background preloader

Berlingske

Facebook Twitter

Tiden er perfekt for psykopater - Nationalt. Jeg vil ikke holde min mund - Kommentarer. Jeg var 12, da det startede.

Jeg vil ikke holde min mund - Kommentarer

Da de første bomber ramte vores by. Vi gemte os på det lokale hospital. Ingen er kynisk nok til at skyde efter et sygehus, tænkte vi. Selvmordsbombere er oftest »sørgeligt uvidende om islam« - Nationalt. Det må være særligt religiøst optændte, ja, nærmest hjernevaskede mennesker, der er i stand til at iklæde sig en bombevest eller -taske, gå ind i en folkemængde, detonere bomben og dermed sende tilfældige civile og sig selv i døden, lyder et ræsonnement om fænomenet selvmordsbombere ofte.

Selvmordsbombere er oftest »sørgeligt uvidende om islam« - Nationalt

Men den forklaring er alt for simpel, siger Robert Pape, en forsker ved University of Chicago, der har grundlagt det såkaldte Chicago Project on Security and Terrorism. Robert Pape og hans kolleger har kortlagt 4.600 selvmordsangreb i perioden 1982 til september 2015, og ifølge Pape, der allerede allerede i 2005 udgav bogen med det sigende navn »Dying to Win: The Strategic Logic of Suicide Terrorism«, er religiøs passion måske et godt rekrutterings- og overtalelsesværktøj, men ikke det egentlige motiv, når bombningerne planlægges: Verdens mest aktive selvmordsangribere før 11. september 2001 var således De Tamilske Tigre, der kæmpede for regional selvstændighed i Sri Lanka. Nu svinger Trump NATO-pisken - Globalt. WASHINGTON/KØBENHAVN: Den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump er helt på linje med præsident Barack Obama i sin kritik af den vestlige forsvarsalliance, NATO.

Nu svinger Trump NATO-pisken - Globalt

Den amerikanske regering har nemlig i flere måneder sendt sine europæiske diplomater i byen med en klar besked til europæerne: Hæv forsvarsudgifterne. Ellers risikerer man, at NATO svækkes. For USA har ikke tænkt sig at skrue op for udgifterne til europæisk sikkerhed. Donald Trump blandede sig i går i koret af amerikanske politikere, der ønsker en diskussion om NATOs fremtidige rolle og de enorme beløb, som USA yder til europæisk sikkerhed. Trump var meget direkte, da han sagde, at »de europæiske allierede ikke gør noget« for den fælles sikkerhed. Flere lande bebuder stigning. Vesten har selv skabt terroristerne. De Syriske Europæere er betegnelsen på bagmændene bag tirsdagens uhyggelige og modbydelige terrorangreb i Bruxelles.

Vesten har selv skabt terroristerne

Skolen af »hellige krigere« som dem, der angreb de uskyldige i Bruxelles, er også dem, der ramte Paris sidste år, i Tyrkiet, Libanon, Irak etc. De er et produkt af Vesten og allierede af tyranniske regimer i Mellemøsten fra slutningen af 1970erne og begyndelsen af 1980erne. I 1980erne kaldte vi dem De Afghanske Arabere. Det var de tusinder fra den arabiske verden, der drog til kampen mod den sovjetiske invasion af Afghanistan i 1979 godt hjulpet af nøglelande i regionen som Saudi-Arabien, Tyrkiet og Pakistan samt ikke mindst af USA. Pakistan var i den periode et transitland med kendte og berømte opsamlingssteder for alverdens »jihadister«, der ønskede at tilslutte sig kampen i nabolandet Afghanistan. Siden endte tusinder af hjemvendte veltrænede og vrede unge mænd med at blive en sand plage for en række arabiske lande og senere for resten af verden.

Hvorfor araberne ikke ønsker USA i Syrien. Blandt andet fordi min far blev myrdet af en araber, har jeg sat mig for at forstå virkningen af den amerikanske politik i Mellemøsten og ikke mindst de faktorer, der somme tider udløser blodtørstige reaktioner fra den islamiske verden mod vores land.

Hvorfor araberne ikke ønsker USA i Syrien

»Det er som om, at vi inden for cybersikkerhed mangler et 9/11« - Nationalt. Forestil dig et computersystem, som helt automatisk afslører kriminel adfærd.

»Det er som om, at vi inden for cybersikkerhed mangler et 9/11« - Nationalt

Et system, som i nuet analyserer al internet­trafik og slår alarm i samme sekund, en person handler eller kommunikerer efter et mistænkeligt kriminelt mønster. Det lyder som science fiction, men er det ikke. Tænketank kommer med vilde forudsigelser: Sådan vil verden se ud om 10 år. Europa vil være delt i fire, Tyskland vil havne i store økonomiske problemer, og USA må indsætte militær i Rusland - der i øvrigt vil kollapse - for at passe på landets mange atomvåben.

Tænketank kommer med vilde forudsigelser: Sådan vil verden se ud om 10 år

Sådan lyder nogle af de forudsigelser, som den amerikanske sikkerhedspolitiske tænketank Stratfor kommer med i en ny rapport. Ifølge tænketanken vil det kommende årti frem til 2025 have enorm indflydelse på verdens økonomiske og politiske udvikling, skriver The Independent. Skal man tro Stratfor, vil Tyskland nemlig komme til at lide et alvorligt økonomisk nederlag i løbet af det næste årti. Landet, der er verdens fjerdestørste økonomiske magt, er nemlig særdeles afhængig af eksport og dermed kundernes lyst og evne til at købe tyske produkter. Dermed vurderer Stratfor, at Tysklands økonomi er taget som gidsel af den økonomiske velfærd, hvorfor man også forventer en økonomisk nedgang for Tyskland i løbet af de næste 10 år.

