background preloader

Kinder-en jeugdboeken: A-M

Facebook Twitter

1,2,3. Ik tel de dieren die ik zie. 1, 2, 3, 4 Geen hoedje van papier. 3, 2, 1 ... Tekenen maar! 10 tableaux et 1 ballon rouge. Marie Sellier a été journaliste pendant plusieurs années avant de passer du côté de l’édition et de se consacrer à l’écriture.

10 tableaux et 1 ballon rouge.

Voilà maintenant presque vingt ans qu’elle explore, en direction des enfants, un champ vaste comme le monde, l’ART sous toutes ses formes, avec un enthousiasme qui ne se dément pas. Résultat : une bonne soixantaine de livres et quatre collections ( L’Enfance de l’Art, Mon petit musée à la Réunion des musées nationaux, Des mains pour créer chez Paris-musées, Entrée libre chez Nathan). L’Afrique petit Chaka, l’album qu’elle a imaginé avec la complicité de Marion Lesage à la RMN a reçu de nombreux prix (sorcière, Octogone 2001, prix de la jeunesse allemande, prix Andersen en Italie).

Nommée chevalier des Arts et des Lettres en juillet 2007, elle a été, pendant de nombreuses années, présidente de la Charte des auteurs et illustrateurs pour la jeunesse. Elle est administratrice de SOFIA et présidente déléguée du Conseil permanent des Écrivains. Aapje in het bos. Aboie, Georges! Achmed zingt een lied. Alice in Wonderland. Alle beroemde schrijvers drinken (behalve ik!) Alle eendjes... Liedjesgroeiboek voor kleuters.

Alle kinderen naar buiten. Alle kinderen naar buiten!

Alle kinderen naar buiten

Allemaal theater! Alles begon toen ... Paulien een pratende pop kreeg. Alles komt goed, altijd. Als iedereen slaapt. Amira de prinses komt thuis. Armandus de zoveelste. Art Play. Babybijbel. Bij mij thuis. Bob maakt kunst. Bosch. Het vreemde verhaal van Jeroen, zijn pet, zijn rugzak en de bal... Bouwers. Boze juffen, blije juffen. Brown girl magic. Circus met cijfers. Colorama. Het boek over alle kleuren en tinten. Curieuzeneuzemosterdpot. Dans! Dante danst oma blij. Dappere Daan. Pleister over kanker. Ieder kind is uniek.

Dappere Daan. Pleister over kanker.

In sommige gezinnen wordt iemand ziek. In andere families is ooit iets vervelends gebeurd. Dat staat je goed! Hoe kleren ons maken. De avonturen van Pinokkio. De blauwe vogel. De droom van Pinocchio. De griezelnacht van Pep en Pino. De hemel volgens Anna. De jongen die Picasso beet. De kindervleesfabriek. De koudste winter. De kriebelsjaal van kleine uil. De krijtjes staken. Drew Daywalt Drew Daywalt is eigenlijk filmmaker, maar hij schrijft ook boeken!

De krijtjes staken.

De liedjesatlas. 24 wereldliedjes. Kerntitel Kinderboekenweek 2019!

De liedjesatlas. 24 wereldliedjes.

De liedjesatlas is een verrassende bundel kinderliedjes van Afrika tot Azië, schitterend geïllustreerd door Annette Fienieg. Koos Meinderts vertaalde en bewerkte populaire liedjes uit onder andere Rusland ‘De blauwe trein’, China ‘De krantenjongen’, de Verenigde Staten ‘Juf Lisa kreeg een baby’, Suriname ‘Lekker koken’ en Nieuw-Zeeland ‘Ik ben zo blij met mij’. Alle liedjes zijn door Thijs Borsten opnieuw gearrangeerd en worden gezongen door Peer de Graaf en singer-songwriter Leine. De muziek van Lahip. De rijke uren van Jacominus Gainsborough. De Ronde van Varken. De stip. De verhalen over alles. De vleugeltjes van Mauro. De vogel op mijn schouder. De vuurvogel. Naar het ballet van Michel Fokine en Igor Stravinsky. De waarheid en niets dan de waarheid over jongens en meisjes.

De wereld rond in 80 dagen. Heerlijk Hoorspel (+ CD). De wereld van David Walliams. Dingenboek. De wolkenprinses vindt een gouden randje. De wondere wereld van Mooske. De wonderlijke natuur. > Boeken>Kind en jeugd>Britta Teckentrup>De wonderlijke natuur Bekijk groter Volgende De wonderlijke natuur Dit boek laat de kleine fenomenen van de natuur zien en is goed voor urenlang kijk- en ontdekplezier.

De wonderlijke natuur.

Veilig online betalen via Aan mijn verlanglijst toevoegen Meer informatie. De woordsmid. ‘Een fascinerend avontuur met een duister randje.’

De woordsmid.

