background preloader

AUTRES

Facebook Twitter

Rafael Freyre uses local materials for House in Azpitia. Stones from surrounding mountains and bricks from a local kiln were used to build this house bordering a desert in Peru, so it appears "like a new layer on the landscape" (+ slideshow).

Rafael Freyre uses local materials for House in Azpitia

House in Azpitia was designed by Lima-based architect Rafael Freyre for a couple in their 50s, who wanted a summer home where they could entertain friends and family and feel closer to nature. It is in a valley near the village of Azpitia, 90 kilometres south of Lima, between a mountainous desert and a green, low-lying area of vineyards.

"You could say the owners were looking for a post-urban experience," Freyre told Dezeen. "The area is known for its vineyards and pre-Columbian ruins, and has become a kind of natural oasis for people escaping the big metropolis of Lima. " Freyre chose local and natural materials to make the house feel more connected to its setting, including bricks from a nearby kiln for the cladding, and stone from the surrounding mountains for the garden's retaining walls. Scenario lowers a ceiling to create a sunken roof terrace. By lowering the ceiling of this London home, Scenario Architecture has created a view between the living room and the roof terrace, allowing parents to keep an eye on their children when they play outside (+ slideshow).

Scenario lowers a ceiling to create a sunken roof terrace

North London-based Scenario extended and remodelled the terrace house in Hackney for a young family, who wanted a view from the living space to the garden. "This is something they enjoyed in their previous home, but it seemed impossible to recreate here, given it's a terrace house with outdoor space on the roof," lead designer Ran Ankory told Dezeen. "Instead, we decided to pull a segment of the roof terrace down into the living space to create a relationship between the two," he continued. "Another welcome side effect was that it created a view of the sky from inside, and also brought more light into the living space, and to the floor below via the stairwell. " Large pine-framed windows were added to the first and second floors to bring in more light. Hampstead loft conversion has a hidden library door.

A bookshelf slides back to reveal a secret study inside this loft, renovated by architect Alexander Martin for an Arts and Crafts-style house in London's Hampstead.

Hampstead loft conversion has a hidden library door

The formerly disused space now provides a guest room and study for the north-London home, which is owned by a couple who both work in the creative industries – one in photography, and the other in television. "The clients wanted it to function as an extension of the house, but there was also to be a feeling that you were going on holiday when you went upstairs," explained Martin. "They wanted it to be a study area, a living/sleeping area and a general hangout space for the family. " The space has a T-shaped plan, so it made sense to divide it into three rooms. The south-facing area is the widest of the three wings, so this became the living space.

To create an extra level of privacy for this third room, it was concealed behind a moving wall with an integrated bookshelf. Odessa-apartment_070615_24. Sands Point House by Ole Sondresen. Architect Ole Sondresen has designed the contemporary renovation and addition to a 19th century farmhouse on Long Island in New York.

Sands Point House by Ole Sondresen

The architect’s description Located near the shore of Long Island’s Gold Coast, this light-filled home combines a renovated 19th century farmhouse with a new wood and glass addition cantilevered above an existing stone wall. This Small Apartment In New York Has A Moving TV Wall. MKCA have designed a 390 square foot apartment interior in New York, that features a movable wall.

This Small Apartment In New York Has A Moving TV Wall

MKCA’s description The 5:1 Apartment is the latest evolution of MKCA’s research on micro housing, containing the functional and spatial elements for living, working, sleeping, dressing, and entertaining, plus kitchen, dining, and bathing space within a compact 390 sf. A motorized sliding storage element glides from one end of the room to the other, revealing and exchanging spaces between daytime and nighttime zones. As the moving volume pulls away from the wall, it reveals a dressing room zone with built-in dresser drawers and clothing storage.

Fully extended, the space for a queen-sized fold-down bed is created. A pivoting enclosure with custom speakers allows the television to rotate 180 degrees for viewing from the seating area, or the bed and dressing rooms. Capitol Reef Desert Dwelling / Imbue Design. Architects: Imbue Design Location: Capitol Reef National Park, Torrey, UT, USA Structural Engineer: Shen Engineering Contractor: Moosman Construction Area: 1800.0 ft2 Year: 2014 Photographs: Courtesy of Imbue Design From the architect.

Capitol Reef Desert Dwelling / Imbue Design

Tucked away in a remote desert location just outside of the U.S. Capitol Reef National Park is a plot of land with some of the most impressive rock formations in the world. The owners of the plot, two highly intelligent professionals with minimal design sensibilities and sharp wit, came to Imbue Design requesting the design of a small campus of structures to occupy the desert landscape. The solution came by way of multiple shed roof forms extruded along ‘L’ shaped paths. Reflecting the red rock megaliths that protrude out of the horizontal landscape, the sharp lines of the house rise above a shroud of vegetation to stand in contrast to ancient, twisted juniper trees.

