background preloader

Kinder- en jeugdliteratuur

Facebook Twitter

Averbodes jeugdbijbel. Uitgeverij Averbode Beoordelingsexemplaar Exclusief voor leerkrachten!

Averbodes jeugdbijbel.

Ontdek deze uitgave* tegen de helft van de normale verkoopprijs én zonder verzendkosten! (*1 ex. per uitgave) Anna's vrolijke versjes. Hoi, ik ben Annaweet je wat ik doe?

Anna's vrolijke versjes.

Ik spring en dans en schaterlachdoe nooit iets wat niet mag! Anna vindt veel dingen leuk: knuffelen met papa en mama, leren in de klas, thuis in bad gaan, kwebbelen over de seizoenen, gezellig spelen met vriendjes en natuurlijk jarig zijn! Al die thema’s komen voorbij in dit versjesboek. Sommige gedichtjes zijn eenvoudig, andere zijn ietsje moeilijker.

Angelina Ballerina. De grote verjaardagsvoorstelling. Autobiografie - Boy en Solo (1916-1941). Anna en de paashaas. Apenbillen en wiebeltanden. Babel. Ken jij het verhaal over de toren van Babel?

Babel.

'Babel' van Arnoud Wierstra is een prachtig tekstloos prentenboek dat is gebaseerd op het beroemde schilderij van Pieter Brueghel. Het bijbelverhaal BabelDe toren van Babel spreekt al duizenden jaren tot de verbeelding. Bestemming : De ruimte (+ poster). Bibliotheek der zielen. Het derde boek van 'De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine'. Buurman Brombeer. Buurman vangt een vis [+ vertelCD]. Daantje, de wereldkampioen. De allerbeste beste. De appel van Magritte. De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine. Zevende druk!

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine.

Als kind had Jacob al een speciale band met zijn opa Abraham. Die vertelde zijn kleinzoon bizarre verhalen over zijn jeugd in een weeshuis voor bijzondere kinderen. Opa illustreerde zijn verhalen met oude, echt uitziende foto’s. Jaren later komt de oude Abraham op een gewelddadige manier aan zijn eind. De fantastische meneer Vos. De fantastische Meneer Vos won in 1972 een Zilveren Griffel.

De fantastische meneer Vos.

Een geweldig kinderboek van bestsellerauteur Roald Dahl, met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake. Fantastic Mister Fox werd omgetoverd tot animatiefilm door Wes Anderson. De flat van Fatima. De giraffe, de peli en ik. De gouden kooi of het waargebeurde verhaal van de bloedprinses. De grote reis rond de wereld. Een avontuurlijk zoekboek. De heksen. De jongen op de berg. John Boyne Als de zevenjarige Pierrot zijn beide ouders verliest, moet hij zijn huis in Parijs verlaten om een nieuw leven te -beginnen bij zijn Duitse tante Beatrix.

De jongen op de berg.

Zij is huishoudster bij rijke mensen die boven op een berg wonen, ergens in Duitsland. Maar het zijn geen gewone tijden: Pierrot leeft in 1935 en de Tweede Wereldoorlog nadert met rasse schreden. Evenmin is het huis op de bergtop een gewoon huis; het is Berghof, het adelaarsnest waarin Adolf Hitler zich regelmatig terugtrekt. Pierrot maakt al snel deel uit van Hitlers wereld. De rode stelten. De Spiekpietjes. SOS Stoomboot. De vloek van Wodrox. Uit het boek Siem voelde nog eens in zijn broekzak, de tweehonderd euro zat er nog steeds in.

De vloek van Wodrox.

Hij was klaar voor zijn nieuwe aankoop en stapte goedgemutst de winkel binnen. ‘Goedemorgen, jonkheer. Waarmee kan uw nederige dienaar u van dienst zijn?’ De weg van Mato. Uit het boek "Wel, ik zette een stap en plots werd de zon paars en de lucht kleurde groen", gaat Mato verder.

De weg van Mato.

Ell en Wenn hun mondjes vallen open van verbazing. "Ik wilde wegrennen, terug naar het bos. Maar ik stond met mijn voeten vast in het zand. Doodgewoon - Bette Westera. 'Alleen al het idee geeft mij een warm gevoel van binnen.

Doodgewoon - Bette Westera

Dan zou het mama kunnen zijn, die lekker ligt te spinnen op papa's schoot. Zou dat niet prachtig zijn? ' Echt 'doodgewoon' is een boek over de dood niet - niet voor volwassenen en al helemaal niet voor kinderen. En toch hoort de dood bij het leven. Vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken. Dribbels grote verkleedfeest. Raad en ontdek. Een land van waan en wijs. Geschiedenis van de Nederlandse jeugdliteratuur. Eén miljoen vlinders. 'De weelde van de kleurrijke tekeningen en het meevoelen met de verwarde emoties van de eenzame kleine olifant kunnen ook jonge kinderen ongetwijfeld invoelen.

Eén miljoen vlinders.

