily Watson, Todd DeHoog Engineer: Hive Engineering Builder: 4AD Construction From the architect. Inspiration for this project comes from thinking about how this family live and enjoy life. Spaces are playful; conceived more like a favourite local café than a private house, reflecting this family’s desire to create a home that allows them to connect with friends, family and their local community. The existing Californian Bungalow has been kept intact with the addition of a new contemporary ‘gable like’ 2 storey element to the rear.

Off-form concrete has been used to form a heavy base with large expressed vertical elements connecting the base to the site. Avoiding the ‘white box on back’ renovation, this project attempts to create intimate though connected, family spaces. LANDHAUS / Thomas Kröger Architekt Architects Location Uckermarkstraße, Berlin, Germany Area 320.0 sqm Project Year 2014 Photographs.