background preloader

Facebook 2015 - Web pages

Facebook Twitter

Jag fick 10 av 10! Svåra svenska ord. Logga in för att ha koll på dina resultat och dina vänners Det är dags att utmana dem! Svåra svenska ord Kan du innebörden av dessa svåra ord? Har kwissats 198001 gånger Vilken hjälte. Grymt jobbat! Se detaljerat resultat Ditt resultat jämfört med andras Embed-kod Visa Facebook-kommentarer Visa delningsalternativ och hänvisa delningar till min sajt Visa delningsalternativ och hänvisa delningar till Kwiss Visa relaterade kwiss Dela. Oväntade danska uppmaningen: Ha sex för mammas skull. Nu skrattar miljoner åt den nya reklamen. – Ett gott skratt. News. Vad vi inte bör kalla dem. Det är väldigt viktigt att vi inte kallar detta parti fascistiskt. Det är rentav oseriöst att kalla det fascistiskt. Historikern Dick Harrison har förklarat att ”den dag Jimmie Åkesson kallar sig revolutionär, pläderar för korporativism, deklarerar sin dröm om avskaffandet av alla politiska partier utom det egna, poängterar sitt förakt för svaghet, kräver inrättandet ett nytt rasbiologiskt institut, yrkar på att få annektera Åland och organiserar en kraftfull ’marsch mot Stockholm’ med SD:are i folkdräkt – då finns det skäl att hissa varningsflagg för fascism” (Neo 2/14).

Fram tills dess kan ju vem som helst se att de inte är fascister. Det är bara att använda ögon och öron. Och sedan är det väldigt viktigt att vi inte kallar partiet invandrarkritiskt. Och för övrigt är det bara massinvandringen de är kritiska till, det vill säga invandring i form av massa. Det är också väldigt viktigt att vi inte kallar partiet rasistiskt. På samma vis kan vi inte använda begreppet främlingsfientligt. Alla vi som längtar efter julkalendern i SVT. Morrongänget - Luringen - Internet. Man With Autism Writes What He Wishes He’d Said to Childhood Teachers. When I realized I have Asperger’s, there were so many things that started to make sense about how I navigate life. I often exist in a state of overwhelm and anxiety. Even when I am involved in an activity I enjoy, I end up with a kind of social hangover that leaves me in a fog for days. That fog makes me want to climb into my bed without speaking to anyone and emerge after it clears.

My husband and I volunteered for the Color Run recently. When I went to my first Asperger’s support group meeting, I was so anxious that my stomach was tied in knots all day. A month later, I still don’t feel like talking about it. When we vacationed at a cabin with three other couples, it was fun, but it was also really difficult for me. It’s been four days and I am still recovering from that weekend. I used to wonder why this would happen to me. It may be difficult for others to understand why I need space during the social hangover. Follow this journey on Little Mama Jama. AJ+ ABC News. 26 november: Herrmiddag på ÅbyTravet. Möt bl a Kee Marcello och vinn supé till Olympiatravet 2016. Åby Torsdag 26 november 2015.

Torsdagen den 26 november är kommen och vi räknar med bra omsättning på spelet då kvalitén på sporten är hög och då det samtidigt var löneutbetalningar under gårdagen.. Nelle Atticus Jake (nr 13 i V64-4) blir mitt spikförslag på såväl V64 som V4 spelet denna kväll. Med Conny Nobell som morbror anar vi en trevlig framtid för Jägersrotravaren som hittills har hållit till strax under den högsta klassen som tre och fyraåring.

Formen är god och motståndet känns överkomligt i dagens stayeruppgörelse! En annan med trevlig stam är Master Crowe(nr 10 i V64-2) vars halvbror är självaste Commander Crowe. Unimede (nr 7 i V64-6) har växlat upp ordentligt i Flemming Jensens regi på slutet och kommer med två raka mycket imponerande segrar. Övriga V64 lopp känns något öppnare men kanske inte alltför svåra? Till sist: Vem är mest värd en tränarseger av Åbys tränare? Lycka till! V64 förslag: Stora: 6x2x8x1x5x2=960r Lilla: 3x1x4x1x4x1=48r V4 förslag: 8x1x5x2=80r DD förslag: 10r. 120kr.

