background preloader

Master și gradul 2

Facebook Twitter

Materiale și programa

PROIECT MANAGEMENT ECONOMIC " SC Health Gym SRL" " SC Health Gym SRL" Firma a fost infiintata in anul 2003 de catre Nicolae Mihaela, Grigore Catalina si Ovidiu Matei, avand forma juridica de societate comerciala pe actiuni.

PROIECT MANAGEMENT ECONOMIC " SC Health Gym SRL"

Planul de afaceri - sala de gimnastica aerobica,fitness si bodybuilding. Planul de afaceri Cuprins: 1.Descrierea afacerii.

Planul de afaceri - sala de gimnastica aerobica,fitness si bodybuilding

Asociatie sportiva. Aspecte fiscale. Codul CAEN pentru Activitati de spectacole, culturale si recreative. Obiectul de activitate al firmei - ABC Firme - Documente infiintare firma sediu social modificare denumire majorare capital social. Obiectul de activitate al firmei Alegerea obiectului de activitate al firmei, se face potrivit clasificarii din codul CAEN, stabilindu-se obiectul (domeniul) principal de activitate si obiectele secundare de activitate.

Obiectul de activitate al firmei - ABC Firme - Documente infiintare firma sediu social modificare denumire majorare capital social

Stabilirea domeniului principal de activitate al unei societati comerciale este foarte importanta deoarece, dupa infiintare, acesta, teoretic ar trebui sa reprezinte un procent semnificativ din intreaga activitate desfasurata. De asemenea, importanta stabilirii domeniului principal de activitate are relevanta si prin prisma nivelului de impozitare stabilit de legiuitor.

Astfel, firmele sunt impozitate diferit în funcţie de activitatea lor. In cazul microintreprinderilor, acesta sufera insa o restrictie: obiectul principal de activitate nu trebuie sa fie consultanta sau managementul. Domeniile sunt impartite in mai multe clase, fiecarei clasa corespunzandu-i un anumit cod, denumit cod CAEN. Forme juridice de organizare a afacerii. Full. Rolul tehnicilor sociometrice ca instrument de cunoastere a colectivului de elevi. Efectele antrenamentului asupra aparatului cardio-vascular. În cadrul general al modificărilor induse de efortul fizic la nivelul aparatului cardio-vascular se instalează în timp o serie de adaptări care pot conduce şi la obţinerea performanţelor scontate.

Efectele antrenamentului asupra aparatului cardio-vascular

Mecanismul cel mai rapid prin care inima încearcă să facă faţă necesităţilor din efort este cel de modificare a frecvenţei cardiace. La persoanele neantrenate, în timpul efortului se pot înregistra valori de 190-210 contracţii/minut. Sigur că la astfel de valori, uneori şi mai mari de 210 bătăi/minut, se pune problema eficienţei muncii depuse. La o astfel de frecvenţă cardiacă, timpul pe care îl ocupă diastola în revoluţia cardiacă este mult scăzut, ceea ce determină automat scăderea umplerii diastolice şi implicit a fracţiei sângelui ejectat cu fiecare sistolă în circulaţie. Modificarile organismului in timpul efortului fizic. Stilul de viață sănătos a fost adesea asociat cu activitatea fizică.

Modificarile organismului in timpul efortului fizic

Fie că este vorba de practicarea unui sport mai puțin solicitant, de jogging sau de câteva ședințe pe săptămână la sala de fitness, efectele pozitive ale mișcării sunt de remarcat. Reacțiile care se produc în corpul uman, în timpul exercițiilor fizice, sunt multiple. MODIFICARILE CIRCULAŢIEI SANGVINE IN EFORTUL FIZIC - Blog - Fitness Scandinavia. Activitatea organelor, aparatelor şi sistemelor organismului are loc concomitent cu intensificarea funcţiilor vegetative ale organismului.

