background preloader

COLORÉS

Facebook Twitter

Dezeen. Architecture studio Russian for Fish has injected colour into the basement of a London duplex flat by installing a bright yellow kitchen.

dezeen

The Beresford Road property is located in the north London borough of Islington, and is home to a young couple and their two dogs. Occupying the lower two floors of a Victorian terrace, the duplex was formerly described as having a "dual personality". The ground level, which plays host to two bedrooms, a bathroom and a dressing area, was spacious and filled with light – while the basement housed a series of narrow corridors and dim, vacant rooms.

The clients asked Russian for Fish to design a more welcoming basement level, that mirrored their penchant for "contemporary, gallery-style restraint". To do this, the team created a yellow-coloured kitchen to make the space appear significantly brighter. "We felt we needed a strong pop of colour to offset the concrete used throughout the space. " Shangping Village Regeneration / 3andwich Design / He Wei Studio. Pinterest. Playster Headquarters / ACDF Architecture. Teletón Infant Oncology Clinic / Sordo Madaleno Arquitectos. Teletón Infant Oncology Clinic / Sordo Madaleno Arquitectos Architects Location Area 13735.0 m2 Project Year 2013 Photographs Manufacturers President Javier Sordo Madaleno Bringas Architecture Director Javier Sordo Madaleno de Haro Project Director Alejandro Coeto Design Manager Cándido Hernández Design Team Miguel Baranda, Iovany Fuentes, Alejandro Espejel Engineering Coordination Ing.

Teletón Infant Oncology Clinic / Sordo Madaleno Arquitectos

Marcos Hernández Engineering Team Ing. Nanyang Primary School. Interior Design Idea - This Colorful Bold Pattern Wraps Around From The Wall To The Floor. Photography by Jasper Sanidad Sometimes when designing a space you want to highlight an area or have a bit of fun with the design, and that’s what Studio O+A did when they were designing the San Francisco offices of Yelp.

Interior Design Idea - This Colorful Bold Pattern Wraps Around From The Wall To The Floor

In this area of the office, they were inspired by Amsterdam’s Bloemenmarkt and the Dutch tulip fields that are full of multi-colored and geometrical patterns. The designers recreated this look in a fun pattern that wraps from the walls down onto the floor. Design Detail - The Entrances To These Apartments Are Highlighted In Yellow. Photography by Milene Servelle To liven up the hallways in this apartment building in Paris, France, architects Hamonic + Masson & Associés and Comte Vollenweider, came up with the idea of painting the walls, ceiling, and floors around the entrances bright yellow.

Design Detail - The Entrances To These Apartments Are Highlighted In Yellow

By painting the apartment entrances yellow, it clearly defines the doorways and makes the hallway feel brighter, safer and more fun. Daniel Buren colours sails of Gehry's Fondation Louis Vuitton. French artist Daniel Buren has covered the glass sails of Frank Gehry's Fondation Louis Vuitton building in Paris with an array of multicoloured filters (+ slideshow).

Daniel Buren colours sails of Gehry's Fondation Louis Vuitton

Named Observatory of Light, the site-specific installation was unveiled yesterday at the Fondation Louis Vuitton arts centre in Paris' Jardin d'Acclimatation. Daniel Buren – a French artist known for his in-situ works – has covered the 3,600 pieces of glass making up the building's 12 sails in brightly-coloured filters. The colourful pieces have been arranged in a chequerboard-like formation, and have been applied to both the inside and outside of the building's glass facades – creating a kaleidoscopic effect that changes depending on the time of day. Paredes de Coura / Escritório de Arquitetos. Architects Location Architect in Charge Nuno Flores Engineering BO Associados Area 120.0 sqm Project Year 2014 Photographs From the architect.

Paredes de Coura / Escritório de Arquitetos

Within the Paredes de Coura region, this construction dates from the year 1699 with secondary works in 1703. It’s integrated in a farm and was a farmer house. It follows the traditional architectural traits found throughout the rural landscape in the north of Portugal. In order to serve its new purpose for rural tourism the building was enlarged in order to work as an independent house with two bedrooms and a studio room.