Capable Men. Regjeringen oppretter 200 nasjonalist-mottak før nyttår | Nasjonens Øye | Helt Normalt. Mens tusenvis av flyktninger og migranter kommer over grensen til Norge, dukker det opp minst like mange nyfrelste nasjonalister i leserbrevspalter, på Facebook, i nettavisenes kommentarfelt og etter konjakken i familieselskap.

Asylsøkere finnes det et mottaksapparat for, og det ligger under Justis- og beredskapsdepartementet. Nå får Kunnskapsdepartementet ansvaret for den andre folkestrømmen - nasjonalistene. - Det er mest naturlig siden det for denne gruppen skorter mest på kunnskap, norsk skriftlig og vanlig folkeskikk, sier Røe Isaksen. Allerede i neste uke vil de første nasjonalistene bli kalt inn til sitt nærmeste mottak. Der vil de bli intervjuet av pensjonerte lærere og sensorer, før de må ta en liten skriftig prøve. Deretter blir det avgjort om de har behov for opphold på institusjonen. - Vi ser etter tegn på normal folkeskikk, for eksempel at man ikke kaller hele folkegrupper for «apekatter» eller «svartinger»

. - Jeg tror ikke det blir et problem. SD skyller lögner i flygblad på platsbrist - programledare kan knappt hålla sig för skratt - Inte rasist, men... Under hela dagen har det rapporterats om det flygblad som delats ut i Grekland med Sverigedemokraterna, SD kvinnor och Svenska folket som avsändare. Flera lögner som bland annat att “svenska folket” skulle vara avsändare har fått många att reagera och det hela blir inte mindre konstigt när till och med SD:s egna företrädare dömde ut brevet som hemmasnickrat. Det hela tar får en extra nivå när SD:s partiledarvikarie påstår att SD:s lögn om att folk kommer skickas hem berodde på platsbrist… Vi tar det från början med Jörgen Fogelklous sågning: Sverigedemokraternas ordförande i Göteborg Jörgen Fogelklou säger att han har följt nyhetsrapporteringen om flygbladen.– Jag vet ingenting om detta.

Jag kan inte vara säker, men jag tror inte att de kom från oss. Vi hade inte formulerat oss så.Vad är det du reagerar på? Men mindre än ett dygn efter att Fogelklou dömt ut sitt eget partis flygblad så erkänner alltså riksorganisationen att de faktiskt är de som är avsänder. Facebook. Niklas Strömstedts starka ställningstagande – se tolkningen här | Så mycket bättre | TV | Nöjesbladet. Niklas Strömstedt - Lyckolandet (Happy nation) - Så mycket bättre.

”Design var egentligen överkurs” | Internetmuseum. Med nybörjaren i fokus drev Annica Tiger Sveriges största HTML-guide under 1990-talet. För Internetmuseum berättar hon om en tid med gif-animationer, frames och tabeller. ”Jag hade fruktansvärt roligt”, skriver Annica Tiger i en krönika för Internetmuseum. Annica Tiger Av: Annica Tiger, skapare av Atiger.pp.se Jag skaffade min första dator 1994. Den var ganska begränsad, och hade floppydisk, men den väckte snabbt mitt intresse. Med den kunde jag surfa på nätet. Problemet var att det inte fanns så många hemsidor att surfa till. Adressen blev atiger.pp.se (på den tiden var en pp-adress det enda man kunde regga som privat person, .se-adresser var begränsat till företag men det släpptes ju sedan). Skärmdump från sajten, 11 juli 1997. Webbdesign var egentligen överkurs för mina besökare.

För att ge liv åt sidorna var det animerade giffar som var den stora grejen. Vanligt folk i fokus Jag ville verkligen att vem som helst skulle kunna använda guiden för att göra en hemsida. Det får räcka nu – nu sprider vi nätkärlek! Varje dag drabbas tusentals svenskar av näthat. Människor får rasism slängt i ansiktet, tjejer blir kallade för horor och barn blir hatade för sitt utseende eller hotade för sina åsikter. Tonläget på Internet är ofta både hatiskt och direkt farligt. Det får räcka nu. I dag, den 4 november, kommer vi vara en motvikt till allt hat online.

