background preloader

BÉTON

Facebook Twitter

Reynard/rossi-udry house. Konieczny's Ark / KWK Promes. Konieczny's Ark / KWK Promes Architects Location Architect in Charge Area 138.0 m2 Project Year 2015 Photographs Olo Studio , Jakub Certowicz , Courtesy of Robert Konieczny Authorial Collaboration Łukasz Marciniak Collaboration Marcin Harnasz, Aneta Świeżak Structural Engineering Kornel Szyndler More SpecsLess Specs.

Konieczny's Ark / KWK Promes

Crystalline house by Daluz Gonzalez Architekten has nest-like roof terrace. Swiss firm Daluz Gonzalez Architekten has set a nest-like terrace into the roof of an angular house it has completed in a forest near Basel, Switzerland (+ slideshow).

Crystalline house by Daluz Gonzalez Architekten has nest-like roof terrace

The Zurich studio, which is led by Juan González and Rubén Daluz, was asked to design the home for a family of five with a keen interest in nature. They call it Casa Forest. The clients wanted to make the most of their scenic plot, which is bordered to the east and south by deciduous trees. IV House / MESURA. Architects: MESURA Location: Calle Tamarindos, 3, 03296 Matola, Alicante, Spain Contractor: Construcciones y rehabilitaciones Mettas Project Year: 2015 Photographs: Pedro Pegenaute From the architect.

IV House / MESURA

IV House, designed by MESURA is an ambitious work marked by its long period of design and building, designed from the location&demand and formalized from its systems&details. It is located in the countryside around the city of Elche, in a hot and humid climate and barren landscape. The site consists of an existing home in the center of the field, leaving undefined surroundings: bad quality spaces and no exterior-interior relationship. Architect Luciano Kruk designs a house made of three stacked forms of rough unfinished concrete overlooking a golf course in Argentina. Photography by Daniela Mac Adden Architect Luciano Kruk, has designed a house located just north of the coastal town of Pinamar, in Buenos Aires, Argentina.

Architect Luciano Kruk designs a house made of three stacked forms of rough unfinished concrete overlooking a golf course in Argentina

House on a Slope / Gian Salis Architect. Architects: Gian Salis Architect Location: Wyhlen, 79639 Grenzach-Wyhlen, Germany Project Year: 2013 Photographs: Courtesy of Gian Salis Architect "Each part of the construction should have its own beauty and power.

House on a Slope / Gian Salis Architect

The house was designed as if the Structural work would have existed for some time and the Interior outfitting come only now. The thereby arose 'in between rooms' give the house its openness.” The building site is overgrown with natural wooded undergrowth on a steeply inclined hillside with a wide prospect over the flat valley of the River Rhine as far as Basle. In earlier times grapevines were cultivated on the sun-facing hillside.

Community Shelter by frundgallina. Previous Entry Next Entry Sunflower House by Cadaval & Solà-Morales TID No.2 by Form Us With Love Implanted between two historic stone buildings, in an exceptional place, the new building is characterised by a volume inserted into the ground and emerging at both ends at different altitudes.

Community Shelter by frundgallina

RP House / CMA Arquitectos. Architects: CMA Arquitectos Location: Laguna Vichuquen, Vichuquén, Maule Region, Chile Project Architects: Pablo Campano y Gonzalo Martínez Project Area: 700.0 m2 Project Year: 2014 Photographs: Sebastian Aedo / Estudio Apulso Collaborator: Javier Hernández P.

RP House / CMA Arquitectos

A Home Extension Designed To Maximize Sociability. MAKE Architecture have designed a home in Melbourne, Australia, that was given an extension to make it more like a local hangout for the homeowners friends and family.

A Home Extension Designed To Maximize Sociability

MAKE Architect’s description A large part of the inspiration for the extension of this St Kilda Californian Bungalow comes from thinking about how this family live and connect with their community. Spaces are playful and have been conceived more like a favourite local café than a private house, reflecting this family’s desire to create a space that allowed them to connect with friends, family and their larger community.

Concrete and glass house in a Swedish wood by Arrhov Frick. Positioned in a pine grove on the Swedish coastline, this concrete house features an entirely glazed facade so that residents can catch glimpses of the Baltic sea through the tree trunks.

