background preloader

Work

Facebook Twitter

4 fijne lifehacks voor elke professional die veel met Google Apps werkt. Waar je mij altijd blij mee kunt maken zijn nieuwe apps of waardevolle snufjes die ik nog miste in mijn workflow.

4 fijne lifehacks voor elke professional die veel met Google Apps werkt

Dat is de reden waarom ik vandaag speciaal voor jullie 4 fijne add-ons of apps op een rij heb gezet die je kunt gebruiken in combinatie met je G Suite (het voormalige Google Apps). Apps die je helpen wat efficiënter te werken, en dat is natuurlijk altijd van harte welkom! Google Keep en de integratie met Google Docs My personal favorite die ik maar al te graag met jullie deel: Google Keep. Google Keep is een zeer uitgebreide notitie-app – beschikbaar als los programma, online of als app op je telefoon. 5 things content marketers can learn from listicles - Velocity Partners. 50 Best Content Marketing Brands of 2017: NewsCred's #ThinkContent Awards. Difference Between Content and Content Marketing. We onderschatten het succesverhaal als strategisch instrument, en dat is niet verstandig.

Ilse van Ravenstein, blogger | 2 maart 2017, 13:02 Door Lysanne Beekhof, adviseur bij Involve Wanneer we tegen problemen aanlopen, onderzoeken we vaak vooral de precieze knelpunten en wat er niet goed ging in de hoop dat dan te kunnen verbeteren.

We onderschatten het succesverhaal als strategisch instrument, en dat is niet verstandig

Hoewel het waardevol is hier inzicht in te krijgen, verdient wat ons betreft verdient ook de vraag ‘wat ging er (wel) goed?’ Aandacht. Vice CEO Shane Smith: 'Alleen mediapartijen met een enorme contentbibliotheek blijven over' Maarten Hafkamp, redactie | 23 februari 2017, 21:15 [INTERVIEW] Vice lanceert volgende week in Nederland tv-kanaal Viceland.

Vice CEO Shane Smith: 'Alleen mediapartijen met een enorme contentbibliotheek blijven over'

De volgende stap is mobiel nog verder ontwikkelen, zegt internationale topman en medeoprichter Shane Smith. Shane Smith is niet your average ceo. De van oorsprong journalist zien we niet veel in pak, zijn tattoos zijn bijna niet te tellen en hij betreedt podia gerust in korte broek, zoals vorig jaar bij Dmexco. Informed by a data-driven strategy, iZettle’s display advertising successfully reaches users at all stages of the conversion path. 6 Ways to Add the Facebook Pixel to Your Website. Google Data Studio: zó maak je de beste dashboards. Zo schrijf je een goede nieuwsbrief. Hoe schrijf je een goede nieuwsbrief?

Zo schrijf je een goede nieuwsbrief

Een relevante vraag, want we zitten midden in een nieuwsbrief-revival. Nadat de Amerikaanse zakensite Quartz met haar Daily Briefing liet zien hoe je met een nieuwsbrief een band kunt opbouwen met je publiek, volgde de ene na de andere organisatie – van journalisten tot webshops – dat voorbeeld. Aanbevolen boeken. Derek Sivers richtte in de jaren negentig CDBaby op, omdat hij als indie muzikant een manier zocht om zijn muziek te distribueren.

Aanbevolen boeken

Dit was pré-iTunes, mind you. Eerst bouwde hij alleen voor zichzelf een oplossing, maar al snel vroegen vrienden of ze er ook gebruik van mochten maken. Het groeide uit tot een miljoenenbedrijf. In dit vlotte boek vat Sivers zijn beste ondernemerslessen samen. RiteTag: Find the best hashtags. F5 sessie: AI - spreker 3: Michel Splint (IBM Watson) Contently - 3 Steps That Took The Content Strategist to Over 400k Readers. In een paar maanden 100.000 volgers op Instagram: de lessen van een student. "Om bereik op te bouwen moet je zelf uitreiken naar andere mensen" Damian Lankheet is student, maar heeft nu al een Instagram-account van 235.000 volgers.