Tillsammans med Statens Medieråd, Halebop, MySafety, en rad kända profiler och er läsare kommer vi att jobba extra hårt för att sprida kärlek, rapportera om näthat och ställa de ansvariga till svars. Vi kommer granska hatet och statistiken, intervjua experter, polisen och politiker, prata med personer som har utsatts, och mycket, mycket mer. Men framför allt kommer vi att göra allt vi kan för att fylla hela Internet med kärlek – om så bara för en dag.

Det här kan du göra: * Spela in en kort video du skickar nätkärlek till någon du tycker om. . * Uppmana dina vänner att göra samma sak! Nu gör vi tillvaron på Internet bättre. Se vår kampanjfilm här: Lyssna inte till vänstertokstollarna - Kristianstadsbladet. Det handlar om knappt 200 personer, men EU-migranternas läger vid Sorgenfri i Malmö har onekligen rört upp känslor hos hundratusentals. Hela Sverige håller andan. Att ett antal romer för drygt ett år sedan bosatte sig på en privatägd ödetomt – mot markägarens vilja – väcker en viktig debatt om den fria rörligheten, äganderätten och samhällets kontra individens ansvar för att ordna mat och husrum. Lägret i Malmö, som sedan ett beslut i miljönämnden förra veckan ska rivas, är problematiskt i sig, men den synliggör ett större problem: nämligen svensk tokvänster. När Lisa Pelling från det röda magasinet Dagens Arena i söndagens Godmorgon världen (P1 1/11) hävdade att det inte är okej att vräka människor utan att erbjuda annat boende är det ett oerhört farligt steg i socialistisk riktning.

Vad skulle konsekvenserna bli? Johanna Nilsson från nätverket för romers rättigheter i Malmö ligger bakom en stödaktion för lägret. ”Lägret betyder allt för oss. Lagen måste vara lika för alla. Debatt: Diluvio. LO Sverige - Timeline. Modellen: ”Därför slutar jag med sociala medier” Hon har nära 700 000 följare på Instagram och lever det "perfekta livet" – men bakom fasaden döljer sig något annat. – Största delen av min tonårstid har gått åt till att vara beroende av sociala medier, säger hon i ett uppmärksammat Youtube-klipp. Sett till hennes sociala medier har australienska Instagramstjärnan Essena O´Neill ett fantastiskt liv bestående av resor, vackra kläder, intressanta människor, yoga på stranden och häftiga fester.

Men bakom fasaden som dagligen följs av nära 700 000 följare finns något annat. I ett uppmärksammat Youtube-klipp förklarar 18-åringen att hon nu väljer att sluta med sociala medier – och avslöjar samtidigt sanningen bakom bilderna. Foto: Faksimil Youtube/instagram.com/essenaoneill – Utan att jag märkt det har jag ägnat större delen av min tonårstid åt att vara beroende av sociala medier.

Foto: Faksimil Youtube/instagram.com/essenaoneill Avslöjar hemligheten bakom Nu har hon fått nog och bestämt sig för att berätta hemligheten bakom livet på Instagram. ”Alla skolor behöver en Morgan” Många ville berömma Morgan Alling och programmet Morgans mission i chatten efter sista avsnittet. Men arbetet mot mobbning måste fortsätta hela tiden uppmanar Morgan Alling.

Morgans mission har väckt många tankar och känslor hos tittarna och hyllningarna över Morgan Alling och programmet haglade i chatten efter sista avsnittet. – Alla skolor behöver en Morgan, skrev tittaren Lisa. – Vi vill bara säga att du gör en fantastisk gärning! Det är verkligen modigt och betyder mycket för många, skrev Alicia och Alexander. Morgan Alling blev varm i hjärtat av berömmet men ville också lyfta fram klass 8C. – Kom ihåg; Det är inte bara jag, utan alla fina och fantastiska elever i 8C som vågar berätta, våga utmana sig, våga öppna sig, och vågar förändras. Många var också nyfikna på hur det har gått för klassen. – Som med allt så går det framåt och sen kan det går bakåt. Morgan svarade också på frågan hur det var att jobba med klassen. – I början väldigt tyst, segt, svårt. Läs hela chatten här! Skolen med Ipad til alle. Det er tidlig mandag morgen, og 6-7-åringene i 2C på Jong skole følger undervisningen i intet mindre enn en digital iglo.

