background preloader

Scoala

Facebook Twitter

Muzică. Euterpe (muza muzicii) într-un mozaic roman din orasul Vichten din Luxemburg.

Muzică

Flautul dublu este denumit aulos. Muzica (din gr. mousikē) este arta combinării notelor în succesiune[1] și simultan [2] într-o formă plăcută estetic, organizarea ritmică a acestor note și integrarea lor într-o lucrare completă. [3][4][5] Instrumente muzicale[modificare | modificare sursă] Desen. Desenul este o tehnică și o artă care constă în reprezentarea grafică a unui obiect, a unei figuri, sau a unui peisaj pe o suprafață bidimensională, plană sau curbă.

Desen

Reprezentarea se face în general prin linii, puncte, pete, simboluri etc.[1] Desenul poate fi monocrom sau colorat. Note[modificare | modificare sursă] ^ Academia Română, Institutul de Lingvistică Iorgu Iordan Dicționarul explicativ al limbii române (DEX), București: Editura Univers Enciclopedic, 1998 Vezi și[modificare | modificare sursă] Legături externe[modificare | modificare sursă] Bibliografie[modificare | modificare sursă] Fizică. În sensul acelor de ceasornic: un curcubeu, un laser, un balon cu aer cald, un titirez, efectele unei coliziuni lateral-frontale, orbitali atomici de hidrogen, o bombă termonucleară, un fulger și galaxii Fizica (din cuvântul grec physikos: natural, din physis: natură) este știința care studiază proprietățile și structura materiei, formele de mișcare ale acesteia, precum și transformările lor reciproce.

Fizică

Oricum se pune problema, fizica este una dintre cele mai vechi discipline academice; prin intermediul unei subramuri ale sale, astronomia, ar putea fi cea mai veche[1] . Academia Națională de Educație Fizică și Sport. Limba franceză. Franceza (le français) este o limbă romanică vorbită de 80 de milioane de oameni ca limbă maternă, 190 de milioane ca limbă secundară și de încă aproximativ 200 de milioane ca limbă străină, cu un număr semnificativ de vorbitori în 57 de țări.

Limba franceză

Cei mai mulți vorbitori nativi locuiesc în Franța, de unde provine limba. Invata limba engleza in 21 Zile. In ultimii ani, chiar si noi, oamenii trecuti de o anumita varsta, am realizat ca nu doar tinerii trebuie sa stie engleza ci chiar si noi, pentru a ne pastra locul de munca.

Invata limba engleza in 21 Zile

Din ce in ce mai multe interviuri pentru angajare in posturi foarte bine platite se tin in limba engleza, de ce sa nu ai acces la aceste slujbe si tu, iar mai tarziu copilul tau? Asadar... Vrei sa inveti engleza singur sau impreuna cu copilul tau, si dupa doar 21 de zile sa vorbesti cursiv si sa-ti intelegi interlocutorul instantaneu, fara sa fii nevoit sa traduci in mintea ta ce spune? Atunci acest articol iti poate imbunatatii viata, fiindca esti pe cale sa descoperi cum poti invata engleza in doar 21 de zile! REGULA #1: Fara invatat pe de rost, fara carti plictisitoare si fara sa parcurgi liste groaznice de vocabular Greseala pe care o facem cand invatatam o limba straina, este ca invatam din manuale, dupa metodele traditionale. Iti amintesti ca profesorii la scoala ne zapaceau cu gramatica? Sa-ti dezvalui un secret: Matematică. Euclid, matematician grec, secolul al III-lea î.Hr., așa cum este imaginat de către Rafael într-un detaliu al lucrării „Școala ateniană” Matematica este în general definită ca știința ce studiază relațiile cantitative, modelele de structură, de schimbare și de spațiu.

Matematică

În sens modern, matematica este investigarea structurilor abstracte definite în mod axiomatic folosind logica formală. Structurile anume investigate de matematică își au deseori rădăcinile în științele naturale, cel mai adesea în fizică. Matematica definește și investighează și structuri și teorii proprii, în special pentru a sintetiza și unifica multiple câmpuri matematice sub o teorie unică, o metodă ce facilitează în general metode generice de calcul. Ocazional, matematicienii studiază unele domenii ale matematicii strict pentru interesul abstract exercitat de acestea, ceea ce le transformă într-o abordare mai degrabă legată de artă decât de știință. Limba română. Distribuție geografică[modificare | modificare sursă] Limba română este limba oficială și națională în România.

Limba română

Însuși numele țării semnifică etimologic aria lingvistică a limbii române. Istorie. Istoria este atât studiul faptelor și al evenimentelor trecutului, cât și, prin sinecdocă, ansamblul lor.

Istorie

Spre deosebire de povestirea ficțională, specia de povestire numită istorie nu este construită prin intuiție intelectuală, ci pornind de la surse: documente scrise, istorie orală, obiecte etc. Prin interpretarea totalității acestor surse, istoria își propune să reconstituie diversele fațete ale trecutului. De-a lungul timpului, istoricii și-au schimbat foarte mult felul de a interpreta trecutul și perspectiva asupra faptelor sau a evenimentelor trecute, și-au reevaluat sursele și maniera de a aborda respectivele surse. Istoria, care nu este doar o reflecție asupra trecutului, se construiește în funcție de regulile unei metode științifice. Aceasta a evoluat de-a lungul timpului, iar evoluția acestei metode științifice poartă numele de istoriografie (cuvânt compus pornind de la niște etimoane greceși; în traducere directă înseamnă „istoria scrierii istoriei”).

Istoria lumii. Chimie. Chimia - știința preocupată cu studiul compoziției, structurii și proprietăților materiei Chimia (din egipteană kēme (chem), însemnând „pământ”) este una din științele fundamentale, care studiază substanțele cu structura și proprietățile lor, urmărind în același timp modificările produse asupra acestora de reacțiile chimice.[1] Întrucât toate substanțele sunt compuse din atomi, capabili să formeze molecule, studiul chimiei se axează în general pe interdependența dintre atomi și molecule.

Chimie

Chimia modernă a evoluat din alchimie, urmând revoluția chimică (1973). Disciplinele cuprinse în chimie sunt grupate tradițional după tipul de materie studiată sau tipul de studiu.