background preloader

Akupunktur

Facebook Twitter

DO-IN Auto-massage un Cours COMPLET. Do-In Energy Massage - 10min. How to Do an Indian Head Massage: 15 Steps. Acupuncture at Home (Video Tutorial ①): Five-star (☆☆☆☆☆) Rated by the First Reviewer @ Amazon. Guide: Slipp värk och smärta – utan medicin. Vi tar mer värktabletter än någonsin.

Guide: Slipp värk och smärta – utan medicin

Men de kan ge biverkningar – och mer värk, särskilt hos kvinnor. Här är guiden som ger dig de bästa alternativa medlen och metoderna som ger smärtlindring. Det finns många alternativa behandlingsmetoder mot värk och smärta. Det gör terapeuten Nervstimulering: TENS, transkutan elektrisk nervstimulering, används bland annat vid reumatisk smärta, nervskador och förlossningssmärta. Fysioterapi vid besvär i nacke, axlar och rygg. Behandlingen baseras på dina symtom och på den bedömning som undersökningen har lett fram till.

Fysioterapi vid besvär i nacke, axlar och rygg

Det kan hända att du behöver träna upp styrkan och uthålligheten i en muskel, eller träna upp stabiliteten kring en led. Du kan också behöva lära dig att kontrollera en viss rörelse. Fysioterapeuten lär dig att använda och belasta kroppen på ett sätt som kan minska besvären och som förhindrar att besvären kommer tillbaka. Du kan även få hjälp med att hantera smärta och stress och att förändra dina levnadsvanor. Tryck bort smärtan - Tidningen Hälsa.

Den molande smärtan i armen, spänningshuvudvärken eller stelheten i nacken, det kan vara dina triggerpunkter som spökar.

Tryck bort smärtan - Tidningen Hälsa

Av Tidningen Hälsa, Publicerad , senast ändrad DET PRATAS ALLT MER mer om triggerpunkter. Men vad är det och hur kan de hjälpa mig? Jag träffar Johan Ferraro, naprapat och lärare på naprapathögskolan. Han ger även kurser i triggerpunktsbehandling för massörer. Snart får Gävle sin första akupunkturskola. – Det är svårt att förstå hur en nål på foten kan påverka ögat om man inte har kunskapen, berättar Per Drewes.

Snart får Gävle sin första akupunkturskola

Tillsammans har de tre kompanjonerna totalt 60 års erfarenhet i branschen och både Per Drewes och Gunilla Thegel har sina egna mottagningar i Gävle där dom behandlar patienter med akupunktur. Tanken på att starta en skola i Gävle har funnits en tid och i januari 2017 startar den nya utbildningen på Söders Källa. Elin Igelström Nordahl. Triggerpunkter i nacke och huvud - Symtom och behandling. Triggerpunkter kan uppstå i många olika muskler, nacken är dock ett av de områden triggerpunkter oftast uppstår.

Triggerpunkter i nacke och huvud - Symtom och behandling

Smärta i en triggerpunkt kan antingen vara lokaliserad till själva punkten, men smärtan kan även vara refererad vilket betyder att man kan få smärta på ett annat ställe. Triggerpunkter i nacken ger till exempel ofta smärta runt huvudet, öronen, skallbasen eller ner i armen. Triggerpunkter - den kompletta guiden. Triggerpunkter och muskelknutor är något som det pratats väldigt mycket om i samband med att självmassage blivit allt populärare.

Triggerpunkter - den kompletta guiden

Man pratar ofta om en knut i muskeln och det är ungefär så en triggerpunkt känns, med det är mer komplicerat än så. Jag tror faktiskt att de flesta inte vet exakt vad en triggerpunkt är och det är detta den här artikeln kommer handla om. Willma Guides/Willma akupunktur&massage. 5mindaily. Koreansk Handakupunktur - KHA. Illamående, morning sickness, åksjuka, samt postoperativt illamående Båda ringfingrarna, K9 Många har rapporterat om den positiva effekten på illamående vid användning av K9.

Koreansk Handakupunktur - KHA