background preloader

Sporturi

Facebook Twitter

Piciorul plat valg (platfus) Termenul de picior plat valg (platfus) este utilizat pentru a descrie o deformatie a piciorului si gleznei, clinic usor de recunoscut, care consta in scaderea inaltimii arcului longitudinal medial.

Piciorul plat valg (platfus)

Nu exista insa o definitie clinica sau radiologica, unanim acceptata, a inaltimii medii, a valorilor considerate normale ale arcului longitudinal medial al piciorului. Inaltimea arcului longitudinal medial este determinata de forma oaselor si de rezistenta structurilor ligamentare. Musculatura intervine numai pentru echilibru, pentru ca s-a demonstrat ca musculatura gambei este inactiva in timpul ortostatismului (a sta in picioare). Piciorul plat valg / platfusul prezinta in momentul incarcarii modificarea raporturilor osoase normale la nivelul gleznei, astfel calcaneu este rotat extern si flectat dorsal in raport cu talusul, atfel apare o miscare de pronatie, de valgus a piciorului. Aceste modificari ale relatiilor interosoase, creeaza o prabusire a arcului longitudinal medial.

Evolutie. Dr. Oboseala cronica - supraantrenamentul - Ro Club Maraton. Sunteti aici :: Antrenament » Oboseala cronica - supraantrenamentul Antrenamentele tari, necontrolate şi repetate pe o perioada mai lungă, în care refacerea nu este completă, dar şi alte cauze ( stres excesiv, efort intelectual prelungit, alimentaţie neraţionala sau viaţa nesportivă, etc.) pot duce la instalarea unei stări de oboseală cronică sau cum mai este numită, supra-antrenament.

Oboseala cronica - supraantrenamentul - Ro Club Maraton

Aceasta stare de oboseală trece dincolo de normal şi putem spune fără îndoială că intră în domeniul patologicului şi de aceea trebuie tratată cu multă seriozitate. Pentru antrenori, dar şi pentru amatori, este important să cunoaştem semnele care ne anunţă apropierea sau instalarea stării de supra antrenament. Dispare cheful de antrenament, senzaţie continuă de oboseală, lipsa poftei de mâncare şi somn agitat sau chiar insomnii. Stare de nervozitate şi iritabilitate, dispare simţul umorului, multe semne ale stării de depresie. Federatia Romana de Rugby Manual pentru antrenorii de juniori: Capitolul VI - Regulamentul jocului de rugby tag - Federatia Romana de Rugby. Rugby Tag Tag Rugby-ul este o activitate fizica rapida fara contactat direct cu adversarul, ce se adreseaza atat baietilor, cat si fetelor, sau echipelor mixte.

Federatia Romana de Rugby Manual pentru antrenorii de juniori: Capitolul VI - Regulamentul jocului de rugby tag - Federatia Romana de Rugby

Fiind o combinatie intre distractie si energia data de miscare, rugby–tagul este acum versiunea oficiala a rugbyului pentru grupele de scolari. Posesia balonului, care este foarte schimbatoare, duce la schimbarea rapida de la atac la aparare si face ca acest sport sa cultive si sa dezvolte practicantilor o serie intreaga de insusiri motrice. Cooperarea, intregrarea si determinarea, alaturi de o responsabilitate colectiva si individuala, sunt elementele cheie in jocul de rugby-tag. Site-ul oficial al Federatiei Romane de Oina. Problema organizării unui joc de oină cu un număr redus de sportivi şi pe un teren mai mic a preocupat mult pe tehnicienii din domeniul oinei.

Site-ul oficial al Federatiei Romane de Oina

Ea a fost rezolvată prin jocul de oină în 6. Avantajele jocului de oină în 6 sunt multiple: -se poate juca în sală ,mai ales în sezonul de iarnă sau când timpul este nefavorabil, precum şi în orice perioadă a anului cu un efectiv redus de sportivi; Better Basketball Coaching - Preparing for your Best Season Yet! Skills, drills, tips and advice to make you a better soccer coach. Better Rugby Coaching. Mini, touch, TAG and Sevens are all great ways to introduce new and young players to rugby.

Better Rugby Coaching

But we mustn't forget that touch and TAG rugby are particularly good variations also to use in training with experienced players. O carte. Coaching Corner. Intermediate/AdvancedG da Cutri vs Perbin, 1580 (C27) Vienna Game, 19 moves, 1-0 Polerio vs G da Cutri, 1590.

Coaching Corner

De la ce varsta este benefic sa il implici pe copil in competitii. 2 vs 1. Sportlyzer. Sportplan - Sports Coaching Made Easy. Dribbling book.pdf. Soccer coaching drill for maintaining a basic team shape. This is one of the very few soccer drills that I use with my older teams.

Soccer coaching drill for maintaining a basic team shape

I've found it a very useful way to practise passing and receiving skills while at the same time maintaining a basic team shape. Experience: intermediate (U10s) upwards. Set-up: split your squad into teams of three, four or five. Scoala de Antrenori. WCC. Soccer Coaching - Coaching Soccer 101. #1 KEEP IT FUN Picture yourself at the bank and your the last person in a 12 person line.

