background preloader

Informatica

Facebook Twitter

Digitale elektronica. Auteur Koen Lostrie Dit boek is in de eerste plaats een handboek voor de opleiding master in de industriële wetenschappen elektronica-ICT. De klemtoon ligt op het vakgebied digitale elektronica met onder andere: logische poorten, talstelsels, rekenlogica, finite state machines, ADC, DAC,… Het laatste hoofdstuk behandelt de werking van computer hardware zoals harde schijven, SSD’s, geheugens, DVD’s, enz. Deze publicatie is uiteraard ook geschikt voor iedereen die wat meer wil weten over digitale elektronica. Koen Lostrie is afgestudeerd als industrieel ingenieur elektronica in 1998. Hij werkte tot 2002 bij Alcatel Microelectronics waaronder twee jaar in de USA. Zijn ervaring als ASIC designer bracht hem bij Karel de Grote hogeschool, waar hij les gegeven heeft tot 2013, onder andere over chip design (VHDL) en digitale elektronica in het algemeen. Aan de slag met Excel 2013. Aan de slag met Linux voor LPIC-1. Begin 2017 verschijnt de zesde druk. Meer informatie >> Wie wil leren hoe een Linux-systeem wordt beheerd, moet Aan de slag met Linux voor LPIC-1 van Linux-deskundige Sander van Vugt bestuderen.

Voorkennis van Linux is niet nodig, enige algemene kennis van computersystemen wordt wel verondersteld. Het boek is geschikt voor gebruik in een leeromgeving en voor zelfstudie en bevat een groot aantal oefeningen en voorbeelden. Over de inhoud In Aan de slag met Linux voor LPIC-1 komen alle facetten aan de orde waarmee een beheerder van een Linux-systeem te maken krijgt, zoals: het installeren van Linux;het werken met bestanden;het configureren van een gebruikersomgeving;het werken met de printomgeving. In het boek wordt aandacht besteed aan twee belangrijke Linux-distributies: CentOS (gelijk aan Red Hat en Fedora) en Ubuntu. Lezen en oefenen In het eerste hoofdstuk zet je een eigen lab-omgeving op (een virtuele machine), waarmee je vervolgens het hele boek doorwerkt.

Extra materiaal Doelgroepen. Basiscursus AutoCAD 2016 en LT2016. Basiscursus Gamedesign. Basiscursus Office 2016. Basiscursus Outlook 2016. Basiscursus Powerpoint 2016. Basiscursus Word 2016. Basiscursus Visio 2013. Basiscursus Windows 10. Beginning Microsoft SQL Server 2012 programming. Entity framework 6 recipes. Entity Framework 6 Recipes provides an exhaustive collection of ready-to-use code solutions for Entity Framework, Microsoft's model-centric, data-access platform for the .NET Framework and ASP.NET development. With this book, you will learn the core concepts of Entity Framework through a broad range of clear and concise solutions to everyday data access tasks.

Armed with this experience, you will be ready to dive deep into Entity Framework, experiment with new approaches, and develop ways to solve even the most difficult data access challenges. If you are a developer who likes to learn by example, then this is the right book for you. Gives ready-to-use, real-world recipes to help you with everyday tasks Places strong focus on DbContext and the Code First approach Covers new features such as Asynch Query and Save, Codebased Configuration, Connection Resiliency, Dependency Resolution, and much more.

Hadoop 2 quick-start guide. Learn the essentials of big data computing in the apache Hadoop 2 ecosystem. Handboek Access 2016. Databaseprogramma Access 2016, onderdeel van het Microsoft Office-pakket, wordt soms een elektronische kaartenbak genoemd. Maar deze omschrijving doet Access tekort, want u kunt er veel meer mee doen dan adresbestanden bijhouden. Met deze geavanceerde toepassing beheert u gegevens in een database. Met de beschikbare sjablonen kunt u bijvoorbeeld een verkooppijplijn opzetten, marketingprojecten volgen en leerlingen van een school registreren. In versie 2016 van Access kunt u ook snel een webapplicatie, een app, maken. In dit handboek vindt u uitleg over alle gangbare en meer geavanceerde taken die komen kijken bij het opzetten en beheren van databases. Handboek Adobe InDesign CS6. Met InDesign CS6/CC kunt u moeiteloos kleinere en grotere documenten vormgeven en opmaken. De typografische mogelijkheden zijn zeer geavanceerd en dankzij de integratie met de andere onder­delen van de Creative Suite, is InDesign een goede keuze voor de veeleisende grafische professional.

In dit Handboek gaat auteur Peter Maas uitgebreid in op de vele mogelijkheden die dit veel­zijdige programma biedt: van werken met stijlen en het gebruik van beeld tot en met het werken met steunkleur en het verzorgen van foutloze PDF-bestanden. Tot de behandelde onderwerpen behoren: nieuwe mogelijkheden van InDesign CS6/CC en de werkomgeving verkennen werken met tekst en illustraties vormgeven met opmaakstijlen bibliotheken gebruiken en stramienen opzetten werken met automatische tekst steunkleur en transparantie correct gebruiken tabellen opmaken exporteren, PDF en e-book maken interactieve documenten produceren kleurenbeheer instellen.

