background preloader

Neutraali

Facebook Twitter

Nuori mies aiheutti järkytystä naisten suihkutiloissa - turvapaikanhakijoille porttikielto Vesi-Jatuliin. Understanding the Refugee Crisis in Europe, Syria, and around the World. The European Refugee Crisis and Syria Explained. Pakolaiset ja turvapaikanhakijat - Maahanmuuttovirasto. Pakolaiset ja turvapaikanhakijat 1.

Pakolaiset ja turvapaikanhakijat - Maahanmuuttovirasto

Miten Suomeen pääsee pakolaiseksi? Pakolaiset kertovat nyt, miksi haluavat juuri Suomeen: ”Somaliassa kaikki puhuvat Suomesta” Ilta-Sanomat tapasi pakolaisia Haaparanta-Tornion matkakeskuksessa maanantaina.

Pakolaiset kertovat nyt, miksi haluavat juuri Suomeen: ”Somaliassa kaikki puhuvat Suomesta”

Matkakeskukseen oli saapunut kello kahteen mennessä hieman alle 300 pakolaista Luulajasta. He olivat matkanneet yön Tukholmasta läpi Ruotsin päästäkseen Suomeen. Pakolaiskriisi vyöryy Suomeen – Sipilä: jo suurempi ongelma kuin taloustilanne - Keski-Suomi 24/7 - Keskustelupalsta. Tähän tämä kaikki siis loppuu.

Pakolaiskriisi vyöryy Suomeen – Sipilä: jo suurempi ongelma kuin taloustilanne - Keski-Suomi 24/7 - Keskustelupalsta

Suomen olemassaolo päättyy, sanoo pääministeri Sipilä. Mitään ei ole tehtävissä. Ei kertakaikkiaan mitään. Suomi lakkaa olemasta kansallinen valtio 2016. Pakolaisuus maailmalla - Suomen Pakolaisapu. Konfliktien ja vainon vuoksi pakenemaan joutuneita ihmisiä on maailmassa enemmän kuin koskaan aiemmin.

Pakolaisuus maailmalla - Suomen Pakolaisapu

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n arvion mukaan 60 miljoonan pakolaisen rajapyykki on ensimmäistä kertaa ylittynyt vuoden 2015 aikana. Suuri osa maailman pakolaisista asuu kehitysmaissa. Väkilukuun suhteutettuna pakolaisia on eniten Libanonissa, 209 ihmistä tuhatta asukasta kohti. Luukumäärällisesti eniten pakolaisia on puolestaan Turkissa, 1,84 miljoonaa, kesäkuun 2015 lopussa. Merkittävin pakolaisuuden aiheuttaja on yhä Syyrian sota, joka alkoi vuonna 2011. Vuoden 2015 tammi-kesäkuun välisenä aikana uusia pakolaisia arvioitiin olevan noin viisi miljoonaa. Kaikkiaan maailmassa jätettiin lähes miljoona turvapaikkahakumusta vuoden 2015 alkupuoliskolla. Yhteensä vuoden 2015 aikana Eurooppaan pyrki yli miljoona pakolaista. Pakolaisten mahdollisuus palata kotiin on jatkunut heikkona viimeisten vuosien aikana. Miehiä ja naisia on pakolaisina lähes saman verran.

Suomeen nyt ennätysmäärä pakolaisia – tuhat turvapaikanhakijaa viikossa. – Maanantai oli ennätyspäivä.

Suomeen nyt ennätysmäärä pakolaisia – tuhat turvapaikanhakijaa viikossa

Silloin tuli 194 turvapaikanhakijaa, Jaana kertoi eilen Ilta-Sanomille. Kasvuvauhtia kuvaa se, että viime viikolla Suomeen saapui 750 turvapaikanhakijaa. Pahin tilanne on Vuorion mukaan Oulussa, johon on tullut runsaasti bussilla Pohjois-Ruotsiin matkanneita turvapaikanhakijoita. Koko vuoden saldo oli eilen 7 337 turvapaikanhakijaa. Virta yltyi loppukesästä. Samalla Maahanmuuttoviraston budjetilta on mennyt pohja. . – 100 miljoonaa euroa vuositasolla, josta pääministeri Juha Sipilä (kesk) on puhunut, tuskin menee rikki vielä tänä vuonna.

Ruotsin poliisin raportit kertovat - maan pakolaistilanne ei ole enää hallinnassa. Maailman pakolaistilanne on pahempi kuin koskaan - Mielipide. On hyvä, että Helsingin Sanomat kirjoittaa pakolaiskriiseistä.

Maailman pakolaistilanne on pahempi kuin koskaan - Mielipide

Professori Paul Collierin haastattelu (HS Ulkomaat 6. 6.) sisälsi kuitenkin väärinkäsityksiä, jotka on syytä oikaista. Maailman pakolaistilanne on tällä hetkellä pahempi kuin koskaan. Viime vuoden alussa yli 51 miljoonaa ihmistä oli joutunut pakenemaan kodeistaan vainon tai konfliktien vuoksi, ja sen jälkeen pakolaisten määrä on kasvanut edelleen. Syyrian sota on aiheuttanut maailman mittavimman humanitaarisen kriisin. Se on aikamme laajin pakolaiskriisi. Syyrian naapurimaat, erityisesti Libanon, Turkki, Jordania ja itsekin humanitaarisesta katastrofista kärsivä Irak kantavat kohtuutonta taakkaa pakolaiskriisistä.

