background preloader

Digitala verktyg

Facebook Twitter

# Möjliga motiv till digitalisering i... - Josef Belloni Sahlin. Faror, filter och förbud « Office365. Todaysmeet - Net21Utbildning. Quizlet och Quizlet Live - så funkar det! Quizlet och Quizlet Live är det som jag tipsar mest om i olika sammanhang.

Quizlet och Quizlet Live - så funkar det!

Det kommer många frågor om hur det fungerar och här kommer en kort instruktion. Quizlet kan användas i alla åldrar och i alla ämnen. Jag använder gratisversionen men det finns även en pro version som kostar. Jag tycker inte det är lönt att lägga pengar på det. Quizlet fungerar både på dator och ipad, dock med lite olika funktioner.

Prezi i undervisningen- mer än bara snygga presentationer – Fröken Jingfors. Prezi används av många för att göra snygga presentationer.

Prezi i undervisningen- mer än bara snygga presentationer – Fröken Jingfors

I detta inlägg kommer jag inte berätta om hur man skapar presentationer i Prezi, utan hur man kan använda Prezi som ett pedagogiskt verktyg som på olika sätt kan bidra till ökat lärandet. Gränslöst digitalt lärande. När vi först började bolla tankarna om att ha en studiedag i IKT på vår skola, så såddes ett frö om att även försöka få tid till att samplanera ett ämnesövergripande arbetsområde.

Gränslöst digitalt lärande

Även om fokus skulle ligga på digitala verktyg i undervisningen, är det ändå alltid innehållet i undervisningen som ska spela den största rollen. I läroplanen står det tydligt att att lärarna ska samarbeta om elevens kunskapsutveckling och arbeta ämnesövergripande. GRT digitala verktyg PD. Hur skapar vi struktur i elevernas digitala skolvardag? Årets åttor har precis begett sig till New York, i alla fall imaginärt.

Hur skapar vi struktur i elevernas digitala skolvardag?

Många hade nog önskat att resan vore verklig, men riktigt så lyckligt lottade är vi inte. Med hjälp av texter, olika internetsidor, filmer och bilder, allt samlat i google classroom, blir dock resan ganska verklig. Tillsammans upplever vi New York. För eleverna som just nu är i full gång med att göra en djupdykning i en av New Yorks fem stadsdelar är google classroom ett digitalt rum, där de hittar alla instruktioner, länkar, youtube-klipp och annat material som de behöver. Google classroom skapar struktur, en struktur och enkelhet som många elever behöver. Funktionen classroom lanserades i augusti 2014 som ett tillägg till Google Apps for Education (GAFE) och nu ett år senare är ambitionen att det är här eleverna på Spångholmsskolan oavsett ämne och skolår ska hitta information, instruktioner, uppgifter och ingångar till flippar, bloggar och andra digitala verktyg och sidor.

"Förstärk formativ bedömning med digitala verktyg" TimelineJS tutorial. Hur arbetar jag formativt med teknik och sociala medier? Plickers! Responsenhet på papper! Jag älskar när jag kan integrera det digitala på ett naturligt sätt, att kunna använda digital teknik även om det inte finns 1-1 i klassrummet.

Plickers! Responsenhet på papper!

Jag hittade Plickers för en tid sen, men har väntat på att appen ska uppdateras för att få de funktioner som jag eftersökte. Plickers är ett responsverktyg som utgår både från en webbsida och en app. Strap - Midi Mafia Recording. Rethinking.se. Fotobabble: Skapa bilder som talar. Five Card Flickr Story Galleri. Kortkommandon Windows. Digitala verktyg för lärandet. En skola i förändring. Make a Comic. Recension av Comic Life - Gör en egen serie. Användningsområden I Comic Life kan du välja med att skapa och bygga upp en serie från grunden eller att välja en färdig grundmall.

Recension av Comic Life - Gör en egen serie

När du trycker på plustecknet i översta vänstra hörnet på startsidan, väljer du ”Create a new Comic”. Då kommer upp några mallar som du kan bläddra mellan. Jag tänkte berätta hur man bygger upp en serie från en tom mall. Tryck på den första vita tomma mallen. Jag tycker att denna app har varit lätt att använda för de elever som jag arbetat med. Funktioner Dela genom att skriva ut, maila (jpg/pdf), iTunes, Dropbox eller ladda upp på Twitter eller Facebook.18 st fotofilter.10 st seriebakgrunder.60 st textstilar.Hämta foton från bildmappen eller ta kort med kameran inne i appen.Rotera och ändra storlek genom att använda två fingrar.Öppna serien i appar som Dropbox, Evernote, iBooks… Tänk utanför appen Denna app inbjuder verkligen till att tänka utanför appen: Matte: Gör räknesagor. Undervisningens syfte Sv SvA Uttrycka sig genom olika estetiska uttrycksformer.

Tips! Lärakänna med IKT. Nu har terminen dragit igång med full fart!

Lärakänna med IKT

I tre veckor har eleverna fångats upp i skolans famn =) Många elever som man haft från förra året, men även några nya ansikten förutom en hel hög med härliga år 4:or. För att skapa relationer är det viktigt att hjälpa eleverna att våga visa vem de är, inom Vittra startar vi alltid med några veckor av kulturarbete, bygga en IUP, lärakänna, kunskapsfunderingar och uppstart av första temat för terminen.

Furutorp goes digital. Skapa Google Drivekonto. #GAFE, Vad kan man använda det till? Igår så tweetade Katarina Lycken Rüter en hel del tankar kring Google Apps For Education, även kallad GAFE.

#GAFE, Vad kan man använda det till?

En grundkurs i källkritiskt tänkande. Flippa med Sveriges Radio ~ Kilskrift. Hur du arbetar med Padlet. PiZap: Online fotoredigering. Åk6. Crime time - Ordlista. Game-based blended learning & classroom response system. Stoodle. Shape Your Photos. Nio appar för att träna stavning, uttal och ordinlärning. QR-koder steg för steg (del 2 förskola/skola)

Använder du iPhone eller iPad Observera!

QR-koder steg för steg (del 2 förskola/skola)

Eftersom Croak.it inte fungerar just nu har jag gått över till Fotobabble Steg 1. Geoboard by The Math Learning Center. Popplet - en tankekarta. Tips: Padlet – en interaktiv anslagstavla. Skolstil - det ljudande tangentbordet.m4v. Monica Eklöf - Photos de Monica Eklöf. Respons och interaktiva tavlor. Random Picker. Screen o matic view. Moviemaker. Make digital movies online. Formerly Dfilm. Make.