Handboek Excel 2016. Handboek Outlook 2016. Outlook 2016 is een veelzijdig, uitgebreid en krachtig programma dat u gebruikt om te e-mailen, uw agenda te beheren, taken te plannen en contacten te onderhouden. Dit Handboek is volledig geactualiseerd voor de 2016-editie en gaat uitgebreid in op de vele mogelijkheden van de software. De auteur loodst u speels door de verschillende functies van het programma en de hoofdstukken worden telkens afgesloten met vragen en oefeningen; zo krijgt u Outlook 2016 snel in de vingers. Tot de behandelde onderwerpen behoren: Kennismaken met de werkomgeving Accounts toevoegen en beheren E-mail lezen en organiseren E-mail opstellen en verzenden Werken met contactpersonen Werken met de agenda Werken met taken en notities Instellingen en opties wijzigen.

Handboek PowerPoint 2016. Handboek Windows 10. Handboek Word 2016. Microsoft Word 2016 is de meest gebruikte tekstverwerker ter wereld. U bedient het Office-programma met behulp van het dynamische lint met opdrachtknoppen en functies. In de nieuwe versie van Word zijn diverse functies duidelijker en werken ze nog beter, nog intuïtiever. Het Handboek Word 2016 helpt u snel op weg en biedt oefeningen, tips en voorbeelden uit de praktijk. Tot de behandelde onderwerpen behoren: nieuwe mogelijkheden van Word 2016 maak uw eerste document gebruik een sjabloon voor uw brief bewerk tekst met Klembord, bladwijzers, hyperlinks en bouwstenen maak uw document op met inspringen, lijsten en uitlijnen kies lettertypen, teksteffecten, stijlen, randen en thema’s voeg afbeeldingen, vormen en illustraties in werk samen met anderen aan documenten case: werken met lange documenten case: werken met tabellen case: een mailing opzetten.

Initiatie Word. MS Word 2016. De computer speelt bij steeds meer mensen een centrale rol in hun leven. De rol van de pc als werkinstrument is de laatste jaren drastisch uitgebreid. Zo wordt hij niet alleen op het werk, maar ook thuis gebruikt om allerlei taken uit te voeren, waaronder tekstverwerking. In Initiatie Word (MS Word 2016) leer je stapsgewijs werken met MS Word 2016, het tekstverwerkingsprogramma van Microsoft Office. Het is bedoeld voor de beginnende Word-gebruiker. Nadat je het programma hebt leren openen en afsluiten, voer je gaandeweg moeilijkere bewerkingen uit. Na het doornemen van het handboek zal je probleemloos tekst kunnen typen en opmaken en symbolen, paginanummers, kop- en voetteksten, tabellen … kunnen invoegen. Alle basisfuncties van het programma worden overzichtelijk en begrijpelijk uitgelegd en met behulp van talrijke schermafdrukken in beeld gebracht. Het boek is praktijkgericht. Hier kunt u de beknopte inhoudstafel van Initiatie Word MS 2016 raadplegen:

Je iPad als mobiel kantoor. Slim (samen)werken, waar je ook bent. Er zijn inmiddels meer dan één miljoen iPads in Nederland en het aantal blijft maar groeien. Naast het grote succes in de privésfeer schaffen steeds meer professionals en managers de iPad aan, met het doel hun werk slimmer, efficiënter, mobieler en zoveel mogelijk papierloos uit te voeren.

Maar in de praktijk komt daar nog onvoldoende van terecht, omdat zakelijke gebruikers onvoldoende weten hoe ze de iPad optimaal kunnen gebruiken. Met Je iPad als mobiel kantoor is dat verleden tijd. Met dit boek kan iedereen leren hoe je veel tijd bespaart, minder of zelfs geen papier meer hoeft te gebruiken, en altijd en overal al je informatie ter beschikking hebt. Het boek heeft een heldere indeling op basis van de zes belangrijkste werkthema’s voor elke professional: je iPad als informatiemanager, als creatiemanager, als communicatiemanager, als tijd- en taakmanager, als presentatiemanager en als relatiemanager. • De meest actuele gids voor iedere zakelijke gebruiker van de iPad. Leer jezelf snel. Windows 10. Windows 10 is de nieuwste versie van het veelzijdige besturingsprogramma van Microsoft, dat ook op tablets gebruikt kan worden.

Windows 10 is de eerste belangrijke update na de verschijning van Windows 8.1. Microsoft heeft alles uit de kast gehaald om het werken met de computer nog verder te vereenvoudigen, en in die opzet is het bedrijf zeker geslaagd. Dit handzame en kleurrijke boek wijst u snel de weg in de mogelijkheden en functies, zoals het werken met het nieuwe menu Start, de apps en de vele basisvoorzieningen. Tot de behandelde onderwerpen behoren: werken met het menu Start en de nieuwe gebruikersinterface apps en programma's starten, installeren en onderhouden werken met bestanden, bibliotheken en mappen Windows 10 aan de eigen voorkeuren aanpassen de computer met andere gebruikers delen internetapps gebruiken uw computer beveiligen en up-to-date houden werken met verschillende soorten media.

