background preloader

AUTRES 2

Facebook Twitter

Mylla Hytte / Mork-Ulnes Architects. Brunswick West House / Taylor Knights. Rathmines House / MRTN Architects. Tehama 1 House / Studio Schicketanz. Stripy rammed-earth walls curve through holiday house in Californian walnut farm. Red and grey tones run through the rammed earth walls that US firm Feldman Architecture has used to build this retreat on a farm in California's Central Valley.

Stripy rammed-earth walls curve through holiday house in Californian walnut farm

The San Francisco-based practice designed Spring Ranch within the grounds of a walnut farm to provide a rural vacation home for a family. Three main walls follow the curve of the tree-covered hill behind the residence. They are made of rammed earth – layers of damp earth compressed in moulds to form load-bearing walls – resulting in the layered coloured effect. Villa SG21 is a monolithic blackened-wood house topped with a turfed roof. Dutch studio FillieVerhoeven Architects has completed a house near Rotterdam featuring an asymmetric gabled form clad entirely in blackened timber and incorporating large glazed openings on all sides.

Villa SG21 is a monolithic blackened-wood house topped with a turfed roof

FillieVerhoeven Architects designed Villa SG21 for a plot situated next to a historic road that passes through an area of typical Dutch countryside between the cities of Rotterdam and Gouda. The flat landscape close to the Hollandse IJssel river is divided into lots separated by shallow ditches, with the property positioned close to the road and looking back towards lush grasslands dotted with trees and bushes. Strict local planning regulations dictated that the building must not exceed a volume of 1,000 cubic metres and should include a sloping roof to fit in with the local vernacular. BG Apartment by Francesc Rifé. Previous Entry Next Entry Spotlight Volumes by Lukas Peet Ghost Wash House by A-I-R Architects This dwelling is located at a key point of the city of Seville: next to La Maestranza bull ring and the Guadalquivir River.

BG Apartment by Francesc Rifé

Back Country House / LTD Architectural Design Studio. Back Country House / LTD Architectural Design Studio Architects Location Lead Architect David Maurice Area 164.0 m2 Project Year 2016 Photographs Manufacturers Loading...

Back Country House / LTD Architectural Design Studio

Engineer Markplan consulting Ltd More Specs Less Specs. The Green House / Sigurd Larsen. The Green House / Sigurd Larsen Architects Location Area 104.0 m2 Project Year 2017 Photographs Manufacturers Loading...

The Green House / Sigurd Larsen

Stylist Mette Helena Rasmussen More SpecsLess Specs From the architect. A series of single family houses is designed for Frikøbing near Copenhagen in Denmark. The development plan for the area has high demands on sustainability for construction materials, insulation, energy and air circulation. Glass Farmhouse / Olson Kundig. Glass Farmhouse / Olson Kundig.

Glass Farmhouse / Olson Kundig

This house for a family was built next to a secluded lagoon in England. Platform 5 Architects have designed this new family home in Norfolk, England, that replaced an outdated bungalow.

This house for a family was built next to a secluded lagoon in England

The home, which has pitched roofs and a separate boat shed, sits beside a secluded lagoon and is also rented out for vacation rentals through Backwater (also the name of the house). Upon approaching the house, the boat shed is to the left and the main shingle-clad house is to the right. Planters surround the ramp and stairs leading to the front door. Summerhouse T / Krupinski/Krupinska Arkitekter. Summerhouse T / Krupinski/Krupinska Arkitekter Architects Location Architect in Charge Konrad Krupinski & Katarina Krupinska Area 40.0 sqm Project Year 2015 Photographs Manufacturers Falu Rödfärg, Mataki, Schüco The small house is situated by a lake in the Stockholm archipelago, on a site that in the early 1900s was inhabited by a gardener.

Summerhouse T / Krupinski/Krupinska Arkitekter

Plants and paved walls that were then organised still remain to a large extent today. House at Lake Biel / Markus Schietsch Architekten. House at Lake Biel / Markus Schietsch Architekten Architects Location Canton of Bern, Switzerland Area 240.0 sqm Project Year 2015 Photographs Manufacturers ADLER, Local Carpentry, Porch Construction Management “Das beste Einfamilienhaus 2016”, audience award, Switzerland .

