background preloader

Van

Facebook Twitter

Pet skrivenih plaža na Sitoniji koje morate videti - B92.net. 10 čarobnih mesta za koje verovatno niste znali da postoje - B92.net. U anketi koju je sproveo sajt Quora, korisnici su diskutovali o fascinantnim, ali manje poznatim turističkim destinacijama na svetu.

10 čarobnih mesta za koje verovatno niste znali da postoje - B92.net

Neotkriveni morski biseri: Sedam tajnovitih grčkih ostrva - B92.net. Gužve na plaži, cika i vriska, peškir preko peškira, prljavština u plićaku i lopte koje "sevaju" sa svih strana - uobičajena je slika u mnogim letovalištima, ali ne i na sedam grčkih ostrva za koje verovatno mnogi nisu čuli.

Neotkriveni morski biseri: Sedam tajnovitih grčkih ostrva - B92.net

Za Krf, Rodos i Krit svi znaju i svi žele tamo da putuju, ali postoje i turisti koji vole potpuni mir i tišinu, netaknutu prirodu i praznu plažu. 10 Awesome Places That Slavs Hide From You – Slavorum. We bet you are tired from working and you would rather be anywhere else right now.

10 Awesome Places That Slavs Hide From You – Slavorum

So lucky for you here is some eye candy for your tired eyes! Behold and see some things that you might have not known before, nor that they exist in Slavic lands. These areas, structures, locations are interesting objects that are both human and nature made formations that attract millions of visitors each year, so no reason why you wouldn’t see them at least on internet. Romantična strana Nemačke: Mesta kao iz bajke - B92.net. U blizini Frankfurta nalaze se bajkoviti gradići Hajlderberg, Mihelštat, Rudeshajm i Vizbaden.

Romantična strana Nemačke: Mesta kao iz bajke - B92.net

Mesta su kao iz bajke, stare kuće očuvane, atmosfera je vesela, uz odlična domaća vina Izvor: Večernje novosti Foto: Thinkstock. Super Odmor - Magazin - Kao iz Diznijevih crtaća: 10 gradova kojima je zima podarila vanvremensku lepotu. M.Ljuna - 29. 11. 2016. - 10:02h - Komentara: 4 Pojedini gradovi svoju lepotu podižu „na kvadrat” kada dođe vreme pahulja.

Super Odmor - Magazin - Kao iz Diznijevih crtaća: 10 gradova kojima je zima podarila vanvremensku lepotu

Bele panorame, sneg po ulicama i krovovima zgrada i prelepe novogodišnje rasvete u svakom bude karakterističnu prazničnu euforiju. Biser Jadrana: Mesto u koje su hrlili kraljevi, umetnici... - B92.net. Negde početkom 40-ih godina prošlog veka Opatija se prometnula kao omiljeno turističko odredište.

Biser Jadrana: Mesto u koje su hrlili kraljevi, umetnici... - B92.net

Izvor: punkufer.hr Foto: Thinkstock Od tada pa do danas, svake godine ugošćuje sve više posetilaca koji ovde dolaze kako bi uživali u prekrasnom moru, velelepnim vilama i carskom ugođaju koji grad nudi.Često nazivana i biserom Jadrana, smeštena podno padine planine Učke i na samoj obali Kvarnerskog zaliva, Opatija će oduševiti svakog posetioca specifičnom klimom, prekrasnom arhitekturom, negovanim parkovima i šetalištima, kojima možete šetati tokom cele godine. Devet izvanrednih gradova u Evropi koje turisti lako previde - B92.net. Ako ste umorni od poseta popularnim i izvikanim lokacijama, ovih nekoliko turističkih destinacija biće pravo osveženje za vas.

Devet izvanrednih gradova u Evropi koje turisti lako previde - B92.net

Izvor: Independent Foto: Thinkstock Belfast, Severna Irska Foto: Iker Merodio / Flickr.com Poslednjih deset godina prilično se promenio, pa sada može da se pohvali brojnim kulturnim festivalima koji se nižu jedan za drugim od septembra do novembra, letnjim muzičkim festivalima kao i „nedeljom restorana“. Bukurešt, Rumunija. 7 čuda prirode koja izgledaju kao da nisu s ovog sveta - B92.net. Azija ima izvrsnu kuhinju, neverovatne građevine i arhitekturu, ali i prirodne lepote koji svaki ozbiljniji svetski putnik treba da vidi bar jednom u životu.

7 čuda prirode koja izgledaju kao da nisu s ovog sveta - B92.net

Izvor: punkufer.hr Foto: Thinkstock. Your Greek Travelling Guide. Ligurija…la vita è bella! - B92.net. Da li ste imali priliku da se sretnete sa slikovitim mestima čarobne Ligurije?

Ligurija…la vita è bella! - B92.net

Izvor: Foto: Ivana Kovačević Ja sam imala sreću da se pre par godina sasvim slučajno, neplanirano zadesim u Liguriji. Sa skoro nikakvim predznanjem, kao pala sa Marsa, zaljubila sam se u nju. Prvo Đenova koja me je kupila, a onda dragulj Santa Margherita i Portofino. Svako mesto je prelepo na svoj način i zavređuje pažnju. Ligurija…la vita è bella! - B92.net. Raj za gurmane: Najpopularnije gradske pijace u Evropi - B92.net. Među čuvene gradske pijace koje treba posetiti uvršten i market u centru Beograda, pišu "Večernje novosti".