Artiklen fortsætter under billedet. Politimand: Jeg blev ikke betjent for at plyndre flygtninge. Regeringens ønske om at konfiskere flygtninges værdigenstande er allerede gået verden rundt.

Politimand: Jeg blev ikke betjent for at plyndre flygtninge

Men nu vækker forslaget også opmærksomhed hos en af dem, der står til at skulle tjekke flygtningene - nemlig en betjent. - Jeg blev ikke politimand for at plyndre flygtninge for ejendele, skriver Jacob Nielsen, der er politibetjent og arbejder i København, på sin Facebook-profil. - Forestiller regeringen sig, at jeg skal stå ved grænsen og pille guld ud af munden og underbukserne på dem, når de forsøger at skjule det sidste de har, spørger Jacob Nielsen. Opslaget har indtil videre fået en del opmærksomhed på de sociale medier. Støjberg om nazi-kritik: Det er kun rimeligt at tage smykker fra flygtninge.

Det har vakt enorm international opsigt det seneste døgns tid, at den danske regering som en del af sine asyl- og flygtningestramninger vil kunne beslaglægge flygtninges værdigenstande.

Støjberg om nazi-kritik: Det er kun rimeligt at tage smykker fra flygtninge

Men trods en international mediestorm og sammenligninger med Nazityskland ryster integrationsminister Inger Støjberg (V) ikke på hånden. Hun mener nemlig ikke, at der er noget opsigtsvækkende i, at Danmark vil konfiskere flygtninges smykker og andre værdigenstande. »Jeg kan se, at nogle udenlandske medier harcelerer over, at vi i fremtiden kan inddrage asylansøgeres værdigenstande og kræve, at de selv skal betale for deres ophold i asylcentrene.

Fri mig fra det uddannede, inkompetente menneske. Det hænder fra tid til anden, at man får sat de helt rigtige ord på en fornemmelse, man længe har haft.

Fri mig fra det uddannede, inkompetente menneske

Når det sker, oplever man en art forløsning eller lettelse. Sådan er det! Amerikanerne skal finde en køn balance. WASHINGTON: Sig kvindens navn, og direktørerne i Silicon Valley får nervøse trækninger. Ellen Pao var topdirektør for blandt andet internetselskabet Reddit. Nu er hun inspiration for hundredevis af andre, som føler, at de er blevet chikaneret eller forbigået ved forfremmelser – blot fordi de er kvinder eller har en anden hudfarve end hvid. Ellen Pao lagde sag an mod et selskab, hun på et tidspunkt var ansat i. Hun tabte ganske vist sagen, som handlede om, at hun følte, at hun var blevet forbigået ved en forfremmelse på grund af sit køn. Men hendes sag vakte så megen opsigt, at mange andre virksomheder efterfølgende blev slæbt i retten, fordi de ikke levede op til deres egne målsætninger om at fremme »diversitet« – forskellighed.

Professor i hårdt angreb: Ud med de pæne 12-tals piger. Det er dansk, det er i rummet. Mød deleøkonomiens fire ideologiske kæmpere. Søndag er der byttemarked i Roskilde. Det er Rørmosens håndarbejdsklub, som afholder det. De besøgende opfordres til at finde ting frem, som »andre kan få glæde af«: Tøj, legetøj, bøger, køkkenting og så videre. Når man ankommer, fordeler man blot de gode sager i kategorier og finder selv det, som man gerne vil have med hjem. Ganske gratis. Russernes elektroniske våben skræmmer amerikanske eksperter - Berlingske.dk. Obama klar med historisk klimaplan - Berlingske.dk.

USA: USAs præsident, Barack Obama, ventes mandag at lancere en ny klimaplan, der skal skære drastisk ned på CO2-udledningen hos landets kræftværker. Puritanisme, ja tak. Nye Tesla-batterier vinker farvel til DONG og IT-tidsalder. »Hver gang de borgerlige kommer til magten, opfører de sig som om, de har nog... Blev landskendt som 14-årig: Dansk professor død i drukneulykke - Dødsfald. Velkommen til skandaledemokratiet - eller den totale gennemsigtighed. På en bølge af begejstring. Alternativet fik som bekendt et strålende valg, og har i denne uge allerede indgået den første politiske aftale med den nye V-regering: Boligjob-ordningen har fået et grønt præg, og det vil Uffe Elbæks parti gerne lægge stemmer til.

Stolte studenter med lavt selvværd. Er festen forbi? - Berlingske.dk. Økonomer sår tvivl om LAs økonomiske politik. 4 stridspunkter: Så langt er Venstre og DF fra hinanden. Liberal Alliance vil genindføre specialklasserne. Kommentar: Mor Danmark skal skilles - Berlingske.dk. Reda er muslim - og stemmer Dansk Folkeparti. Dansk børnebog om sex vækker vrede på Facebook. Geert Wilders: Bornholm er en krigszone på grund af mig. Adam Price: Dansk politik er som et realityshow. Anders Samuelsen: »Jeg kan se symptomerne på en alkoholiker på 1.000 kilomete... Advokater har mindst 2.000 filmglade netpirater i kikkerten. Feel good partiet i valg-betatest. Alternativet og K næsten lige store i ny måling. Er homo sapiens" dage talte? - Berlingske.dk. Norsk forfatter kaster granat i svensk debat - Berlingske.dk. Mine venner vil ikke bo her.

Putin: Overtagelsen af Krim har rettet op på historisk uretfærdighed. Hvad vil Hillary Clinton egentlig? Verdens kendte og glemte konflikter. Dovne, dumme studerende? Sådan kan liv i rummet se ud - Berlingske.dk. Obama: Stop »omvendelse« af homoseksuelle unge. Hassan ligner ikke et politisk stjerneskud.