background preloader

Referentie architectuur

Facebook Twitter

- Introductie - Stichting SIVI. Ketenintegratie heeft als doel de positie van het intermediaire distributiekanaal te versterken door een significante verbetering van de efficiëntie in de administratieve keten. Om het efficiëntiepotentieel ten volle te kunnen benutten, is standaardisatie nodig op de koppelvlakken tussen de betrokken ondernemingen (verzekeraars en intermediairs). SIVI heeft hierin vooral een faciliterende functie, de verantwoordelijkheid voor het realiseren van de efficiëntieverbetering ligt uiteraard bij de ondernemingen zelf. Ketenintegratie is een zaak van processen en automatisering; deze op elkaar aansluiten vereist communicatie op basis van ‘dezelfde taal en woordenboek’. Om dit mogelijk te maken zijn de volgende standaarden ontwikkeld: Deze standaarden maken uniforme aanlevering mogelijk van data die relevant zijn bij het totstandkomen, muteren en prolongeren van verzekeringsproducten.

Akela - Security

Business Process Management - Kennisportal. Business Process Management (afgekort: BPM) is een Procesmethode die draait om het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Bij BPM wordt gestreefd naar het efficiënter maken van bedrijfsprocessen. Het efficiënter en effectiever maken van processen wordt gedaan in combinatie met een dosis innovatie en flexibiliteit. Uitgelicht: Doelstellingen realiseren met Business Process Management De zorgsector blijft ontwikkelen, hoe kan je als betrokken partij binnen de zorgsector aanhaken of zelfs voorop lopen?

Deze whitepaper gaat dieper in op de ontwikkelen in de zorg en hoe doelstellingen behaald kunnen worden zonder de patiënten uit het oog te verliezen. Lees verder Gratis downloaden Social Business Process Management voor een slimme werkstructuur Social Business: Een organisatie die sociale methoden gebruikt om bedrijfsprocessen te versimpelen met innovatie, samenwerking en betrokkenheid. Lees verderGratis downloaden Is de beleving van procesmanagement essentieel voor succes? SOA of BPM? ICTU Wiki. Positionering ROSA - ROSA Wiki. Uit ROSA Wiki De ROSA is een referentiearchitectuur met afspraken die binnen het onderwijsdomein gebruikt moeten worden om samen te werken in ketens. Binnen de nederlandse overheid zijn er ook landelijke afspraken gemaakt, die zijn vastgelegd in de NORA.

De ROSA conformeert zich aan de NORA afspraken en concretiseert deze. De ROSA gaat in bepaalde opzichten verder dan de NORA. Er wordt veel concreter aangegeven hoe de architectuurafspraken geïmplementeerd kunnen worden. De NORA heeft als doel de dienstverlening van de overheid te verbeteren. Het gebruik van principes biedt veel vrijheid aan ketenpartners. Binnen het onderwijsdomein kan de informatie-uitwisseling per sector sterk verschillen. Uiteindelijk zal op basis van de ROSA of een sectorarchitectuur zijn een organisatie haar eigen architectuur kunnen maken. Het uiteindelijk doel is dat een projectstartarchitectuur wordt gemaakt. De informatie staat in documenten van soms honderden bladzijden dik. In de gewenste eindsituatie. Hoofdpagina - ROSA Wiki. Uit ROSA Wiki De ROSA wiki is de digitale versie van de referentie onderwijs sector architectuur (ROSA, versie 2.0).

De ROSA wiki heeft als doel om organisaties te ondersteunen die binnen het onderwijsdomein informatie uitwisselen of die informatie uitwisselen met het onderwijsdomein. Het onderwijsdomein omvat de onderwijssectoren (PO, VO, BVE en HO) en de organisaties die onder verantwoordelijkheid van OCW vallen (kerndepartment, DUO, CVE en Inspectie. Op dit moment bevat de ROSA wiki een beschrijving van de principes, standaarden en bouwstenen die nodig zijn om een project start architectuur op te stellen die past binnen de ROSA. De doelstelling is dat de ervaringen die binnen projecten wordt opgedaan op een gestructureerde wijze worden vastgelegd binnen de ROSA. Een eerste voorbeeld is een gegevenswoordenboek. Dat is nu al opgenomen in de ROSA wiki en zal periodiek worden bijgewerkt.

De informatie die gepresenteerd wordt binnen de ROSA is afkomstig uit verschillende bronnen. AHN - website — Homepage.

Meerwaarde (Why)

NORA. Marij. Petra. Gemma. Wilma. BIWA - Baseline information security Water NL.