background preloader

Parcs i platges

Facebook Twitter

Espais verds i biodiversitat. Té el mèrit d'acollir el jardí més antic que es conserva a la ciutat Un jardí que va naixer com un jardi neoclàssic del segle XVIII amb un toc de fisonomia italiana i es va completar com a jardi romàntic.

Espais verds i biodiversitat

Deu el seu nom al laberint de xiprers retallats que hi ha a la part baixa del recinte. Tot dubte és un laberint esperant ser resolt. Decisions, hipòtesis, teories son part d'una solució on no sempre hi arribem pel mateix camí. Cada drecera, alternativa, cada nova decisió obre un nou punt de vista. Pensi sobre això mentre intenta desentrellar el laberint vegetal del parc tot caminant entre amples i domesticats murs de xiprers (Cupressus sempervirens) per arribar al centre d'aquest jardí. Mirem al nostre voltant. Per això el Parc del laberint d'Horta és un jardí-museu. Parc del Castell de l'Oreneta. El Parc de la Ciutadella. Ple a vessar d'una vegetació en bona part centenària i molt rica en espècies, el parc de la Ciutadella conté una gran diversitat d'elements que el fan especialment valuós.

El Parc de la Ciutadella

La cascada monumental i els edificis construïts la segona meitat del segle XIX i avui convertits en museus, el llac on es pot passejar en barquetes a rem, els passegis i les nombroses escultures que hi ha al parc en són uns quants exemples. Compartint espai: el Zoo de Barcelona. Construït la segona meitat del segle XIX, aquest parc és un dels principals referents dels espais verds de Barcelona. Durant molts anys va ser l'únic de la ciutat, i el primer dels actualment existents que es va dissenyar específicament com a parc públic.

Al parc de la Ciutadella hi ha espais per a tos els usos imaginables. Parque de la Guineueta. El parque de la Guineueta es un parque básicamente vecinal, extraordinariamente popular y, por tanto, muy concurrido.

Parque de la Guineueta

Situado justo en el límite entre los barrios de la Guineueta y Verdum, los comunica, convirtiéndose así en un lugar de paso y encuentro, paseo, juegos de cartas en las mesas de las zonas de picnic, bailes de sardanas e importantes celebraciones relacionadas con Andalucía. La forma alargada y la pendiente del Parque de la Guineueta se deben a que fue construido sobre los terrenos ocupados por un antiguo barranco natural.

El espacio se distribuye hacia arriba y hacia abajo a partir de un gran parterre con un estanque. Detrás de un seto, sobre el césped, la figura de un zorro contempla, vigilando, su territorio. A cada lado de este parterre central se encuentran los dos caminos principales del parque, paralelos y que conectan con los que cruzan el resto del espacio hacia arriba y hacia abajo. Parc del Guinardó. Aquest parc és un espai on hi conviuen la rusticitat del bosc amb l'elegància d'un jardí d'arbustos retallats, on l'aigua hi té un gran protagonisme.

Parc del Guinardó

És un dels espais verds més extensos i amb més contrastos de Barcelona. A baix de tot, tocant al carrer, un nen enjogassat fa voltar la seva rutlla en mig d'un mar de flors. Aquest és un jardí que, resseguint la memòria de l'aigua, aprèn a ser bosc. El parc del Guinardó té tres parts ben diferenciades: una d'urbana, que esdevé l'avantsala del gran espai que ocupa aquesta zona verda, una altra d'històrica i, dalt de tot, la frondositat de la vegetació forestal.

Les seves terrasses enjardinades i les pinedes converteixen aquest lloc en un dels espais verds més refrescants i plàcids de la ciutat. El parc urbà. Parc de Montjuïc. La montaña de Montjuïc es en su conjunto el gran parque urbano de Barcelona, aunque esta misión debía ejercerla el Parc de la Ciutadella.

Parc de Montjuïc

Este espacio verde nació como un intento de generar en Barcelona un gran parque al estilo de los parque urbanos de grandes ciudades como París, Viena o Londres. La montaña de Montjuïc cumplía ya entonces con dicha función. Castell de Montjuïc. En el año 1640, durante la revuelta contra Felipe IV, se construyó la primera fortificación en la cumbre de la montaña de Montjuïc, con forma de cuadrilátero, revestida de piedra y barro.

Castell de Montjuïc

Desde esta se resistió al asalto de las tropas castellanas de Pedro Fajardo de Requesens-Zúñiga y Pimentel, marqués de los Vélez, el 26 de enero de 1641 (batalla de Montjuïc). Park Güell. Jardí Botànic de Barcelona. La meva Barcelona. La Foradada. Jessica Hace 8 meses Nosotros fuimos la semana pasada y, si lo que buscais es relax en verano, ya os podeis olvidar de ello.

La Foradada

Espero q no tengais la misma mala suerte q nosotros y no os encontréis gente como la que habia cuando nosotros fuimos... Habia mucha gente, sin embargo las unicas personas que molestaban eran un grupo de 3 matrimonios con hijos y perros... Q rompian todo el encanto chillando sin parar, eran el centro de atención del resto de excursionistas vamos, y parecia q fueran alli todos los fines de semana. Ah! Laura Pérez Aponte Hace 8 meses Aurelio Hace 10 meses Si si, no os bañeis ni vengais a la foradada, hay aguas fecales, basura, dinosaurios y vertidos tóxicos de la central nuclear de Springfield. Sandra Hace 11 meses No os bañeis y menos con niños ese agua no viene todo lo limpia que debería.

Toni Hace 1 año ¡No os bañéis ni en broma! Ferran Hace 1 año Eskilo Hace 3 años Para repetir con más agua. Joan Hace 3 años Nuria egea Hace 3 años.