background preloader

IKT

Facebook Twitter

SMART BOARD

Interactive Video Platform. DIGITALA VERKTYG – Patricia Diaz. Nätpratskorten. IT-tips för skolan: Skapa poster online. ClassDojo. Sunt datoranvändande - Upplands-Bro. Statens medieråd - Barn, unga och medier. Tagul - Word Cloud Art. Gör egna digitala böcker på dator-alternativ från ”små till stora barn” – IKTsidan. Jag sitter och funderar på det här med att låta eleverna göra egna digitala böcker via datorn.

Gör egna digitala böcker på dator-alternativ från ”små till stora barn” – IKTsidan

Via paddan är det enkelt och det finns ett otal med appar för detta, men på datorn, vilka alternativ finns då? Efter att ha letat runt rekommenderar jag dessa: För de allra yngsta barnen/eleverna: www.littlebirdtales.com För elever från förskoleklass och uppåt: www.storybird.com För elever i mellanålder och äldre: www.storyjumper.com. Saklig analys behövs efter skollarm om Periscope. Lärare har larmat om ett nytt ordningsproblem i skolmiljön.

Saklig analys behövs efter skollarm om Periscope

Barn och ungdomar använder sig av tjänsten Periscope, en tjänst för livevideo, för att utmana varandra och för att kränka andra. Elever filmar händelser i skolan, i klassrummet och på rasterna. Genom tjänsten triggar elever varandra att t.ex. örfila en lärare eller förstöra skolans dator, som SVT rapporterade om tidigare i januari. Periscope är inte först i sitt slag. Svenska företaget Bambuser har tillhandahållit en livevideotjänst i flera år. Periscope genererar social interaktion, vilket har varit ett framgångsrecept de senaste tio åren. Random Picker.

Learn to code. Hit kan du vända dig. Polisen: Alla brott som begås via internet, mobiltelefon eller annan it-teknik bör polisanmälas genom att du uppsöker närmaste polisstation eller ringer 114 14.

Hit kan du vända dig

Är det akut ring 112. Barnens Hjälptelefon (BRIS) 116 111. Safer Internet day 9/2 - lektionsförslag. På tisdag den 9 februari är det Safer Internet Day.

Safer Internet day 9/2 - lektionsförslag

Denna dag uppmärksammas på många olika ställen över hela världen. Temat för i år är ”Play your part for a better internet”. I Sverige har Statens Mediaråd valt att fokusera på att stötta och hjälpa föräldrar att lära sig mer om hur vi kan hantera frågor som uppkommer när våra barn och ungdomar befinner sig på Internet. Via sidan Nohate.se kan både föräldrar och lärare få tips och råd kring hur man kan tänka och vad man behöver göra för att stötta barnen/ungdomarna i deras digitala vardag.

Om du vill uppmärksamma Safer Internet Day i din undervisning har British Council tagit fram ett, i mitt tycke, bra och användbart material. Nätaktivisterna. Verktyg för formativ bedömning. Hem - Berättarministeriet. Framtidens Läromedel - SYD. Nu är det bara drygt en vecka kvar till konferensen Framtidens Läromedel STHLM 2015 går av stapeln.

Framtidens Läromedel - SYD

Den kommer att vara i Quality Hotel Friends på Råsta strandväg 1 i Solna. Hitta dit från Stockholms Centralstation Ta pendeltåg 36 mot Märsta och stig av på Solna station. Följ sedan skyltning mot Friends Arena. Framtidens läromedel 2014: Ett digitalt skollyft. Jigsaw puzzles online. Map Treasure Hunt. Create your own whiteboard videos. Instapaper. Länkskafferiet - Lankskafferiet.org. Mind Mapping Software: Mind Maps. Registrering. Skapa digitala lärresurser. Apple AB - 087033000. Skapa digitala lärresurser. Hem - Samarbeta smartare - LibGuides at Linnéuniversitetet. See guide in English.

