background preloader

Mindenféle jó...

Facebook Twitter

Az online tanítás megszervezése – Mit tegyünk és mit ne? MindMup. Capture ideas at the speed of thought – using a mind map maker designed to help you focus on your ideas and remove all the distractions while mindmapping.

MindMup

Create unlimited mind maps for free, and store them in the cloud. Your mind maps are available everywhere, instantly, from any device. Brainstorm, create presentations and document outlines with mind maps, and publish your ideas online and to social networks. Get Started Why use MindMup? MindMup is great for individual note-taking, collaborative planning, teamwork and classrooms. 1 Powerful keyboard shortcuts speed up your work 2 Frictionless interface helps you focus 3 Convert maps easily to PDF, PowerPoint, outlines... 4 Publish and share maps online 5 Easily save to Google Drive and manage using Google Apps. Itstudy.hu. Komplex Alapprogram e-learning portálja: Log in to the site. - matematika oktatóprogramok 3. osztály. Önismeret? Logika? Szókincs? Teszteld magad! Matematika - Reál tárgyak. Wordwall. III. A kooperációs készséget fejlesztő játékok.

Archív 1.

III. A kooperációs készséget fejlesztő játékok

„A háromrészes krokodil” Cél: az együttműködés megtapasztalása, a kreativitás fejlesztése (Általános iskolásoknak ajánljuk.) A részvevők 3 fős csoportokká alakulnak. A kiscsoportoknak az a feladata, hogy egy állatalakot jelenítsenek meg a testükkel úgy, hogy a figura három részből álljon és mindegyik része mozogjon. Minden kiscsoport bemutatja a maga állatfiguráját, azután közösen kiválasztják azt a 3-4 alakot, amelyik a legjobban tetszett.

Megjegyzés: Fontos, hogy a játék gyorsan pörögjön, hogy minél többször jusson szerephez egy-egy részvevő. 2. Cél: együttes élmény, a közös tevékenység eredményességének megtapasztalása (Általános iskolásoknak ajánljuk.) Eszközök: mindenkinek 1 tekercs WC papír, színes megvilágítás A játékmester beinvitálja egy terembe a részvevőket. Megjegyzés: Ezt a játékot estére érdemes tenni, és a csoport létszámának megfelelő termet választani hozzá. 3. Cél: az együttes tevékenység megtapasztalása, kommunikáció gyakorlása. 4. Megjegyzés: 5. 6. 7. 8. 9. 10. A természettudományos nevelés. A természettudományok tanulása világszerte nagy érdeklődést és figyelmet kap.

A természettudományos nevelés

A hazai nemzeti szakpolitikák szintén nagy hangsúly helyeznek a természettudományos nevelési programok fejlesztésére. A természettudományos képzések erősítése nemzetstratégiánk kiemelt eleme, amelyet a természettudomány tanításának támogatásával lehet leginkább elősegíteni. A természettudomány tanítása akkor lehet sikeres, ha már kisgyermekkorban felkelti, illetve megtartja az érdeklődést a természeti jelenségek vizsgálata iránt, a későbbiekben pedig arra ösztönöz, hogy a tanuló a tudományos megismerés módszereinek alkalmazásával keressen kérdéseire választ. Ezzel alapozható meg az a természettudományos műveltség, amely nemcsak képletek, törvények felidézését jelenti, hanem azt az igényt is, hogy a körülöttünk lévő anyagi világról élményeket gyűjtsünk, és tapasztalásainkra magyarázatokat találjunk.

A természettudományi nevelési-oktatási programok fejlesztésébe partneriskoláink gyakorló pedagógusait vonjuk be. Okostankönyv. Hogyan tanítsuk meg a gyereket a koncentrációra? - Gyerkőc. “A gyermek fejlődésében a legfontosabb szerepe a koncentrációnak van.

Hogyan tanítsuk meg a gyereket a koncentrációra? - Gyerkőc

Az a gyerek, aki éppen koncentrál valamire, végtelenül boldog.” -Maria Montessori Minden szülő azt szeretné, hogy a gyereke koncentrációs képességei szuperek legyenek. Én is. Nálunk nagyon nehéz ez, mert a kisfiam nagyon impulzív, ha valami nem szuper érdekes számára, vagy valami sokkal érdekesebbet lát meg, akkor viszonylag könnyen félbehagy dolgokat, így sokat olvasgattam arról, hogy hogyan lehet a koncentrációs képességet fejleszteni. 1. Én nagyon szerencsés voltam, mert még a kisfiam pici korában, a Pikler módszerrel megtanítottak rá, hogy minél kevesebbet avatkozok be, annál jobb. A másik, amit még szülőként sokan elkövetünk, az az hogy dicséretekkel szakítjuk félbe a gyereket. Viszont van olyan helyzet, amikor jó ha beavatkozunk: amikor már annyira nem tud egy adott tevékenységet elvégezni, hogy abbahagyná. 2. 1. Amíg az egyikkel játszik, addig nem szabad elővenni a másikat. 2. 3. 4. 3. 4. 5.

Pénziránytű. Játékok csoportalakításhoz. A társasjátékok és egyéb kártyás játékok is kiemelt hatékonysággal használhatók kiscsoportokban az osztályteremben.

Játékok csoportalakításhoz

De hogyan alakítsunk 3-4 fős csoportokat? Most következzen néhány játék, amelyet éppúgy alkalmazhatunk közösségépítésre, mint délutáni szabadidős programként, vagy csoportalakításkor! A "gondolatolvasók", avagy a zsebcetli Ha tudatosan eltervezzük a csoportokat, írjuk le a csoportbesorolást cetlikre. Annyi cetlire lesz szükségünk, amennyi gyerek van az osztályban, minden cetlire 4 (vagy 5) név kerül. A gyerekek a teremben járkálva alkossanak négyes fogatokat, kivel dolgoznának szívesen egy csoportban, vagy mit tippelnek, hogyan alkottuk meg mi a csoportokat. Tyúkanyó és csibéi Minden gyermek kap egy-egy cetlit, amelyekre korábban felírtunk egy "gyűjtőszót" (fogalmat, vagy nevet) illetve a hozzá tartozó szavakat. Játékvariáns: A gyűjtő birtokosa kiáll és rejtvényszerűen beszél a kezében tartott szóról, mintha saját magát mutatná be. Három remek, ingyenes alkalmazás a nyári szünetre. Ingyenes alkalmazásokat kerestek, amelyek hasznosak lehetnek a nyári kirándulások során?

Három remek, ingyenes alkalmazás a nyári szünetre

Akkor ezek az appok nektek is tetszeni fognak. Csillagtérkép – Star Walk 2 Free Nincs is jobb annál, mint amikor egy meleg nyári éjszakán a családotokkal, a barátaitokkal vagy a párotokkal kifekszetek egy pokrócra a szabad ég alá, és nézitek a csillagokat. Ezzel az alkalmazással könnyen azonosíthatjátok a csillagokat, csillagképeket, bolygókat, műholdakat, aszteroidákat és az üstökösöket is. Madárhatározó Ez az applikáció a hazánkban előforduló közel 157 leggyakoribb madárfaj beazonosításához adhat segítséget. Növényfelismerő – PlantSnap Veletek is előfordult már, hogy láttatok egy virágot vagy bokrot, de nem tudtátok azonosítani?