background preloader

Politiken

Facebook Twitter

Mærsks presbold ramte politikerne lige mellem øjnene. Obamas invitation er et wakeup-call til os i Norden. Alt for mange klaphatte er blevet lukket ind på universiteterne. Min generation er kynisk. Natten til torsdag træder min kæreste og jeg ind på McDonald’s på Kongens Nytorv.

Min generation er kynisk

Klokken er omkring midnat, og de sædvanlige berusede mennesker fylder restauranten halvt op. En enkelt gæst fanger vores opmærksomhed, og det er tydeligt, at hun er samtaleemne for halvdelen af lokalet. Vi taler om en tilsyneladende meget beruset ung kvinde, der står lænet op ad et bord med hovedet dinglende ned foran sig. Hun har ingen venner rundt om sig, intet overtøj og ingen identifikation. Aida Ammary er 24 år, studerer historie på Københavns Universitet og skriver speciale om menneskerettigheder. Det er på tide at udfase det danske industrilandbrug. Alle, som følger blot det mindste med, ved, at det danske industrilandbrugs produktionsformer både er uetiske og til skade for natur og mennesker.

Det er på tide at udfase det danske industrilandbrug

Denne form for landbrugsproduktion er ikke alene om at true livet på Jorden, men den deltager på lige fod med alle andre for svagt regulerede produktionserhverv. Man skulle tro, at den massive kritik ville føre til en vis selvransagelse i industrilandbruget og den afledte erhvervsklynge, men nej. Især industrilandbrugenes organisationer og lobbyinstitutioner har valgt en stadig mere provokerende og konfronterende fremfærd over for enhver, som ytrer sig imod deres interesser.

Ted Cruz: »Trump kunne finde på at atombombe Danmark« Amerikansk præsidentvalg USA's næste præsident skal vælges i november 2016, men valgkampen er forlængst i fuld gang.

Ted Cruz: »Trump kunne finde på at atombombe Danmark«

S spåmand om 2016: Vi får klassekamp og Hillary som præsident. Assad, Bashar al-.

s spåmand om 2016: Vi får klassekamp og Hillary som præsident

Hvis det ellers går som planlagt, indleder FN senere i denne måned – 25. januar – de fredsforhandlinger, der skal føre mod fred i Syrien hen over de næste 18 måneder. Vi vil derfor i de kommende måneder se et dramatisk opgør om Assads og Syriens fremtid mellem især USA, Europa og Saudi-Arabien på den ene side og Rusland og Iran (se R) på den anden. Rusland vil være delt mellem tiltagende nationalisme og økonomisk realisme, hvis olieprisen forbliver lav (se O), mens USA’s storpolitiske realisme og kompromisvilje snart vil sande til i årets præsidentvalgkamp (se H). Hvis du er rig nok, behøver du ikke at følge loven. Placeholder Hvis Bill Gates havde etableret Microsoft i et skattely, ville han være en rig mand i dag«.

Hvis du er rig nok, behøver du ikke at følge loven

Gates’ formue på 550 milliarder kroner, er en af verdens største, så de fleste vil mene, at han i høj grad er en rig mand. Jorden kalder Venstre. Som konsekvens af de seneste års politik i Venstre har jeg i denne weekend taget en drastisk beslutning.

Jorden kalder Venstre

Jeg har meldt mig ud af Venstre. Dermed har jeg taget et smerteligt brud, hvor jeg lægger afstand til flere af mine nærmeste, venner, kollegaer, politikerbekendte og samtidig bryder en lang familietradition. Og hvorfor denne beslutning? Jeg deler simpelthen ikke værdifællesskab med Venstre længere. Jeg kan ikke se mig selv i partiet med de signaler, de har sendt de seneste år. Især to politiske partier har formet det Danmark, vi kender i dag, nemlig Socialdemokratiet og Venstre.

Må vores børn ikke lære noget i børnehaven? Kroniken 25.11. havde den foruroligende overskrift ’Fremtidens dagtilbud er ikke for børn’.

Må vores børn ikke lære noget i børnehaven?

Her hævder to erfarne pædagoger og ledere, Jytte Hare og Jytte Mølgaard, at det stærke politiske fokus og fremkomsten af strukturerede pædagogiske metoder ødelægger både børns leg og fantasi og en suveræn pædagogisk tradition. De kommer i Kroniken med flere fine eksempler på god pædagogisk praksis, hvor den voksne med udgangspunkt i børnenes nysgerrighed formår at skabe en god og lærende oplevelse for børnene. Men samtidig hævder de, at de nye målfokuserede metoder risikerer at skabe børn uden empati, uden evnen til nysgerrighed og fantasi og uden evnen til at glæde sig over livet. Elitens fordømmelse af Black Friday er en hån mod de fattige. Black Friday har længe været en amerikansk begivenhed, men de sidste par år er fænomenet også blevet fast inventar i Forbrugsdanmark.

Elitens fordømmelse af Black Friday er en hån mod de fattige

Der var vel nærmest ikke én butik med respekt for sig selv, der ikke annoncerede med vilde tilbud i forbindelse med dagen i sidste uge. Selv i flækker i Vestjylland var butikkerne hoppet med på trenden, og når selv vestjyderne er med, ved man, at dagen er blevet absolut fordansket. Men selv om danskerne i den grad elsker de vilde tilbud, ser man helt anderledes på sagen på store dele af venstrefløjen. Verdensberømt tænker tager helt fejl i ny bog om ulighed. Anmeldelse 102 sider, 14.95 dollar.