Ikke en blyant eller en bok er med når de 17 elevene sitter i en sirkel på sofapolstrede seter i sokkelesten, mens kontaktlærer Anne-Kirsti Overvåg styrer bilder av sure, glade, triste, redde og overraskede barneansikter fra sin Ipad og over til fire skjermer i den runde igloen. I dag skal de lære om følelser i skolens nyeste digitale grupperom. — Hvilken følelse har du når man du at en annen har en is og har veldig lyst på det selv? Spør læreren. Pekefingrene løftes i taket. Læringssuksess Ikke et ark eller pennal er fremme, for elevene gjør både klasseoppgaver og lekser via apper de er blitt velkjente med siden de lærte å lese med tastetrykk og headset i 1. klasse. — Vi kommer nok aldri til å gå tilbake til tradisjonell lese- og skriveopplæring på Jong skole, sier rektor Frode Sømme.

Dette har også betydd en total omlegging av lærernes hverdag. Les også: Barns behov av uppmärksamhet. Av Jesper Juul Vi känner alla igen ett eller flera av följande påståenden: • Barn behöver mycket uppmärksamhet. • Hon vill säkert bara ha uppmärksamhet. • Han gör det bara för att få uppmärksamhet• Barn får alldeles för mycket uppmärksamhet nu för tiden.• Dagens barn vill synas och höras hela tiden. Ibland använder vi ordet uppmärksamhet i positiv mening och andra gånger i negativ – som ett nästan primadonneaktigt behov av att vara i centrum och inte kunna tåla att andra också får vår uppmärksamhet. Men vi talar också om barns (och alla människors) helt grundläggande behov av att bli ”sedda” som vi brukar uttrycka det. Vad är det egentligen vi menar? När är ett barns vädjan om uppmärksamhet uttryck för ett välgrundat existentiellt behov och när är det ett osunt uttryck för att det vill få applåder och vara i centrum?

Vi har alla mycket olika behov av ”uppmärksamhet” i betydelsen ”intresse” från andra människor. Det gemensamma är att vi behöver andra människor som ”vittnen” till vårt liv. Insight and Outsight: 8 Strategies to Catalyze District-Wide Learning. As I begin my tenth year as superintendent, I take stock of the significant changes that have occurred in my school district.

As Pascal Finette says, social media have turned the world into a participation culture linked by a global communication network. And mobile devices, with 500 times the computing power that put astronauts on the moon, rest in the hands, pockets, and backpacks of children, not just top executives. Smart technologies have moved onto some college campuses, and students now receive texts telling them when washers are open for laundry. No longer science fiction, driverless vehicles represent real stories in our daily newsfeeds. Yet even with all our knowledge about global changes, many U.S. schools have changed little while the world participates in the rising Age of Smart Machines. Mapping our district staff's course through these radical innovations pushes me to look outside traditional education resources as we prepare our kids for adult life. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Mobilfria lektioner - en replik | Håkan Fleischer.

Så blossade ännu en förbudsdebatt upp i sociala medier. För några månader sedan uppmärksammades en artikel i DN med titeln Förbättra resultaten i skolan genom att kasta ut datorerna från lektionerna. Författaren till artikeln är lärare och har helt sonika beslutat att datorerna inte får förekomma på hans lektioner. Jag skrev en replik på detta inlägg med titeln Om eleverna inte får använda datorerna blir skolan en enda lång historielektion. Nu är det alltså dags igen. I artikeln Mobilfria klassrum gör gott för barn låter läraren och politikern (M) HåGe Persson meddela att han systematiskt tar mobilerna från eleverna.

