background preloader

Information

Facebook Twitter

Vanvittige grønne illusioner. Intet menneske er helt immun over for den.

Vanvittige grønne illusioner

Ja, i visse henseender udgør den ligefrem grundlaget for vores livsform. Liberal politik er ikke, hvad det har været. Der er opbrud i Danmarks liberale parti.

Liberal politik er ikke, hvad det har været

Tre medlemmer har forladt partiet og er gået til andre partier. Alle med henvisning til Venstres politik på flygtningeområdet, som de hver især har kritiseret højlydt på vej ud ad døren. Men sidste uges udmeldinger er bare den hidtidige kulmination på en dobbeltsidet bevægelse i det liberale Danmark. En bevægelse, der på den ene side har pustet nyt liv i det liberale tankegods, men som samtidig har fået flere liberale til at føle sig hjemløse. Det vurderer lektor ved Syddansk Universitet Jeppe Nevers. Liberalismen, forklarer han, indeholder en række forskellige aspekter, der alle drejer sig om ét helt centralt princip – nemlig at sikre det enkelte individs frihed.

Frimarkedselskere kan ikke lide klimavidenskab. Rettelse: I en tidigere version af denne artikel blev Villum Christensen refereret for at have sagt, at det ikke var videnskabeligt bevist, at klimaforandringerne skyldes menneskelig aktivitet.

Frimarkedselskere kan ikke lide klimavidenskab

Christensen sagde dog, at det ikke var videnskabeligt bevist, at klimaforandringerne overvejende skyldes menneskelig aktivitet. Dette er rettet i denne opdaterede version af artiklen. Det vakte en del bestyrtelse, da Liberal Alliances klimaordfører Villum Christensen i sidste fredags Information erklærede sig som klimaskeptiker og forklarede, at: Vi er ikke et multikulturelt samfund.

FAKTA: Problemet med den økonomiske hængekøje. "Hængekøje-problemet" har fået sit navn efter formen på den graf, der viser udviklingen på de offentlige finanser efter 2020.

FAKTA: Problemet med den økonomiske hængekøje

Læs her, hvad denne hængekøje går ud på: * Mens den offentlige saldo forventes at blive forbedret væsentligt i årene indtil 2020, er der omvendt udsigt til stigende - og efterhånden store - underskud på den offentlige saldo i en længere periode i årtierne efter 2020. Økonomer ødelægger vores tro på, at vi selv kan bestemme. Hvad sker der med den politiske debat, når udsagnet »økonomerne siger« dukker op?

Økonomer ødelægger vores tro på, at vi selv kan bestemme

»Økonomer tænker i et matematisk sprog, og det sprog har nogle begrænsninger. Du kan eksempelvis ikke udtrykke holdninger, følelser eller refleksioner i en matematisk model. På den måde tager beregningerne ikke sammenhængene i vores samfund i betragtning.« – Man efterlyser vel ikke holdninger fra en økonom, men netop neutrale udsagn? »Spørgsmålet er, om det objektive udsagn eksisterer. Den uberegnelige magt – Hvilke antagelser mangler den almindelige dansker at kende, når det gælder økonomernes tal? »Jeg savner analyser af bankernes rolle. . – Hvad er problemet ved det? »De seneste fem år har man gjort en masse for at styrke små og mellemstore virksomheder ud fra en forventning om, at de vil blomstre op og skabe øget økonomisk aktivitet. »Et andet eksempel er, når Helle Thorning-Schmidt i valgkampen siger, at hendes regering vil bruge 39 milliarder kroner på velfærd. TISA – endnu en murbrækker for frihandlen dukker frem af mørket.

Faste læsere af Information vil vide, at Danmark og EU nu på andet år fører frihandelsforhandlinger med USA om et transatlantisk indre marked, kaldet TTIP.

TISA – endnu en murbrækker for frihandlen dukker frem af mørket

Den sjette forhandlingsrunde om TTIP indledes på mandag i Bruxelles. Særligt årvågne vil dertil være klar over, at forhandlingerne foregår i et tidsmæssigt kapløb med en lignende aftaleforhandling henover Stillehavet, kaldet TPP, mellem USA og 11 andre stillehavsnationer, Kina undtaget. De helt specielt interesserede kan desuden have registreret, at EU angiveligt er tæt på at undertegne en frihandelsaftale med Canada – forkortet CETA – om end det bliver ved at trække ud med færdiggørelsen. Hvad der ikke har påkaldt sig dækning, er, at EU også er i gang med bilaterale frihandelsforhandlinger med Japan såvel som med Vietnam, Indien og andre, ligesom USA sidder i egne forhandlinger med en række nationer i Afrika, Mellemøsten og Latinamerika. »Vi må gøre, hvad vi kan, for at sikre, at denne aftale bereder vejen for en ændret verden.

Et manifest for psykopater. Solcelleordningen er en fiasko for dansk energi. I dag er klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R) kaldt i åbent samråd af Venstre og Enhedslisten om regeringens planer for solceller.

Solcelleordningen er en fiasko for dansk energi

De er utilfredse med, at Lidegaard vil sænke støtten til solcelleanlæg – en støtte, der de seneste år har gjort det utroligt lukrativt at sætte solcelleanlæg op. Det var forudsigeligt, at nettomålerordningen for solceller fra udgangen af 2010 ville få en kort levetid. Ordningen går i al sin enkelhed ud på, at man i løbet af året kan oplagre den strøm fra ens solcelleanlæg, som man ikke forbruger, og hente strømmen igen, når solcelleanlægget ikke producerer strøm nok til at dække ens forbrug. At den kun holdt i to år, var der dog ingen, der kunne forudse. Det uventede store prisfald på solcellemoduler på over 50 pct. i løbet af to år væltede alle prognoser. PKK - frihedskæmpere eller terrorister? Først udsatte Tyrkiets forløber, Osmannerriget, to millioner armeniere for folkemord i 1915.

PKK - frihedskæmpere eller terrorister?

Senere oprettede general Atatürk i 1923 et Tyrkiet forbeholdt "ét flag, ét land og ét folk," altså tyrkerne. Der var ikke plads til minoriteter som kurderne, hvis sprog og kultur derfor blev forbudt. Kurderne gjorde oprør mod dette i Diyarbekir, Dêrsim og Agirî i 1925-38, men deres oprør blev slået hårdt ned af tyrkisk militær og omkring 100.000 mistede livet. Tyrkiets justitsminister Mahmut Bozkurt udtalte: "Tyrken er dette lands eneste herre, eneste ejer.

Privathospitaler gavner os alle. Privathospitaler hjælper mennesker i Danmark, og alligevel kan de i sjælden grad tænde en vred politisk ild hos dem, der ikke synes, de burde være der.

Privathospitaler gavner os alle

Det paradoks lever de med, selv om de bare gør deres job: Behandler mennesker, der enten kommer af sig selv eller henvises af det offentlige som følge af regeringens behandlingsgaranti. For har man ventet en måned i det offentlige system, kan man tage på privathospital og blive behandlet. Danske konservative var fascineret af fascismen.