background preloader

Estetica

Facebook Twitter

Artiste transmédia et féministe. Météorite narratif du BIO ART. Son oeuvre questionne le statut du CORPS dans la société. Ses sculptures, HYBRIDATIONS et autoportraits réinterprètent le rôle des nouvelles technologies. Maurizio Cattelan. Maurizio Cattelan (September 21, 1960, Padova, Italy) is an Italian artist. He is known for his satirical sculptures, particularly La Nona Ora (The Ninth Hour), depicting the Pope John Paul II struck down by a meteorite. Early life[edit] Cattelan started his career in Forlì (Italy) making wooden furniture in the 1980s where he came to know some designers like Ettore Sottsass. He made a catalogue of his work which he sent to galleries.

This promotion gave him an opening in design and contemporary art. Tim Burton. Biografia[modifica | modifica el codi] Dibuixant, escriptor i artista plàstic, Burton ha col·laborat també en altres produccions animades, començant la seva carrera a la factoria Disney, on va participar en la pel·lícula Tod i Toby (1981) tot i que a la pel·lícula no hi van afegir cap dels seus dibuixos.

Tim Burton

Ja des de la seva òpera prima, es veu en el director una clara inclinació per tot allò gòtic, fantàstic, romàntic i extravagant. Arran d'això ha creat una estètica molt personal en les seves obres; amb personatges estranys, exclosos de la societat o d'altres personatges populars que no se senten en concordança amb el seu estatus. El primer llarg metratge de Burton va ser l'adaptació de Pee-Wee's Big Adventure (La gran aventura de Pee-Wee) (1985). Aquesta va rebre critiques molt negatives, però aquest fet va donar a conèixer el peculiar i especial sentit de la creativitat d'aquest gran director de cinema. A la seva següent producció, Big Fish, Burton farà un homenatge al seu pare. Shirin Neshat. Shirin Neshat durant una xerrada a la Biennal de Venècia Shirin Neshat (26 de març de 1957, Qazvin, Iran) és una artista visual iraniana resident a Nova York coneguda per les seves instal·lacions en vídeo, film i fotografia.

Shirin Neshat

Nascuda en una benestant família iraniana, filla d'un conegut metge, va assistir a l'escola catòlica a Teheran i posteriorment a l'escola d'art de Los Angeles. Després de la Revolució Islàmica d'Iran, es va establir a San Francisco per estudiar a la Universitat de Berkeley. La seva obra es refereix a la dona en la societat islàmica en el seu context social, polític i psicològic, preferentment en format de vídeo. Escena freak. La escena freak era un térrmino usado por un estilo post-hippie y pre-punk de subcultura bohemia.

Escena freak

Descripción[editar] Se refiere a las consistencias entre pacifistas politizados post-hippies, usualmente no-pacifistas fans del rock progresivo y de la Música psicodélica. Estos fluctuaban entre festivales de rock, festivales gratuitos, happenings, activismo radical de izquierda, y encuentros de sociedad alternativa de varios tipos. El nombre viene, parcialmente, de una referencia pequeña a la Generación beat. También solían disfrutar en muchos casos del Jazz sobre todo del Jazz de fusión.

Hasta llegar a el comienzo de los setenta era muy común el uso de fans del rock progresivo o el jazz fusion y otros de frases como "dope freak" or a "speed freak", "sci-fi freak", "jazz freak", "healthfood freak", "Jesus freak" etc., de acuerdo con las principales obsesiones de una persona. David LaChapelle. Kitsch.

BigPinkHeart, el pequeño corazón rosa convertido en cojín, un objeto pionero en la mentalidad consumista del kitsch.

Kitsch

La palabra kitsch (/ˈkɪtʃ/) se origina en el término yidis etwas verkitschen.[1] Define al arte que es considerado como una copia inferior de un estilo existente. También se utiliza el término kitsch en un sentido más libre para referirse a cualquier arte que es pretencioso, pasado de moda o de muy mal gusto. Historia[editar] Aunque su etimología es incierta, está ampliamente difundido que la palabra se originó en el arte de Múnich entre los años 1860 y 1870. El término era usado para describir los dibujos y bocetos baratos o fácilmente comercializables.

La palabra alemana kitsch está asociada al verbo kitschen, que significaba ‘barrer mugre de la calle’. Lo kitsch empezó a ser definido como un objeto estético empobrecido con mala factura, y llegó a significar más la identificación del consumidor con un nuevo estatus social que una respuesta estética genuina. Charles Pierre Baudelaire.

Charles-Pierre Baudelaire (París, 1821 - París, 1867) va ser un poeta, crític i traductor francès.

Charles Pierre Baudelaire

Fou un dels poetes més influents del segle XIX i se l'anomenà "el poeta maleït" a causa de la seva vida de bohèmia i dels seus excessos. Biografia[modifica | modifica el codi] Infància[modifica | modifica el codi] Va néixer a París el 9 d'abril de 1821. El seu pare, Joseph-François Baudelaire (antic preceptor, pintor i cap del Despatx de la Cambra dels Pars), va ser qui li va ensenyar les primeres lletres.