Verdensberømt tænker tager helt fejl i ny bog om ulighed

Princeton UP. blå bog Amerikansk filosof. Født 29. maj 1929 i Langhorne, Pennsylvania, USA. Frankfurt har skrevet flere filosofiske værker bl.a. ’Demons, Dreamers, and Madmen’ (1970) samt essaysamlingerne ’The Importance of What We Care About’ (1988) og ’Necessity, Volition, and Love’ (1999). Jeg ved præcis, hvordan bedrevidende venstrefløjshumanister tænker.

Det er ikke en nyhed, at jeg plejer at få hademails.

Jeg ved præcis, hvordan bedrevidende venstrefløjshumanister tænker

Men efter terroren ramte Paris, vælter de igen ind i min indbakke. »Hvad så din gamle luder, skal du ud af landet ligesom alle de andre, som prøver at narre Danmark? Stop amerikaniseringen af Danmark. Vi har længe kendt til amerikaniseringen med McDonald’s, Coca-Cola og andre amerikanske giganter, der på udspekuleret vis formår at være til stede og tjene styrtende med penge her i landet uden at betale noget nævneværdigt tilbage til statskassen. Lektor: Humaniora taber til »konkurrencesamfundets forsimplede fornuft« Top 9 1. Michel Foucault (1926-1984), fransk idéhistoriker. Repræsentant for 'antihumanismen' i fransk filosofi. 2. Pierre Bourdieu (1930-2002), fransk sociolog. 3. Vil du være med til den nye socialisme? Der er et sted i Frankfurt, hvorfra venstreorienterede tanker breder sig til resten af verden. Det, man tænker og skriver på Socialforskningsinstituttet i Frankfurt i dag, bliver slogans for globale aktivister og pensum for venstreorienterede intellektuelle i morgen.

Skolen kaldes Frankfurterskolen, og den har gennem snart 100 år tænkt og gentænkt kritikken af kapitalismen. Intellektuelle stjerner som Adorno, Marcuse og Jürgen Habermas er alle voksne børn af Frankfurterskolen. Den nuværende leder af skolen er filosoffen Axel Honneth, som er blevet en venstreorienteret verdensstjernefilosof.

Han underviser i USA, hans bøger bliver oversat til alle sprog, og hans tanker om anerkendelse har bredt sig så meget, at også danske skolelærere, pædagoger og sygeplejersker kræver anerkendelse efter Honneths skabelon. LEKTOR: Humaniora taber til »konkurrencesamfundets forsimplede fornuft« For Axel Honneth vil ikke kun filosofere over filosoffer og undersøge andres undersøgelser. Frygtens kultur breder sig i Putins Rusland. Putin er en ny Stalin. Eliten forstår ikke almindelige menneskers problemer. Dagens valgkamp på de sociale medier: Politikernes sidste budskaber til vælgerne.

Her er fem spørgsmål liberalisterne aldrig stiller. Internettet er ved at være fyldt op. Helt almindelige unge ender nu også på gaden. 2050-redaktør: Jeg blev bestormet af vrede Teslafans. Tesla er det nye Apple. Lige som Apples telefoner – i hvert fald for en tid – bare var lækrere end konkurrenternes, så er den amerikanske elbil i en klasse for sig, hvis man vil køre bil uden benzin eller diesel. YouTube udfordrer tv-markedet. Privathospitaler truer offentlige sygehuse. Privat sygehusbehandling Værdien af de private sygehuses aktivitet i forbindelse med det udvidede sygehusvalg er steget med 61,2 procent fra 2006 til 2007.

For eksempel var værdien af knæoperationer hos de private godt 16 millioner kroner i 2006, mens den i 2007 var godt 35 millioner. En stigning på 120 procent. De danske lobbyister har gyldne tider. Regeringen vil gøre Danmark til foregangsland for overvågning. Ét ubetænksomt tweet kan smadre dit liv. Netflix er under angreb fra flere sider i Cannes. Litteraturredaktøren: Dansk litteratur lever med en kæmpe ubalance. Vi har skabt et parallelsamfund af unge mænd, der hader Danmark. MobilePay har gjort Danske Banks onde kapitalister spiselige. Flere streamer ulovligt tv og film. Vore soldaters vidnesbyrd fra Gaza-krig kaster skam over os alle. Norsk ekspert: Norge er træt af at være den rige fætter. Tesla kan tvinge it-giganterne til at rykke ind i en ny kampzone - Tech - FINANS. Gymnasiet er blevet en pølsefabrik. Liberal Alliance er tvangens parti.

Putin er ikke så skør, som man gør ham til. Hvad skal det egentlig nytte at læse bøger? Det Danmark, du ikke troede var muligt. Regeringen: Goldman Sachs var den eneste løsning. Politikernes kapløb om at 'råbe' højest smadrer unges fællesskab. Eksperter savner den kolde krig. Vi unge må gøre oprør og redde hinanden. Elselskaber vil gøre solcellestrøm dyrere. Bæredygtig byggegejst: Hele verden vil lære af Danmark. I nydesignet økosamfund deltager alle over 6 år i driften. Ni "dårlige vaner" der gør dig til et bedre menneske - Livsstil. Psykolog: Vores syn på tid gør os travle. Ung iværksætter: »Vi vil være Spotify for studiebøger«

Tretten års skolegang har været en kæmpe skuffelse for mig. Nyt batteri lader mobilen op på sekunder. Ydelse for ydelse: Så meget vil arbejdsgiverne skære. Alle mod DF i blå blok: LA og K slår ring om Løkke.