Leesfeest 'De woordsmid is een spannend boek dat ik met plezier in één ruk heb uitgelezen. [...] De zee. Delfts Blauw. Een vaas voor de prinses. Denk en doe als een kunstenaar. Hoe komt een kunstenaar aan zijn ideeën?

Denk en doe als een kunstenaar.

En hoe maakt hij er daarna kunst van? Met dit bijzondere doeboek leer je te denken en te doen als een kunstenaar. Inspirerende voorbeelden en eenvoudige aanwijzingen helpen kinderen (en volwassenen) op weg om aande slag te gaan. Ze leren om te experimenteren met verschillende materialen en technieken en hun eigen kunstwerken te maken. Deze schelp verdient een kistje. Dieren. Kunst voor beginners. Dit of dat? Wat kies jij in het museum? Doosje open, Doosje dicht. ‘Dit fascinerende boekje is niet van het populaire soort; het laat zich stilletjes ‘proeven’.

Doosje open, Doosje dicht.

Duifje. Duimelijntje. Een fijn plekje in de hemel. Een heel bijzondere kat. Een hoofd vol rommel. Een huis voor Harry. Een Kididoc vol dieren. Een kijkje in de kast. Een kind… wat is dat?. Een koffertje vol dromen. Een lied dat alleen ik kan horen. Na zijn humoristische en hartveroverende Het alfabet van Candice Phee schrijft Barry Jonsberg over Rob Fitzgerald.

Een lied dat alleen ik kan horen.

Een dertienjarige jongen die smoorverliefd is op het nieuwe meisje uit de klas, maar haar niet eens durft aan te spreken. Logisch, want Rob heeft last van paniekaanvallen die gepaard gaan met overgeven en volstrekt niet meer kunnen functioneren. Dus aanbidt hij haar van een afstand. Maar dan begint Rob anonieme tekstberichtjes te ontvangen – tekstberichtjes die hem uitdagen dingen te doen, die hij denkt niet te durven. Een stukje van de regenboog. De mooiste kindergedichten uit het afgelopen decennium. Laat je vervoeren door de mooiste gedichten voor kinderen die verschenen tussen 2010 en 2020. Een toren dozen vol poëtische raadsels. Een verre plek vlakbij. Over het boek De broers Dylan en Griff raken samen met hun ouders betrokken bij een vreselijk auto-ongeluk. Van de ene op de andere dag zijn de jongens wees, en staan ze er helemaal alleen voor.

Tot een verre oom en tante zich melden en ze naar Wales verhuizen. Ondanks het grote verdriet lijkt hun leven in een wat rustigervaarwater te komen, maar Dylan maakt zich zorgen om zijn broertje. Griff lijkt niet om te kunnen gaan met het verlies; hij praat niet en trekt zich steeds verder terug. Egypte uitvergroot. Fee wenskonijn. Fijn konijn. Filosofie voor kids. (3 titels). Frida's (coole) koele klimaatboek. 'Het boek is gebaseerd op de tegenwoordige problemen en brengt de actualiteit goed in beeld. Dit gebeurt op een makkelijke manier waarop kinderen het kunnen begrijpen, maar toch zit het boek vol met feitjes wat het toch realistischer maakt.

Zowat ieder probleem van het klimaat wordt aangehaald en uitgelegd. Ook de actualiteit wordt aangehaald zoals Greta Thunberg en Anuna De Wever.' (In den Boekenkast, 6 november 2019) 'Het makkelijk leesbare boek vertelt uitgebreid over de opwarming van de aarde en de oorzaken daarvan. 'Lees Frida’s klimaatboek zodat je meer begrip hebt voor alle demonstraties, nieuwe regeltjes en misschien wel korter douchen.

Game over. Gekakel in de moestuin. Goed verstopt rondom ons. Meer dan 100 dieren om te ontdekken. Graag gedaan. Haast. Habib. Hanna zegt hallo. Hap, slik, weg. Hart op slot. Een wegwijzer voor rouwverwerking bij kinderen. De opa van Senne is gestorven. Hij voelt een diepe, bijna ondraaglijke steek in zijn hart. Senne gaat op zoek naar een slot, opdat hij niets meer zou voelen. Net op dat moment merkt zijn buurmeisje Fien hem op. Volwassenen vinden het vaak moeilijk om een onderwerp als de dood te bespreken, zeker met kinderen. Toch is het ontzettend belangrijk om hierover met hen in dialoog te gaan: eerlijk, open, onomwonden en op hun niveau.

Hart op slot vertelt over de weg die Senne aflegt om het verlies van zijn opa te verwerken. Hart op slot - Een wegwijzer voor rouwverwerking bij kinderen Davidsfonds / Vanaf 5 jaar / Harde kaft - 100 p. / 22,5 x 31,5 cm. Hebbes! Heks Marjol. Heks Miezamplie. Het boek. Het boek van bas. Het bosboek (+ determinatieposter). Het eiland achter de horizon.