Concrete and glass house in a Swedish wood by Arrhov Frick

Swedish studio Arrhov Frick were asked by a young couple to design the 220-square-metre home for a woodland clearing in Saltsjö-Boo, a coastal area just outside Stockholm. Surrounded by pine trees, the rocky plot faces an inlet of the northern Baltic sea. It backs onto an access road for the area which, according to the architects, is mostly populated by holiday homes. Apartment Building on Forsterstrasse / Christian Kerez. Architects: Christian Kerez Location: Zurich, Switzerland Year: 2003 Photographs: Courtesy of Christian Kerez Project Architect: Andreas Meiler Project Team: Stephan Hausherr, Helena Brobäck, Alessandro Savioni, Wolfgang Rossbauer, Dominique Wehrli Landscape Architects: Catherine Dumont d’Ayot, Christian Kerez, Lukas Schweingrüber Structural Engineer: Joseph Schwartz, Oberägeri Construction Management: Archobau, Chur From the architect.

Apartment Building on Forsterstrasse / Christian Kerez

The solid, loadbearing wall slices give shape and form to the open structure without subdividing it. Garden House Refugium Laboratorium Klausur / Hertl Architekten. House in Brissago / Wespi de Meuron Romeo architects. Architects: Wespi de Meuron Romeo architects Location: 6614 Brissago, Switzerland Area: 387.0 sqm Year: 2013 Photographs: Hannes Henz Construction Supervision: Roberto La Rocca Architekt, 6648 Minusio Engineer: Pedrazzini Guidotti Sagl, 6900 Lugano Building Physics: IFEC Consulenze SA, 6802 Rivera Master Builder: Verzeroli Elia e Figli SA, 6622 Ronco s. A. Carpenter: Steiner Schreinerei GmbH, 8586 Riedt-Erlen Windows: Lurati & Frei SA, 6612 Ascona. Concrete apartment by Airhouse Design Office displays clothing. Raw concrete surfaces dominate inside this stark apartment in Nagoya, Japan, that Japanese studio Airhouse Design Office has renovated for a fashion lover (+ slideshow).

Keiichi Kiriyama of Airhouse Design Office was asked to redesign the interior of the 40-year-old House in Jiyugaoka to suit the lifestyle of a resident who "has a passion for fashion and loves trying on clothes or displaying newly bought clothes". The architect began by obliterating the original rectilinear layout, making way for a series of angular partitions that create irregularly shaped rooms. At the centre of these, he added a wide corridor that doubles up as a walk-in wardrobe. Roduit House Transformation / Savioz Fabrizzi Architectes. Architects: Savioz Fabrizzi Architectes Location: Chamoson, Switzerland Photographs: Thomas Jantscher Civil Engineer: Alpatec sa, Martigny Hvac Engineer: Tecnoservice Engineering sa, Martigny From the architect. This building was constructed in stages from 1814 onwards and was used as a rural house. It is made up of three adjacent areas on different levels. House in Ranzo by Wespi de Meuron.

Overlooking Lake Maggiore, this minimalist single family residence designed by Wespi de Meuron is situated in Ranzo, Switzerland. Description by Wespi de Meuron The project works with references to the historical architectural culture of the place and interprets them anew. The traditional natural grey plaster of the façade associated with the simple cube of the modern house detracts itself from a precise temporal assignment. This house is closely linked to the historical paths from the lake to the village. The terrace with a mountainside courtyard wall, a long bench and natural stone paving has Mediterranean character. Visit Wespi de Meuron Published 5 months ago by Mat Watts in Architecture.

You might also like Comments. Glebe House extension to Sydney residence by Nobbs Radford Architects. Chunky concrete slabs alternate with deeply recessed windows on the exterior of this Sydney house extension by Australian firm Nobbs Radford Architects (+ slideshow). Named Glebe House, the two-storey annex was designed by Nobbs Radford Architects to provide the family residence with a new open-plan living and dining space, as well as extra bedroom and bathroom spaces. Rainha by Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners. Haus Rüscher by OLKRÜF. Sloping meadows and woodland thickets are all that surrounds this boxy concrete house in the mountains of western Austria by local studio OLKRÜF (+ slideshow). Two in One House / Clavienrossier Architectes.

La Maison Beaumont by Henri Cleinge Architecte. Canadian architect Henri Cleinge built a house for himself in Montreal with concrete walls inside and out. Seen from the front entrance, La Maison Beaumont comprises two concrete volumes of two storeys each. Architect and homeowner Henri Cleinge raised one of the concrete volumes on a Corten steel base to create an entrance on the ground floor and an extra storey at the top. Corten steel was also used to define the window frames and parts of the exterior walls. The walls are exposed both outside and inside, so rigid insulation was placed inside the concrete during the pouring process.

New Concrete House / Wespi de Meuron.