Raj za gurmane: Najpopularnije gradske pijace u Evropi - B92.net

Izvor: novosti.rs. 5 odličih odredišta koje turisti još nisu otkrili - B92.net. Sigurni smo da uživate u kadrovima najpoznatijih svetskih turističkih odredišta, ali svi željni samoće ona imaju jedan problem: previše ljudi. Pogledajte zato listu predivnih mesta na kojima nećete sretati mnogo ljudi. Izvor: punkufer.hr Foto: Thinkstock Folegrandos, Grčka. Pogledi iz hotelskih soba od kojih zastaje dah, 2. deo - B92.net. Da li ste nekad naišli na tako divan pogled da ste poželeli da zauvek da uživate u njemu? Izvor: Foto: Thinkstock / ilustracija Tvorci profila @HotelsAndResorts i @MyVillas na Instagramu imaju kolekciju fotografija luksuznih hotela, vila i odmarališta sa ciljem da ljubiteljima putovanja sa naših prostora pruže inspiraciju za njihovu sledeću avanturu.

Od malih butik-hotela, preko privatnih luksuznih vila do velikih hotelskih lanaca, svako mesto poseduje svoje jedinstvene odlike, bilo da je reč o estetskom izgledu, dobroj usluzi, atraktivnoj lokaciji ili bogatoj istoriji. Jedno od najvećih zadovoljstava putovanja upravo je uživanje u prelepom ambijentu na koji se ne nailazi u svakodnevnom životu. Pogledi iz hotelskih soba od kojih zastaje dah, 1. deo - B92.net. Da li ste nekad naišli na tako divan pogled da ste poželeli da zauvek da uživate u njemu? Izvor: Foto: Thinkstock Tvorci profila @HotelsAndResorts i @MyVillas na Instagramu imaju kolekciju fotografija luksuznih hotela, vila i odmarališta sa ciljem da ljubiteljima putovanja sa naših prostora pruže inspiraciju za njihovu sledeću avanturu.

Od malih butik-hotela, preko privatnih luksuznih vila do velikih hotelskih lanaca, svako mesto poseduje svoje jedinstvene odlike, bilo da je reč o estetskom izgledu, dobroj usluzi, atraktivnoj lokaciji ili bogatoj istoriji. Magazin o vinskoj i gurmanskoj kulturi. Kada poželite odmor na mestu gde ćete biti okruženi predivnom prirodom, ali ne onom nedirnutom i spektakularnom zbog svoje izolovanosti od ljudske civilizacije, već upravo suprotno: prirodom koja zrači umirujućom krotkošću i prosto diše uz čoveka ispunjavajući ga spokojem, među prvim destinacijama setite se Toskane.

Ovo je regija koju je čovek otrgao od prirode još pre antičkih vremena, a opet ju je, nekim čudom, dovoljno razumeo da je ne naruši više nego što je to bilo neophodno. Štaviše, kao da je uspeo dodatno da je ulepša, dajući njenim crtama potpuni smisao i oplemenjavajući njene krajolike veličanstvenim i nadaleko poznatim vinogradima. Svako će naći svoj razlog da vidi Toskanu ali, budimo iskreni, uz svu lepotu i slavu umetnosti, nauke i arhitekture epohe renesanse, upravo ovdašnje vinogorje i čuvena vina koja prave vredni toskanski vinari bili su glavni razlog ovog malog putovanja čiji je delić pred vama... Sijena Toskana. Skijališta u Evropi: Gde su najbolji provod i najniže cene - B92.net. Da biste našli jeftinu destinaciju za zimovanje ili jednostavno odmor na planini, morate računati na period u kojem želite da putujete. Daily Mail navodi destinacije koje se mogu naći na vašoj listi putovanja, u zavisnosti od toga koju vrstu odmora želite i koliko želite da potrošite.

Izvor: Daily Mail Foto: Thinkstock Sauce d’Oulks, Italija Ovo veselo odmaralište ima uspostavljen i opravdan ugled kao jedan od stranačkih gradova Alpa. Plan Pejsej, Francuska Tiho malo mesto na 1.600 m u skijališnoj oblasti Les Arks, sa dvospratnom žičarom koja formira vezu sa La Plagnom. Bansko, Bugarska. Farm Stay Pirc, Laško, Slovenia - Booking.com. Hotel Zdraviliski Dvor, Rimske Toplice, Slovenia - Booking.com. Lisabon - grad tramvaja i makadama po specijalnoj ceni ove jeseni. Grad slobode: Berlin zahteva vreme i istraživački duh - B92.net. Stazama Toma Henksa: Firenca je prava zvezda filma "Inferno" - B92.net. Tom Henks možda igra važnu ulogu u novoj filmskoj adaptaciji knjige Dena Brauna, ali prava zvezda filma “Inferno” je prelepa Firenca. Vreme je za planiranje adventskog provoda u Austriiji - B92.net. Gradovi koji kao da su nastali u bajci - B92.net.