Soccer Coaching - Coaching Soccer 101

Any fun? Same thing for the kids. Avoid using lines in your drills or activities. More on avoiding lines Another good practice tip is not to have elimination games in which a player sits if he loses. . #2 HAVE A PLAN You won't be stumbling for ideas with 24 eyes looking at you. FineSoccer Coaching Bible.

Baschet. La fel ca si la materialele trecute, absolut tot ceea ce am realizat in aceste pagini este munca unei singure persoane (tehnoredactare, fotografii, etc.) si sper ca eventualele greseli sa treaca intr-un plan secundar.

Baschet

The #1 rated online soccer coaching source! Free soccer drills for soccer training. EHF Activities. Documenti ufficiali per tecnici e allenatori del Settore Tecnico della FIGC. Kinetoterapie, fizioterapie si masaj pentru sportivi. Singurul site din Romania dedicat antrenorilor de fotbal! Knowhowsoccer coaching for youth soccer coaches. Elite Soccer Players’ Brains Excel At Planning And Problem Solving. Coaches and commentators often refer to an athlete’s ability to “see the field” or be a play-maker.

Elite Soccer Players’ Brains Excel At Planning And Problem Solving

Rookies at the next level can’t wait for the game to “slow down” so their brains can process all of the moving pieces. What exactly is this so-called game intelligence and court vision? Can it be recognized and developed in younger players? For the first time, neuroscientists at Sweden’s Karolinska Institutet have found a link between our brain’s “executive functions” and sports success.

Arjen Robben and Cristiano Ronaldo When in the middle of a heated game on the field or court, our brains are accomplishing the ultimate in multitasking. In the everyday world, these types of activities, including planning, problem solving, verbal reasoning, and monitoring of our actions, have been called “executive functions.” Football Coaching practices provided by The FA - Football Coaching.

EHF CAN. 4 strategii de Sah pentru avansati. Putem invata sa jucam sah in diferite moduri: fie de la un maestru – din cartile sale sau chiar practicand sahul cu acesta, fie de la prietenii pasionati de acest joc, ori din materialele disponibile pe Internet. Insa cunoasterea regulilor nu este suficienta, astfel ca ceea ce face diferenta dintre jucatori este modul in care fiecare are sansa de a-si imbunatati abilitatile.

Numai strategiile si tacticile ajuta un jucator de sah sa isi imbunatateasca nivelul de joc, insa acestea nu sunt atat de simple cand vine vorba sa fie puse in practica. Strategiile nu pot fi puse in practica in orice situatie, deoarece este mereu nevoie de o improvizare si de o imbunatatire continua a acestora. Iata cateva strategii disponibile pentru jucatorii avansati: Strategia nr. 1 – O deschidere puternica Deschiderea jocului constuie o serie de mutari bine gandite inainte, cunoscute ca si mutarile de deschidere. World Rugby Laws - World Rugby's Law Education Web Site. Runrares. Pionul. Pionul este piesa prezenta in numar cel mai mare intr-un joc de sah, exista cate 8 pioni pentru fiecare jucator.

Scopul pionilor este asemanator cu cel al corpului celui mai numeros uman dintr-o armata din realitate, avand functia soldatilor lipsiti de orice grade militare. Pionii sunt considerate piesele cu valoarea cea mai scazuta din jocul de sah, fiind frecvent "sacrificati" cu scopul de a obtine o pozitie superioara sau mascand un atac ulterior asupra adversarului. Nu intamplator, se foloseste frecvent in vorbirea obisnuita expresia "a sacrifica un pion" cu intelesul unei investitii mici pentru un rezultat ulterior major. Mutarea pionilor in jocul de sah in diagrama 1 sunt prezentate mutarile posibile ale pionilor. * Pionii pot muta doar cate un camp si numai inainte, pe verticala, daca acel camp este liber. 1. . * Exista doar o singura exceptie in cazul mutarii pionului doar un camp, numai inainte.

In diagrama 1, este cazul pionului alb de la b6 si a celui negru de la g3. Regulile jocului de șah. Pe lângă mișcările pieselor, regulile guvernează și echipamentul folosit, controlul timpului, comportamentul și etica jucătorilor, acomodări pentru jucătorii handicapați, înregistrarea mutărilor folosind notația precum și procedurile folosite pentru neregulile din timpul jocului.

Șirurile albe de pe tablă sunt marcate cu litere, de la a la h, de la stânga albului (flancul damei) la dreapta albului (flancul regelui). Similar, liniile orizontale sunt numerotate de la 1 la 8, începând cu linia de lângă alb. Astfel, fiecare pătrățel de pe tablă poate fi identificat cu litera verticalei și cu numărul orizontalei sale. Legea 12 - Greşeli şi comportări nesportive. Chessopedia - The Online Chess Encylopedia. Available languages: Schach - Deutsch (Translation coming soon) (Translation coming soon) Шахматы - Русский (Translation coming soon) (Translation coming soon) Шахи - Українська Chess - English Ajedrez - Español Échecs - Français (Translation coming soon) Scacchi - Italiano Sakk - Magyar Schaken - Nederlands Szachy - Polski Help us finish translating: My language is not listed We are working hard to make Chess.com available in over 70 languages. Check back over the year as we develop the technology to add more, and we will try our best to notify you when your language is ready for translating!