Hem - Samarbeta smartare - LibGuides at Linnéuniversitetet

Detta är en guide till digitala verktyg som du kan ha nytta av i dina studier. Vi ger bara ett axplock och det finns säkert många bra verktyg som inte finns med här. Alla verktyg är gratis men vill du ha flera finesser och bättre lagringskapacitet har de flesta även en betalversion. I ditt kursarbete kommunicerar vi främst vi lärplattformen (MyMoodle) men de verktyg som presenteras här kan ses som komplement. Hör gärna av dig om du saknar något. IKT i språkundervisningen (Stockholm) 2015-04-16. Datum: 2015-04-16 Omfattning: flera dagar Plats: Stockholm Är du en skicklig lärare i engelska och moderna språk?

IKT i språkundervisningen (Stockholm) 2015-04-16

Använder du informations- och kommunikationsteknik (IKT) i din undervisning och kan ge inspiration till andra lärare? Nu har du en chans att vässa din kompetens i pedagogisk it-användning. Europeiska språkcentret i Graz betalar utbildningen, övernattningen och maten. Din huvudman anmäler dig och betalar din resa. Utbilda dig själv och arbetslaget. Så här använder du den digitala utbildningen ”MIK för mig”!

Utbilda dig själv och arbetslaget

Varför är det så lätt att uttrycka hat på nätet? Hur kan vi se igenom propaganda? Vilka metoder används för att påverka oss? Den digitala utbildningen ”MIK för mig” vänder sig till lärare och skolbibliotekarier och belyser en mängd frågor som kan uppstå i det nya medielandskapet. QR Code Generator. MIK-rummet. Media Smart för gymnasiet - Media Smart. Media Smarts läromedel för gymnasiet består av två lektioner som syftar till att ge eleverna en fördjupad kunskap om reklam, pr, information och andra budskap samt om varumärken, företagens egna såväl som det personliga varumärket.

Media Smart för gymnasiet - Media Smart

Lektionerna vänder både sig till dig som är lärare, som vill arbeta med materialet med din klass, men även till dig som är gymnasieelev och ska göra ett självständigt projektarbete. Målet är att eleverna med hjälp av Media Smart ska kunna veta vad som skiljer reklam från information, att kritiskt kunna granska ett reklambudskap, samt att tyda och tolka vem som är avsändaren till ett budskap. Kort och gott vill vi utbilda morgondagens smartaste konsumenter! Du som lärare kan använda hela eller delar av materialet. Varje lektion är fristående och du kan arbeta med dem i den ordning som passar er bäst. Digitala verktyg för formativ bedömning @ Nordström Education. Skrivet av Daniel Nordström Här hittar ni en sammanställning på olika digitala verktyg som man kan nyttja för att stödja arbetet med formativ bedömning.

Digitala verktyg för formativ bedömning @ Nordström Education

Sammanställningen kommer att uppdateras löpande. Följ oss på sociala medier eller på vår hemsida för att ta del av nya uppdateringar med tips på digitala verktyg. Här hittar ni en sammanställning på olika digitala verktyg som man kan nyttja för att stödja arbetet med formativ bedömning. Sammanställningen kommer att uppdateras varje vecka. De olika verktygen är inte direkt kopplade till en specifik nyckelstrategi eller olika metoder utan det finns en stor flexibilitet och valfrihet att anpassa användandet av olika digitala verktyg i undervisningen efter behov. Resources — The Thiagi Group. Make Your Images Interactive - ThingLink.

Digitala prov

Dipity - Find, Create, and Embed Interactive Timelines. Guide till Twitter. Här är min guide till Twitter! Eftersom jag dels har använt Twitter så länge (både privat och åt företag) och dels ser att det fortfarande dyker upp så många nya ansikten tänkte jag att det var dags för en. Det är en djungel när man startar så jag har gjort en guide som jag hade velat läsa när jag var ny och nyfiken. Missa inte heller min guide med tips för företag på Facebook! Nu kör vi! Kom igång! Gå till Twitter.com och fixa ett konto, fyll sen i infon nedan.

eTwinning - Homepage. Tools. Omröstning online. SLI.SE. Google Formulare: Kostenlos Umfragen erstellen und analysieren. Game-based blended learning & classroom response system. Voki Home. Create on-line and printed assessments, quizzes, exams, surveys. Inriktning Medier, information och kommunikation - Norrtälje kommun. Pinterest. Sprend. Socrative. TodaysMeet. Sandra Wissting.