In een paar maanden 100.000 volgers op Instagram: de lessen van een student

Of beter: had. Want hij heeft het account onlangs verkocht. Tijdens het tweede event van de studieroute Online Marketing van Saxion vertelde hij hoe hij dit heeft aangepakt. Creativity in Constraint: Unlock New Forms of Storytelling With 6-Second YouTube Bumper Ads. Is influencer marketing via vloggers eigenlijk wel effectief? Vlogs zijn populair: met name jongeren (18-34 jaar) kijken regelmatig vlogs op bijvoorbeeld YouTube.

Is influencer marketing via vloggers eigenlijk wel effectief?

Maar zijn vlogs daarmee ook een goed medium om reclame in te maken? Dit artikel is geschreven door Sophie Boerman, universitair docent persuasieve communicatie aan de Amsterdam School of Communication Research (ASCoR), Universiteit van Amsterdam. Volgens het IAB is het aandeel online media in mediabestedingen met 54 procent inmiddels groter dan dat van traditionele media (46 procent), en de verwachting is dat dit in de toekomst blijft groeien. Een interessante tactiek die met de groei van online marketing nog belangrijker wordt, is influencer marketing. Dit is het inzetten van bekende, invloedrijke personen of groepen om zo een doelgroep te bereiken. This Human by BIS Publishers. Zo schrijf je een goede nieuwsbrief.

Why I'm Blocking Email For 6 Hours a Day. Nomad List — The Best Cities to Live and Work Remotely. Case: Ditzo, de ontwikkeling van een gamechanger. "Iedereen zei dat het niet kon.

Case: Ditzo, de ontwikkeling van een gamechanger

Totdat er iemand kwam die dat niet wist. Die deed het gewoon. " Niet gehinderd door bestaande producten, gewoontes, systemen, patronen en contacten mocht ik samen met Ronald van Lier en Laurens Leurink in 2007 een nieuwe online verzekeraar oprichten. Dat werd Ditzo, een nieuwe direct writer, die op een innovatieve manier de volwassen markt moet opschudden. Een half jaar wordt fijngeslepen aan een concept dat werkelijk anders is en in een aansluitend half jaar wordt van scratch af gewerkt aan totaal nieuwe producten en een totaal nieuw systeem en bedrijf. Case: Niet Datzo, maar Ditzo. Introductiecampagne. Online verzekeraar Ditzo is in december 2007 geïntroduceerd.

Case: Niet Datzo, maar Ditzo. Introductiecampagne.

Dat kon niet stilletjes omdat er al veel aanbieders waren en de consument onverschillig en wantrouwend ten opzichte van verzekeraars was. Ditzo moest er in 1 keer staan en het moest duidelijk zijn dat Ditzo 180 graden anders was dan de bestaande verzekeraars. Datzo. Voor de introductie van Ditzo leefden we in de wereld van 'Datzo', waarin het allesbehalve om consumenten draait.

Ditzo toont die wereld door de machteloosheid, die consumenten ervaren, te typeren als 'Datzo' en kondigt een nieuw tijdperk aan, concrete verbeteringen, betere service, eerlijker producten. Je hebt geen miljoenen nodig, als je verhaal maar goed is: de case van Ditzo. Je hoeft geen enorm marketingbudget te hebben om een goed verhaal te vertellen.

Je hebt geen miljoenen nodig, als je verhaal maar goed is: de case van Ditzo

Ditzo stopte in februari van dit jaar met het betalen van vergelijkingssites voor autoverzekeringen. Het verhaal: de enige echte onafhankelijke vergelijker is de consument zelf. De campagne duurt nu een paar maanden, met als meest recente stap: oma’s die een Ferrari, Lamborghini en Jaguar met elkaar vergelijken. Ditzo's story over vergelijkers. Social media in Nederland 2017: Instagram & Snapchat favoriet onder jongeren. Instagram gaat Twitter voorbij, Facebook, WhatsApp en YouTube groeien gestaag door Snapchat en Instagram zijn mede door de grote populariteit onder jongeren het afgelopen jaar flink gegroeid in Nederland.

Instagram is op de ranglijst van meest gebruikte social media in Nederland zelfs Twitter gepasseerd. Dat blijkt uit het 'Nationale Social Media Onderzoek 2017' van Newcom Research. Het gebruik van Twitter daalde echter niet, het gebruik bleef het afgelopen jaar gelijk. Het gebruik van Facebook groeide door een toename van het aantal ouderen, het aantal jongeren neemt af.