background preloader

Food, agriculture

Facebook Twitter

Dulmina tündérkonyhája: Zöldséges alaplé. Péksütemény - édesem. Bevonz: Csokis spirál - édesem. Vannak receptek, amiket egy az egyben lopok, vannak, amiket kitalálok, aztán vannak olyanok is, amiket innen-onnan összekombinálok.

Bevonz: Csokis spirál - édesem

Ez most ilyen. Hideg uborkaleves kapros tejföllel - Receptek. Kapros fokhagymás uborkaleves (Hideg uborkaleves 2.) Hideg uborkaleves. Jéghideg nyári levendulás sorbet. Ha hétvégére meghívja a barátait, vagy rokonait egy nyári esti kerti partira, bátran készítse el a felnőttek részére ezt a finom levendulás sorbetet.

Jéghideg nyári levendulás sorbet

Hozzávalók: 1 csésze kristálycukor, 2 csésze szénsavmentes ásványvíz, 1 evőkanál levendula (ami nem volt permetezve, tehát étkezési célra is felhasználható) 2 és fél kanál kicsavart citromlé, 2 evőkanál vodka, de más alkohollal is helyettesíthető. Egy nagyobb serpenyőben közepes lángon főzzük össze a cukrot és a vizet, majd adjuk hozzá a levendulavirágot, és főzzük sziruppá.

Egy 5 perc elteltével vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni kb. 10 percig, amíg a szirup kissé kihűl. Végül egy szűrön keresztül öntsük a szirupot egy nagyobb üvegtálba, így a levendulavirágot felfogjuk. A szirupot a tálban öntsük fel vodkával és citromlével, majd keverjük össze és tegyük be a fagyasztóba a sorbetet, amíg kellő állagúra nem fagy. T. Nagy Tamás Kft. Bura i sol - pršuterija, Zagreb, Croatia - Top Local Places. Our goal is to help top local businesses get easily discovered.

Bura i sol - pršuterija, Zagreb, Croatia - Top Local Places

New customers can now instantly discover and get in touch with places like Bura i sol - pršuterija in Zagreb. Your online presence on Top Local Places looks great on all devices, especially mobile. Now you can focus more on your stuff ;) Your basic listing on Top Local Places in Zagreb is free of charge. A gasztrokozmopolita főváros – 10 külföldi delibolt Budapesten - NLCafé. Igaz, hogy a külföldi deliboltok számossága és választéka nem közelíti meg a bevándorlók által benépesített más európai fővárosokét, de szégyellni valónk nincs, kis utánajárással és tájékozottsággal itthon is minden gasztroalapanyagra és fűszerre rálelhetünk.

A gasztrokozmopolita főváros – 10 külföldi delibolt Budapesten - NLCafé

Buda frekventált részén, a Karinthy Frigyes úton található a sokak számára jól ismert szír élelmiszerbolt. Kis alapterületen óriási választékkal várja a Közel-Kelet ízeinek szerelmeseit. Az áruk nagy részben Szíriából, kisebb részben Libanonból és Törökországból származnak. Több hűtőpult tartalmazza a keleti felvágottakat, sajtokat és egyéb más tejtermékeket. A polcokon külön szekcióban találjuk meg az üveges olívaolajakat, olajbogyókat, de olívabogyó kimérve is kapható. Pilisi Parkerdő Zrt. A nonprofit, másfél évvel ezelőtt született Mozgó Piac Programot önkéntesek álmodták meg.

Pilisi Parkerdő Zrt.

A tudatos fogyasztást és a természetes eredetű élelmiszereket népszerűsítő, az ökológiai lábnyomunk méretét csökkentő kezdeményezés eddigi is különleges helyszíneken bukkant fel (irodaházakban, plázákban, állatkertekben), erdőszélen először 2015. június 7-én szervezték meg, nagy sikerrel: közel 20 árus kínálta a portékáját a csaknem 300 látogatónak. A havi rendszerességgel, vasárnaponként lebonyolított Erdei Piac helyszínéül a Budakeszi és Telki között található Hideg-völgyi erdészlak parkjára esett a választás, melynek felújítását a Pilisi Parkerdő Zrt. 2014 októberében fejezte be, a látogatók rendelkezésére bocsátva a megszépített erdei pihenőhelyet és parkolót.

10 Foods That Unclog Arteries Naturally And Protect Against Heart Attack. La Praline - a francia macaron budapesti otthona. Security Check Required.

Restaurants

Kurzusaink. Ajándékozz Makifood ajándékutalványt szeretteidnek!

