background preloader

Terveys

Facebook Twitter

Terveys 2050 – Neljä skenaariota ihmislähtöisestä terveydestä ja valinnanvapaudesta. Hs. Vähän nukkuva sairastuu useammin flunssaan – raja menee kuudessa tunnissa Mitä lyhyemmät yöunet, sen todennäköisemmin ihminen sairastuu flunssaan, kertoo tuore tutkimus.

hs

Alle kuusi tuntia nukkuvien riski sairastua on yli nelinkertainen verrattuna niihin, jotka nukkuvat yli kuuden tunnin yöunia. Sleep-lehdessä julkaistuun tutkimukseen osallistui 164 ihmistä, joiden terveyttä seurattiin tarkasti kahden kuukauden ajan. Tutkittavat pitivät unipäiväkirjaa, ja sen lisäksi heidän untaan mitattiin viikon ajan. Sen jälkeen tutkittaville annettiin nenätippoja, jotka sisälsivät rinoviruksia, yleisiä flunssan aiheuttajia.

Tutkijat seurasivat, ketkä tutkittavista sairastuivat flunssaan, ja huomasivat selviä eroja. Unitutkija Markku Partisen mukaan raja tarpeeksi pitkän ja liian lyhyen yöunen välillä menee noin kuudessa tai kuudessa ja puolessa tunnissa. Unen laatu on vähintään yhtä tärkeää kuin nukuttujen tuntien määrä. Tulokset ovat selviä. Www.duodecimlehti.fi - UUSIN NUMERO. Marjojen terveysvaikutukset kiinnostavat nyt tutkijoita.

www.duodecimlehti.fi - UUSIN NUMERO

Syynä tähän ovat niiden sisältämät flavonoidit ja muut polyfenolit, jotka nykytiedon valossa selittävät osan mm. punaviinin ja kaakaon terveysvaikutuksista. Edullisen ravintoainesisältönsä vuoksi marjat ovat vieläkin parempia ja monipuolisempia polyfenolilähteitä. Kliinisiä tutkimuksia marjojen terveysvaikutuksista on vähän, mutta niiden tuloksia voidaan pitää rohkaisevina. Marjojen nauttiminen näyttäisi mm. alentavan verenpainetta ja kohentavan veren lipidiarvoja niillä, joilla on suurentunut riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin.

Uusi tutkimus yllättää – vauvan altistuminen lemmikille lisääkin allergiariskiä. Oulun yliopistossa tehty tuore tutkimus saattaa mullistaa aikaisemmat käsitykset allergiaan sairastumisesta.

Uusi tutkimus yllättää – vauvan altistuminen lemmikille lisääkin allergiariskiä

Tutkimuksen mukaan varhainen altistus lisää riskiä sairastua kissa- ja koira-allergiaan muutaman vuoden kuluessa. Tulokset perustuvat Etelä-Karjalassa tehtyyn allergiatutkimukseen. Siinä kysyttiin vuosina 2001–2005 syntyneiden lasten vanhemmilta kodin lemmikkieläimistä ja kissa- ja koira-allergioista. Aiempaa selkeämpi syy-yhteys löytyi Tähän asti tieto varhaisen eläinaltistuksen ja eläinallergioiden yhteydestä on ollut ristiriitaista. Tämän tutkimuksen perusteella ei kuitenkaan voi suositella yksittäiselle perheelle eläimen hävittämistä tai ottamista Näyttää siltä, että jos lapsen kotona on ensimmäisen elinvuoden aikana kissa tai koira, lapsella on tavallista suurempi riski allergisoitua neljän ensimmäisen elinvuoden aikana kyseiselle eläinlajille.

Kissalle altistuneilla lapsilla esiintyy 4–5-kertainen määrä kissa-allergiaa verrattuna altistumattomiin lapsiin. Verenpaineen kotimittaus poistaa valkotakki-ilmiön. 20. helmikuu 2014 Kohonneen verenpaineen diagnosointi ja hoito edellyttävät hyviä välineitä ja luotettavaa mittaustekniikkaa.

Verenpaineen kotimittaus poistaa valkotakki-ilmiön

Nykykäsitysten mukaan kotimittaus antaa parhaan kuvan todellisesta verenpaineesta. Suomalaisten verenpainetasojen vuosikymmeniä jatkunut lasku on tasaantunut, diastolinen verenpaine jopa kääntynyt nousuun. Syitä diastolisen paineen huonoon kehitykseen ei tarkkaan tiedetä, mutta yhdeksi syylliseksi on arvioitu suolan saannin viime vuosina tapahtunut nousu. - Suolasta näyttää tulleen muotijuttu. 8 myyttiä verenpaineesta - Pieni päätös päivässä. Jaana Nyström sur Twitter : "Allergiatutkija: Kävely metsässä parantaa vastustuskykyä #Terveys #Metsä... a1402804095298?jako=696bf8efc538255fdaa4e8f52f6ca7d5&ref=fb-share&utm_content=bufferb106f&utm_medium=social&utm_source=twitter.