Voeg daarbij de tegenstellingen waarop het hele prentenboek speelt. Is er in afbeelding of associatie een grotere tegenstelling denkbaar dan tussen olifant en vlinder? Bij de beschrijving van de vlinders leeft Edward van de Vendel zich uit in exuberant poëtisch taalplezier, maar hij hanteert delicate soberheid in de verwoording van de olifantenbeleving. Grote kunst voor kleine kenners. Van de Mona Lisa tot Andy Warhols soepblik: een wonderlijke tocht langs 30 wereldberoemde schilderijen.

Heksenwens. Het grote billenboek. Het land van de grote woordfabriek. 'Dit tedere verhaal staat vol fraaie woordvondsten en prachtige illustraties in sobere tinten en warmrode accenten. De illustraties van Valeria Docampo versterken de dromerige sfeer en zijn heel sprekend door de symbolische vormen, zoals de spiraaltrap, de vlinders, en de ronde woordfabriek die doet denken aan de toren van Babel. Het land van de grote woordfabriek is een poëtisch en sfeervol boek waarin de gedachte wordt uitgewerkt: wát als woorden alleen te koop zouden zijn?

Het resultaat is een waardevol verhaal over de waarde van woorden, de waarde van betekenis en de waarde van rijkdom.' 'Een prachtig en heel ontroerend kinderboek over een land waar woorden geld kosten.' (Bruno Vanden Broecke, De Laatste Show, september 2009) Het bijenboek. Het verhaal van Vincent. Hoger dan de bergen en dieper dan de zee. Kroniek van een migrant. Auteurs: Laïla Koubaa en Laura Janssens Monji verliest zijn moeder als hij vijf jaar is. Zijn oudere broer Abdel ontfermt zich over hem. Hosanna! Kinderbijbel met meer dan 150 verhalen. Ieorg Idur. Ik juich voor jou. Ik zoek een woord. 167 gedichten over taal om van A tot Z te verslinden. Jeugdliteratuur in perspectief. In dit boek wordt het fenomeen jeugdliteratuur vanuit verschillende invalshoeken op een wetenschappelijke wijze benaderd. Er wordt dieper ingegaan op de 'Lees meer… In dit boek wordt het fenomeen jeugdliteratuur vanuit verschillende invalshoeken op een wetenschappelijke wijze benaderd.

Er wordt dieper ingegaan op de aparte status en het eigen karakter van de jeugdliteratuur en op het specifieke communicatieproces dat ontstaat wanneer een volwassene zich richt tot een jonge lezer. In dit boek worden de verschillende aspecten van jeugdliteratuur belicht: de auteur, de vertaler, de illustrator, de uitgever, de jonge lezer en de verschillende genres. Kaatje viert carnaval. Kamishibai Prinses Arabella en de oppas. Kamishibai Prinses Arabella en de reuzentaart. Kamishibai Prinses Arabella en prins Mimoen. Kamishibai Prinses Arabella gaat naar school. Kamishibai Prinses Arabella is jarig. Kamishibai Prinses Arabella maakt kleuren. Kroepoek en saté. La cocotte qui tap-tip-tope. Loup y es-tu ? Meisje in het rood. Met opa naar de Sint. Mikis de ezeljongen. Minipiet op zee. Nooit denk ik aan niets - Querido Kinderboeken. Omhulde stad. Het tweede boek van de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine.

Tweede druk! De vreemde reis die begon in De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine gaat verder wanneer Jacob Portman en zijn nieuwe vrienden naar Londen vertrekken. Daar hopen ze een manier te vinden om hun geliefde schoolhoofd, mevrouw Peregrine, te redden. Maar in deze door oorlog verwoeste stad lijkt er om elke hoek een onaangename verrassing te wachten. Jacob en de kinderen reizen langs bijzondere dieren, freakshows en gedaanteverwisselaars – terwijl ze voortdurend worden opgejaagd door levensgevaarlijke hulsels.

Het zenuwslopende vervolg op De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, dat door Amazon werd uitgeroepen tot het Beste Young Adult-boek van 2011. Op de grote wc. Over alles. Over alles Nog nooit was kennis zo leuk! Zo zit een orkest in elkaar. Papperdidas en het speelgoed van de Sint. Pierre de doolhofdetective. Op zoek naar de gestolen doolhofsteen. Prinses Arabella en de oppas. Prinses Arabella en prins Mimoen. Prinses Arabella en de reuzentaart. Prinses Arabella gaat naar school. Prinses Arabella maakt kleuren. Rikki heeft een plan. Roald Dahl woordenboek. Rosie en Moussa. Sjakie en de grote glazen lift. Spiekpietje in nood. Een nieuwe sinterklaastraditie.

Superguppie is alles. Thuis in theater. Va-t’en, grand monstre vert ! Voettocht over het ijs. Shackletons expeditie naar de Zuidpool. Waar is Warhol? Wees gegroet, Maria. Zingen met Elfje Marie. Liedjes (+ CD). Zo mooi zijn dieren.