Facing south, the “L” shaped house allows the best use of its solar orientation with the creation of individual outdoor spaces that have separate access from each house. The reworked farmer house now functions as an independent building destined for modern rural tourism. Automne, Luminaires et Photographes. L'Eglise du Skate. Faceted red metal covers French music centre by Périphériques. Triangular facets of perforated red metal frame the entrance to this cultural centre, completed by Paris studio Périphériques for a town in north-west France (+ slideshow).

Faceted red metal covers French music centre by Périphériques

The partially see-through panels give an angular form to Espace Culturel de La Hague, a new 2,500-square-metre centre for music, dance and theatre in Beaumont-Hague, located on the Cotentin Peninsula. According to Périphériques directors Emmanuelle Marin and David Trottin, the aim was to reinterpret the forms of the surrounding landscape, which include hidden roads, dense hedge thickets and rolling topography. This New Children’s Play Space Is Filled With Fun Colorful Areas. Design firm Crossboundaries, have recently completed the Family Box, a two-level children’s play facility, located in Qingdao, China.

This New Children’s Play Space Is Filled With Fun Colorful Areas

The designer’s description As early childhood education progresses rapidly in China, Family Box recently opened its 6th branch in Qingdao, China. Crossboundaries’ design for the two-level 4400sqm facility offers the enterprise’s usual functions such as a children swimming pool, classrooms, open play areas and a cafe. Situated at the corner of a shopping mall, Family Box opens to the public with a transition zone, holding functions such as library, shop and try-out classes for potential customers and directs its member to the pool and member-only areas. When children and their guardians enter, a limited palette filters out the overwhelming stimuli from the shopping mall. The three main colors – yellow, blue and green– represent the city of Qingdao and each indicates a special design feature, making it more recognizable for children.

73 photos des endroits les plus colorés du monde. Apartment – House / Kochi Architect's Studio. Apartment – House / Kochi Architect's Studio Architects Location Chiba, Chiba Prefecture, Japan Architect in Charge Kazuyasu Kochi Area 177.0 sqm Project Year 2014 Photographs Daici Ano, Courtesy of Kazuyasu Kochi Structural Engineering Yukihiro Kato / MI+D architectural laboratory Construction SUGIMOTO GROUP Site Area 198.35m2 More SpecsLess Specs From the architect.

Apartment – House / Kochi Architect's Studio

This is a renovation project of single-family house, originally used as a typical two-story apartment-house with eight small rental units in the suburban area of Tokyo, Japan. More than half of the units of this old wooden apartment were empty, therefore the owner wanted to demolish it and then build a new single-family house (parents and two girls) at the beginning.

Depopulation in Japan started 10 years ago. Mama Smile. Du bleu jusque là ! L’artiste basé à Londres Davide d’Elia a accroché sur les murs d’une galerie des œuvres représentant des thèmes marins provenant de greniers et de brocantes de Rome et a tout peint en bleu avec de la peinture marine qui repousse les algues et les autres organismes jusqu’à un niveau arbitraire.

Du bleu jusque là !

Supermachine Studio — SAC: Student Activity Center at Bangkok University. © Wison Tungthunya . Published on February 11, 2015. SAC (Student Activity Center) is one of the most challenging projects that Supermachine studio has to do for Bangkok University from quite a number that we have done for the campus. Microsoft pavilion takes its cues from the Windows 8 interface. The blocks of colour that make up both the Microsoft logo and the Windows 8 interface formed the basis of this temporary pavilion in Russia, created for the technology giant by architecture studio Nowadays (+ slideshow). Nowadays originally installed the Microsoft Technology Pavilion in Sochi's Olympic Park during the 2014 Winter Olympics. It has now been dismantled, but its modular design and collapsible structure mean it could be rebuilt on another site for a future event.

Rather than designing a simple box pavilion for the 25-by-30-metre plot, the architects decided to break the space up into smaller squares and rectangles, and used these as the framework for an assortment of smaller volumes surrounding a central courtyard. "We decided to rethink the proposed layout of a single building in the centre of the site and distributed all the functions around the perimeter," they explained. Www.bernard-buhler.com/Projets/index.html. Room11 — GASP! - Divisare by Europaconcorsi.