Kurzusaink

- Az ajándékutalványt a vásárlástól számított 1 évig lehet felhasználni bármely 12000 Ft-os kurzusunkon. - Az ajándékutalvány 1 tetszőlegesen kiválasztott alkalomra szól és 1 fő részvételére jogosít. - Az ajándékutalványt egyszeri alkalommal meg lehet hosszabbítani 25%-os felár fizetésével. A meghosszabbítást követően az ajándékutalvány további 1 évig lesz érvényes. A vásárlást követően arra kérünk, küldd el nekünk a a vásárlásról kapott visszaigazoló rendszerüzenetet a makifood@gmail.com e-mail címre, mi pedig válaszlevelünkben elküldjük Neked a vásárolt ajándékutalványt PDF-formátumban, melyet ki tudsz nyomtatni és át tudsz adni az ajándékozottnak! Az ajándékozott úgy fogja tudni felhasználni az utalványt, hogy elküldi nekünk e-mailben annak sorszámát, valamint kiválasztott kurzus címét és időpontját amakifood@gmail.com e-mail címre, mi pedig ez alapján fogjuk tudni regisztrálni őt a kurzusra.

Hazai Piac - Válaszd a Hazait! - Magyar Termékek - Hazai Gyümölcslé, Lekvár, Olaj, Tészta, Liszt, Tea, Méz, Homoktövis Gyümölcslé, Préselt Gyümölcslevek. Amazon.com: Buying Choices: Mes Confitures: The Jams and Jellies of Christine Ferber. Ferber, Christine: Die Marmeladen-Bibel. Confiture Christine Ferber : confitures d'Alsace. Megelőzhető-e a nátha és az influenza gyógyfüvekkel? Különösen aktuális ez a kérdés manapság, amikor sokan betegednek meg influenzában.

Megelőzhető-e a nátha és az influenza gyógyfüvekkel?

Neked Terem - zöldség, gyümölcs. Így termessz egyszerűen, olcsón szuperélelmet a konyhádban. A csíráztatás a legegyszerűbb és leggyorsabb módja annak, hogy szuper élelmet állítsunk elő.

Így termessz egyszerűen, olcsón szuperélelmet a konyhádban

Az olyan kifogások mint „én nem vagyok az az ember” vagy „nincs elég hely” egyszerűen nem lehetnek kifogások arra, hogy ne lássuk el magunkat olyan élelemmel ami különleges minőséggel és értékkel bír. Egyik ilyen lehet a lucerna: A lucerna hajtásait azelőtt takarítják be, mielőtt az teljes növénnyé fejlődne ki. A hajtások koncentrált mennyiségben tartalmaznak vitaminokat és ásványi anyagokat. Vitamin tartalma a csírázás folyamata során rohamosan növekszik. Élet a magokban – Csíráztassunk otthon. Lehet szeretni, vagy ódzkodni tőle, de egy biztos.

Élet a magokban – Csíráztassunk otthon

A csíra az-az élelmiszer, amelyben benne van az élet. Egészséges, teljes és tápláló étel minden évszakban. Ha valaki eljut a tudatosság olyan fokára, hogy törődik testi egészségével, mindenképpen ajánlatos és érdemes csírákat fogyasztania. Főleg télen, amikor a vitaminok, ásványi anyagok limitáltan érhetők el természetes formájukban. Csíráztatni otthon a legolcsóbb és legegyszerűbb, a magok pedig bioboltokban ma már egyszerűen beszerezhetőek. Neked Terem - zöldség, gyümölcs. Bio és natúr kozmetikumok - tisztítószerek. Közösségi mezőgazdálkodás.

Európában egyre inkább erősödik a közösségi mezőgazdálkodás mozgalma: gazdálkodók és vásárlóik alkotnak közösséget, hogy így segítsék egymást.

Közösségi mezőgazdálkodás

A hosszú távú elköteleződésért cserébe a termelők biztos megélhetést, a fogyasztók pedig megbízható helyről származó, jó minőségű élelmiszert kapnak. A CSA-k és a bevásárló közösségek a gyakorlatba ültetik át a fenntartható élelmiszerfogyasztás alapelveit. Mivel környezetkímélő technológiát alkalmaznak, a fogyasztók jó minőségű, egészséges, helyi élelmiszerhez jutnak, így csökken a környezetterhelésük. Vidéki Élet Magazin. Bi-Rite Market > San Francisco Grocery. Tudatos Vásárló. Közvetlenül a termelőtől - direkt neked! Helyi piacok, kistermelők, szövetkezők. Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

Cooking recepies, websites