background preloader

Thematafel 'Digitale Week 2018'

Facebook Twitter

2020. Het visuele netwerk. De juiste prijs wordt berekend na inloggen.

2020. Het visuele netwerk.

Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten. door Christoph Ruys Smart cities, smart homes, het ‘internet of things’… Het zijn wellicht geen nieuwe of vreemde begrippen meer. Maar wat betekent het voor ons, en meer specifiek, wat betekent het in onze technologische netwerkmaatschappij op het gebied van visualisering? Hoe zullen visuele impulsen via technologische netwerken ons leven en werk beïnvloeden? Achter onze schermen. Overleven in een digitale wereld. Thomas Smolders klikt, scrolt en swipet zich een weg door het leven.

Achter onze schermen. Overleven in een digitale wereld.

Hij is een digital native die van sociale media zijn beroep heeft gemaakt. Groot was de afgelopen jaren zijn verbazing toen hij merkte dat vele mensen niet echt mee zijn met de digitale revolutie. Terwijl goeroes en politici ons vertellen dat we allemaal onze job zullen verliezen aan robots, slaagt de helft van de bevolking er zelfs niet in om aan online banking te doen. De breuklijn die ontstaat wordt steeds dieper, zonder dat we de gevolgen kunnen voorspellen. Net zomin als we nu al kunnen voorspellen hoe positief de technologische samenleving is waar de oude witte mannen in hemden mee dwepen. In Achter onze schermen schrijft Thomas Smolders verhalen op mensenmaat over een wereld die in overdrive is gegaan.

Adobe Photoshop CC Classroom in a Book. The official training workbook from Adobe. Creative professionals seeking the fastest, easiest, most comprehensive way to learn Adobe Photoshop choose Adobe Photoshop CC Classroom in a Book (2017 release) from Adobe Press.

Adobe Photoshop CC Classroom in a Book. The official training workbook from Adobe.

The 15 project-based lessons in this book show users step-by-step the key techniques for working in Photoshop and how to correct, enhance, and distort digital images, create image composites, and prepare images for print and the web. In addition to learning the key elements of the Photoshop interface, this completely revised CC (2017 release) edition covers features like new and improved search capabilities, Content-Aware Crop, Select and Mask, Face-Aware Liquify, designing with multiple artboards, and much more!

The online companion files include all the necessary assets for readers to complete the projects featured in each chapter as well as ebook updates when Adobe releases new features for Creative Cloud customers. Online Sample Chapter Layer Basics Sample Pages. Digitale didactiek: wegwijzers voor de onderwijspraktijk. Praktijkgerichte literatuurstudies onderwijsonderzoek Digitale didactiek.

Digitale didactiek: wegwijzers voor de onderwijspraktijk.

Wegwijzers voor de onderwijspraktijk wil de fundamentele reflectie in het onderwijsveld aanzwengelen over hoe goed ICT-ondersteund onderwijs er in, zeggen we, het jaar 2030 zou (moeten) kunnen uitzien. Het stelt 3 ruime thema’s centraal: de leerling en zijn digitale geletterdheid, het onderwijs en hoe dit met behulp van ICT de digitale geletterdheid van leerlingen kan aanscherpen en, tot slot, de leraar en de inhoudelijke, pedagogische, didactische en technologische bagage waarover hij zou moeten beschikken om eigentijds onderwijs te kunnen blijven inrichten. Na het lezen van dit boekje zullen schooldirecties een beter zicht hebben op hoe ze samen met hun korps een leerlijn voor digitale geletterdheid kunnen uittekenen en implementeren in hun school. De computer is niet meer weg te denken uit het leven van leerlingen. Digitalis. Hoe we onze wereld kunnen heruitvinden. Dit is Big Data. Wat het is, hoe het werk en wat het oplevert. Over het fenomeen: ‘Big Data is niet eng, het is vooral handig.’

Dit is Big Data. Wat het is, hoe het werk en wat het oplevert.

Als er tegenwoordig één nieuwe hype lijkt te bestaan, dan is het wel ‘Big Data’. De explosieve groei aan digitale gegevens wordt door marketing managers, multinationals en overheden triomfantelijk binnengehaald als het nieuwe goud. De data-revolutie gaat al onze vragen beantwoorden – zelfs nog voordat we ze gesteld hebben. Maar wat is het eigenlijk, Big Data? En wat moet je ermee, als je niet in de IT- wereld werkt? Elke dag je hoofd en inbox leeg. Hoe je snel en efficiënt je e-mail verwerkt in Microsoft Outlook. Hadoop in practice. Handboek HTML5 en CSS3. Handboek Indesign CC. Met InDesign CC kunt u moeiteloos kleine en grote documenten vormgeven en opmaken.

Handboek Indesign CC.