Jag citerar artikeln i Expressen: Mobillösa lektioner gör eleverna mindre stressade och att de kan fokusera på de uppgifter de förväntas utföra. Artikeln fortsätter med en alarmerande ingress: HåGe har faktiskt både rätt och fel när det gäller mobilfria lektioner. För det tredje är de digitala verktygen ett potent redskap för lärande. Getting Started With Game-Based Language Learning. Obama Announces End Of ‘No Child Left Behind’ Era: Education Is More Than Tests. Morgan Larsson: ”Mitt hjärta blöder för Kronogården” | SVT Nyheter. 15 illustrations which reveal all about love and romance. Nytt projekt tar vara på barns styrkor. Ljubomir Vranjes - Timeline. Deprimerande när politiker är nättroll. Facebook. Alla lärare borde få samtalsstöd | Killfrökens Blogg.

Sign Up for Showbie. Glenn Hysén: "Malmö stod upp bra mot PSG" | Spel.Unibet. Loke Nyberg "Flykten från Sverige" live Monokrom 2013. Silicon Valley billionaires are appalled by normal schools — so they've created this new one. Flyktingar Behöver Hjälp!!!! Bilden på danska polisen och syriska flickan gör succé. Problemet är inte att folk kommer hit | Robert Aschberg. Flyktingar ger byn nytt liv | SVT Nyheter. Stefan Löfven. Hedrad.se. Hur kan en vuxen man bli så oerhört provocerad av vad en 17-åring tycker? Dressed in black - Against racism and discrimination. "Margareta, jag och min familj är kassa på jihad"

Robert Hulander - En stabil seger. Lugn och säker ny... Micke Gunnarsson. Skoluppgifter som hindrar barns lärande & utveckling? | Hej! säger Micke Gunnarsson. Edutopia finley 9 ways plan transformational lessons 2015. Peyman Vahedi och Oscar Semb: Skolans viktigaste värden kan inte mätas. Förra året åt jag min första pizza på 10 år.

V: Djupt ingrepp i Greklands suveränitet. How the iPad is changing the way we learn. HIGHLIGHTS 江苏舜天 1:4 上海上港 海森双响武磊传射豪取三连胜 JIANGSU SAINTY 1:4 SHANGHAI SIPG. Brev till sommarlovsbarn. "Skolverket, varför vill ni skada vår hälsa?" Dagens skola gynnar inte kreativitet. IFK - Till minne av "Fölet" IFK - Läktarfest i Stockholm. Francis by Richard Hickey. Ron Clark Academy. Politiker: Nu ska skolan utredas | Göteborgs Fria. Nyanlända ungdomar förtjänar en bättre skolstart. ”Trendkänslighet löser inte skolans problem” 31 anställda på Sjumilaskolan slår larm | Göteborgs Fria. Last Week Tonight with John Oliver: Standardized Testing (HBO)

Barn ska inte ha roligt, de ska lyda. Jag fick ofta bära mitt gråtande barn till skolan. De släppte ut 14 vargar i en park. Men ingen var förberedd på detta. Otroligt att naturen... Glenn Hysén finns överallt i ny video. SirKenRobinson. Log into Facebook. Slipp skriva – skanna tavlan med appen. Five Best Mind Mapping Tools. TV: Mäktig inramning på Gamla Ullevi. Universitetet i Oslo (UiO) Tobbeeklar's podcast: Tobbe e Klar #1.

Ove Sernhede: Gängkrigen är inte främst ett polisiärt problem. A female Lebanese news anchor was told to shut up—here's what she did instead. SirKenRobinson. George Cook på Twitter. SamTidigt Dr Ross Greene del 1. Steve strudeli i Kina episode 15. Steve strudeli i Kina episode 12. Partille Gymnasium. Steve strudeli i Kina episode 9. Steve strudeli i Kina episode 8. Steve strudeli i Kina episode 5. Steve strudeli i Kina episode 3. Steve strudeli i Kina episod 2. Steve strudeli i Kina episode 1. Malinsklipp Regler I Vårt Klassrum #fokuspårättgrej. Så här gör man när elever pratar i mobilen under lektionstid.