© Ben Hosking . Published on November 14, 2014. The Glenorchy Arts and Sculpture Park, GASP! , is Room 11’s first foray into public architecture. Sugamo Shinkin Bank by Emmanuelle Moureaux Architecture. Emmanuelle Moureaux Architecture have designed a colorful boxy exterior for the Nakaaoki Branch of the Sugamo Shinkin Bank in Tokyo, Japan. From the architects The site is located on the corner of major intersection, where there is a frequent movement of cars, bicycles and people. Taking this unique location as a characteristic, the facade is designed to be rhythmical that changes expression as people see from different angles. Colors appear in and out from the rhythmical repetition of cubes, dancing like musical notes playing rainbow melody.

Uni Colours on Architizer. Kyoto University Hospital/Clinical Research Center for Medical Equipment Development on Architizer. On a trouvé la maison la plus heureuse du monde ! Les habitants de Brunswick en Allemagne se sont réveillés un jour en trouvant cet étonnant bâtiment. Une configuration unique, des graffitis, une architecture jamais vue nul part ailleurs, des couleurs, des formes, de l'imagination, de la créativité, de l'art...

Bref un OVNI en plein milieu du béton et de la grisaille. Rêve ta vie en couleur c’est le secret du bonheur parait t-il ? Construite en 2001 par James Rizzi et Konrad Kloster, la maison Rizzi est incontestablement la maison la plus heureuse du monde ! Crédits photos. Colourful Council and Student Housing by Kresings GmbH. Kresings GmbH have designed Boeselburg, a group of colourful council and student housing buildings in Münster, Germany. Architects: kresings GmbH Project staff: Stefan Fuchs (job captain), Guido Becker, André Pannenbäcker, Jan Tölle, Building contractor: Studentenwerk Münster (Student Administration) Supporting framework: gwi Gantert + Wiemeler Ingenieurplanung Landscape architect: RMP Stephan Lenzen Landschaftsarchitekten Photography by HG Esch. Krijn de Koning builds colourful structures at Turner Contemporary.

Stripy Melbourne school by McBride Charles Ryan mirrors the skyline. MVRDV converts a chapel into an entrance for Stedelijk Museum Schiedam. Casa das Artes art and culture centre with bright red walls. Garage CCC Education Center / FORM Bureau. Building for 163 Dwellings / ADI Arquitectura. Salle des fêtes de Preignac. La salle des fêtes du village apparait fugacement dans le paysage véhiculaire de la route nationale. Bridging Teahouse / FR-EE / Fernando Romero Enterprise.

Enviromental Building in Okazaki / Henri Gueydan. DPS Kindergarten School by Khosla Associates. Amstelveen College / DMV architects. Colorful-French-School8-640x368.jpg (Image JPEG, 640x368 pixels) Saldus Music and Art School by Made. Ceramic Museum And Mosaic Park by Casanova + Hernandez Architects. Alegria / Agence Bernard Bühler. Arc En Ciel / Agence Bernard Bühler.

Le Clos des Sablière / Agence Bernard Bühler. 12 Maisons de Ville / Agence Bernard Bühler. Logements locatifs à Okazaki. Niyang River Visitor Center by Standardarchitecture-Zhaoyang Studio. Chips by Alsop Architects. De Rietlanden Sports Hall by Slangen + Koenis Architects. Braamcamp Freire Secondary School by CVDB Arquitectos. Binissalem School Complex by Ripolltizon. Architecture-building-colorful-light-montreal-Favim.com-106902.jpg (Image JPEG, 681x1024 pixels) - Redimensionnée (75%) 18372_4_oxcolour41.jpg (Image JPEG, 1000x1410 pixels) - Redimensionnée (54%) Auditorium Aquila by Renzo Piano Building Workshop. Sugamo Shinkin Bank, Tokiwadai Branch / Emmanuelle Moureaux Architecture + Design. Nursery School in Berriozar / Javier Larraz + Iñigo Beguiristain + Iñaki Bergera. Young Disabled Modules and Workshop Pavilions by José Javier Gallardo ///g.bang/// Educational Centre En El Chaparral by Alejandro Muñoz Miranda.

LA CITE DES AFFAIRES SAINT-ETIENNE. Academie MWD optical illusion facade by Carlos Arroyo. Groupe Scolaire Pasteur / R2K Architectes. Sugamo Shinkin Bank by Emmanuelle Moureaux. Color Blocking in Architecture.