background preloader

Informatica

Facebook Twitter

Digitale elektronica. Auteur Koen Lostrie Dit boek is in de eerste plaats een handboek voor de opleiding master in de industriële wetenschappen elektronica-ICT.

Digitale elektronica.

De klemtoon ligt op het vakgebied digitale elektronica met onder andere: logische poorten, talstelsels, rekenlogica, finite state machines, ADC, DAC,… Het laatste hoofdstuk behandelt de werking van computer hardware zoals harde schijven, SSD’s, geheugens, DVD’s, enz. Deze publicatie is uiteraard ook geschikt voor iedereen die wat meer wil weten over digitale elektronica. Koen Lostrie is afgestudeerd als industrieel ingenieur elektronica in 1998. Hij werkte tot 2002 bij Alcatel Microelectronics waaronder twee jaar in de USA. Aan de slag met Excel 2013. Aan de slag met Linux voor LPIC-1. Begin 2017 verschijnt de zesde druk.

Aan de slag met Linux voor LPIC-1.

Meer informatie >> Wie wil leren hoe een Linux-systeem wordt beheerd, moet Aan de slag met Linux voor LPIC-1 van Linux-deskundige Sander van Vugt bestuderen. Basiscursus AutoCAD 2016 en LT2016. Basiscursus Gamedesign. Basiscursus Office 2016. Basiscursus Outlook 2016. Basiscursus Powerpoint 2016. Basiscursus Word 2016. Basiscursus Visio 2013. Basiscursus Windows 10. Beginning Microsoft SQL Server 2012 programming. Entity framework 6 recipes. Hadoop 2 quick-start guide. Learn the essentials of big data computing in the apache Hadoop 2 ecosystem. Handboek Access 2016. Databaseprogramma Access 2016, onderdeel van het Microsoft Office-pakket, wordt soms een elektronische kaartenbak genoemd.

Handboek Access 2016.

Maar deze omschrijving doet Access tekort, want u kunt er veel meer mee doen dan adresbestanden bijhouden. Met deze geavanceerde toepassing beheert u gegevens in een database. Met de beschikbare sjablonen kunt u bijvoorbeeld een verkooppijplijn opzetten, marketingprojecten volgen en leerlingen van een school registreren. In versie 2016 van Access kunt u ook snel een webapplicatie, een app, maken. Handboek Adobe InDesign CS6. Met InDesign CS6/CC kunt u moeiteloos kleinere en grotere documenten vormgeven en opmaken.

Handboek Adobe InDesign CS6.

De typografische mogelijkheden zijn zeer geavanceerd en dankzij de integratie met de andere onder­delen van de Creative Suite, is InDesign een goede keuze voor de veeleisende grafische professional. In dit Handboek gaat auteur Peter Maas uitgebreid in op de vele mogelijkheden die dit veel­zijdige programma biedt: van werken met stijlen en het gebruik van beeld tot en met het werken met steunkleur en het verzorgen van foutloze PDF-bestanden.

Tot de behandelde onderwerpen behoren: nieuwe mogelijkheden van InDesign CS6/CC en de werkomgeving verkennen werken met tekst en illustraties vormgeven met opmaakstijlen bibliotheken gebruiken en stramienen opzetten werken met automatische tekst steunkleur en transparantie correct gebruiken tabellen opmaken exporteren, PDF en e-book maken interactieve documenten produceren kleurenbeheer instellen. Handboek Excel 2016. Handboek Outlook 2016. Outlook 2016 is een veelzijdig, uitgebreid en krachtig programma dat u gebruikt om te e-mailen, uw agenda te beheren, taken te plannen en contacten te onderhouden.

Handboek Outlook 2016.

Dit Handboek is volledig geactualiseerd voor de 2016-editie en gaat uitgebreid in op de vele mogelijkheden van de software. De auteur loodst u speels door de verschillende functies van het programma en de hoofdstukken worden telkens afgesloten met vragen en oefeningen; zo krijgt u Outlook 2016 snel in de vingers. Handboek PowerPoint 2016. Handboek Windows 10. Handboek Word 2016. Microsoft Word 2016 is de meest gebruikte tekstverwerker ter wereld.

Handboek Word 2016.

U bedient het Office-programma met behulp van het dynamische lint met opdrachtknoppen en functies. In de nieuwe versie van Word zijn diverse functies duidelijker en werken ze nog beter, nog intuïtiever. Initiatie Word. MS Word 2016. De computer speelt bij steeds meer mensen een centrale rol in hun leven.

Initiatie Word. MS Word 2016.

De rol van de pc als werkinstrument is de laatste jaren drastisch uitgebreid. Zo wordt hij niet alleen op het werk, maar ook thuis gebruikt om allerlei taken uit te voeren, waaronder tekstverwerking. In Initiatie Word (MS Word 2016) leer je stapsgewijs werken met MS Word 2016, het tekstverwerkingsprogramma van Microsoft Office. Het is bedoeld voor de beginnende Word-gebruiker. Nadat je het programma hebt leren openen en afsluiten, voer je gaandeweg moeilijkere bewerkingen uit. Je iPad als mobiel kantoor. Slim (samen)werken, waar je ook bent. Er zijn inmiddels meer dan één miljoen iPads in Nederland en het aantal blijft maar groeien.

Je iPad als mobiel kantoor. Slim (samen)werken, waar je ook bent.

