background preloader

Referencias Arquitectonicas

Facebook Twitter

The Slow Hotel [Bali] Tropical brutalist meets fashion, art, food and a laid back vibe that pervades the town of Canggu in Bali.

The Slow Hotel [Bali]

Canggu has provided a welcome escape from the hustle of Kuta and Seminyak. Driving through impossibly narrow roads bordered by rice paddy fields one minute, and organic Cafes the next – this town is the alternative tropical Balinese getaway. When you arrive at the slow you do just that. Slow right down to enjoy the simple and fine things in life.

La Victoria

Casagrande lab grows research center inside abandoned sugar factory. Oct 02, 2014 casagrande lab grows research center inside abandoned sugar factory casagrande lab grows research center inside abandoned sugar factoryall images courtesy of casagrande laboratory / taitung ruin academy.

casagrande lab grows research center inside abandoned sugar factory

Es.pinterest. La Tola. Saezm. Qiyunshan tree house hotel in china by bengo studio. Mar 22, 2017 bengo studio's tree house hotel in china comprises a series of stacked timber volumes in china’s anhui province, bengo studio has constructed a tree house hotel that comprises a series of stacked timber volumes. measuring a total area of 120 square meters, the scheme contains two bedrooms, two bathrooms, and a living room, all connected with a spiral staircase. the uppermost storey has been designed as a ‘landscape room’ that offers sweeping views across the surrounding forest.

qiyunshan tree house hotel in china by bengo studio

10 chimeneas modernas y espectaculares. 20+ Open Source Furniture Designs - MakingSociety. Al aire libre, Naturaleza and Monos on Pinterest. AtFAB: Design for Digital Tools & Distributed Manufacturing. B22 Design Peter Harnden - Costa Brava House - circa 1965. Community center in costa rica by fournier rojas arquitectos. Jan 24, 2017 fournier rojas arquitectos uses local materials to build community center in costa rica in el rodeo de mora, an economically disadvantaged community in costa rica’s rural central valley, fournier rojas arquitectos has constructed a community center on a low budget using local materials. the project comprises a large and adaptable circular room, a kitchen, toilets, a storage facility, and new amenities for the neighborhood’s soccer team. all images by fernando alda operating on a very low budget, fournier rojas arquitectos completed the project for less than $250 USD per square meter. material donations, including the ceramic tile used to finish the walls and floors, helped minimize the cost of the project. the site-specific design responds to its tropical and bio-climatic context with local materials used to express a sense of community.

community center in costa rica by fournier rojas arquitectos

Create plus think design studio terraces atolan house in taiwan. Jan 21, 2017.

create plus think design studio terraces atolan house in taiwan

Estanteria Books. FGMF arquitetos completes mirante house in brazil. Jan 25, 2017 FGMF arquitetos shields mirante house with vertical louvers and natural vegetation in brazil, FGMF arquitetos has completed the ‘mirante house’, a residence near são paulo designed for a couple and their young children. at first glance, the property appears to be enclosed, with vertical steel louvers encasing the structure. however, upon entry, the scheme becomes much more transparent with clear sightlines directed towards the views at the rear of the dwelling. all images by rafaela netto, video by renato caiuby.

FGMF arquitetos completes mirante house in brazil

Five different studios present proposals for winery inside a cave in italy. Dec 20, 2016 five different studios present proposals for winery inside a cave in italy five studios: andrea caputo, architecten DVVT, francesco librizzi, muller van severen and studio architectture were invited to present their visions for the ‘enoteca dai tosi design contest’; a competition that will see the realisation of a three-level winery inside one of the caves in the historical city of matera, italy. see all five of the creative visions below: andrea caputo milan-based firm andrea caputo explores the limestone ‘tufo’ the same material used in matera’s rooms, roads and courtyards.

five different studios present proposals for winery inside a cave in italy

Grow: Fantastic Modular Shelving for Vinyl and More. As a professional organizer, I've know a number of people who are very attached to their vinyl collections.

Grow: Fantastic Modular Shelving for Vinyl and More

And I also know that there are very few nice storage options for those LPs, especially ones that are modular and don't cost a fortune. So when I saw the Kickstarter for Grow, it definitely caught my attention. Enter a caption (optional) Grow was designed with the record collector in mind. Houten afsluiting/overkapping. INFO : J1 studio. Innovative Modular System by StudioPANG. Cubic is the innovative modular system consisting of three modular elements designed by studioPANG.

