background preloader

5. China - Hong Kong

Facebook Twitter

Hongkong. Geschiedenis[bewerken] Het gebied wordt al zo'n 5000 jaar bevolkt.

Hongkong

Bij opgravingen zijn voorwerpen uit het Neolithicum gevonden, wat wijst op invloed van de Noord-Chinese Steentijd-cultuur (Longshan). Later werd het gebied bevolkt door Han-Chinezen die tijdens de Song-dynastie tussen 970 en 1279 uit Noord-China kwamen. Hongkong nam echter in het Chinese Rijk lange tijd een vrij bescheiden plaats in. Vlag van Hongkong (1959-1997) Discover Hong Kong - De officiële reisgids van de Hong Kong Tourism Board. Hong Kong. Grootste bank van China vestigt zich in België. Leeuwendans. Er wordt vuurwerk aangestoken bij een bakkerij, 31 januari 2009 De leeuwen gaan een bakkerij binnen, 31 januari 2009 De leeuwendans is een dans uit een Chinese eeuwenoude traditie en wordt geacht geluk en voorspoed te brengen.

Leeuwendans

Het speelt een belangrijke rol in de traditionele Chinese godsdienst en op Chinese feestdagen. Het spektakel uit China, DE LEEUWENDANS - Asian Events - Eventonline. Asian Events – Het spektakel uit China, DE LEEUWENDANSDe leeuwendans is onmiskenbaar de meest in het oog springende en authentieke dansanimatie uit China.

Het spektakel uit China, DE LEEUWENDANS - Asian Events - Eventonline

Het is één van de belangrijkste vormen van volkscultuur in China. Jaarlijks worden er op diverse niveaus wedstrijden gehouden, waar uiteindelijk het beste leeuwendans-team van gans China uit wordt gekozen.