background preloader

Plexi

Facebook Twitter

Műanyagok megmunkálása - Ezermester 2002/7. Hajlítás melegen Mint azt már az előző cikkünkben említettük, a különféle műanyagok az adalékok és módosított gyártási folyamatok eredményeként változtatják tulajdonságaikat. Ezért nehéz a különböző anyagok azonosítása, és legalább ilyen nehéz meghatározni ezeknek az anyagoknak pl. az olvadáspontját. Márpedig a hajlítás szempontjából nagyon fontos lenne ez az adat. A hajlításhoz ugyanis fel kell melegítenünk magát az anyagot, de csak annyira, hogy az képlékennyé váljon.A hajlítás házilagos kivitelezése kényes és eredményességét illetően kétesélyes művelet, amely vagy sikerül, vagy nem. Legalábbis első nekifutásra. Továbbá a művelet során gyorsan, pontosan illesztve kell dolgoznunk. Melegítve, vízszintes mozgatása közben hevíthetünk fel a kellő hőfokra.

Ezzel egyben az élre merőleges hajlítást is biztosíthatjuk. Közben most is húzzuk lefelé az anyagot, nehogy a hajlítás közben egyenetlenségek, kisebb deformációk alakuljanak ki a felületén. Ragasztások. Műanyagok megmunkálása - Ezermester 2002/6. Aki ugyanis barkácsol, az jó, ha az átlagnál kíváncsibb és tájékozottabb. Gyakran dolgozunk mi is műanyagokkal, és ezért nem mindegy, hogy miből mit készítünk, miként vágjuk, forgácsoljuk, hajlítjuk ezeket az anyagokat munkánk közben, mert a végeredmény ettől is függ. Cikkünk ezért a leggyakrabban használt, és a barkácsolók számára is elérhető műanyagok megmunkálásához ad tanácsokat.Ismertetésünkben tehát nem kívánunk nehezen megjegyezhető vegyi elnevezésekbe, folyamatok leírásába bonyolódni, jobb, ha inkább azt jegyezzük meg, hogy pl. ütésálló, hőre lágyuló, átlátszó, gyenge savaknak, lúgoknak ellenálló anyag, s óvni kell a 100 fok feletti sugárzó hőtől.

Felületvédelem Általános tanács, hogy mivel a műanyagok felülete könnyen karcolódik, ezeket ajánlatos a munkavégzés idejére öntapadó fóliával lefedve védeni a sérülésektől. Átlátszó, táblás anyagokat gyári védőfólia védi a sérülésektől, míg más műanyag táblák, pl. a sztirolból, PVC-ből extrudáltak ezt nélkülözik. Fűrészelés, hasítás.

Kapcsolat - Esztergálás, plexi, műanyag – arthaM stúdió Kft. Hipp-hopp gépek eszközök, fogások trükkök | napibaj.hu. Www.plexiglas.hu/upload_files/products_files/PLEXIGLAS_termek_leiras_XT_GS.pdf. 190 (1,0 kg) | Acrifix | Kerttrade Kft. Műanyag lemezek, csövek és rudak nagy- és kiskereskedelme - A-Plast Kft. Plexi, plexiglas, polikarbonát, makrolon, műanyag, előtető, télikert, medencefedés, habosított pvc. Www.plexigyor.hu/html/arak.pdf. Www.proidea.hu/thyssenkrupp-ferroglobus-227926/plexiglas-muanyag-lemez-345700/a_23_d_30_1309428187413_thyssenkrupp_ferroglobus_plexiglas.pdf. Innotern Kft - Plexi , víztiszta plexi , opál plexi , szines plexi , sötétített plexi , plexi lap , plexi cső , plexi rúd , plexi ragasztó , plexi ár , plexi tábla.

Extrudált plexi lemezek. A plexi a legáltalánosabban elterjedt átlátszó műanyag. Paraméterek: fedett színű: igen ragasztható: igen törhetetlen: nem jól megmunkálható: igen Tulajdonságok: Táblaméret: 2050×3050 mm Vastagság: 1,5-20 mm Leírás: Displayek, világító reklámtáblák, feliratok, betűkivágások, plasztikus betűk, prospektustartó állványok, motor szélvédők gyártásához.

Víztiszta, opál illetve standard színekben raktárkészletről kínáljuk. Referenciák Akciók Ajánlatkérés Árajánlat kérése erről a termékünkről. Műanyag lemez, plexi lemez méretre vágása, plexi-megmunkálás, plexi-hajlítás, displayek készítése. PLEXI, PLEXI LAP, ELŐTETŐ, teraszfedés, Extrudált akril lemez, plexi lemez. Szendvicspanel és sík PVC lemez. Reklám célú műanyagok | Öntött plexi Öntéssel, tömbpolimerizációval előállított hőre lágyuló műanyag lemez. Nagy molekulatömege / 2-3 millió/ következtében igen kedvező fizikai, kémiai illetve reológiai tulajdonságokkal rendelkezik. Kiválóan forgácsolható, hőformázható. Kültéri, beltéri felhasználásra alkalmas; a reklám, dekoráció, a gépjármű-, gép-, és bútoripar valamint a belsőépítészet kedvelt anyaga. Tekintse meg ötletbörzénket: Reklámcélú termékekGépjármű és gépipari termékekBútoripari és belsőéptészeti termékek Extrudált plexi Extrudálással előállított hőre lágyuló műanyag lemez.

Nagyságrenddel kisebb molekulatömegű, mint az öntött PMMA, ebből adódóan tulajdonságai és felhasználása kissé korlátozottabb. Műszaki paraméterek letöltése (.doc) Méret és ár táblázat letöltése (.xls) Az ár táblázat feltöltéséig, kérjen információt, a 06 88/596-181, és a 06 88/596-180 telefonszámon kollégáinktól! Plexi csövek, rudak Műszaki paraméterek letöltése (.doc) Méret és ár táblázat letöltése (.xls) Habosított PVC lemezek PVC fólia. PMMA - Akril - "Plexi" Lemezek - Tuplex Kft.