Turvapaikanhakijat eivät suostu jättämään heitä kuljettanutta bussia Ruotsissa - Ruotsi. Turvapaikanhakijat eivät suostu jättämään heitä kuljettanutta bussia Ruotsissa Arviolta kolmisenkymmentä Syyriasta tullutta turvapaikanhakijaa ei suostu jättämään heitä kuljettanutta linja-autoa ruotsalaisessa Östersundin pikkukaupungissa.

Turvapaikanhakijat eivät suostu jättämään heitä kuljettanutta bussia Ruotsissa - Ruotsi

Bussissa oli kaikkiaan kuutisenkymmentä matkustajaa. Bussi kuljetti turvapaikanhakijat Östersundiin Malmöstä Etelä-Ruotsista uudenvuodenaattona. Ruotsalaisten lehtitietojen mukaan pakolaiset ovat tyytymättömiä sijoituspaikkaansa. Östersund sijaitsee Keski-Ruotsissa Jämtlannissa kaukana isoista kaupungeista ja alueella toimiva vastaanottokeskus toimii entisellä Grytanin varuskunta-alueella. Euroopan pakolaistilanne on paha – muttei niin paha kuin luulit. Mikhail Evstafiev / Wikimedia Commons balkanin tragedia.

Euroopan pakolaistilanne on paha – muttei niin paha kuin luulit

Euroopan pakolaistilanne ei vielä ole niin raskas kuin 1990-luvun alussa, jolloin Balkanin sodat pakottivat 2,3 miljoonaa ihmistä kodeistaan. YK: Maailman pakolaistilanne huonontunut rajusti. Maailman pakolaisten määrä on lisääntynyt rajusti, kertoo YK:n pakolaisjärjestön vuosiraportti.

YK: Maailman pakolaistilanne huonontunut rajusti

Maailmassa on nyt kuusi miljoonaa pakolaista enemmän kuin vuonna 2012. Sotaa ja vainoa paenneiden määrä oli viime vuoden lopussa ensi kertaa sitten toisen maailmansodan yli 50 miljoonaa. Eniten pakolaisten määrä lisääntyi sisällissodan repimästä Syyriasta. Ihmisiä joutui lähtemään pakoon sankoin joukoin myös Keski-Afrikan tasavallasta ja Etelä-Sudanista. – Pakolaismäärät nousevat, koska vuosittain syttyy niin paljon uusia konflikteja. . – Kansainvälisen yhteisön pitäisi sopia erimielisyytensä ja sopia miten toimitaan, jotta konflikteja saadaan estettyä ja ne saadaan loppumaan, Aikomus patistaa. Etenkin yksin turvaa hakevien lasten määrä on kasvanut kiivaasti. . – He ovat joko joutuneet eroon vanhemmistaan tai ovat päässeet yksin pakenemaan ja tulleet jonkun toisen mukana rajan yli. Suomi saa EU:lta 8 miljoonaa pakolaiskriisin hoitoon. Pakolaisia haastatellut: Toivo on ainoa asia, jonka varassa ihmiset selviytyvät - Pakolaisuus - Elämä.

Avain on varmassa tallessa, sanoi nelikymppinen palestiinalaismies Mikko Häkkiselle lähellä Ramallahia.

Pakolaisia haastatellut: Toivo on ainoa asia, jonka varassa ihmiset selviytyvät - Pakolaisuus - Elämä

Mies asui pakolaisleirissä. Avain oli hänen betonihökkelissään, piilossa kuin aarre. Mies kertoi, välillä englanninkielistä sanaa etsien, että oli saanut avaimen isältään. Isä puolestaan oli saanut sen omalta isältään, joka pakeni kodistaan vuonna 1948. Tuolloin Israelin valtio perustettiin ja 700 000 palestiinalaista joutui maanpakoon. Miehen hartain toive oli, että hän voisi antaa isoisänsä avaimen joskus tyttärelleen. Tytär voisi palata Välimeren rannalla sijaitsevaan kauniiseen taloon, kotiin. Syyrian naapurimaat sulkevat rajoja pakolaisilta - Syyrian sisällissota. Syyrian naapurimaat ovat alkaneet rajoittaa yhä voimakkaammin pakolaisten pääsyä maahan. Syy siihen on pakolaiskriisin valtavissa mittasuhteissa, jotka koettelevat naapureiden kantokykyä.

Turkki, Jordania, Libanon ja Irak ovat tarjonneet turvan yli 3,6 miljoonalle syyrialaiselle. 7 syytä – tämän takia pakolaiskriisi kärjistyi juuri nyt - Ulkomaat. 1.Naapurimaat ovat täynnä Eri konfliktien ja kriisien suurimmat pakolaisvirrat ovat kohdistuneet aluksi kriisialueiden naapurimaihin. Uusia pakolaisia on kuitenkin tullut koko ajan kiihtyvällä tahdilla lisää, ja esimerkiksi Syyrian sodan pakolaismääräksi lasketaan jo liki 12 miljoonaa ihmistä. Valtaosa on pakolaisina maan sisällä, mutta yhä kasvava määrä, yli neljä miljoonaa, rajojen ulkopuolella.

Pakolaisneuvonta ry:n tiedottaja Sanna sanoo, että kriisialueiden naapurimaihin ei yksinkertaisesti enää mahdu uusia turvapaikanhakijoita. – Pakolaisuudessa elävien ihmisten määrä kasvoi viime vuonna 60 miljoonaan.