Old Church Street Town House / TDO Architecture. Architects: TDO Architecture Location: London, UK Year: 2014 Photographs: Ben Blossom, Echlin From the architect.

Old Church Street Town House / TDO Architecture

TDO Architecture were commissioned by residential developer Echlin to design an exceptional architectural addition to this historic street. TDO Architecture’s ambition was to address this narrow, mid terraced plot with eclectic adjacent buildings and the challenge of maximising natural daylight to the new proposed single aspect basement level. The resulting house has just been shortlisted for the RIBA London Awards 2015 and continues the street’s fine tradition of contemporary residential architecture, to which Walter Gropius, Maxwell Fry and Serge Chermayeff contribute.

Writer’s Retreat / Architectare. Architects: Architectare Location: Itaipava, Petrópolis – RJ, Brazil Architect In Charge: Flavia Quintanilha, Rodrigo Fernandes Area: 31.0 sqm Photographs: Leonardo Finotti.

Writer’s Retreat / Architectare

House in Estoril / TARGA atelier. Architects: TARGA atelier Location: Estoril, Portugal Area: 340.0 sqm Year: 2014 Photographs: Francisco Nogueira From the architect.

House in Estoril / TARGA atelier

The House in Estoril refurbishment project has taken as starting point the pre-existing layout with some relevant spatial qualities deserving to be preserved and explored. Conversely, it was necessary to adapt the house to contemporary life, to become functional and in line with the expectable comfort requirements. Perforated brickwork used to renovate house in Vietnam. Perforated brick walls enclose the concrete structure of an old house in central Vietnam, which has been remodelled by architecture studio Tropical Space (+ slideshow).

Perforated brickwork used to renovate house in Vietnam

Vietnamese architects Tropical Space refurbished an old two-storey house occupied by a family of three in Da Nang, a coastal city in Vietnam. Termitary House / Tropical Space. Architects: Tropical Space Location: Thanh Khê District, Da Nang, Vietnam Architects In Charge: Nguyen Hai Long, Phan Quang Vinh, Tran Thi Ngu Ngon, Trinh Thanh Tu Area: 80.0 sqm Year: 2014 Photographs: Hiroyuki Oki. Cabin Norderhov by Atelier Oslo. Engel Architecten completes a villa surrounded by trees. Engel Architecten have recently completed Villa Kerckebosch in Zeist, a small town in the centre of the Netherlands. From the architects Amsterdam based studio Engel Architecten has recently completed this residence in the wooded surroundings of Zeist, a small town in the centre of the Netherlands.

By carefully configuring the design and choosing the materials and colours, Engel Architecten has tried to blend in the building with its surroundings rich of pine trees and heath.This villa is designed for a lot in a newly developed residential area named Kerckebosch, east to the centre of Zeist . The surroundings are characterized by wooded areas adjacent to a newly created open moorland.

Wood Structure Inside Stone Walls / Corpo Atelier. Architects: Corpo Atelier Location: Sernancelhe, Portugal Design Team: Filipe Paixão Construction: Window to the Future (www.wtfc.pt) and Opus Nobel Energia Year: 2014 Photographs: Ricardo Oliveira Alves From the architect. “The vertical pillar extends to the far heavens. The horizontal beam extends to somewhere unknown.

People dwell where the vertical and the horizontal intersect, awed by trees, fearing beasts and groping for their coordinates.” Shuntaro Tanikawa. Mazama House by Finne Architects. Finne Architects have designed the Mazama House, located in the Methow Valley of Washington State. Also designed by Finne Architects are some of the custom furniture pieces shown throughout the house. From the architect The Mazama house is located in the Methow Valley of Washington State, a secluded mountain valley on the eastern edge of the North Cascades, about 200 miles northeast of Seattle.The house has been carefully placed in a copse of trees at the easterly end of a large meadow. Two major building volumes indicate the house organization. A grounded 2-story bedroom wing anchors a raised living pavilion that is lifted off the ground by a series of exposed steel columns. House in Hampstead / Cullinan Studio. Architects: Cullinan Studio Location: Hampstead, London NW3, UK Project Architect: Kevin Goh Project Director: Carol Costello Area: 100.0 sqm Photographs: Paul Raftery Structural Engineer: John Romer Main Contractor: Cape Construction Services Engineer: Synergy Consulting Landscape Architect: DesignWild From the architect.

Much of the original integrity of this Grade II listed Georgian house had been lost through a series of clumsy interventions. The house was poorly planned – with no real central living space or easy flow from one part to another. We did not want to simply add on more living space but rather improve the upper and lower ground floors of the house in a way that worked with the existing building, both internally and externally. The Dune Road Residence by Stelle Architects.

