background preloader

Pisici

Facebook Twitter

De ce mananca pisicile iarba? - Pisici. Acest comportament ciudat a nedumerit pe foarte multi dintre expertii in cresterea animalelor, care au admis cu sinceritate ca nu au un raspuns clar asupra problemei.

De ce mananca pisicile iarba? - Pisici

Altii s-au avantat in explicatii dintre cele mai diverse. Replica favorita a fost, pentru mult timp, aceea ca pisicile isi procura singure din natura fibrele vegetale necesare unei activitati gastro-intestinale sanatoase, acestea actionand ca un laxativ. O explicatie asemanatoare a fost aceea ca iarba le ajuta sa elimine ghemurile de par din stomac, explicatie bazata pe observatia asupra animalelor care, dupa ce consuma iarba, obisnuiesc sa vomite.

Cei care au constatat acest comportament au omis insa faptul ca voma le este provocata de dieta necorespunzatoare si nu de iarba pe care o consuma dupa. O explicatie mai putin vehiculata a fost aceea ca iarba le ajuta pe pisici in cazul in care acestea sufera de inflamatii ale gatului sau iritatii ale stomacului. Acelasi comportament il au si cainii. Corina DovincaZooland.ro. Coada - indispensabila pisicii?! - Pisici. Multi ar raspunde afirmativ, insa lucrurile nu sunt intotdeauna asa cum par la prima vedere.

Coada - indispensabila pisicii?! - Pisici

Coada este o prelungire a corpului inspre posterior, in continuarea coloanei vertebrale. Oasele cozi reprezinta 10% din numarul total al oaselor corpului pisicii. Este alcatuita din cel putin 20 de vertebre caudale (in functie de rasa), lipsite de maduva, cu articulatii flexibile, puse in miscare de un sistem de muschi, care pot detrmina miscari foarte fine ale cozii, mai ales ale varfului. Rolurile cozii sunt diverse. In pastrarea echilibrului; cand alearga sau cand se catara pisica se foloseste de coada pe post de contragreutate, pentru a contracara greutatea capului.

Dupa cum am vazut coada chiar pare indispensabila pisicii. Ranile si fracturile la nivelul cozii sunt foarte dureroase si pot fi insotite de hemoragii puternice. Agresivitatea intre pisici - Pisici. Adesea nerecunoscuta, agresivitatea intre pisici este o problema comportamentala frecvent intalnita.

Agresivitatea intre pisici - Pisici

Asemenea cainilor si pisicile se incaiera din diferite motive. De cele mai multe ori securea razboiului este ingropata cu mai multa greutate de catre pisici fata de caini. Unele pisici sunt agresive din fire, altele prezinta anumite deficiente de socializare inca de mici, sau poate doar se regasesc in niste circumstante „belicoase” la un moment dat. Important este ca stapanii sa sesizeze agresivitatea, sa ii afle cauza si sa o reprime. Majoritatea cazurilor de agresivitate intre pisici beneficiaza de o "impacare amiabila". Exista multe forme ale agresivitatii in cazul pisicilor. In functie de cum se manifesta, agresivitatea poate fi de doua tipuri: directa (activa) si indirecta (pasiva).

Agresivitatea activa: apare cel mai adesea la pisicile active sexual sau care nu se cunosc prea bine sau chiar deloc.  » Descriere rase pisici - Pisica britanica cu par scurt - Hipet.ro. Pisica lui Schrödinger. Pisica lui Schrödinger este un experiment mental, adesea caracterizat ca un paradox, imaginat de fizicianul austriac Erwin Schrödinger în 1935.

Pisica lui Schrödinger

Ilustrează ce probleme apar dacă se aplică interpretarea Copenhaga a mecanicii cuantice asupra obiectelor din viața de zi cu zi. A imaginat un experiment în care este prezentă o pisică care poate să fie vie sau moartă, în funcție de un eveniment aleator anterior. În timpul elaborării experimentului său a inventat termenul Verschränkung (cu sensul de conexiune cuantică). Pisica lui Schrödinger: O pisică, împreună cu un flacon cu otravă închis, sunt plasate într-o cutie protejată de orice decoerenţă cuantică indusă de mediul extern. Dacă un detector Geiger-Müller detectează o radiație atunci flaconul va fi spart, eliberând otrava care va ucide pisica.

Originea și motivarea[modificare | modificare sursă] Experimentul mental[modificare | modificare sursă] Schrödinger a scris: „Putem imagina chiar cazuri destul de ridicole. Steven Weinberg a spus: Pisici, Poze cu pisici, Pisici persane. Notă de redirecţionare. Pisică de casă. Pisica de casă, pisica domestică sau mâța este un mamifer din ordinul carnivorelor, familia Felidae, subfamilia Felinae (feline).

Pisică de casă

Este alături de oameni de peste 9500 ani[1] și în prezent este cel mai cunoscut animal domestic în toată lumea.[2] Pisica este foarte apropiată de pisica sălbatică europeană (Felis silvestris silvestris), ca și de pisica sălbatică africană (Felis silvestris libyca), împreună formând o unică specie: Felis silvestris (denumirea de Felis catus nu mai este valabilă[necesită citare]). Rase de pisici[modificare | modificare sursă] Mai jos sunt prezentate principalele rase de pisici: Domesticirea pisicii[modificare | modificare sursă] Pisica trăiește în strânsă legătură cu oamenii de cel puțin 3500 de ani, fiind folosită de către egipteni[3] pentru a ține departe șoarecii.

Rase de pisici. Pisică sălbatică. Pisica sălbatică (Felis silvestris), numită și mâță sălbatică, mârtan sălbatic sau cotoi sălbatic, este o felină mică, nativă Europei, părții vestice a Asiei și Africii.

Pisică sălbatică

Specia este carnivoră și se hrănește cu mamifere mici precum rozătoare, pasări și alte animale de mărime asemănatoare. Se disting câteva subspecii răspândite în regiuni diferite. Pisica de casă (Felis silvestris catus) este inclusă în aceeași specie. Toate pisicile domestice provin din subspecia nord-africană - Pisica sălbatică africană (Felis silverstris lybica). În ambianța sa nativă, pisica sălbatică poate să se obșinuiască ușor cu arii de râspandire diverse: savană, stepă și pădure.

Cele mai dezvoltate simțuri sunt auzul și mirosul. Nu urmărește niciodată prada care îi scapă.