background preloader

Analytics

Facebook Twitter

De vervuiling van je data in Google Analytics en wat je er tegen kunt doen. Je bezoekersaantallen stijgen ineens enorm, maar extra conversies blijven achter en je conversieratio daalt steeds verder.

De vervuiling van je data in Google Analytics en wat je er tegen kunt doen

Wat doe je nou verkeerd? Waarschijnlijk niets. Steeds vaker worden websites slachtoffer van ladingen neppe bezoekers die vervolgens zorgen voor vervuilde data in Google Analytics. Neppe bezoekers? We zien steeds vaker dat websites bezoeken krijgen van zogenaamde bots. Je vraagt je natuurlijk af wat voor nut mensen eraan hebben om bots naar jouw website te sturen zodat jij vervuilde data krijgt. Als je wilt controleren hoeveel spam verkeer jouw website heeft, kun je de onderstaande stappen volgen. In het bovenstaande voorbeeld wordt alle spam getoond dat in de geselecteerde periode is binnengekomen op de website. Het hoe en waarom van aangepaste rapporten: uitleg + tips. By Uit mijn onlangs gepubliceerde onderzoek onder online bureaus is gebleken dat de helft van de respondenten aanvullende uitleg wenst over aangepaste rapporten.

Het hoe en waarom van aangepaste rapporten: uitleg + tips

Ik vind dat vrij opzienbarend. Aangepaste rapporten zijn namelijk juist de kracht van Google Analytics. Daarom heb ik besloten om de basisbeginselen van aangepaste rapporten in dit artikel toe te lichten: Zo filter je bots en spiders uit Google Analytics. Nieuws - Google Analytics filtert eindelijk automatisch bekende bots en spiders uit webverkeer-statistieken.

Zo filter je bots en spiders uit Google Analytics

De omslachtige handmatige instelling is ingeruild voor een simpel vinkje. De statistieken van Google Analytics zijn nu nog eerlijker te maken. De populaire gratis tool heeft in een update de mogelijkheid om bots en spiders te filteren uit de statistieken van het webverkeer naar sites. Deze 'nep-bezoekers' zijn ruimschoots aanwezig, denk alleen al aan bots die voortdurend pagina's indexeren voor zoekmachines. Google kiest bij zijn automatische filtering voor de lijst van het Interactive Advertising Bureau (IAB). Maar of iedereen daar nu zo blij mee is? Filteren was overigens al langer - alhoewel omslachtig en handmatig - mogelijk. Noot: De uitrol van de nieuwe functionaliteit is volgens Google nog niet voor alle Analytics-profielen voltooid. Google Analytics IQ examen 2015 - Digitalanalisten.nl. By Afgelopen maand heb ik de vernieuwde versie van het Google Analytics IQ examen gedaan.

Google Analytics IQ examen 2015 - Digitalanalisten.nl

Ik wilde namelijk weten of het vernieuwde examen meer inspeelt op praktijksituaties dan het Google Analytics IQ examen van 1,5 jaar geleden. Allereerst is het zeer plezierig dat je het examen in je eigen taal kunt afleggen. Daarnaast dien je rekening te houden met de volgende zaken voordat je het examen gaat afleggen: Je dient het examen in 1,5 uur af te ronden;Je dient het examen in één sessie af te ronden;Je kunt niet meer een vraag overslaan om deze later definitief te beantwoorden. In dit artikel bespreek ik de belangrijkste examen-onderdelen + voorbeeldvragen uit dit vernieuwde examen. Ken de definities binnen Google Analytics Zoals in bijna ieder examen, is er nu ook weer ruim aandacht voor de definities binnen Google Analytics.

Daarnaast kun je ook definitievragen verwachten over de volgende onderwerpen: Koppel de business doelen aan je site statistieken Beheers het instellen van je doelen Tip: Volg impact van wijzigingen door notities te maken in Analytics. E-mailDelen U voert continu veranderingen door aan uw website.

Volg impact van wijzigingen door notities te maken in Analytics

Een andere visual op de homepage,een andere tekst, een andere volgorde in de menustructuur, een wijziging in de volgorde van uw carrousel, een volledig nieuw design, de snelheid of plek van uw hosting verandert, u gebruikt andere kleuren voor call to actions en ga zo maar door. Dit alles om uw traffic, bezoek en gedrag op de site te beïnvloeden in uw voordeel. Natuurlijk is 1 van de beste manieren om goed te testen wat wel of niet werkt een A/B test uit te voeren. Echter dit heeft nogal wat voeten in de aarde en is niet voor iedereen zomaar mogelijk. Annotaties Om goed en met name ook achteraf te kunnen analyseren wat een wijziging of gebeurtenis voor impact heeft gehad op het bezoek en het gedrag van de bezoeker, kunt u gebruik maken van de eenvoudige doch zeer nuttige annotaties in Google Analytics. Ster – U kunt annotaties een ster meegeven als u ze extra belangrijk vindt of extra aandacht wilt geven.

Conclusie. Referral spam in Google Analytics blokkeren - Michel Gort. Referral spam in Google Analytics is een groeiend probleem.

Referral spam in Google Analytics blokkeren - Michel Gort

Op het web verschijnen steeds meer berichten in forums van webmasters die hier last van hebben. Bezoek van nep-referrals vervuilt je statistieken en beïnvloedt diverse metrics. In dit artikel behandel ik de meest effectieve oplossingen om dit te blokkeren. Ruim je Google Analytics op: zo kom je af van spamverwijzingen. Heb je een site met enkele honderden bezoekers per dag, dan valt het snel op als je 50 tot 100 bezoekers per dag extra hebt.

Ruim je Google Analytics op: zo kom je af van spamverwijzingen

Meestal is dat goed nieuws, maar niet alles is goud wat blinkt. In dit artikel vertel ik je hoe je spam in je Google Analytics kunt filteren om je statistieken schoon te houden. Spam in Google Analytics Afgelopen weken heeft onze website een aantal pieken gehad in aantal bezoekers. Na een onderzoek bleek een groot deel van het extra verkeer verwijzingsverkeer te zijn.

In onze Analytics zagen wij een aantal nieuwe verwijzingsbronnen die voor ons onbekend waren. Zoals je zou verwachten, zou op deze ‘bron’ je eigen website genoemd moeten zijn, want hoe krijg je anders een verwijzing? Waar komt die spam vandaan? Waarom zou iemand jouw Analytics willen spammen? Hoewel deze spam niet echt schadelijk is, zorgt het er wel voor dat je statistieken vervuild raken.