House at Lake Biel / Markus Schietsch Architekten

“Häuser des Jahres 2016”, architecture award, Europe, More SpecsLess Specs Situated in the shore zone of Lake Biel amidst lush vegetation, wild willows and natural meadows the house keeps strong spatial connection to the surrounding nature. Therefore the interior spaces get extended by a large porch on the ground floor and two terraces on the first floor. Porch and terraces generate inbetween spaces where the clients can experience the play of nature, the change of the seasons and the twittering of birds but still be protected and feel safe. WE Guest House / TADA. Architects Location Bridgehampton, NY, United States Lead Architects TA Dumbleton Architect Area 3000.0 ft2 Project Year 2013 Photographs Manufacturers Bliss Nor-Am, Get Real Surfaces, PolyCrete ICF Structural Engineer Robert Silman & Associates MEP Engineer Ettinger Engineering TADA Design Team Tim Dumbleton, Georgina Lalli, Monica Trejo, Letizia Spigarelli More SpecsLess Specs This house sits in a corner of a large lot in the center of Bridgehampton, New York.

WE Guest House / TADA

Reminiscent of an old farmhouse with it’s simple shape and repetitive openings, also shares it’s DNA and it’s open space plan with that of a New York loft. The house, which was designed and built in 8 months, provides numerous connections to it’s surroundings – gardens, outdoor shower, pool & BBQ pit, while the larger double height end windows maximize the relationship with distance spaces beyond. Renée del Gaudio builds Colorado home on land devastated by forest fire.

A devastating forest fire cleared the land that this weathering steel-clad house by Colorado architect Renée del Gaudio was built on (+ slideshow). The property – known as Sunshine Canyon House – is located near the city of Boulder on a 4.5-acre (1.82 hectares) site. Previously, the area was densely wooded, but the landscape was radically changed by the fire in 2010.

"When the ash had settled, what remained were granite outcrops, steep slopes, and newly revealed vistas," according to the architect. "The barren site resembled the treeless landscape of Boulder at the turn of the century". Del Gaudio took this natural disaster as an opportunity to rebuild according to Colorado's vernacular architecture. Life House / John Pawson. Architects Location United Kingdom, Llanbister, Llandrindod Wells, Powys LD1, UK Design Team Shingo Ozawa, Justine Bell, Chris Masson, Charlotte Moe Area 334.0 sqm Project Year 2016 Photographs. John Pawson's Life House is built from dark and light bricks. London designer John Pawson has completed the seventh property in Alain de Botton's Living Architecture series: a Welsh valley retreat with a dark skin and a pale interior (+ slideshow). The British designer took cues from both Japanese houses and Benedictine monasteries with his design for Life House, a 260-square-metre property intended to "immerse the visitor in a zone of extreme calm".

Its features include a dark, peaceful chamber buried into the hillside, a contemplation space facing the Welsh mountains, and a room dedicated to bathing. "In this house I wanted to create a modern, secular retreat, where guests can experience the benefits of introspection, solitude and immersion in nature," explained Pawson, who is famed for his minimal style of architecture. Life House – or Tyˆ Bywyd, as it is called in Welsh – is located on the lower slopes of a valley near Llandrindod Wells. Dallas Pierce Quintero's small London home arranged around courtyards. Angled bricks create three-dimensional zigzags across the walls of this London house, which architects office Dallas Pierce Quintero built on a tiny infill plot in east London (+ slideshow).

Named Courtyard House, the 95-square-metre home occupies an L-shaped site that was once the garden of its neighbour, but at some stage had been partitioned off to function as a builder's yard. Ansty Plum House + Studio / Coppin Dockray. Architects Location Ansty, Salisbury, Wiltshire SP3, UK Project Year 2015 Photographs Interiors Coppin Dockray Structural Engineer Tall Engineers Lighting Design Lightplan Contractor JC Symonds Joinery Westside Design Photography Brotherton Lock & Rachael Smith Paving Marshalls Cork floors Siesta Cork Company Sanitaryware Bathroom Brands Construction Cost £240,000 From the architect.

Ansty Plum is an architecturally significant house and studio in rural Wiltshire that has undergone an impressive retrofit and a bold studio extension. It is a gem, consisting of two eloquent and imaginative buildings, commissioned in the 1960’s and ‘70’s by Roger Rigby, a former partner in Ove Arup’s office. Threefold Architects completes light-filled London home.

Glass walls and a generous light-filled atrium offer plentiful views of the surrounding garden and sky for residents of this north London house by Threefold Architects (+ slideshow). Villa Rastorguyevo / Gikalo Kuptsov Architects. Architects: Gikalo Kuptsov Architects Location: Moscow Oblast, Russia Architect in Charge: Sergey Gikalo, Alexander Kuptsov, Anton Fedulov Structural engineer: Sergey Bogoslovskiy Project Year: 2015 Photographs: Ilya Ivanov. School teachers' lounge transformed into contemporary loft apartment. 7 Examples Of Windows Designed For Sitting. 1.