MODIFICARILE CIRCULAŢIEI SANGVINE IN EFORTUL FIZIC - Blog - Fitness Scandinavia

Test VAMEVAL - Tests Sportifs. TesteFiziceLoturiNationale final V2. Curs kinesiologie stiinta miscarii 2013. APLICAREA UNUI TEST SOCIOMETRIC SI IDENTIFICAREA MODALITATILOR DE OPTIMIZARE A RELATIILOR INTERPERSONALE DIN CLASA DE ELEVI. Profesor scoala APLICAREA UNUI TEST SOCIOMETRIC sI IDENTIFICAREA MODALITĂŢILOR DE OPTIMIZARE A RELAŢIILOR INTERPERSONALE DIN CLASA DE ELEVI Prof.

APLICAREA UNUI TEST SOCIOMETRIC SI IDENTIFICAREA MODALITATILOR DE OPTIMIZARE A RELATIILOR INTERPERSONALE DIN CLASA DE ELEVI

RĂDULESCU MARIANA, scoala "LiviuRebreanu" Mioveni, jud. Arges Cunoasterea colectivului de elevi nu presupune doar cunoasterea personalitatii membrilor lui, ci mult mai mult. Testul sociometric, menit sa furnizeze informatia primara, cere membrilor unui grup având limite bine precizate (spre exemplu, o clasa de elevi, un colecti 424x236e v de munca etc.) sa indice colegii cu care ar dori sa se asocieze în vederea unei actiuni concrete sau în cadrul unei situatii viitoare. Scorul de apreciere al refacerii organismului postefort. Realităţile antrenamentului modern care implică volume şi intensităţi mari în cadrul efortului sportiv au arătat că restabilirea spontană, naturală a organismului după un efort este depăşită, expunând organismul sportivului la unele riscuri ce pot merge până la instalarea unor stări de oboseală cronică cu manifestări polimorfe şi deosebit de dificil de tratat.

Scorul de apreciere al refacerii organismului postefort

Pornind de la această realitate am conceput o modalitate de a decela semnele de oboseală cronică din fazele latente. Ideea are la bază utilizarea unui "jurnal de autocontrol": dar, care are introduse date suplimentare, ce au fost testate în corelaţie cu explorări de laborator (testarea imunologică - rezultatele de laborator sunt prezentate într-o lucrare separată). În scorul de apreciere al refacerii postefort am inclus şi notat elementele care pot fi interpretate, în cazul în care se modifică, ca semne din punct de vedere medical, premonitorii ale sindromului de oboseală cronică sau de supraantrenement.

Tabel 1. Socul caloric. Supraîncălzirea generală a corpului datorită căldurii excesive (hipertemia) produce omului şoc caloric sau şoc termic.

Socul caloric

Pe timpul şederii îndelungate într-un mediu supraîncălzit (hipertemie) se produce acumularea de căldură în organism peste limitele normale pe care le poate suporta omul (peste 41-42°C). Acest fenomen poate avea două cauze. Influenţa climei asupra organismului uman - Scientia.ro. Organismul uman suportă eficient variaţiile climatice sezoniere deoarece modificarea funcţiilor fiziologice apare într-un interval mai mare de timp.

Influenţa climei asupra organismului uman - Scientia.ro

În condiţiile de trecere rapidă de la un climat la altul apare efortul de adaptare. Fiecare climat vine cu particularităţile sale. Efortul de adaptare poate fi de intensitate deosebită, după gradul de solicitare al zonei climatice. Aceste procese adaptative au fost dobândite în timpul evoluţiei omului, odată cu părăsirea locurilor de origine şi răspândirea pe toate continentele lumii. Clima poate fi definită ca totalitatea factorilor fizici atmosferici: temperatură, umiditate, presiune, curenţi de aer sau precipitaţii, şi telurici: relief, vegetaţie, întinderea suprafeţelor de apă. Atât clima, cât şi vremea acţionează asupra organismului, prin caracteristicile diferite solicitând răspunsuri diferite. Climatul alpin. c8. Pop. c2 PPAD. c3 PPAD. c4 PPAD. c5. PPAD. c6 PPAD. Portofoliuelectronic 2016. c1 PPAD. CURS MASTER FEC final. Psihologia dezvoltarii.