MS Access 2013. Met praktische voorbeelden en oefeningen. De uitgebreide reeks informaticaboeken van Uitgeverij De Boeck helpt u om efficiënt en vlot te leren werken met MS Office. Alle boeken zijn opgebouwd volgens eenzelfde filosofie: geleidelijke en systematische opbouw;praktijkgerichte aanpak door het gebruik van schermafbeeldingen en de vermelding van toetsenbordcombinaties;concrete voorbeelden en bedrijfsgerichte toepassingen;uitgebreid gamma aan oefeningen;ondersteuning door de website www.informaticaboeken.be;ook geschikt voor zelfstudie.

MS Access 2013 bespreekt stapsgewijs het programma MS Access 2013. Het boek telt 41 oefeningen. Inleiding Deel 1 Een relationele databank opstellen Deel 2 Een databank raadplegen: 'query's' Deel 3 Formulieren Deel 4 Rapporten Deel 5 Een navigatieformulier gebruiken Deel 6 Integratie met Ms Word en Ms Excel Deel 7 De koppeling met het internet Download hier de volledige inhoudstafel van MS Access 2013. MS Excel 2016. De uitgebreide reeks informaticaboeken van Uitgeverij De Boeck helpt u om efficiënt en vlot te leren werken met MS Office. Alle boeken zijn opgebouwd volgens eenzelfde filosofie: geleidelijke en systematische opbouw;praktijkgerichte aanpak door het gebruik van schermafbeeldingen en de vermelding van toetsenbordcombinaties;concrete voorbeelden en bedrijfsgerichte toepassingen;uitgebreid gamma aan oefeningen;ondersteuning door de website geschikt voor zelfstudie.

MS Excel 2016 bespreekt stapsgewijs het programma MS Excel 2016. Het boek telt 123 oefeningen. De oefenbestanden kunt u binnenkort gratis downloaden op Download hier de volledige inhoudstafel van MS Excel 2016. MS Office-integratie in de praktijk. Hoe maakt u interactieve dashboards in Excel en hoe kunt u de gegevens ervan koppelen aan uw PowerPoint-presentatie of rapport in Word? Hoe maakt u distributielijsten aan in Outlook op basis van van een adressenbestand aangemaakt in Excel? Hoe vereenvoudigt u de maandelijkse rapporteringen door sjablonen aan te maken in Word gekoppeld aan de cijfers in Excel? En hoe verzorgt u een gepersonaliseerde mailing met de gegevens uit een Access-databank? MS Office-integratie in de praktijk toont u hoe het moet: bedrijfsgegevens efficiënt beheren en automatiseren in MS Excel, Access, Word, PowerPoint en Outlook;klemtoon op de relatie en integratie tussen de Office-programma’s onderling. U leert hoe u een professionele administratie zo doeltreffend mogelijk voert aan de hand van een op de praktijk geïnspireerde integrale casestudy: voorbeeldbedrijf Tex-Mex bvba;bedrijfsgerelateerde cases met oefeningen van drie verschillende moeilijkheidsniveaus;met voorbeeldoplossingen.

Case 2 Huisstijl Tex-Mex. Ontdek Office 2016 voor Mac. Haal alles uit Office 2016 voor Mac! Schrijven, presenteren, rekenen, mailen… het kan allemaal met Office 2016 voor Mac. U maakt documenten die vrijwel iedere computergebruiker kan openen en bewerken. In dit kleurrijke en informatieve boek beschrijft de auteur de talrijke mogelijkheden van de officeprogramma’s Word, PowerPoint, Excel en Outlook. U leert alles om het meeste uit Office 2016 te halen. Uit de inhoud: Word: tekst typen, bewerken en opmaken.

Ontdek Office 2016. Bijna iedereen die met een pc werkt, heeft wel eens met Microsoft Office gestoeid. Of het nu gaat om een brief, rapport, berekening of presentatie: met Word, Excel en PowerPoint is het werk snel en efficiënt gedaan. Bovendien is Office voorzien van Outlook, een krachtige informatiemanager waarmee u afspraken bijhoudt en e-mail beheert. U maakt aantekeningen in het digitale notitieboek OneNote. Auteur Erwin Olij gaat in dit boek op een heldere wijze in op het dagelijks gebruik van de Nederlandse versie van Office. Uit de inhoud: Kennismaken: Maak kennis met Office 2016. U leest in dit boek welke functies van Office zijn aangepast of nieuw zijn, waaronder werken in de cloud.

Word: Open, bewerk en creëer Word-documenten. Outlook op zijn best! Practical data science with R. Praktische handleiding PubMed. Het boek om snel en doeltreffend te zoeken in PubMed. Prezi in 3 uur. Presentaties maken in Prezi voor mensen met weinig tijd. met praktische oefeningen. Sleutelboek computerlexicon. Snel kennismaken met Windows 10. The Phoenix Project. The Book About IT, DevOps, and helping your business win. Visual Basic 2015 - 1/2. Wij zijn big data. De toekomst van de informatiesamenleving.