background preloader

Scienceguide

Facebook Twitter

ScienceGuide - @ScienceguideNL. 52.186699,5.070045. ScienceGuide. Contact Colofon Auteursrecht Voorbehoud auteursrecht Op de inhoud en vormgeving van ScienceGuide (hieronder begrepen het online magazine, maar ook papieren uitgaven van ScienceGuide) rust auteursrecht en databankenrecht. Voor het overnemen, opslaan en verspreiden van (delen van) de inhoud en gebruik van de vormgeving, op welke wijze dan ook, dient u vooraf schriftelijke toestemming te hebben verkregen van ScienceGuide c.q. rechthebbende.

Voor hergebruik kunt u contact opnemen met redactie@scienceguide.nl. Linken en verwijzen naar pagina's van ScienceGuide op internet is in beginsel toegestaan. Auteursrecht op brieven en ingezonden stukken Lezers die brieven of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch, van ScienceGuide en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden.

FreezePage: ScienceGuide. FreezePage: ScienceGuide. Pieter Gerrit Kroeger. P.G. (Pieter-Gerrit) Kroeger - Montesquieu Instituut. Tim Cardol (timcardol) Sebastiaan ter Burg (ter_burg) Anne Janssens (AnneJJanssens) Thieu Besselink (Besselink) Frans van Heest (fcvheest) sur Twitter. Frans Nauta (NL) (fnauta) Farid Tabarki (faridtabarkiNL) Pieter Omtzigt (PieterOmtzigt) Marjolijn Vermeulen (mvermeul) HOP Hoger Onderwijs Persbureau. Marijke de Vries (mgdevries) Studiozeitgeist (studiozeitgeist) sur Twitter. Sicco de Knecht hoofdredacteur ScienceGuide. 12 oktober 2016 - Sicco de Knecht wordt per 1 november benoemd tot hoofdredacteur van ScienceGuide.

Hij volgt Pieter Gerrit Kroeger op die recent zijn functie neerlegde. Samen met adjunct-hoofdredacteur Tim Cardol en Frans van Heest vormt hij het nieuwe redactieteam. "ScienceGuide is een uniek platform dat iedereen in het hoger onderwijs en het onderzoek met elkaar verbindt. Ik kan niet wachten om daar mijn bijdrage aan te leveren", aldus De Knecht.

De Knecht, van huis uit neurobioloog, verruilt zijn carrière in de wetenschap voor een carrière in de journalistiek. "ScienceGuide moet naast een betrouwbare bron van informatie over de laatste ontwikkelingen binnen het hoger onderwijs en de wetenschap een platform zijn voor gedegen en onderbouwde dialoog. In augustus nam Pieter Gerrit Kroeger afscheid van ScienceGuide. Sicco de Knecht hoofdredacteur ScienceGuide _ web.archive.org. @siccodeknecht Verschrikkelijk nieuws!!! De Nationale WetenschapsQuiz is OPGEHEVEN! “Na 25 was het wel welletjes, vond men.” Ik ben heel verdrietig... @NWONieuws @ionicasmeets. Nationale Wetenschapsquiz. De Nationale Wetenschapsquiz was van 1994 tot 2018 een jaarlijks terugkerend televisieprogramma van de Nederlandse publieke omroep. In de quiz werd naar de wetenschappelijke kant van alledaagse zaken en kwesties gevraagd.

De vragen van de quiz kwamen in de krant, tv-gidsen en op internet. De grande finale was een feestelijke televisie-uitzending rond Kerst waarbij drie teams bestaande uit een wetenschapper en een kunstenaar het tegen elkaar opnamen bij het beantwoorden van de vijftien meerkeuzevragen. De quiz stond erom bekend geen zuivere kennistest te zijn, maar een quiz die een beroep doet op het vermogen om logisch en creatief te redeneren. De antwoorden op de vragen waren niet gemakkelijk te googlen. Van 1998 tot 2014 werd naast de 'gewone' quiz een speciale jeugdvariant georganiseerd voor basisschoolleerlingen: Nationale Wetenschapsquiz Junior. Deze quiz, met vragen voor en door kinderen, werd apart uitgezonden rond de kerstdagen.

Presentatie[bewerken | brontekst bewerken] VPRO stopt met Nationale Wetenschapsquiz. De VPRO stopt na 25 jaar met de Nationale Wetenschapsquiz. Dat bevestigt VPRO-hoofdredactielid Stan van Engelen op Twitter. “De externe financiering viel dit jaar weg, waardoor wij (VPRO en NPO) het budget niet meer rond kregen. We gaan in gesprek met de NPO op zoek naar een alternatief.” De VPRO heeft naar eigen zeggen nog gezocht naar manieren op de Nationale Wetenschapsquiz op een andere, goedkopere manier alsof te maken. “Maar dat is niet gelukt”, schrijft de redactie aan ScienceGuide-hoofdredacteur Sicco de Knecht. Tip de redactie Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Scienceguide (okt2020) _ Redactie uitgebreid met communicatiewetenschapper. Als promovendus onderzocht Baaren de menselijke en politieke kant van media-innovaties. In haar proefschrift beschrijft ze hoe botsende belangen de uitrol van HDTV hebben bepaald. Op de onderzoeksafdeling van Beeld en Geluid ervaarde ze zelf hoe het is om te innoveren.

Ze bouwde mee aan een digitale infrastructuur voor geesteswetenschappelijk onderzoek. Een complex project waarin er steeds compromissen moesten worden gevonden. De overstap naar de journalistiek zat er volgens Baaren al een tijdje aan te komen: “Ik merkte dat ik steeds vaker journalistieke vragen begon te stellen, ook over de kennissector zelf. Dat laatste betekent niet dat het kersverse redactielid zich voor ScienceGuide tot het geesteswetenschappelijke domein wil beperken: als ze iets heeft geleerd van interdisciplinair samenwerken, dan is het dat je de wereld pas kunt begrijpen als je perspectieven naast elkaar zet. De komende tijd buigt Baaren zich in ieder geval over het digitale onderwijs.

Scienceguide (7okt2020) _ Redactie uitgebreid met communicatiewetenschapper web.archive.org. Als promovendus onderzocht Baaren de menselijke en politieke kant van media-innovaties. In haar proefschrift beschrijft ze hoe botsende belangen de uitrol van HDTV hebben bepaald. Op de onderzoeksafdeling van Beeld en Geluid ervaarde ze zelf hoe het is om te innoveren. Ze bouwde mee aan een digitale infrastructuur voor geesteswetenschappelijk onderzoek. Een complex project waarin er steeds compromissen moesten worden gevonden. De overstap naar de journalistiek zat er volgens Baaren al een tijdje aan te komen: “Ik merkte dat ik steeds vaker journalistieke vragen begon te stellen, ook over de kennissector zelf. Dat laatste betekent niet dat het kersverse redactielid zich voor ScienceGuide tot het geesteswetenschappelijke domein wil beperken: als ze iets heeft geleerd van interdisciplinair samenwerken, dan is het dat je de wereld pas kunt begrijpen als je perspectieven naast elkaar zet.

De komende tijd buigt Baaren zich in ieder geval over het digitale onderwijs.

Colofon jan 2024