De typografische mogelijkheden zijn zeer geavanceerd en dankzij de integratie met de andere onder­delen van Adobe Creative Cloud is InDesign een goede keuze voor de veeleisende grafische professional. In dit handboek gaat auteur Peter Maas uitgebreid in op de vele mogelijkheden die dit veel­zijdige programma biedt. Tot de behandelde onderwerpen behoren: werken met tekst en illustraties tabellen opmaken vormgeven met opmaakstijlen bibliotheken gebruiken en stramienen opzetten InDesign automatiseren steunkleur en transparantie correct gebruiken kleurenbeheer instellen exporteren, drukklare PDF en interactieve ePub maken Dit boek is geschikt voor de Nederlandse en Engelse versie van de software en voor gebruikers van Windows en Macintosh.

Handboek Photoshop CC. Adobe Photoshop is sinds jaar en dag de standaard op het gebied van beeldbewerking.

Handboek Photoshop CC

Zeker op het professionele vlak heeft het programma zijn sporen verdiend. Echter, ook steeds meer thuisgebruikers ontdekken het plezier van werken met Photoshop. Vrijwel alle relevante verbeteringen sinds het programma onder de naam CC opereert, tot aan versie CC 2015.5 uit de zomer van 2016, worden besproken. Ontdek de oneindige mogelijkheden van Photoshop en doe dat aan de hand van de talloze verrassende voorbeelden in dit Handboek. Tot de behandelde onderwerpen horen: afbeeldingsresolutie en bestandsgrootte kleur en kleurmodellen werken met de penseelgereedschappen selecties maken lagen en kanalen werken met maskers werken met tekst en speciale effecten retoucheren en corrigeren animaties maken uw werk delen met Creative Cloud-diensten.

Media didactica. Werkboek mediawijsheid voor lerenden, leraren en lerarenopleiders. Onlife. Hoe de digitale wereld je leven bepaalt. Ontdek vloggen! Alles over vloggen en internet-tv. Samen de online wereld verkennen. Een reisgids voor in de klas en thuis. Social learning en leren met sociale media. Deze eerste editie van Social learning en leren met sociale media start met een "wat": wat is nu social learning?

Social learning en leren met sociale media

Daarna komt het "waarom" aan bod: de veranderende context van leren. Het "hoe" geeft vervolgens aan op welke manier we dan kunnen leren en met het "waarmee" geeft het boek handvatten voor een didactische aanpak. Sociale media op school. Zet uw school op de digitale kaart. Sociale media als pedagogisch en didactisch instrument Sociale media zijn heel populair bij jongeren, al was het maar om dagelijks met hun vrienden in contact te zijn.

Sociale media op school. Zet uw school op de digitale kaart.

Maar sociale media kunnen ook perfect in de klas worden ingezet. Meer nog: onderzoek heeft aangetoond dat ze toegevoegde waarde bieden op pedagogisch en didactisch vlak. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat sociale media het niveau van een gadget in de klas overstijgen? Hoe bewaken we dat ze een middel vormen om pedagogische doelstellingen te bereiken en ze geen doel op zich worden? ‘Sociale media op school’ is een praktisch boek dat antwoord geeft op al deze vragen. Sociale media als communicatiemiddel. Speedmailen. Droom je van een lege inbox, maar weet je niet hoe je dit voor elkaar moet krijgen?

Speedmailen.

Elke dag worden we bedolven onder de berichten, maar niemand vertelt ons hoe je die enorme hoeveelheid e-mails het beste kunt verwerken. E-mail hoeft jouw werkdag niet te bepalen, jij bepaalt jouw manier van werken. Met de 5 stappen van Speedmailen leer je je e-mails snel en efficiënt managen. • Leeg je inbox elke dag • Verhoog je productiviteit en verlaag je stress • Houd je to-dolijst overzichtelijk op één plek • Zorg dat je niets over het hoofd ziet • Verbeter je communicatie • Verminder stress na je vakantie. Superverslavend. Waarom smartphones, apps en social media zo verslavend zijn (en wat je eraan kunt doen). The DevOps. How to create world-class agility, reliability, and security in technology organizations. The Phoenix Project. The Book About IT, DevOps, and helping your business win. “A must-read for anyone wanting to transform their IT to enable the business to win. Told through an absorbing story that is impossible to put down, the authors teach the essential lessons in an accessible way.

Every business leader and IT professional should read this book!” –Mike Orzen, coauthor of the the Shingo Prize winning book "Lean IT - Enabling and Sustaining Your Lean Transformation. " “It's a gripping read that captures brilliantly the dilemmas that face companies which depend on IT, and offers real-world solutions. As Deming reminds us, "It is not necessary to change. Van IT naar Idee. Trends, tools & tips voor slimmer gebruik van uw IT.

Verder kijken dan de hype - leergebiedoverschrijdende uitgave voor de lagere school. (W)onderwijze media. Kaders, praktijken en tools voor een mediawijs onderwijs.