background preloader

Uzgoj

Facebook Twitter

Ekološki pripravci za zaštitu bilja (11877) - Eko proizvodnja. Biljke za pripravke za zaštitu mogu se koristiti svježe ili osušene.

Ekološki pripravci za zaštitu bilja (11877) - Eko proizvodnja

Brati ih treba neposredno prije cvatnje, po sunčanom vremenu. Potom ih osušiti na čistom, provjetrenom i sjenovitom mjestu (prostrijeti u tankom sloju na pocinčanu mrežu i povremeno okretati). Osušene biljke treba čuvati u platnenim vrećama ili u drvenim sanducima. Temelj za zdravu i otpornu biljku je zdravo tlo iz kojeg raste i iz kojeg uzima hranu. Dokazano je da na zdravom tlu raste manje korova. Istraživanja pokazuju da postoje 3 grupe biljaka koje se mogu koristiti za zaštitu. Vrt.blog.hr. Eko zaštita biljaka. Zasadili ste vlastiti eko vrt?

Eko zaštita biljaka

Želite zdrave biljke i bogat urod, a pritom ih ne želite tretirati štetnim kemijskim sredstvima? Razbijate glavu misleći kako zaštiti biljke prirodnim putem? Vaše biljke možete zaštititi i izliječiti biološkim sredstvima zaštite. Pesticidi - opasnost za zdravlje i okoliš Svjesni smo činjenice da kemijska sredstva zagađuju okoliš, površinske i podzemne vode te imaju vrlo štetan utjecaj kako na čovjeka tako i na cjelokupan biljni i životinjski svijet.

Korištenjem kemijskih sredstava prekidamo prirodni lanac i miješamo se u zakone prirode. Nakon nekog vremena biljka se predaje i prestaje sama boriti, a mi smo prisiljeni koristiti kemijske preparate ako želimo imati bilo kakav urod. Zaštita od štetočina i bolesti prirodnim putem nije uvijek toliko brza i efikasna kao kemijsko tretiranje, ali za čovjeka, prirodu i životinje, definitivno je manje opasna. No, to ne znači da trebate eliminirati sve štetočine, jer i one su dio prirodne ravnoteže. Ekološka zaštita biljaka. Www.unichem.hr - Bio Plantella Thymi. Prirodni sprej za biljke na bazi timijana i kleka je učinkovito rješenje protiv širokog spektra biljnih štetnika.

www.unichem.hr - Bio Plantella Thymi

Može se koristiti na povrću, voćkama, vinovoj lozi i ukrasnom bilju. Prednosti 100 % prirodan.Sa repelentnim komponentama.Odbija jako širok spektar štetnika.Može se koristiti na različitim vrstama biljaka.Nema karence.Proizvod nije fitotoksičan.Nije opasan za pčele i druge korisne insekte u vrtu. Opis 100% prirodni sprej za biljke na bazi timijana i kleka je učinkovito rješenje protiv lisnih ušiju, grinja, štitastih moljaca, tripsa, gusjenica i drugih mekokožnih biljnih štetnika. Ulje timijana sadrži timol, karvakrol i brojne druge aktivne tvari, dok ulje kleka sadrži mnoge odbijajuče – repelentne komponente. Proizvod je spreman za uporabu, potpuno prirodan i bez dodanih kemikalija. Pakiranje 500 ml, plastična doza sa raspršivačem. Pogledaj temu - Zaštita biljaka bez kemije. KUPKE ZA SJEME PRIJE SJETVE Zelimo li potaknuti brze klijanje sjemena te povecati otpornost bilja prema bolestima i stetnicima, umjesto kemijskim sredstvima, sjeme mozemo ojacati biljnom kupkom.

Pogledaj temu - Zaštita biljaka bez kemije

Ideja da se sjeme prije sadnje umoci u kupku od ljekovitog bilja potjece od opatice Hildegard von Bingen. Koristeci i primjenjujuci svoje znanje o ljekovitim biljkama, Hildegard je eksperimentirala s kupkama od razlicitih biljaka i bila vrlo zadovoljna postignutim rezultatima. Namocene u biljnoj kupki, sjeme upija u kupki otopljene hranjive i ljekovite tvari drugog bilja, a koje pospjesuje ranije klijanje te brzi rast biljke.

Osim toga zbog brzeg rasta manja je mogucnost da nametnici uniste posve mladu biljku. Vrt će od nametnika 'obraniti' začini, a ne razne kemikalije. FotoliaGnojivo od gaveza štiti rajčice Prskanje kemijskim sredstvima kratkoročno rješava probleme s biljnim nametnicima, no dugoročno šteti i vrtu i vrtlarima.

Vrt će od nametnika 'obraniti' začini, a ne razne kemikalije

Kemijska sredstva ne čine razliku između korisnih i štetnih kukaca te tako remete ekološku ravnotežu u vrtu, a loše djeluju i na zdravlje, bilo da se pojedu na hrani ili udišu tijekom prskanja. WATER! In 1931 Dr.

WATER!

OTTO WARBURG received a NOBEL PEACE PRIZE for discovering that IONIZED Alkaline water can be used to cure many diseases, from simple colds to cancer. Once the bodies Ph level droped to 7ph below, the bad bacteria and viruses started to multiply, if the bodies Ph was 7.5ph to above, the bacteria would be reduced or eliminated. It took more than five years to be verified and accepted ( by the Top Caliber Medical Scientist of the whole world ) this finding of Dr. OTTO's was finally awarded the NOBEL PEACE PRIZE in 1931 - Source.

Source Specially treated water produced by methods of magnetic interaction. POČELA SEZONA KRAĐA Bicikli nestaju iz dvorišta, haustora, stubišta... U samo nekoliko dana zaredalo se više krađa, a bicikli različite vrijednosti nestaju s javnih površina, iz dvorišta, ulaza zgrada...

POČELA SEZONA KRAĐA Bicikli nestaju iz dvorišta, haustora, stubišta...

Iako u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj još nemaju statističke podatke za ožujak, prema svjedočenjima građana lako je zaključiti kako su se s dolaskom toplijih dana iz hibernacije probudili kradljivci bicikala, piše Glas Slavonije. U samo nekoliko dana zaredalo je više krađa, a bicikli različite vrijednosti nestajali su s javnih površina, iz dvorišta, ulaza zgrada... No, dok se čeka statistika za ožujak, iz PU osječko-baranjske poručuju kako je u prva dva mjeseca 2015. zabilježeno znatno manje krađa bicikala nego lani u siječnju i veljači.

Naime, u spomenutom razdoblju ove godine evidentirano je 18 krađa bicikala, a prošle godine taj je broj bio i više nego dvostruko veći - 38 ukradenih bicikala. Inače, tijekom 2014. na području Osijeka ukradena su ukupno 274 bicikla, a 28 krađa odnosilo se na krađe za koje se postupak pokreće po službenoj dužnosti. Ekološki pripravci za zaštitu bilja (11877) - Eko proizvodnja. Ekološki pripravci za zaštitu bilja (11877) - Eko proizvodnja. BIO uzgoj [gnojiva i pesticidi] BIO uzgoj [gnojiva i pesticidi] Untitled. Biljke koje mozemo iskoristiti kao pesticid ili gnojivo. Koprivina juha višestruko korisna - Eko poduzetnik. Growing BIG Vegetables using Compost Tea.