Stelle Architects designed the Dune Road Residence in Bridgehampton, New York. Surfside Residence by Steven Harris Architects. Lakeview Residence / Alterstudio Architecture. Architects: Alterstudio Architecture Location: Austin, TX, USA Design Team: Kevin Alter, Ernesto Cragnolino, Tim Whitehill, Matt Slusarek, Jessica Connolly, Joanna Hartman Collaborators: Mark Word Design Area: 5900.0 ft2 Year: 2011 Photographs: Casey Dunn, Whit Preston, Patrick Wong.

House Ca’s Bouer / Jordi Queralt + La Boqueria. Architects: Jordi Queralt , La Boqueria Location: Blanes, Girona, Spain Architect In Charge: Oriol Antolin, Ricard Grau, Alfons Tornero, Jordi Queralt Architect Technical: José Berrocal Year: 2014 Photographs: Eugeni Pons, Núria Ginès Collaborators: Pau Munar, Marti Ardanaz Structural Engineer: Ricardo Martinez Interiorista: Pau de las Heras Constructor: Camps Esqueu. V35K18 by Pasel Kuenzel Architects. Courtyard House by Tim Cuppett Architects. 70F Architecture completes matching homes for a brother and sister. Onjuku Beach House / BAKOKO. San Anselmo House by Shands Studio. Skylight House / Andrew Burges Architects. Adaptable House / Henning Larsen Architects + GXN. Rammed earth walls join with concrete at Tatiana Bilbao's Ajijic House. Windows funnel daylight into Andrew Burges' Skylight House extension.

East Van House by Splyce Design features an asymmetric sloping roof. Snook Architects combines "industrial and cosy" at Liverpool house. Sorocaba House / Estudio BRA arquitetura. Concrete house by South Korean studio AND features glazed incisions. Maison H3 / Vincent Coste. Victorian house renovation by Clare Cousins Architects. Brick office building by Wil-Ma and Wastiau raised on angled stilts. Blantyre House by Williamson Chong Architects. Perforated bricks give privacy to Melbourne house by Inglis Architects. The Dalene Cabin by Tommie Wilhelmsen. Casa GG by Alventosa Morell Arquitectes comprises timber-clad volumes. Bioclimatic house with a timber frame by Tectoniques. Brighton Townhouses / Martin Friedrich Architects.

Mölle by the Sea / Elding Oscarson. Situla Model Apartment by GAO Architects. Green House / Carterwilliamson architects. Cotton Street Residence / Spiegel Aihara Workshop. Xan House / MAPA. The Lake Travis Residence by Hsu Office of Architecture. Criss-crossing wooden beams fill a void inside Cocoon House. Brighton House / InForm. Main Street House by SHED Architecture & Design.

Family courtyard fronts Fairfield Hacienda house by MRTN Architects. House 1101 by H Arquitectes has rooms that double as covered patios. Black-painted S House by Hammerschmid Pachl Seebacher raised on stilts. Balmain Houses / Benn at Benn & Penna Architects. Gabled house overlooking a fjord by Schjelderup Trondahl Architects.

Mews house by Form_art Architects has brick walls that continue inside. G House / Lorenzo Guzzini. House Katarina / multiPlan arhitekti. Convertible Courtyards House / Christopher Megowan Design. Podfuscak Residence / Dva Arhitekta. Alexandra Residence / NatureHumaine. House LKS / P8 architecten. Kabinett by Septembre. Green Bean / Arctic Studio. Garden flat in Lyon photographed before and after a party. Villa Skipås / Tengbom. Naramata Cabin by Robert Bailey Interiors. Igúzquiza / LopezNeiraCiaurri. Flat in Tel Aviv by Jacobs-Yaniv Architects. Apartment Apinagés by Zoom Urbanismo. The New Old / Jessica Liew.

Church Walk by David Mikhail and Annalie Riches movie. Net-Zero Energy House by Klopf Architecture. WFH House by Arcgency. Atrium House by Eduard Ludwig. Home 09 by i29 Interior Architects. The SPLIT House by Superkül. Capitol Hill Residence by Balance Associates Architects. Woodpeckers by Ström Architects. Greenland Road Residence by Studio One Architecture. Orchard House by Studio Octopi. Lai Residence by PMK+Designers. House Boone Murray / Tribe Studio Architects. Haus Wiesenhof / Gogl Architekten. Hedge House / GKMP Architects. Home 09 with plywood walls and surfaces by i29. Zoersel-house - Interieurarchitecten - Arjaan De Feyter. House GePo / OYO – Open Y Office. Loft Space in Camden by Craft Design. Villa Lokaator / Kavakava Architects. C/Z House by SAMI arquitectos. House in Costa Brava / Mauro Conti + Joaquim Mestre Ferrer.

Church Walk by David Mikhail and Annalie Riches movie. Shearers Quarters House / John Wardle Architects. Shakin Stevens House by Matt Gibson Architecture + Design. Agua House by Barrionuevo Sierchuk Arquitectas. Sydney House by Fearns Studio.