Allergiatutkijan neuvo: kävely metsässä parantaa vastustuskykyä "Taidamme istua keskellä ohdakeperhosten vaellusta", huomauttaa Tari Haahtela Meilahden palstaviljelmillä.

a1402804095298?jako=696bf8efc538255fdaa4e8f52f6ca7d5&ref=fb-share&utm_content=bufferb106f&utm_medium=social&utm_source=twitter

Jälleen yksi kellankirjava Etelä-Euroopan siivekäs on lepatellut ohitse. Perhoset ovat emeritusprofessorin suuri ihastus. HUS:n iho- ja allergiasairaalassa 23 vuotta ylilääkärinä työskennellyt mies on luonnon suhteen paitsi kaunosieluinen esteetikko myös kovaan tieteeseen nojaava viestinviejä. Sormi ojossa ja tiukasti katsoen hän korostaa monimuotoisen viherympäristön olevan "krusiaalisen tärkeää" hyvinvoinnillemme ja terveydellemme. "Jos luonnon monimuotoisuus hupenee, se heijastuu ihmisen immuunipuolustukseen, ja seuraavaksi hän on lääkärin vastaanotolla. Kaksi vuotta sitten Haahtelan ja huippuekologi Ilkka Hanskin ryhmät julkaisivat kansainvälisesti uraauurtavan tutkimuksen. Eläkepäivillään Haahtela vetää Kansallista allergiaohjelmaa 2008–2018. Jo pelkkä metsäpolulla käyskentelykin voi auttaa. THL sur Twitter : "Tuula Rotko: Pitkä on matka faktoista toimintaan #terveydenedistäminen...

Tunnista infarkti ja soita 112. 23. toukokuu 2013 Infarktin iskiessä jokainen minuutti on kallis.

Tunnista infarkti ja soita 112

Välitön soitto hätänumeroon 112 on oikea tapa toimia. Sama koskee sekä aivo- että sydäninfarktia. Tärkeää on tunnistaa oireet ja toimia. Uutta tietoa ilmansaasteiden pitkäaikaisvaikutuksista. Sähköposteihin vastaaminen työajan ulkopuolella on haitallista terveydelle. Tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan sähköposteihin vastaaminen työajan ulkopuolella on terveydelle haitaksi, kirjoittaa Time. 52 prosenttia vastaajista lukivat sähköpostejaan ennen ja jälkeen töiden – jopa ollessaan sairaana.

Sähköposteihin vastaaminen työajan ulkopuolella on haitallista terveydelle

He kokivat, että sähköpostien lukematta jättäminen voi tuntua rasittavammalta kuin niihin pikainen vastaaminen. Tutkimuksen mukaan nykyteknologian sallima jatkuva tavoitettavuus ja yhteydenpito tapahtuu terveyden kustannuksella. Pohjois-Illinoisin yliopiston apulaisprofessori Larissa Barber on antanut ilmiölle nimen "telepaine". Jos jollekkin jäi epäselväksi se illuusio :) :)

Tottakai joku pahoitti mielensä mun eilisestä postauksesta.

Jos jollekkin jäi epäselväksi se illuusio :) :)

Se ei niinkään ollut tarkoitus vaan tarkoitus oli todella kertoa rehellisesti mitä se kisapäivän kunto on. En viitannut siinä mihinkään sairauteen vaan siihen, että on tavallaan ”väärin” ihailla jotain mikä on tietyllä tapaa esimerkiksi arkielämässä aivan täysin mahdotonta saavuttaa. Vaikka jollain on dieetti mennyt kun junan vessa, niin voin lähes 100 varmaksi kertoa, että nämä on kilpailijota, jotka on kilpaillut sen tasan yhden kerran (ja kuvittelee tietävänsä kaikein) ja käynyt sen yhden dieetin läpi.

Usein silloin lähes kaikilla se homma meneekin ihan putkeen. Makeaa, valkoista ja vaarallista - Sydänliiton verkkolehti. Satunnaiset herkkuhetket ovat sallittu nautinto, mutta makeaan elämään ei kannata totutella liiaksi.

Makeaa, valkoista ja vaarallista - Sydänliiton verkkolehti

Jatkuva, runsas sokerin käyttö on kiistaton terveysriski. Ihmisen mieltymys makeaan on synnynnäistä. Makeille mieliteoillekin on sija osana tasapainoisia ruokatottumuksia, kunhan herkuttelu ei ole jatkuvaa ja määrät pysyvät kohtuullisina. Ravitsemussuositusten mukaan puhdistettujen sokereiden osuus ei saisi ylittää kymmentä prosenttia päivittäisestä kokonaisenergian saannista.

Puhdistetuilla sokereilla tarkoitetaan mm. tavallista pöytäsokeria eli sakkaroosia sekä hedelmäsokeria eli fruktoosia. Grammoiksi muutettuna ravitsemussuositusten kymmenen prosenttia merkitsee noin 40-50 grammaa sokeria. Sokeri lisää sairastumisriskiä Yhdysvalloissa toteutetut laajat seurantatutkimukset osoittavat, että jatkuva, liiallinen sokerin käyttö on kiistaton terveysriski. Infografiikat. THLorg : Lataa tarkistuslista #hyvinvointi... Tarkistuslista hyvinvointi- ja terveyserojen kaventamiseksi.

Yleis

Päihteet. Suomen ASH - Etusivu. Elintavat. Sairaus. Mielenterveys. Seksuaalisuus.