background preloader

Bier

Facebook Twitter

Februar/Mars - JENS MARTIN NYBØLE. Gleden av å være Birøkter Ja, nå er alt januar gått og her sørøst har det så langt vært en mild vinter for biene våre.

Februar/Mars - JENS MARTIN NYBØLE

Erfaringsmessig så trives biene med sånt type vær og temperatur, så det lover godt for en god overvintring så langt. Som yrkesbirøkter har jeg nå fokus på klargjøring av utstyr for en ny bisesong og bruker tid på å reflektere over fjorårets sesong. Oppsummering av 2011 I fjor startet året med en knalltøff vinter som vi ikke har hatt på mange år. Det var en lang kuldeperiode som kom tidlig og varte langt ut i mars. Med et dårlig høst- og lyngtrekk i 2010 fikk vi en dårlig produksjon av vinterbier noe som ga seg utslag i svake kuber ved utvintringen. Våren kom tidlig og det var positivt for biene som hentet seg forholdsvis raskt igjen og utviklet seg normalt frem til sommertrekket.

Når det gjelder varroasituasjonen i mine kuber har det vært mindre nedfall enn årene før. Jeg har fire typer bigårdsplasser. Driftsteknikk, dronningavl, birøkt. Når April kommer, gir jeg hvert bifolk ei plate med Kvikkpoll da det er protein kubene trenger i denne perioden da de har karbohydrater allerede.

driftsteknikk, dronningavl, birøkt

Avhengig av styrken på bifolket, spises denne plata opp i løpet av noen dager og ynglinga tar til for alvor. Når den første Kvikkpollplata er spist opp, får de en ny. Det er viktig å utnytte dronningas tidlige eggleggingsevne så lenge de gamle biene som likevel dør på våren, er i bifolkene. Når de dør i april, faller bistyrken ytteligere og da er det avgjørende å ha rikelig med forseglede yngeltavler som holder varmen i kuben for egen maskin. Har bifolket for mye plass på våren, tas det ut fôrtavler og settes inn pakkvegger i stedet. Første kassa over dronninggitter kommer når yngelrommet er fylt med bier, og da mener jeg fylt. Da jeg satser på svermetrege bier basert på arv fra Buckfastbier, er det ikke så ofte man trenger se gjennom kubene for sverming. April/Mai - JENS MARTIN NYBØLE. Gleden av å være Birøkter Nå er årets bisesong i gang og selja og hestehov er i full blomst.

April/Mai - JENS MARTIN NYBØLE

Bilex ensidig. Introduksjon til praktisk birøkt. Ved oppstart med birøkt trengs et visst minimum med utstyr.

Introduksjon til praktisk birøkt

Biene må ha en bolig som holder mål i en norsk vinter, og birøkteren må ha noe å beskytte seg mot bistikk med. Utstyr til honningbehandling kan birøktere samarbeide om. Men er det lange avstander birøktere mellom kan det være fornuftig å ha sitt eget utstyr. Bikuben Typen som generelt benyttes i Norge er oppstablingskuben. Dvs. et system som gjør at plassen utvides ved å sette kasser oppå hverandre. Eksempler på hovedkomponentene i den komplette bikube. Behovet for personlig verneutstyr er forskjellig, men minimum er slør og hansker. Redskap. Bolig med karakter 2: Villa med tusinder af bier i haven. - En nabo har på terrassen en masse krukker med blomster, som de vander hver dag, og bierne elsker at sidde i våd spagnum og suge vand.

Bolig med karakter 2: Villa med tusinder af bier i haven

På et tidspunkt syntes de, der var lige lovlig mange bier på terrassen. Ikke fordi bierne gjorde dem noget, men man kunne jo være uheldig og sætte sig på én, få én ind i håret eller få én i klemme i tøjet, når de kommer flyvende. Og så stikker de altså. Hjem - mortenbull.com. Blogg. 24 November, 2014 Kategori: Fagstoff,Stell av kubene Det er ikke alltid så enkelt å vite hvor mange midd du har i kubene dine, men det er viktig å vite om situasjonen er beroligende eller prekær.

blogg

Hvor mange midd tåler et bifolk å ha i kuben? Det tror jeg har mye med bifolkets styrke og helsesituasjon å gjøre. Jeg har for noen år siden tellet over 4000 midd som nedfall på en av mine kuber, en kube som både var sterk og utviklet seg fint på våren året etter. Et slikt antall som 4000 midd, skulle etter andres vurderinger ha ført til sammenbrudd i bikuben. Trekk ut fra en rull Glad pack strekkfilm (til å pakke inn ost med etc.) en lengde som er lang nok til å gå over hele brettet uten å bli liggende dobbel oppå.

The Internet of Bees: Adding Sensors to Monitor Hive Health. The Digital Beehive uses Wi-Fi to broadcast a beehive’s weight, humidity, temperature, and battery voltage every minute to SparkFun’s data channel service called Phant.

The Internet of Bees: Adding Sensors to Monitor Hive Health

The raw data can be seen here but you can view some prettier graphs of the data here on analog.io (sign-in required). On a visit to Portland, Oregon, last summer my friend mentioned he had always wanted to put a load cell under a beehive to measure the weight of the hive over time. He thought it was a great project for SparkFun and I immediately started thinking how it might be done. Fast forward through 9 months of testing and development and we’ve got live bee data! First a disclaimer: This is a project that focuses on the technology and the lessons in the field, but I have only scratched the surface of beekeeping (apiculture).

Please Just Step on the Scale… Remote Bee Hive Monitoring System. The Hiveeyes system documentation — Hiveeyes system documentation 0.2.0 documentation. Extreme low power data logging shield for Arduino from Dead_Bug_Prototypes on Tindie. The Internet of Bees: Adding Sensors to Monitor Hive Health. Finnskoghonning.no. Forside. Startside - ktd.no AS. Bee Jokes - Honey Bee Jokes. Measuring the weight of a beehive.