Naast het grote succes in de privésfeer schaffen steeds meer professionals en managers de iPad aan, met het doel hun werk slimmer, efficiënter, mobieler en zoveel mogelijk papierloos uit te voeren. Maar in de praktijk komt daar nog onvoldoende van terecht, omdat zakelijke gebruikers onvoldoende weten hoe ze de iPad optimaal kunnen gebruiken. Met Je iPad als mobiel kantoor is dat verleden tijd. Met dit boek kan iedereen leren hoe je veel tijd bespaart, minder of zelfs geen papier meer hoeft te gebruiken, en altijd en overal al je informatie ter beschikking hebt. Het boek heeft een heldere indeling op basis van de zes belangrijkste werkthema’s voor elke professional: je iPad als informatiemanager, als creatiemanager, als communicatiemanager, als tijd- en taakmanager, als presentatiemanager en als relatiemanager. Leer jezelf snel. Windows 10. Windows 10 is de nieuwste versie van het veelzijdige besturingsprogramma van Microsoft, dat ook op tablets gebruikt kan worden.

Leer jezelf snel. Windows 10.

Windows 10 is de eerste belangrijke update na de verschijning van Windows 8.1. Microsoft heeft alles uit de kast gehaald om het werken met de computer nog verder te vereenvoudigen, en in die opzet is het bedrijf zeker geslaagd. MS Access 2013. Met praktische voorbeelden en oefeningen. De uitgebreide reeks informaticaboeken van Uitgeverij De Boeck helpt u om efficiënt en vlot te leren werken met MS Office.

MS Access 2013. Met praktische voorbeelden en oefeningen.

Alle boeken zijn opgebouwd volgens eenzelfde filosofie: geleidelijke en systematische opbouw;praktijkgerichte aanpak door het gebruik van schermafbeeldingen en de vermelding van toetsenbordcombinaties;concrete voorbeelden en bedrijfsgerichte toepassingen;uitgebreid gamma aan oefeningen;ondersteuning door de website www.informaticaboeken.be;ook geschikt voor zelfstudie. MS Excel 2016. De uitgebreide reeks informaticaboeken van Uitgeverij De Boeck helpt u om efficiënt en vlot te leren werken met MS Office. Alle boeken zijn opgebouwd volgens eenzelfde filosofie: geleidelijke en systematische opbouw;praktijkgerichte aanpak door het gebruik van schermafbeeldingen en de vermelding van toetsenbordcombinaties;concrete voorbeelden en bedrijfsgerichte toepassingen;uitgebreid gamma aan oefeningen;ondersteuning door de website geschikt voor zelfstudie.

MS Excel 2016 bespreekt stapsgewijs het programma MS Excel 2016. Het boek telt 123 oefeningen. MS Office-integratie in de praktijk. Hoe maakt u interactieve dashboards in Excel en hoe kunt u de gegevens ervan koppelen aan uw PowerPoint-presentatie of rapport in Word? Hoe maakt u distributielijsten aan in Outlook op basis van van een adressenbestand aangemaakt in Excel?

Hoe vereenvoudigt u de maandelijkse rapporteringen door sjablonen aan te maken in Word gekoppeld aan de cijfers in Excel? En hoe verzorgt u een gepersonaliseerde mailing met de gegevens uit een Access-databank? Ontdek Office 2016 voor Mac. Haal alles uit Office 2016 voor Mac! Schrijven, presenteren, rekenen, mailen… het kan allemaal met Office 2016 voor Mac. U maakt documenten die vrijwel iedere computergebruiker kan openen en bewerken. In dit kleurrijke en informatieve boek beschrijft de auteur de talrijke mogelijkheden van de officeprogramma’s Word, PowerPoint, Excel en Outlook. Ontdek Office 2016. Bijna iedereen die met een pc werkt, heeft wel eens met Microsoft Office gestoeid. Of het nu gaat om een brief, rapport, berekening of presentatie: met Word, Excel en PowerPoint is het werk snel en efficiënt gedaan. Bovendien is Office voorzien van Outlook, een krachtige informatiemanager waarmee u afspraken bijhoudt en e-mail beheert.

U maakt aantekeningen in het digitale notitieboek OneNote. Auteur Erwin Olij gaat in dit boek op een heldere wijze in op het dagelijks gebruik van de Nederlandse versie van Office. Uit de inhoud: Kennismaken: Maak kennis met Office 2016. Outlook op zijn best! Bestaat je Outlook-inbox uit tientallen mappen, maar verlies je toch tijd met eindeloze zoektochten naar ooit verstuurde e-mails? Plak je dagelijks meerdere post-its op je bureau, omdat je bang bent om belangrijke taken en klusjes te vergeten? Sleur je nog een papieren agenda mee, terwijl je op je pc, tablet en smartphone een Outlook-agenda hebt staan?

Practical data science with R. Praktische handleiding PubMed. Het boek om snel en doeltreffend te zoeken in PubMed. Prezi in 3 uur. Presentaties maken in Prezi voor mensen met weinig tijd. met praktische oefeningen. Sleutelboek computerlexicon. Snel kennismaken met Windows 10. The Phoenix Project. The Book About IT, DevOps, and helping your business win. Visual Basic 2015 - 1/2. Wij zijn big data. De toekomst van de informatiesamenleving.