Personal

CV Damian. Probele de efort. Dinamica si dezvoltarea grupului social. 1. Dinamica grupului – semnificatie si continut Grupul social nu este numai un mijloc de socializare, de formare si dezvoltare a personalitatii indivizilor si deci un factor determinant al comportamentului si actiunii lor, ci este si un centru activ, dinamic, evolutiv, atat al devenirii umane, cat si al autodevenirii sale permanente. Grupul nu este imuabil, ci dimpotriva, apare, se dezvolta, evolueaza, se transforma si ca atare are o istorie proprie in functie de care se configureaza atat prezentul, cat si viitorul lui. Aceasta caracteristica a grupului social este astazi tot mai mult evidentiata in cadrul unei noi discipline sociologice care reuneste ansamblul cercetarilor privind grupul social si anume „dinamica grupului”. Intrucat in cadrul acestei discipline accentul este pus mai ales pe analiza proceselor care au loc in interiorul grupurilor, termenul este utilizat si pentru a desemna ansamblul proceselor de grup (Dictionar de sociologie, 1993, p. 175).

Dinamica grupurilor. Puterea in grup. Dinamica grupurilor. Puterea in grup Expresia” dinamica grupurilor” a fost folosita pentru prima data de catre Kurt Lewin in anul.Dinamica grupurilor (engl:group dynamics, fr:dynamique des groupes). Acest concept intr-un sens larg se refera la desemnarea perspectivei teoretico-experimentala care studiaza grupurile mici.O alta definitea acestei expresii este ca in sens restrans aceasta reprezinta ansamblul proceselor psihosociale si schimbarilor structurale care au loc in viata grupului. Pasii specifici din gimnastica aerobica.

Trebuie mentionat faptul ca pasii si dificultatile se pot realiza: - cu impact usor sau Low Impact, atunci cand indiferent de actiune un picior se gaseste in contact permanent cu solul; - cu impact sarit sau Hi Impact, atunci cand miscarile sau combinatiile se realizeaza cu saritura; - cu impact combinat Hi/Low. Crucea Rosie - Prim ajutor. Prim ajutor de bazaViata unei persoane accidentate depinde, intr-o mare masura, de momentul acordarii primului ajutor de baza si de priceperea celui care intervine primul la locul accidentului... mai mult Cursuri de prim ajutor Vrei sa inveti cum sa acorzi primul ajutor de baza?

Afla mai multe despre cursurile noastre adresate persoanelor sau institutiilor... mai mult. Homeostazia corpului uman. Homeostazia umana este un termen derivat din grecescul homeo sau „la fel” si stasis sau „stabil”, semnificind a ramine stabil sau a ramine la fel. Corpul uman controleaza o multitudine de interactiuni complexe pentru a mentine echilibrul sau pentru a face sistemele sa functioneze la o rata normala. Nutritie Sportiva. Copyright © 2008 www.nutritiesportiva.ro . Toate drepturile rezervate. Activitatea fizica si starea de sanatate. Efortul fizic determină schimbări funcţionale, biochimice, morfologice şi în acelaşi timp ajută la educarea laturilor de personalitate.

EFORTUL SI ADAPTAREA LA EFORT IN ANTRENAMENTUL SPORTIV. Pentru a defini efortul am apelat la 'Dictionarul enciclopedic al limbii romane', in care efort inseamna 'incordarea voluntara a fortelor fizice sau intelectuale ale organismului pentru realizarea unui randament mai mare decat cel obisnuit; stradanie, straduinta'. A.S. si competitiile presupun sustinerea unui efort si repetarea acestuia de mai multe ori, trecand cu mult peste limitele obisnuintei din ciclul biologic al fiecarui om. Efort inseamna 'travaliu', 'sfortare' sau lucrul mecanic realizat de sportiv in antrenamente si competitii, la cote mult mai ridicate decat cele obisnuite.

Efortul fizic este o rezultanta a activitatii musculaturii scheletice, care produce un anumit lucru mecanic in urma unor contractii voluntare. Fise discipline FEC, anul 1, an univ. 2015 2016. ED.FIZICA SI SPORT GRD.II.