Innovative Modular System by StudioPANG

This basic geometric shape create countless others. Each of the elements can be placed on all sides, to build chairs, tables and stools. Cubic is lightweight and easy to handle, made ​​of white painted aluminum and Burmese Teak slats made by the Italian company DÉCO. Fabio Damiani and Mark Quistini of studioPANG explain: ” Cubic is a system of outdoor furniture designed to showcase a Deco product in the form and rigorous attention to detail, but at the same time flexible and playful in countless combinations it offers.

Jan šépka's 'house in the orchard' sits on a single concrete pillar. Jan 20, 2017 jan šépka's 'house in the orchard' sits on a single concrete pillar in the czech replublic, jan šépka — formerly of HŠH architects — has constructed an unconventionally shaped dwelling that appears to hover above the ground. as its name suggests, ‘house in the orchard’ is surrounded by six fully grown trees on a sloping plot that overlooks the valley below. through both its scale and overall character, the three-storey family residence seeks to blend into its natural setting. all images by tomáš malý the unconventionally shaped dwelling is surrounded by six fully grown trees the residence is supported with a reinforced concrete foundation.

jan šépka's 'house in the orchard' sits on a single concrete pillar

Modular BUILD Blocks Can be Stacked Up to Create Flexible Shelving BUILD Modular Eco Shelving System – Inhabitat - Green Design, Innovation, Architecture, Green Building. Modular Shelving. My home on the range. “Lautner remarked at his 80th birthday celebration, when asked what he would do to improve Los Angeles, that we would construct a huge concrete boulder, take it up to Mulholland Drive and roll it down the hill.”John Lautner’s iconic 1963 masterpiece, Sheats-Goldstein Residence in LA, has just been donated to LACMA with an endowment of $17M for maintenance. The donation also includes a James Turrell installation below the home and a nightclub/office nearby. NAP architects completes aluminum-clad sayama forest chapel. Jan 29, 2017 NAP architects completes aluminum-clad sayama forest chapel the japanese studio of hiroshi nakamura and NAP architects has recently shared images of the sayama forest chapel which forms part of the sayama lakeside cemetery complex in the saitama prefecture, japan. the modest timber structure is located at the threshold of dense forest and a small clearing, next to a scarcely used road stretching along the cemetery that leaves no room for pedestrian traffic or reflecting. the roof forms projecting lines that frame openings on all sidesimage © koji fujii | nacasa & partners inc (also first image) the understated elevation features the silvery roof tiles and triangular gassho-style openings that frame various views of the forestimage © koji fujii | nacasa & partners inc the minimalist interior allows the grieving to focus their energy towards the exterior forestimage © koji fujii | nacasa & partners inc.

Norman foster renovates the kulm eispavillon in st moritz. Jan 27, 2017. Projects - MEDIO Design. The door is part of the main access to the client’s private residence, located in Esplugues de Llobregat, Barcelona. It consists of a piece of solid Teak integrated into a metal structure that completes the exterior access to the house. The assembly is designed by the landscape architect Ana Esteve and architect Marcel Bilurbina from AELand studio 1988. The proposal is to use a piece of solid wood as a door handle on both sides of the board. To this purpose, a curved surface such as a hollow shell was conceived to take advantage of the plastic qualities of wood and its high resistance. The piece consists of solid wooden sticks glued together. Silestone countertop edges available.

Spaceworkers cabo de vila house. Dec 23, 2016 spaceworkers' cabo de vila house in portugal features mirrored concave sides ‘cabo de vila’ house by architectural firm spaceworkers has been constructed in order to embrace its surrounding environment. located in bitarães, portugal, the irregular building has been shaped to follow a void which previously existed as a valley. this position establishes an open dialogue with the outside space, providing inhabitants with a fresh perspective of the land. courtyard nightfall west façade south and west façades floor plan designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here. edited by: hollie smith | designboom spaceworkers arquitectura, design e investimentos.

Studio wet adds curving concrete walls to extension in seville. Dec 08, 2016 studio wet adds curving concrete walls to extension in seville.